Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

O pasiune imposibila – de Elizabeth Hoyt

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

O PASIUNE IMPOSIBILĂ

de Elizabeth Hoyt

 

Titlul în engleză: Scandalous Desires

Număr pagini:

An apariţie: 2011

Seria Maiden LaneDorinţe ascunsePlăceri vinovateO pasiune imposibilăFantoma din St. Giles, Lordul întunericuluiDucele nopţii, Dragul meu necunoscut, Dearest rogue

Editura Alma/Litera

Traducere: Monica Furnaris

Listă cărţi Elizabeth Hoyt – clic

 

Mie îmi place cum autoarea îşi alege anumite idei, iar în acest caz mă refer  mai ales la întâlnirile dintre Silence şi Mickey – prima dată ea îi cere să-l salveze pe soţul ei de la o mârşăvie comisă chiar de Mickey; el îi cere la schimb o noapte, o noapte în care nu are loc nimic intim; ea este părăsită de soţ pentru că nu a fost crezută şi iubită aşa cum se aşteptase ea. Acţiunea din prezent vine cu o nouă idee interesantă, adică Mickey îşi răpeşte fiica – pe care o abandonase la uşa lui Silence – ca să o aducă pe aceasta din urmă în casa lui. Din nou îi ies ploile eroului şi îşi aduce cele mai importante femei din viaţa lui, sub acelaşi acoperiş cu el. Mi s-a părut interesant cum au decurs aceste evenimente şi cum le-a înflorit Elizabeth Hoyt. Mickey este genul de erou încăpăţânat, neîncrezător în iubire, egoist şi are nevoie de o femeie să-l înveţe să iubească, să-l îmblânzească şi să-i arate că uneori e bine să te laşi dominat. Să zicem că este un personaj care pe de o parte te enervează cu modul lui autoritar, dar pe de altă parte îţi vine să-l pupi (dacă intri în pielea eroinei). La un moment dat mi-a părut rău pentru ceva ce lui i s-a întâmplat – un subiect destul de des întâlnit în cărţile pe care le citim, dar imposibil să  nu-ţi provoace o luptă interioară această incorectitudine. Ulterior a avut de ales – să acţioneze precum un lup sau să rămân un iepure, dar  nu supravieţuia dacă nu învăţa să fie dur şi viclean.

Din punctul meu de vedere, a fost mai romantică şi mai erotică „Plăceri vinovate” decât „O pasiune imposibilă„, dar mi-a plăcut mult când eroul a spus „Nu cred în Dumnezeu, dar cred în tine„, mai ales că ea a avut mare nevoie la un moment dat să fie crezută de cel pe care-l iubea şi a rănit-o profund când i-a întors spatele. Foarte frumoase şi ultimele fraze de la finalul cărţii, dar nu le citiţi înainte sau în timp ce citiţi cartea (repet:  nu citiţi finalul sau pasaje din carte). Chiar dacă acţiunea cărţii nu m-a prins foarte tare, începutul, finalul cărţii şi câteva idei mă determină să nu regret că am citit cartea.

Cât despre fantomă, dacă nu v-aţi prins până acum cine este, încă din primul sfert al cărţii o să fiţi aproape sigure despre cine este vorba. Nu vă spun nici că vi se spune direct cine este, nici că se mai ţine ascuns acest secret, dar sunt şanse mari să-l descoperiţi. Atenţie la detalii!

 

Lectură plăcută!

FM,

 

 

Descrierea cărţii:

Londra, 1738

Lupii, cum Silence Hollingbrook ştia prea bine, erau bestii sălbatice, iar dacă ar fi întâlnit unul în formă umană, nu trebuia să-şi arate frica, ci să-şi îndrepte umerii, să-şi ridice privirea şi să privească bestia. Sau cel puţin asta îşi spunea Silence când îl privea pe chipeşul Mickey O’Connor, cel mai notoriu pirat din Londra. Uitându-se la el, Mickey a făcut ceva mult mai alarmant şi mai periculos decât un lup real – i-a zâmbit. În O’Connor, Silence îl vedea pe Diavol, dar îl mai înfruntase cândva şi supravieţuise. Acum venise pentru Mary Darling, o fetiţă drăguţă pe care ea o luase în grijă cu un an în urmă şi aceasta vedea în Silence că-i este mamă. Între cele două exista o legătură aparte şi nu concepeau să fie separate. Mickey o răpise pe fetiţă pentru că ştia că Silence o să vină în casa lui ca să o ia pe Mary Darling, iar lucrurile aşa se şi petrec. El chiar i-o aduce pe fetiţă, numai că nu este de acord să i-o dea înapoi, ci chiar vine cu propunerea ca amândouă să locuiască sub acelaşi acoperiş cu el. Întâmplarea face că Mary Darling este fetiţa lui şi fusese abandonată la uşa lui Silence, Mickey considerând că alături de ea avea să fie în siguranţă.

Silence nu înţelegea de ce Mickey s-a răzgândit acum, de ce să-i ia fiica. Se pare că inamicii săi descoperiseră unde se află fiica lui şi atât viaţa ei cât şi a lui Silence erau în pericol. Şi totuşi, să locuiască în aceeaşi casă cu Mickey, îi poate distruge complet reputaţia şi poate să le determine pe doamnele din înalta societate să nu-i mai ofere donaţii pentru casa de copii abandonaţi, dar indiferent de risc, ea acceptă târgul lui Mickey de dragul fetiţei care devenise şi a ei.

Cu ceva vreme în urmă, Silence apelase la ajutorul lui. Soţul ei, William fusese acuzat de furtul unei încărcături de pe un vas, încărcătură pe care Mickey o luase de fapt. Din naivitate, dragoste pentru William şi cu un curaj nebun i-a cerut să o ajute, iar el i-a spus că înapoiază încărcătura cu condiţia ca ea să-şi petreacă o noapte cu el. Silence a fost de acord şi aşteptările ei au fost înşelate pentru că Mickey nu a făcut dragoste cu ea, ci au cinat şi au stat de vorbă. În timp ce ea a crezut că William o să dea crezare vorbelor ei, cum că nimic rău nu s-a întâmplat în acea noapte, Mickey i-a spus că dacă soţul ei o iubeşte aşa cum crede ea, atunci acesta o s-o creadă. Nici William şi nici altcineva nu a crezut-o, iar soţul ei cu greu a mai privit-o până în ziua ultimei sale călătorii.

Ce s-a întâmplat cu William? O să-l ierte Silence pe Mickey pentru distrugerea mariajului ei? Ce o să se întâmplă între cei doi cât timp locuiesc împreună? Cine este fantoma care stă în preajma lor şi ce legătură are cu ei?

 

Nota pe care o acord cărţii: 8,5/10

 

O pasiune imposibila

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. O pasiune imposibila – Elizabeth Hoyt :

  Este a treia carte din seria Maiden Lane si nici aceasta carte nu ma dezamagit , mi-a placut foarte mult povestea celor doi si felul cum s-au indragostit .
  Personajul lui Silence mi-a placut din prima si aceasta carte mi-a intarit admiratia pentru ea .
  Este o fata dulce , iubitoare , care avea mari asteptari de la sotul si de la casnicia ei
  Dar cu un an in urma toata viata ei i-a o intorsatura in cel mai cumplit mod :
  Sotul ei era capitan iar marfa ii fusese furata si risca sa intre la inchisoare pentru complicitate .
  Din disperare marge la cel care furase marfa si il implora sa o returneze proprietarului iar in schim ea ii va da tot ce vrea .
  Chear daca intre ei nu s-a intamplat nimic , Silence e compromisa iar sotul ei din lipsa de incredere o paraseste .
  Mickey O Connor este un pirat cu sange rece , a trecut prin multe incercari in viata si astea l-au facut puternic si neindurator ,
  Acum era urmarit de dusmani si aflase ca are o fetita dar copila era in pericol si exista o singura persoane care ar putea sa o creasca cu dragoste si daruire , si anume femeia pe care el o distrusese .
  Silence gaseste o fetita la usa ei cu un singur bilet pe care scria un singur cuvant „darling ”
  Trece un an si golul din inima lui Silence este umplut de Mary Darling ,fetita abandonata la usa ei .
  Dar intr-o zi Fetita este luata de nimeni altul decat temutul pirat Mickey iar acesta ii cere lui Silence sa locuiasca cu el altfel ii i-a fetita .
  Ma emotionat dragostea dintre Mary si Silence ,cum fetita ii spune mama si cum Silence o ingrizea cu atata dragoste de parca ar fi e ei .
  Mi-a facut placere sa asist la evolutia relatiei dintre Michael si Silance si atunci cand el a intrebat-o daca vina cu el iar ea a raspuns fara nici o ezitare ca da , a fost inedit .
  Iar la final Michael i-a dat o replica care a aratat diferenta dintre el si Wiliam .
  Nota mea este 9,5 !

 2. Am observat că multe dintre voi considera această carte preferata din această serie. Aș vrea să spun că și eu la fel. Mi-a plăcut mult atît povestea cît și eroii noștri. :zece_din_zece: În general, scriitoare are un stil bun de a scrie, pare a fi foarte inventivă la tot felul de situații care te vrăjesc și de implică atît de mult în trăirile personajelor, încît nu mai poți pune cartea jos, pînă nu o citești pe toată. Mi-a plăcut de Michael, chiar dacă a fost în stilul „bad boy” , ducea o viață imorală (avea mai multe femei in pat pe noapte) odată ce a adus-o pe Silence în palatul lui, a renunțat la toate femeile ( nu se putea gîndi decât la ea ) :cloud9: :chic: Mi-a plăcut de asemenea că a fost posesiv cu ea, a apărat-o, și în momentele lor de intimitate a fost… să zicem…. fără nici o inhibiție, chiar un pic vulgar, și-a permis orice. Începând cu săruturile lor, totul mi s-a părut foarte fierbinte și cu multă „umezeală ” :chic: :haha1: Chiar și atunci cînd ea i-a tras o palmă, el a i-a sărutat mîna, parcă și vedeam un zîmbet impertinent pe fața lui. Mi-a plăcut de Silence pentru că ea fost inversul lui Michael, adică în stilul ” good girl”. A fost mereu corectă în toate, o femeie demnă, mi-a plăcut atașamentul care l-a avut pentru Mary Darling, faptul că pe parcursul relației lor a început să vadă pozitivul la Michael ( îmi place cînd femeia se îndrăgostește pentru că bărbatul are calități, nu doar pentru ce are în pantaloni ) :chic: Am stat cu sufletul la gură în multe situații, chiar dacă știam că se termină cu bine. A fost plină de tensiune și de momente în care viața eroilor noștri a fost pusă în pericol.
  Oricum, e una dintre cărțile care le păstrez, și le mai citesc odată din cînd în cînd !!! Nota 10 din partea mea.

  • Felicitări Olly!!! :ap: :ap: :ap: :zece_din_zece: Și mie mi-a plăcut foarte mult! :llove:

  • @Olly: :ap: :yeah:

  • @Olly: felicitari Olly :yeah:
   Desi am citit prima carte din serie, asta a fost cu asa mult timp in urma incat cred ca o voi reciti. De fapt trebuie sa imi fac timp pentru toata seria. :gandesc:

  • @Olly: si mie mi-a placut cel mai mult – vezi ca mai in urma gasesti si epilogul, care e tare nostim.
   Michael e intr-adevar cuceritor si Silance imi place pentru bunatatea ei, pentru ca nu da dovada de o falsa pudoare chiar daca conceptiile ei de viata si etica sunt diametral opuse modului de viata ale omului pe care il iubeste.

  • @Olly: Cred ca avem o chemare catre pirati si baieti rai :chic: si mie mi-a placut cartea, te felicit pentru comentariul adus cartii si imi place nota :ap:

 3. O pasiune imposibila de Elizabeth Hoyt
  Cartea a treia din seria Maiden Lane

  Tare mult imi place cand o poveste curge dintr-una in alta, izvoarele sunt in trecut, firele se aduna usor, usor, formand cu timpul un fagas serios pentru povestea pe care urmeaza sa o citesti. Singurul dezavantaj ar fi sa nu ai la indemana toate volumele pentru a te putea incanta imediat cu noile aventuri.
  Dar sa incepem:
  De ceva vreme Silence Hollingbrook isi gasise linistea si rostul administrand Caminul de orfani si copii abandonati din St. Giles, alaturi de fratele sau Winter Makepeace. Cu aproape un an in urma viata ei a fost data peste cap de Mickey O’Connor Cuceritorul, cel mai tare pirat de apa dulce de pe Tamisa, regele neincoronat al cartierului St. Giles. Iar dupa o alta vreme s-a trezit la usa sa cu un cos in care gangurea o frumoasa copila de doar cateva luni, cu parul ca pana corbului. A numit-o Mary, in buna traditie a Caminului si Darling de la singurul cuvant aflat pe un bilet din cosuletul in care a gasit-o. Se spunea ca este fiica piratului Mickey O’Connor.

  Dar si cei mai puternici au dusmani. Charlie Grady zis Vicarul din Whitechapel este unul din acesti dusmani nemilosi a lui O’Connor. Mickey hotareste sa isi puna la adapost copila data in grija (era sa spun in plasament 😉 ) si alaturi de ea, pe Silence Hollingbrook. Aici trebuie sa fac un mic spoiler: Silence il impresionase cam mult :heart5: pe piratul nostru cu atitudinea ei demna, cu sacrificiul facut pentru sotul ei iubit.
  Si din nou Silence renunta la sine, de data aceasta pentru Mary Darling, fiind de acord sa se mute in palatul piratului. Dupa ce ii murise sotul intr-un naufragiu, copila devenise principala ratiune a vietii sale. Hotararea este grea pentru ca resentimentele impotriva barbatului care i-a distrus numele si casnicia sunt enorme asa ca este de acord sa stea in casa ticalosului doar pana trece pericolul si cu promisiunea sa nu cedeze nici un pas in plus.

  De aici povestea putea sa fie mult prea previzibila, evident ce a urmat nu e greu de ghicit dar mie mi-a placut cum s-a produs apropierea dintre Silence si Mickey. Pe de-o parte a fost rezistenta justificata din parte lui Silence pe de alta parte inteligenta emotionala din partea lui Mick/ Michael. Totusi la un moment chiar si o rezistenta justificata cedeaza in fata unui barbat care daruieste cu mare generozitate iubire, desi spune ca nu stie ce este si nu a avut parte de ea. Se pare ca este o tema care se repeta in toata seria: eroii nu recunosc ca stiu ce este dragostea dar faptele lor spun altceva.
  Finalul este la fel ca si in precedentele volume cu foarte multa adrenalina si uneori desi sti ca trebuie sa se termine cu bine, actiunea te ia prin surprindere. Imediat si fara pauza, cu legaturi clare in firul epic urmeaza povestea fantomei din St. Giles, pentru ca a venit vremea sa aflam cine este misterioasa persoana care ajuta in fiecare noapte pe cei aflati in nevoi in rau famatul cartier St. Giles.
  In paralel, asa cum ne-a obisnuit E.H. in preambulul capitolelor avem o poveste tare frumoasa, o parabola a povestii principale; este povestea lui Clever John si a celor trei dorinte ale sale indeplinite de magica Tamara. Sunt trei dorinte obisnuite, omenesti care tin de putere, avere si siguranta, totusi niciodata nu este prea tarziu sa recunosti ca traiul alaturi de cel pe care-l iubesti este cea mai importanta dorinta ce trebuie implinita.

  Nota mea este 9,5. A fost o poveste tare frumos scrisa care, chiar daca nu mi-a dat fluturasi in stomac mi-a adus destula multumire sufleteasca ca am citit ceva scris bine, in respect pentru cititor. 😉

  • @charm: are aceasta autoare un fel de a scrie incat nu se poate sa nu-i indragesti personajele.
   ai facut o analiza foarte frumoasa si prezentarea e pe masura cartii.
   bravo !

  • @Dovis: multumsc Dovis. :imbratisare:
   Eu cel putin o simt foarte aproape ca mod de a gandi, imi place mult cum scrie, imi plac personajele, mai ales cele masculine :chic: , imi place cum conduce si impleteste povestile, poate nu sunt intotdeauna de acord cu ce scrie dar alaturi de MJP este scriitoarea sufletului meu. :love_flag:

  • @charm: :ap: :ap: :ap: :ap: :zece_din_zece:

  • @Alexandra: :love_flag:

  • @charm: o recenzie superba :ap: :ap:

  • @Lothlorien: multumesc pentru aprecieri Lothlorien 😉

  • Am vazut pe net ca se asociaza fata actorului Aidan Turner (joaca in noua serie Poldark), irlandez pe deasupra cu frumosul pirat Mickey O’ Connor Cuceritorul.
   Chiar e potrivit, parerea mea :chic:

  • @charm: :yeah:

  • @charm: O prezentare foarte frunoasa,Charm! A fost povestea mea preferata din aceasta serie. Si asta fiindca el era baiatul rau. 😉

  • @Eva: bun de rau sau rau de bun :chic:
   Oricum si mie mi-a placut foarte mult.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.