Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

O sotie potrivita pentru un marchiz – de Sarah MacLean

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

O SOŢIE POTRIVITĂ PENTRU UN MARCHIZ

de Sarah MacLean

 

Titlul în engleză: A rogue by any other name

Număr pagini: 374

An apariţie: 2012

Seria The rules of scoundrelsO soţie potrivită pentru un marchiz, O iubită potrivită pentru un conteUn târg potrivit pentru un duceNever judge a lady by her cover

Editura Alma/Litera

Traducere: Elena Marin

Listă cărţi Sarah MacLean – clic

 

Îmi place cum scrie Sarah MacLean şi mă bucur mult că au început să i se traducă şi la noi, cărţile. Cartea am citit-o repede şi nici nu mi-am dat seama când a trecut timpul pentru că am fost captivată de ceea ce citeam. Am doar regretul că m-am apucat puţin mai târziu de citit, dar nu mă aşteptam să îmi placă atât de mult. Prin ce m-a cucerit această carte? Prin scrisorile Penelopei către Michael, prin devotamentul şi dragostea ei faţă de el, puterea ei de a-l aştepta şi acum de a încerca să-i dezgheţe inima, încăpăţânarea lor, comportamentul lui Michael de copil răsfăţat şi îmbufnat, prin epilogul neaşteptat, dar mai ales prin ultima scrisoare, una emoţionantă şi care m-a făcut să spun ” ei bine, o să mai adaug câteva puncte le notare”.

Michael a fost un personaj care mi-a plăcut şi m-a enervat în acelaşi timp şi în aceeaşi măsură. Mă enerva pentru că o respingea pe Penelopa şi refuza să scoată la iveală sentimentele lui, să spună „te iubesc” sau „am nevoie de tine” sau ” te vreau lângă mine” sau „eşti a mea”. Da, da era a lui. Mi-a plăcut că ea a continuat să-i scrie atunci când el era la studii, apoi când a pierdut totul – chiar şi reputaţia – şi a fost nevoit să plece, dar chiar şi atunci când el nu-i mai răspundea la scrisori. Nu mă aşteptam ca acţiunea să fie atât de rapidă şi încă de la început să-i văd aruncaţi într-un mariaj de interese pentru Michael. Amândoi au fost încăpăţânaţi şi s-au potrivit foarte bine. Ea chiar dacă îşi impunea să-l respingă, să nu-i mai cedeze, nu-i reuşea întotdeauna, însă era seducătoare atunci când se certa cu Michael, refula şi spunea ceea ce avea de spus. Apropo de această ultimă parte, ea în general avea o gură mare sau dezlegată, adică nu era sfioasă precum alte eroine şi nu pot să nu mă gândesc la noaptea în care Michael a luat-o prizonieră şi ea a uitat de regulile societăţii, de noaptea nunţii care a fost şi puţin  amuzantă din prisma felului în care s-au desfăşurat lucrurile – el a părăsit-o în Casa Iadului, ea a rămas singură cu personalul şi mai ales cu o menajeră care părea amanta lui Michael (m-am rugat să nu fie), apoi a început să consume alcool şi iar şi-a dezlegat guriţa 😀  – nu vă spun mai mult de atât. M-a uimit şi are un plus pentru acest lucru, că ea era pasionată (mai mult sau mai puţin) de ceea ce se întâmpla la clubul Îngerul Căzut şi îşi dorea să simtă gustul aventurii din interiorul clubului. Michael dorea să o ţină departe de local, de jocurile de noroc, dar oare îi şi iese? Foarte interesantă a fost scena de la finalcu privire la jocurile de noroc, Michael şi Penelopa şi mi-a plăcut cum se mândrea el cu soţia lui.

Nu garantez că o să vă placă şi am încercat să nu detaliez tocmai ca esenţa să rămână învelită în ciocolată şi să o savuraţi şi voi atunci când o să descoperiţi întreaga poveste. Nu a avut o acţiune cu căţărat pe munţi şi mers prin grote, nici cu criminali, însă a avut romantism, intrigă şi două personaje care se bat cap în cap pentru că se plac, dar nu vor să recunoască din cauza orgoliilor şi a unei răzbunări aberante. Da, din punctul meu de vedere, nu era nimeni vinovat că el şi-a pierdut tot ce avea la jocurile de noroc. A fost o lecţie pe care trebuia să şi-o asume şi nu trebuia să se simtă satisfăcut dacă-i făcea rău unei terţe persoane – Tommy. Dacă citiţi cartea o să vedeţi cât rău putea să-i facă şi în ce consta acesta.

 

 

Londra, Ianuarie 1831

Îngerul Căzut este numele unui club de jocuri de noroc, dar simboliza şi riscul la care se supuneau cei care treceau pragul clubului, se aşezau la mese, luau zarurile din fildeş şi priveau cum ruleta se rotea până desemna Îngerul câştigător, şi celor care pierdeau le arăta cât decădeau. Cu aproape zece ani în urmă, pe când Michael Bourne era un tânăr lipsit de experienţă, vicontele Langford îi câştigase totul la jocurile de noroc şi îi lăsase doar un conac gol şi câţiva acri de teren din mijlocul unei moşii mari numită Falconwell. Bourne era însetat de răzbunare şi dorea ca Langford să i-o plătească, deşi el îşi refăcuse averea între timp, ba chiar o dublase, era partener la Îngerul Căzut, însă nu recuperase ceea ce pierduse. Acum i se ivise ocazia să recupereze acel ceva, adică moşia Falconwell. Deşi fusese câştigată de vicontele Langford, ironia sorţii a fost ca şi el să o piardă şi să o cedeze lui Needham care acum o oferea ca zestre celui care o lua de soţia pe fiica lui mai mare, Penelopa Marbury, aflată la vârsta de douăzeci şi opt de ani şi rămasă fată bătrână.

Penelopa a fost la un pas să fie ducesă, însă s-a trezit în miezul unui scandal cu un duce îndrăgostit de o altă femeie.  Ultima ei cerere în căsătorie pe care o primise era de la Tommy Alles, fiul vicontelui Langford, prietenul din copilărie al ei şi al lui Michael Bourne, însă oricât şi-ar fi dorit să aibă un mariaj, nu consimţea că alesul ei este Tommy. O călătorie prin pădure la o oră nepotrivită o aduce în braţele mult iubitului ei prieten Michael, însă el nu mai este băieţelul pe care ea îl cunoştea. Michael o „răpeşte” şi doreşte să o compromită ca să-l ia de soţ şi să pună mâna pe Falconwell. Needham vine să-şi salveze fata, dar ajunge la un pact cu Michael – este de acord cu căsnicia şi o să îi pună la dispoziţie o scrisoare care o să-l înfunde pe vicontele Langford, dar numai dacă Michael îi găseşte un soţ pentru ultimele sale fiice rămase necăsătorite. Pactul este încheiat, dar cu ce preţ? Penelopa este la mijloc şi singura care o să fie părăsită. Cum o să suporte să trăiască fără cel pe care-l iubeşte încă din copilărie? Îl poate ierta pe Michael dacă se răzbună pe Langford, dar mai ales pe Tommy? Ce scrie în acea scrisoare?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,8/10

Copertă Iubiri de poveste (2013):

O sotie potrivita

Copertă (cărți romantice cu Libertatea pentru femei) (2018):

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. O sotie potrivita pentru un marchiz
  Sarah Maclean

  Nici nu stiu cum sa povestesc despre cartea asta, de unde sa incep.Sa discutat asa de mult,sunt atatea recenzii incat am impresia ca inca una ar fi cam prea mult.
  Asa ca o sa las niste impresii ,o nota mare si recomandari.
  Mi-a placut cartea, mi-a placut ca Penelopa pe care am intalnit-o in ”Unsprezece scandaluri…”si-a gasit dragostea.
  Am perceput-o usor distorsionat in cealalta serie, mai ales ca Juliana o poreclise in mintea ei Poama. Si ma gandeam ca este o domnisorica superficiala, barfitoare,fara pic de creier.Dar asta se intampla numai in cartea aia.
  De fapt, ma inselam amarnic, Penelopa a suferit destul,logodna care ia fost ”bagata pe gat” a fost anulata, de-a lungul anilor (opt la numar) a avut tot felul de petitori care nu vroiau decat zestrea mare a fetei.Se cam transformase in fata batrana si scandalul din trecut afectase si restul surorilor ei . Era cam greu cu maritisul.
  Dar se pare ca Penelopa are un Ulise,pe care il asteapta din copilarie.El era baiatul vecinilor.cel care o facea sa rada,si cel cu care purta corespondenta in timpul colegiului.
  El este ,unul din patronii Ingerului cazut,un stabiliment facut pentru placerile,pacatele si viciile inaltei societati engleze.El este marchizul de Bourne , Michael.
  In momentul in care pe zestrea Penelopei este trecuta proprietatea Falconwell, cea pe care in tinerete Michael a pierdut-o la un joc de carti, lucrurile se pun in miscare.
  Michael este hotarat sa faca orice sa reintre in proprietatea terenului si mosiei,inclusiv sa o compromita pe lady Penelopa si sa o ia de sotie.
  Dar nu ia spus nimeni ca odata cu o casatorie aranjata,o sotie pe care o doreste pentru un singur lucru ,lucrurile nu raman asa.
  Intervine dragostea,pasiunea, vindecarea ranilor dintrecut si se intrevede un viitor luminos.Asta daca incapatanarea si dorinta de razbunare ,palesc.
  Nota 9,5.

 2. O sotie potrivita pentru un marchiz de Sarah MacLean

  Lord Bourne, Michael este un tanar ca toti tinerii aristocrati din vremea lui si poate dintotdeauna; ii place sa fie un pic puslama dar cel mai mult sa joace carti. Eiii, dar asta ii va aduce dezastrul. Ramas orfan de la 16 ani, averea sa este administrata de un vecin, tutorele sau, vicontele Langford. Un ticalos lacom, acesta il atrage pe tanarul de 21 de ani intr-un joc care are ca finalitate pierderea intregii averi iar tanarul Bourne jura sa se razbune.
  Dupa mai mult de 9 ani, il regasim coproprietar al unui cazinou unde jumatate din aristocratia Londrei isi pierde vremea si isi toaca banii. Este de 3 ori mai bogat decat a fost dar durerea pierderii pamantului stramosilor nu ii da pace. Cand afla ca Falconwell, mosia unde a crescut a ajuns in mana altui vecin si a devenit parte din dota fetei acesteia isi face un plan.
  Penelopa Marbury/ Penny este fiica cea mare a marchizului Needham si Dolby, un alt vecin din comitatul Surrey. Are 28 de ani, inca nu s-a casatorit, are o logodna ratata urmata de scandal si mai multi petitori refuzati. Stie ca le produce durere parintilor si surorilor sale pentru faptul ca este deja fata batrana. Cand tatal sau ii mareste dota cu mosia Falconwell ii pune in vedere ca de data asta intr-un an, nu conteza cu cine, trebuie sa se marite.

  Intalnirea dintre Bourne si Penny ar fi fost aproape romantica daca nu ar fi fost cu multa durere si umilinta. MAGAR :tapping: mai mare ca acest personaj inca nu am intalnit si am citit ceva carti din genul asta. Michael este prietenul din copilarie al Penelopei, cel dupa care aceasta a tanjit ani intregi, scriindu-i scrisori trimise si netrimise, cu raspunsuri si fara. Penny este socata de schimbarea petrecuta cu baiatul ei drag ajuns un barbat deosebit de chipes dar rece si dur, manat doar de razbunare. La un moment dat se produce si schimbarea lui Michael dar pana la aceasta l-as fi batut doar cu facaletul :nice7: :nice7: :nice7: pe ticalos.

  Nota mea este 9,4.
  Povestea mi-a placut si m-a tinut in mare tensiune. Spre final (se pare ca aici are probleme SML) povestea a fost putin cam incalcita, sau mai bine zis a fost un final cu mai multe solutii posibile. Nu am sa povestesc detalii cu ce se mai intampla cu Michael si cu SasePenny, asa cum este alintata Penelopa. In final ei reusesc sa gaseasca calea spre bucuria si inocenta copilariei, spre dragostea acceptata si marturisita iar Penny isi descopera calitati de luptatoare pentru ca miza era chiar inima aproape impietrita a lui Michael.

 3. Alexandra :

  O sotie potrivita pentru un marchiz de Sarah MacLean

  Absolut minunată!!! :heart5:
  Este prima carte a autoarei pe care o citesc și nu pot să cred că am tărăgănat atât lecturarea cărților ei. Povestea lui Michael, marchiz de Bourne și a Penelopei, mi-a arătat prin frumusețea, romantismul și farmecul ei, cât de sublim poate scrie Sarah MacLean. De la început pana la sfârșit am fost purtată prin tot felul de stări și de emoții. Erau nerăbdătoare să aflu care va fi alegerea lui Michael, mă umplea de furie faptul că nu vedea nimic în afară de răzbunare, și că lăsa dragostea să-i treacă printre deget, m-a înduioșat nespus de mult devotamentul și caldura eroinei, iubirea ei necondiționată si răbdarea ei nesfârșită au reușit să dezghețe o inimă demul imună la orice fel de emotie sau sentiment. A făcut din imposibil posibil și a îmblânzit un suflet sălbatic si înecat in ură.
  Scrisorile ei adresate marchizului au fost cireașă de pe tort, au dat un ,,bonus”de romantism unei povești care oricum avea sirop cat pentru două butoaie de vișinată. 😆 Impresionat a fost faptul că, deși trecuseră un car de ani de când nu îl mai vazuse, inima ei tanjă după el și chiar dacă nu își dădea seama,el este bărbatul pe care îl așteptase toată viață,pentru el își risipise cei mai frumoși ani din tinerețe și numai lui îi incredintase sufletul ei inca din copilărie.
  Doar că mult visata întâlnire cu Michael al ei,cel blând,vesel și afectuos,se va transformauntr-un adevărat dezastru. Rămâne uimită când descopere cabunul ri prieten nu mai exista, ci a fost înlocuit cu un bărbat nemilos,sumbru, rece,dar periculos de atrăgător, care o sperie și in același timp o atrage ca pe un magnet. Întâmplările ce vor urma după prima lor întâlnire o debusolează și mai mult, nu se aștepta să mai aibă parte de o asemenea aventură in viață ei, nu mai spera la pasiune sau la dorință, iar iubirea nici nu mai intră in discuție.
  Treptat o descoperim pe adevărata Lady Penelopa, nu o finta banală și rigidă, ci o femeie pasională, atrăgătoare, care aspiră la ,,mai mult” și care își dorește să aibă parte de o viață diferită de cea a doamnelor nobile. Doar că încearcă să-și ,,închidă ” toate aceste dorință intr-un colțișor adânc din inima. Era considerată ,,bătrână ” la cel douăzeci și opt de ani ai sai așa că trebuia să se mulțumească cu puțin. Căsătoria cu Michael devine un coșmar din care nu se mai poate treze. Ea vrea iubire, sprijin, copii, afecțiune, atenție, iar el nu este dispus să facă nici un compromis pentru ai oferi măcar un dram de fericire,fapt care îi pricinuiește multă suferință și tristețe. Dar blândă și delicată Lady, habar nu are ca are un efect mult mai intens asupra soțului ei decât lăsa acesta să se vadă. Nu a trebuit să facă nici un efort ca să-l cucerească. Simpla ei persoană era tot ce trebuia pentru că Michael să își dea seama că răzbunarea este doar un fleac in comparație cu iubirea pentru Penelopa.

  Cartea începe cu un moment crucial, cel un care tânărul și imaturul Michael Bourne, pierde totul la un joc de cărți. Dun acea noapte blestemata, fiecare minunt al vieții sale îl deduce planului sau de răzbunare. Se întoarce după zece ani mult mai bogat și mai influent decât fusese vreodată, ca unul dintre proprietarii clubului Îngerului Căzut. Dorință de razbunare îl transformase intr-un barbat fără scrupule, rece, cinic și neînduplecat. Trăia intr-o singurătate dezolanta, fără dragoste, fara prieteni, familie și bucurii. Dar nu-i pasa si nici nu dorea să schimbe ceva la viață lui. Era mulțumit,însă nu fericit.. De fapt nici nu știa ce înseamnă cuvintil fericire și nici nu voia sa știe.
  Totul era bine planificat, era total încrezător in reușită planului său, dar totul este dat peste cao când în viață lui da buzna senzuală Penelopa.
  El considera mariajul lor că o înțelegere avantajoasă, din care are ernorm de castigat, însă in curând descoperă ca viață alaturi de tânără femeie este o adevărata aventură, un mic paradis in care domnește iubirea și împlinirea. Începe să își vede soția ca pe ce este cu adevărat – o femeie puternică, care dăruiește totul fără să ceară nimic in schimb.
  Am stat cu sufletul la gura să vad ce va alege Michael. L-am urat când punea răzbunarea mai presus decât Penelopa și o făcea să sufere cumplit. Avea momente in care era atât de tandru, de docil,de iubitor și de schimbat încât aveam impresia că Michael cel durnu existase niciodată. Însă avea și momente in care se comporta ca un ticălos fără scrupule. Când este pus in fata faptului împlinit și trebuie să i-a o decizie definitivă, își dă seama ca dragostea atârnă mult mai greu în balanța inimii sale decat răzbunarea. :love_flag: La final și-a , spălat ” toate păcatele din timpul cărții. In sfârșit era eliberat de ură și de ranchiună, iar acum dragostea îi dădea aripi să zboare.
  Ador poveștile în care iubirea salvează un suflet gol și chinuit ca al lui Michael. Destul s-a chinuit intr-o viață fara speranță, care îți arară doar un viitor întunecat, acum avea nevoie de un altfel de destin,unul luminos și fericita iar drăguța de Panelopa nu merită să se mulțumească cu puținul oferit de bărbații din aristocrație.

  Încă o poveste de suflet în care dragostea învinge, încă un suflet salvat din ghearele singurătății și încă doua destine unite prin forță iubirii.
  Am iubit povestea, mi-a plăcut cum a fost scrisă si am trăit alaturi de personaje fiecare moment trist sau fericit pe care l-au parcurs.
  Din partea mea primește nota :zece_din_zece:

  • @Alexandra: Scrie minunat Sarah MacLean, m-am indragostit de stilul ei la prima vedere, sa citesti si cealalta serie a ei, ambele sunt tare frumoase :yeah:

  • @Alexandra: toata seria e grozava, dar Michael ramane preferatul meu :heart5: :heart5: :heart5:
   bine ca te-ai apucat in sfarsit de ea 😆

  • @Alexandra: O serie minunata! Toate cartile ei mi-au placut! :heart1:

  • Alexandra :

   Între adevăr scrie tare frumos și imi pare rău că m-am apucat abia acum de ea.
   Dovis, da, Michael este și preferatul meu din ce am citit pana acum. Din seria asta mai am de citit doar povestea lui Chase, dar nu o am la îndemână deocamdată. O să mă apuc și de cealaltă serie curand.

  • @Alexandra:Ma bucur ca ti-a placut :heart5:

  • @Alexandra: felicitari pentru o recenzie super entuziasta! :zece_din_zece:

  • Alexandra :

   :imbratisare:

  • Lothlorien :

   @Alexandra: :ap: :ap: :yeah:

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.