Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Pacatosul conte Kilmartin – de Julia Quinn

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (5 votes cast)

 

PĂCĂTOSUL CONTE KILMARTIN

de Julia Quinn

 

Cumpara cartea Pacatosul conte Kilmartin

Titlul în engleză: When He Was Wicked

Număr pagini: 367

An apariţie: 2004

Seria Bridgerton: Eu şi duceleVicontele care mă iubeaPropunerea unui gentlemanSeducătorul domn  BridgertonÎn căutarea unui soţPăcătosul conte KilmartinSărutul luiFii a mea lady Lucinda, Happily ever after

Editura Miron

Traducere: Andreea Radu

Listă cărţi Julia Quinn – clic

 

Aş fi acordat o notă mai mare acestei cărţi pentru că m-a captivat până aproape de final, însă ceva s-a produs la final şi m-a determinat să o depunctez. Nu au făcut personajele neapărat ceva anume, dar parcă s-a rupt vraja, parcă nu mai exista acea legătură tacită şi supremă între Francesa şi Michael Stirling. Francesca cred că şi-a ales şi locul şi momentul cel mai prost ca să-şi declare dragostea faţă de Michael pentru prima dată. N-am putut să o înţeleg de ce dorea să se recăsătorească din moment ce nu visa şi nu dorea să mai iubească pe altcineva. Ok, îşi dorea copii, dar copilul nu-l aduci pe lume doar dintr-un moft şi nici nu poţi să te căsătoreşti în speranţa că nu o să mai iubeşti pe altcineva decât pe răposatul soţ, şi în casă să fie linişte şi pace. Nu, nu mi se pare mediul cel mai bun pentru creşterea unor copii. Nu mi-a plăcut de ea nici că la începutul cărţii, mai ales după moartea lui John, spunea lucrurile pe jumătate. L-a iubit pe John, dar nu ştiu de ce am avut impresia că nutrea anumite sentimente şi pentru Michael şi a spus nişte fraze pe care nu le-a dus până la capăt – mă refer mai ales la discuţia în care îi spune că el ar fi fost tatăl copilului. N-am înţeles nici de ce el, de ce a luat decizia (e puţin cam mult spus) în numele lui şi mai ales pentru că ştia că el fuge de căsătorie, nici de ce nu i-a răspuns la scrisori, de ce nu a ţinut legătura cu el, aşa cum n-am înţeles nici de ce făcea dragoste cu el dar era incapabilă să spună „te iubesc„. Scenele de dragoste mi s-au părut un strop ieşite din comun pentru stilul autoarei, dar foarte puţin şi sper să nu mă înşel. Parcă personajele au fost mai directe, Francesa puţin timidă la început, dar apoi a devenit sigură pe ea. Am cam criticat-o pe Francesca, dar să ştiţi că mi-a plăcut de ea, atâta tot că s-a ferit să spună lucrurilor pe nume şi nu părea dispusă să mai iubească, ci să trăiască în trecut.

Michael a fost un personaj de care mi-a plăcut. Observ că laud numai personajele masculine şi nu înţeleg nici eu de :chic: . El i-a respectat locul Francescăi şi atunci când a văzut ce rol îi atribuie Francesca lui, a luat decizia înţeleaptă şi a plecat. Nu m-a supărat nici când nu a spus lucrurilor pe nume înainte să plece, adică nu a stat să-şi declare sentimentele. Deşi cândva m-ar fi enervat un personaj de genul, de această dată mi-a plăcut că nu a fost genul de bărbat care să spună „de când te-am reîntâlnit am fost fidel„. Deşi în ultima parte a tot insitat să o convingă pe Francesca să-i fie soţie, mi-a plăcut că nu a făcut lucrul acesta în toată cartea, că nu a stat să roiască în jurul ei, să o bată al cap s.a.m.d. În principiu, chiar mi-a plăcut de el, dar nu ştiu cât de mult să zic că s-a potrivit cu Francesca.

Finalul cărţii nu m-a impresionat pentru că nu mi-a plăcut nici ultima scenă cu personajele principale şi am spus la început de ce, dar şi pentru că mi s-a părut ca nuca-n perete ultima propoziţie a lui Janet Stirling. Da, povestea este destul de bizară pentru că erau doi veri îndrăgostiţi de aceeaşi femeie. Poate că Janet a avut dreptate şi sună siropos ce a spus ea, dar dacă tăcea mai bine făcea şi mie nu-mi mai treceau prin minte nişte prostii :P. Cred că „Păcătosul conte Kilmartin” se numără printre cele mai frumoase cărţi din serie.

 

 

Londra, Anglia , 1820 – 1824

Cu câteva ore înainte ca Francesca Bridgerton să-şi unească destinul cu cel al lui John Stirling conte de Kilmartin, vărul lui Michael Stirling a zărit-o pe tânăra şi frumoasă mireasă şi s-a îndrăgostit profund de ea. An după an a iubit-o în tăcere şi i-a fost un bun prieten ei şi vărului său, însă nimic nu putea să-l întristeze mai tare decât că este îndrăgostit de soţia lui John, cel care i-a fost ca un frate şi i-a deschis cu bucurie uşile casei lui. Doi ani mai târziu, John suferea de o durere de cap care părea atât de banală şi totuşi i-a adus sfârşitul. Francesca a suferit profund după moartea soţului şi cum răul nu vine niciodată singur, descoperise că era însărcinată, iar Michael încetase să o mai viziteze imediat după moartea lui John. Era tristă, singură şi spera doar să ducă la bun sfârşit sarcina, aducând pe lume o parte din răposatul ei soţ. Între timp, până ce avea să vină pe lume băiatul sau fetiţa Francescăi şi a lui John, Michael suferea în tăcere şi nu se bucura că putea să moştenească titlul de conte de Kilmartin.

După pierderea sarcinii, Francesca l-a vizitat pe Michael şi l-a certat pentru că a încetat să-i mai fie la fel de apropiat. Dar cum ar fi putut Michael să-i spună ce luptă aprigă poartă în suflet? Ştiind că nu o să obţină dragostea Francescăi şi că nu vrea să-i ia locul lui John, Michael a plecat în India. I-a scris Francescăi, dar cum ea nu i-a răspuns niciodată, a încetat să o mai contacteze şi şi-a văzut de drumul său. După patru ani, Michael încetează să mai fugă şi revine acasă, iar Francesca încetează să mai fie o văduvă plăpândă şi doreşte să se recăsătorească şi să aibă copii. Ce mai simte Michael faţă de Francesca şi ce părere are el despre planurile ei? Oare Francesca l-a văzut vreodată altfel decât ca pe un bun prieten? Ar putea să se îndrăgostească de el şi să-şi întemeieze o familie cu el?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,3/10

 

Pacatosul conte Kilmartin-horz

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Pacatosul conte Kilmartin - de Julia Quinn, 9.8 out of 10 based on 5 ratings

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Sectiune comentarii

60 comentarii la "Pacatosul conte Kilmartin – de Julia Quinn"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
adela
(cititor)
adela

UN AN NOU FERICIT! VA MULTUMESC PENTRU OPINIILE PE CARE LE IMPARTITI CU NOI! LA MULTI ANI!

nicoletaZ
(cititor)
nicoletaZ
Votez cartea cu :
     

PĂCĂTOSUL CONTE KILMARTIN -- de Julia Quinn

Am terminat cartea asta cu pacatosul conte,pot sa ma laud ca am citit un an de zile pe aceasta carte mrgreen ,eee asta este cand sunt sarbatorile.Mi-a placut mult cartea,dar tot mai tare mi-a placut”viconte care ma iubea”.Francesca asta era dupa parerea mea indragostita de Michael,la fel ca si de sotul ei John,dar nu a recunoscut pana la finalul carti.Tot am o curiozitate in privinta Francescai :-?? cum poate sa spuna ca a fost superb si ca era indragostita de fostul sot,dar ca si Michael era mult mai bun,ma refer sexual.
Mi-a placut de eroul nostru foarte mult,corect tot timpul cu Francesca cand a fost casatorita,iar dupa ce a ramas vaduva i-a lasat perioada de doliu necesara.Mi-a placut cum a manipulato pentru a se casatori cu el, pe Francesca.Actiune nu am avut,doar un subiect banal de carte cu iz romantic.Nota mea pt.carte este 9,50.

Anais
(cititor)
Anais

@nicoletaZ:
Pai e dilema de cand lumea: iubirea nu se confunda cu sexul!

nicoletaZ
(cititor)
nicoletaZ

@nicoletaZ: EI trebuie sa-i dau si stelutele,daca am disecat,putintel contele cel pacatos mrgreen

elenacristina
(cititor)
elenacristina

Am terminat-o si sunt putin dezamagita. Mi-a placut de Michael pentru ca a incercat sa fie cinstit si cu Francesca si cu memoria lui John, dar ea mi s-a parut indecisa. Dorea un copil, dorea sa se casatoreasca pentru a-l obtine, il dorea pe Michael, dar nu stia daca sa-l ia sau nu de barbat -- fazele astea cand era indecisa ma enervau. Mi-a placut mai mult prima jumatate a cartii.
Nu stiu ce nota sa-i dau pentru ca inca sunt nervoasa pe Francesca.

ElenaCristina
(cititor)
ElenaCristina

Am stat și m-am gândit ce notă să-i dau și am ajuns la concluzia că merită un 8,5 din parte mea.
Mi-au plăcut mai mult primele cărți din serie, se pare că spre finalul seriei autoarea a început să încline un pic spre banalitate.

Anais
(cititor)
Anais

Mi-ar placea sa va aud parerile, de ce bietul conte indragostit este facut pacatos, in titlu? A comis vreun pacat strigator la cer, sau un pacat capital( crima)? :tee_1:
sau o fi incalcat cele 10 porunci, sa nu poftesti la sotia aproapelui tau?

Tatyan
(cititor)
Tatyan

Pacatosul conte Killmartin un barbat…….prost,intradevar se simtea oribil pentru ca dorea sotia varului sau,dar cind Francesca a ramas singura ce naiba mai vroia,nici cind a pierdut copilul nu a fost linga ea,ea ii dorea prietenia,asa credea in momentul acela,la naiba au fost prieteni,o alimenta cu povestile lui rele si galante(spune-mi ceva pacatos) a fugit ca un las,asta este parerea mea,patru ani despartiti,rentilnirea rece,cind iubesti cum iubea el trebuia sa faca ceva mai ales ca acum era singura,nu a fost vina lui ca varul lui a murit,Francescaincepuse sa-l vada cu alti ochii,scena lor de dragoste cind ia spus ca ei ii placea sa-i spuna lucruri murdare din viata lui,dar cum ar fi sa-i faca lucrurile murdare ei,Francesca se simtea rusinata pentru ca nu simtise cu sotul ei ce simtea cu Michael,pina la urma el a fost ok,cum a reusit sa o manipuleze ca sa se casatoreasca cu el,ea il iubea dar sustinea ca dorea un copil si nu stia ce sa faca,ba vroia sa se casatoreasca ba nu.

Anais
(cititor)
Anais
Votez cartea cu :
     

PĂCĂTOSUL CONTE KILMARTIN -- de Julia Quinn

Sunt multumita ca dupa 9 ani de la publicare, am reusit si noi romanii sa beneficiem de cartea Juliei Quinn-Pacatosul conte Kilmartin, despre Francesca, al saselea copil al familiei Bridgerton.
Este o carte foarte frumoasa, o poveste de iubire romantica si senzuala.
Francesca s-a maritat din dragoste cu John, conte de Kilmartin. Acesta a decedat la 27 de ani, probabil de anevrism.
Un secret adanc ingropat va duce la evenimente senzationale: Michael, varul lui John, era indragostit la prima vedere de Francesca. Sase ani a ascuns aceasta iuv=bire fara speranta, pacatoasa.
Dupa moartea lui John, Michael-craiul vesel-fuge patru ani in India, unde se imbolnaveste de malarie.
Intors la Londra, da la el in casa peste Francesca. Ea dorea sa aiba un copil si deci ii trebuia un sot-va fi asaltata de burlaci. Dar nici el nu era mai prejos, femeile lesinau cand ii auzeau numele.
El o va seduce pe Francesca, cu ajutorul lui Colin Bridgerton.
Povestea lor de iubire m-a fermecat. Nota mea e 9.5 din 10.

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.