Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Pana dimineata, casatoriti – de Lisa Kleypas

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

 

PÂNĂ DIMINEAŢĂ, CĂSĂTORIŢI

de Lisa Kleypas

 

 

 

 

Titlul în engleză: Married by Morning

Număr pagini: 384

Editura Miron

Traducere: Lucia Ostafi – Iliescu

Serie: La miezul nopţii vei fi a mea; Iubeşte-mă în zori; Iubeşte-mă în fiecare seară; Până dimineaţă, căsătoriţi; Beatrix

 

După cum vedeţi, am început seria cum trebuia/tipic mie: „Beatrix” – apoi am aflat că este o serie şi am zis să o citesc în ordine chiar dacă nu am toate cărţile 😛 – „Iubeşte-mă în zori”, iar acum „Până dimineaţă, căsătoriţi”. Trebuie să citesc şi ultimele două cărţi pentru că vreau să aflu cum a sedus-o Cam pe Amelia, iar Harry pe Poppy.

Când am citit „Iubeşte-mă în zori” am fost surprinsă de povestea lui Cam şi Merripen. Fraţi fiind, viaţa i-a despărţit şi i-a adus în acelaşi loc fără ca ei să ştie. În „Până dimineaţă, căsătoriţi”, autoarea a încercat să mă şocheze :)). Se pare că soţul lui Poppy, Harry Rutledge este fratele lui Catherine Marks, guvernanta familiei Hathaway. Din câte am înţeles, au aflat de curând. Autoarei îi face plăcere să învârtă aceleaşi poveşti de la o carte la alta sau doar mie mi s-a părut? Oricum, mi-a făcut plăcere să o citesc şi recomand cartea. Nu se întâmplă nimic „uau!” dar este plăcută. Te amuză, te relaxează şi îţi dă o stare de bine.

 

Hampshire, Anglia – 1852

 

După ce Laura Dillard, logodnica vicontelui Leo Hathaway (Lord Ramsay) a murit de scarlatină, atenţia acestuia se îndreaptă către guvernanta lui Beatrix (sora mai mică), Catherine Marks, dar nu suficient cât să o transforme în soţia lui. Leo nu şi-ar fi dorit să se căsătorească vreodată, decât dacă o făcea cu o femeie pe care nu avea să o iubească vreodată, numai că…o căsătorie şi un moştenitor aveau să îl lase să păstreze casa Ramsay. Mai avea un an până împlinea 5 ani de la numirea lui ca viconte, iar dacă până atunci nu avea un moştenitor legal, casa ajungea în mâinile lui Lady Vanessa şi contesa Ramsay, iar el trebuia să locuiască la ruinele din apropiere pe care nici nu le cunoştea. Când Leo merge să îşi vadă viitoarea „casă”, Catherine îl însoţeşte, dar de acolo, Lordul Ramsay se întoare rănit de o ţeapă în umăr. Catherine este cea care are grijă de el, iar Leo nu poate să treacă pur şi simplu cu vederea atenţia şi grija frumoasei Catherine.

În urma unui bal dat la casa Ramsay, îşi face apariţia Latimer, un bărbat care a cumpărat onoarea lui Catherine cu 8 ani în urmă la o licitaţie privată, dar i-a fost răpită de sub nas înainte să o facă a lui. Îngrozită de apriţia şi gândurile lui, Catherine pleacă spre Londra, la Harry Rutledge şi Poppy. Leo a aflat despre trecutul ei şi nu pare să îl incomodeze, iar în clipa în care află de fuga ei, ştia exact unde o s-o găsească. Lucrurile sunt de o aşa natură încât cei doi petrec noaptea împreună, într-o cameră a unui han şi se dau drept soţ şi soţie.

Urmează o serie de cereri în căsătorie, de scene de gelozie – mai ales când Lady Vanessa îi propune lui Leo să facă o căsătorie de convenienţă – cât şi căutarea unei modalităţi de a închide trecutul lui Catherine.

 

Cine a vândut-o pe Catherine lui Latimer? O convinge Lord Ramsay pe Catherine Marks să se căsătorească? Reuşeşte să pună mâna pe casa Ramsay prin naşterea unui moştenitor? De ce „Până dimineaţă, căsătoriţi”? Sunt răspunsuri ce le puteţi afla doar citind cartea.

Pana dimineata casatoriti-tile

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. A FOST FRUMOASA CARTEA, ITI INVIOREAZA ZIUA LECTURAREA ACESTUI GEN DE CARTE.

 2. Si mie mi-a placut mult, a fost cea mai amuzata. Inca din primele carti mi-am dat seama ca intre cei doi va fi ceva si m-au amuzat scenele in care se tachinau. Sa nu mai vorbim de sconcs care era adorabil, parca si eu as vreau unul dar sa fie simpatic ca al ei si sa nu miroasa.

 3. O alta carte incantatoare scrisa de LK, cu scantei, secrete ascunse din trecut si rasturnari de situatie. Din primele carti nu m-as fi gandit la o eventuala relatie bazata pe dragoste intre cei doi, dar iata ca autoarea a reusit sa ne induca in eroare in prima faza, oferindu-ne o frumoasa poveste de dragoste.

 4. PÂNĂ DIMINEAŢA CĂSĂTORIŢI – de Lisa Kleypas

  :lum:
  Biata domnisoara Marks( nume fals, imprumutat de la directoarea unui pension)m-a facut sa-mi fie mila de ea, o aseptase o soarta crunta. Bunica si matusa ei au vrut sa o faca curtezana, sa o vanda unui batran depravat. Noroc ca fratele ei Harry a salvat-o, in ultima clipa. Ea nu mai avea incredere in barbati. Familia Hathaway a ajutat-o sa isi mai revina psihic.
  Ea nu se intelegea deloc cu lord Leo, care o considera fata batrana si acrita, vreun an de zile, pana descopera ca de fapt era frumoasa dar se deghiza, isi vopsea parul sa il urateasca. ^__^
  Beatrix a ghicit prima ca de fapt ei se placeau si compara ritualul lor de imperechere cu cel dur, al sconcsilor.
  Pacat ca personajele rele nu sunt cu adevarat de speriat, par caricaturale, nu realiste. Nici lordul si nici matusa ei nu ne aduc cu sufletul la gura, sa vedem daca scapa sau raul triumfa? :scared:
  E dragutza, dar mi-a placut mai mut Beatrix. Nota mea e 9 din 10.

 5. Pana dimineata, casatoriti de Lisa Kleypas

  Așa cum îmi imaginam, cartea despre Vicontele Leo Hathaway, singurul frate din familie, a fost spumoasă si foarte frumoasă. Povestea lui a început încă dim prima carte, când toți apropiații încercau să-l scoată din depresia in care intrase după moarte iubitei lui, iar cu fiecare volum primeam cate o monstră din evenimentele care duc la împlinirea dragostei dintre Leo și Catherine Marks. Ca cititor am avut parte de tot ce îmi puteam dori de la o carte; acțiune, aventuri. dialoguri savuroase, tachinări delicioase, pasiune mistuitoare, personaje simpatice și deschise, iar scenela care au avut cel mai mare efect asupra mea, au fost cele amuzante și cele romantice. Fara momentele haioase, cartea nu ar fi avut atât de mult farmec, pentru ca in sufletul eroilor principali se ascunde o mare suferință, iar umorul mai ,,ușurează,, din greutatea ce îi apasă si dă un aer mai puțin sumbru cărții, iar mie mi-a dat o stare de euforie să beșesc foarte multe pagini scrise cu umor și umplute cu situații năstrușnice.
  Însăși prima intâlnire dintre Leo și Chaterine a fost una de toată frumusețea, care mi-a adus un zâmbet mare pe față, și de atunci toate întâlnirile lor au adus o mare pată de culoare acțiunii. Moto-ul relației lor este ,,Cine se tachinează se iubește,, deoarece așa începe toată povestea lor si sunt convinsă că întotdeauna viață lor va fi o ,,împletitură de iubire, tachinări și fericire.
  Cine ar fi crezut că doi oameni care nu puteau să se suporte, care se ,,împroșcau,, tot timpul.cu vorbe grele, cu insulte și cu grosolănii, o să ajungă să se iubească intr-un mod atât de intens și de pasional? Dar in asta este frumusețea relației lor, mereu te surprprinde cu ceva nou, nu are pix de banalitate, iar urmărirea evoluției este superbă, pentru ca descoperim alături de ei puterea dragostei.

  Daca ar fi să mă iau după aparențe, aș caracteriza-o pe Catherine Marks foarte simplu, că pe o femeie tânără, ștearsă, fără complexitate și fără prea mult farmec. Este o persoană tipică guvernantelor din cartile clasice, retrasă, sobră, exigentă și singură. Un singur lucru iese in evidență la ea, așa cum observă Leo, are o limba ascuțită, lucru cam neobișnuit la o guvernantă. După ce a început să fie cat mai ,,prezentă,, in acțiunea cărților,, mi-au confirmat bănuială, ca nimic la ea nu este ce pare a fi, iar in această carte am descoperit-o împreună cu familia Hathaway pe adevărata domnișoară Catherine Marks. In realitate, Catherine este o femeie uluitoare, care a avut o viață grea, încărcată cu suferință si cu singurătate, iar cel mai grav lucru este că trecutul ei sumbru amenință să se întoarcă și să-i distrugă viața. Acum când in sfârșit își găsise linistea , când nu se mai simte singură, când a a creat o relație atât de specială cu familia Hathaway si când în sfârșit a dobândit un pix de fericire, totul pare să se spulbere sub mâinile nemiloase ale sortii. Însă acum nu mai este singură, spre surprinderea ei toată familia îi este alaturi și o ajută să își rezolve problemele. Nevoia lui Chaterine de a fi iubită si protejată este sfâșietoare și se resimte pe tot parcursul cărții, iar încercarea ei de a rămâne pe linia de plutire ne arată femeia curajoasă, cerebrală, puternică, dar și vulnerabilă din spatele măștii de gheață pe care o arata tot timpul. Povestea vietii ei este ingrozitoare si este greu de crezut cum o copilă a putut să supraviețuiască printre oameni așa cruzi și perverși dar roate astea au ,,calit-o,, si au maturizat-o. Toată pasiunea pe care a tinut-o ascunsă atât de mult timp, se răsfrânge acum asupra lui Leo, iar teamă de a fi in preajma lui dispare când începe să-i cunoască cu adevărat pe acest bărbat si își dă seama că sunt suflete pereche. Inima ei începe să se deschidă in față a unei posibile iubiri. Iar teama care o macina dealingul timpulului se evaporă cu fiecare atingere a lui Leo. Lângă el beșește tot ceea căutase o viață și în brațele lui se simte o femeie iubită, dorită si împlinita.

  Viață lui Leo devenise un calvar odată cu moartea logodnicei sale..Tot ceea ce iubea el a murit odată cu ea, iar acum trăia numai pentru distractii , femei, plăceri si desfrâu. Când a apărut in prima carte era o epavă, un on gol.pe dinăuntru, fără viață in el și fara nici o dorință de a trăi. Se autodistrugea pe zi cetrexe mai mult, se îneca in femei, alcool și opiu, iar singurul lui tel era să moară, să uitede sentimentul de vinovăție si de amărăciune care il maciuna. Ajutorul si sprijinul familiei sale îl fac să se ,,trezească,, la realitate, să lase trecutul in urmă si să încerce să o ia de la capăt, dar amintirea fontei iubite îi rămâne ca o rana in suflet pe care oricât ar încerca nu poată să o închidă. Viață lui reintră in normal, dar speranță si iubirea au rămas ,,ingropate,, împreună cu Laura, iar el nu mai vrea să audă de dragoste sau de fericire. In acest întuneric crunt apare frumoasa Chaterine. Care îi deschide porțile unei vieți noi, da un nou sens existenței sale și îi oferă șansă unei noi iubiri. Vrând nevrand, se trezește îndrăgostit pana peste cap și cu o nouă speranță răsărind in inima lui. Bineînțeles ca Leo ne este prezentat din punct de vedere fizic ca un bărbat nespus de frumos, cuceritor și deosebit de atrăgător. Nu degeaba era visul oricărei femei. Insa lăsa in aceasta poveste vedem ca Leo nu este doar un aristocrat superficial si arogant, care face totul numai pentru placere lui personaje, ci este un om demn de toată admiratiamea pentru modul.sublim in care s-a purtat cu Chaterine.A înțeles ca aceasta femeie senzuală, dar totodată sensibilă are nevoie de protecție, iubire, mângâiere și de o familie adevărata, iar el s-a străduit din răsputeri să iasă din propria lui carapace ca să poată să-i dăruiască ei tit ce îi lipsise în copilărie. Cunoscând viață tristă a lui Catherine, și-a dat seama ce norocos este că are o familie iubitoare și conștientizează ca viață e frumoasă șotcă trebuie să fie trăita la maxim. A dovedit cu vârf si îndesat ca este un bărbat ce merită să iubească si să fie iubit.

  După cum am spus, poveste asta este superbă prin toate trăirile si emoțiile pe care mi le-atransmis. Am așteptat cu sufletul la gura să vad cum va fi la final, dat in acelaș timp. Îmi părea ca se termină. La final am rămas cu un zâmbet marele față si cu o mare bucurie in suflet pentru că încă un cuplu și-a găsit fericirea după atata suferință.
  Ar mai fi multe de spus, dar cel mai bine ar fi să descoperiți voi frumusețea cărții.
  Nota mea este :zece_din_zece:

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.