Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Pasiunile inimii – de Stephanie Laurens

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

PASIUNILE INIMII

de Stephanie Laurens

 

 

Titlul în engleză: In pursuit of Eliza Cynster

An apariţie: 2011

Număr pagini: 393

Seria Surorilor CynsterPatimile iubiriiPasiunile inimiiPrizoniera dragostei

Editura Alma/Litera

Traducere: Violeta Borza

Listă cărţi Stephanie Laurens – clic

 

 

Dacă în cursul zilei eram aproape sigură că a doua carte din serie o să fie la fel de slabă ca şi prima, acum pot să mă declar mulţumită că nu am avut dreptate şi din momentul în care am pus mâna pe carte, nu m-am dezlipit de ea până la sfârşit. Începutul l-am citit cu teamă  şi asta pentru că scena cu răpirea Elizei era captivantă şi mă gândeam că exista riscul ca totul să se năruie şi să mă trezesc într-o poveste de dragoste banală şi enervantă. Am dat peste o frumoasă poveste de dragoste care parcă s-a desfăşurat în spatele unui paravan, sentimentele lor erau în spatele paravanului în timp ce ei învăţau să-ţi arate iubirea.

Mi-a plăcut şi momentul în care eroul cărţii a luat taurul de coarne şi s-a dus să spună răspicat „te iubesc”, dar până acolo mi-a plăcut că i-a urmărit pe răpitori şi împreună cu prietenii lui au salvat-o pe Eliza într-un mod neaşteptat (atât pentru cititor cât şi pentru răpitori). Mi-am dat seama că el nu este genul de personaj masculin care să se arunce imediat într-o luptă, ci mai mult era pe fugă, dar şi când a trebuit să intre în rolul de erou ca să salveze viaţa femeii pentru care începea să simtă iubire pură, nu a stat pe gânduri şi şi-a riscat viaţa. „Nu mi-a plăcut” (e mult spus pentru că a fost o scenă amuzantă) că el a stat să cântărească situaţia în care se afla Eliza – după ce a auzit-o că striga după ajutor. În loc să fugă imediat ca să o salveze, el analiza situaţia.

Mi-a plăcut că Eliza a fost curajoasă şi a ales să meargă în sala unde o aştepta un bărbat misterios, că a ştiut cum să se poarte cu răpitorii, că a avut încredere în Jeremy şi că s-a predat în faţa sentimentelor lor. Nu cred că am ceva să-i reproşez, ci doar să spun că mi-a plăcut că a decis să i se dăruiască lui Jeremy. Da, au cam fost scene intime, dar să ştiţi că nu aş spune că a fost o carte erotică, ci doar romantică. Prima carte din serie mi s-a părut mai mult erotică.

Vreau să vă mai spun că eu l-am îndrăgit pe Moşier/McKeinsey, personaj care bănuiesc că se numeşte Glencrae. Sunt aproape sigură (99,99%) că după două răpiri eşuate din cauza unor neisprăviţi, a treia este cu noroc şi ma cred că de această dată o s-o facă el cu propriile mâini. Dacă Moşierul nu este Glencrae, o să fiu foarte dezamăgită. Poate pare el personajul negativ, dar îmi place foarte mult stilul său. Dacă se adevereşte ce spun eu (că el rămâne cu Angelica şi că o răpeşte personal)  o să fie o carte fabuloasă. Dacă pe lângă atitudinea lui de bărbat, erou, luptător, autoarea adaugă şi umorul… o poveste de dragoste pe cinste.

 

Pe scurt, Elizabeth Marguerite Cynster este răpită de la balul de logodnă al surorii sale Heather Cynster şi contele de Breckenridge. A primit un bileţel nesemnat cu tentă amoroasă. Curajoasă, ea decide să-l întâlnească ep bărbatul misterios în sala stabilită de el, dar…avea să se trezească mai târziu într-o trăsură, înconjurată de răpitorii ei: Victor Scrope (plătit de Moşier / McKinsey să o răpească), asistenta Genevieve care avea grijă să-i administreze somnifere în permanenţă, Taylor – cel care îi transporta.

Exact când Eliza şi-a pierdut speranţa că o să fie salvată şi asta pentru că se aflau în pustietate, în calea lor apare nobilul Jeremy Carling. Jeremy era un bărbat de 37, singur, dar care abia acum realiza că trebuie să facă pasul spre o căsătorie. Consideră că aceasă problemă mai poate aştepta, iar prioritatea lui trebuie să fie Eliza Cynster care părea să aibă nevoie de ajutor. Singurul mod prin care putea să o salveze era să-i urmărească pe răpitori şi să găsească momentul oportun să o salveze pe Eliza. Când el credea că problema era destul de uşoară şi că o poate salva scoţând-o pe fereastră, lucrurile se complică. Starea de sănătatea a Elizei nu îi permitea să se caţere, aşa că Jeremy trebuie să apeleze la prietenii săi – Cobby şi Hugo. Împreună pun la cale câteva planuri pentru a o salva pe Eliza fără să atragă atenţia răpitorilor.

Nu o să vă spun planurile lor, dar o să vă spun că deşi într-un final o scot din locul unde era ţinută, povestea se complică şi mai mult. Scrope vrea să-şi ducă misiunea până la capăt (să-i găsească şi s-o ducă pe Eliza moşierului), McKinsey este şi el pe urmele lor, iar între atâtea urmăriri, personajele noastre principale găsesc şi momente în care să se iubească.

 

Nota pe care o acord cărţii: 8,5/10

 

 

Pasiunile inimii

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. Am terminat-o si pe aceasta! Am avut asteptari asa mari de la aceasta carte, dar pentru mine n-a fost sa fie. Mi-a placut dar nu m-a impresionat intr-un mod deosebit. Mi-a placut colaborarea lor – parteneriatul lor, si am adorat declaratiile de dragoste insotite de cererea in casatorie si de primirea ei. Iar despre mosier … ce sa mai spun? Sunt mai mult decat convinsa ca este un barbat de onoare, inteligent si viclean. Sper sa nu se transforme intr-un papa-lapte… :wait:

 2. Nu am citit prima carte din serie din cauza recenziei facute (nu am vrut sa ma enervez) si am crezut ca aceasta o sa fie mai buna, dar……nu mi-a placut. M-a enervat foarte tare faptul ca spunea acelasi lucru de 50 de ori in 4 pagini. Pur si simplu am avut senzatia ca multe pagini au fost de umplutura. Cred ca numarul acestora putea fi redus mult. De mult nu mi s-a mai intamplat sa sar peste 2-3 pagini fara sa le citesc. In plus nu m-am simtit deloc conectata la actiune, iar in afara de enervare nu am avut nici un alt sentiment. Bine ca a treia carte a fost mai buna, chiar a reusit sa-mi stoarca 2-3 lacrimi.

  • Recenziile sunt pur orientative şi exprimă o părere personală. De fiecare dată să ţineţi cont că avem gusturi diferite. De exemplu, a doua carte mie mi s-a părut cea mai simpatică, urmată de a treia şi apoi prima din serie. Categoric autoarea trebuia să le concentreze sau să scape recipientul cu sare şi piper asupra poveştii, dar numai ea ştie exact ce a vrut să puncteze (şi probabil nu a reuşit).

 3. Ai dreptate FM, insa recenziile sunt indeajuns de detaliate incat sa-mi formez o parere. Sincer, nu imi pare rau ca nu am luat prima carte din serie. Faci un lucru minunat aici pentru toata lumea indragostita de citit si iti multumesc pentru asta. Imi pare rau daca ai crezut ca ce am scris a fost indreptat spre recenzia facuta, te asigur ca nu, si ca respect opinia si gustul fiecaruia.

  • Nu a fost cu supărare ce ai scris şi nu trebuie să-ţi ceri scuze. E important ca de fiecare dată să luaţi în calcul diferenţa de gusturi.

   Lectură plăcută!

 4. gabriela ionescu :

  Am citit-o! In doua zile si jumatate. Este „citibila”! Mai alerta decat prima. Mi-a placut sa urmaresc actiunea, mi-au placut eroii. Intotdeauna imi plac tinerii studiosi,destepti, care par adormiti, dar , in realitate sunt zmei! La curajul de care dau dovada din senin, de se mira si ei,se adauga gandirea. Nu se avanta ca tolomacii ci gandesc fiecare actiune.
  Curand o citesc si pe a treia. Sper sa fie fara rapier si mai buna ca cele anterioare. Nota 9

 5. Bianca Roxana Anitei :

  PASIUNILE INIMII – de Stephanie Laurens

  Daca luam in calcul discriminarea ;)), pe care e inevitabil ca o voi face având cele 3 Carti citite, aceasta este pe locul 2, deși ca sa spun drept mi-a plăcut decenta din spatele povestii de dragoste. In sfârșit am găsit doi eroi care au înaintat normal in relație, fara a experimenta toate cele din prima zi, daca se poate, ceea ce mie una mi se pare imposibil:)
  Povestea e frumoasa, am regretat ca nu am reușit sa păstrez ordinea, astfel încât surpriza pe care ne-o oferă mosierul împreuna cu Angelica sa fie maxima. Citind-o pe aceasta la final știam deja ca mosierul e om bun si plin de calitati si mai știam ca nu va muri, ci doar Scrope isi găsește moartea in prapastie. Am stat in felul asta fara emoții, chiar daca drumul celor doi a fost anevoios si plin de piedici.
  Daca in cazul lui Heather m-a sacait faptul de a mai adtepta inca o zi si inca o zi pana a evada, in cazul elizei m-a sacait întrebarea de ce nu au călătorit pe un singur cal, decât sa plimbe o cabrioletq câțiva metri pentru ca imediat sa o abandoneze pentru ca erau depistati ( iar si iar).
  Inca o poveste in care iubirea se ascunde acolo unde nici nu banuiesti, a fost frumos finalul cu declararea publica a iubirii prin petrecerea de logodna fastuoasa.
  Nota mea e 8.

 6. Pasiunile inimii – de Stephanie Laurens

  Este a doua carte din seria aventurilor surorilor Cynster
  Am citit-o incet, chiar neasteptat de incet.. poate din cauza temei care se repeat „poveste cu o fata nobila rapita si apoi salvata de tipul ok”. Nu pot sa spun totusi ca m-a plictisit, a fost o carte ok.
  Enigmaticul mosier scotian, cunoscut drept McKinsey este nevoit sa angajeze din nou niste rapitori profesionisti (Scrope si angajatii) pentru a o rapi pe Elisabeth Marguerite Cynster (Eliza). Rapitorii cu prada lor ajung pana la Edinburgh dar Eliza este salvata la timp, inainte de fi predate catre McKinsey, de catre Jeremy Carling (un nobil englez, un asa zis ‘soarece de biblioteca”) si de doi prieteni de-ai sai, localnici din Edinburgh.
  Desi planul salvatorilor era ca Eliza si Jeremy Carling sa strabata drumul pana la granita si sa se adaposteasca la prietenii lor comuni Wolverstone.. …aventura ii poarta zile la rand (5, 6…. fara numar?) pe dealuri, cai, cursuri de apa, pe cai si in cabrioleta, spre sud si sud est, spre vest si iar spre sud.. in cabane, in hanuri in functie de incapatanatii urmaritori ai celor doi (mosierul care se dovedeste totusi un fel de protector si seful rapitorilor profesionisti, care cu orgoliul ranit reprezinta adevaratul pericol).
  In final totul se termina cu bine cum era de asteptat, ..iar bietul mosier ramane sa o rapeasca de data asta singur (ce face omul cu mana lui..) pe ce-a dea treia sora Cynster, Angelica, asta pentru a-si pastra averea si supusii.
  Singura discrepanta, asa cum am perceput-o eu, este ca personajul Elizei pare din „alt film” in scena in care cei doi sa hotaresc sa experimenteze tot… inainte de li se impune ceva… eh, dar cineva trebuia sa ia taurul de coarne.. iar in continuare povestea justifica mesajul optimist al cartii ” dragostea te poate schimba”. Eliza care se considera cea mai stearsa dintre surorile Cynster, devine mai indrazneata, descopera ca ii place sa faca lucruri pe care altadata le-ar fi evitat (de exemplu sa mearga pe jos); Jeremy, la randul sau descopera ca nu a mai simtit pentru nici o femeie ce simte pentru Eliza, este in stare sa devina un om de actiune, si nu mai este obsedat de manuscrisele lui.
  Cam asta ar fi povestea. Mi-a placut ca desi a avut aceeasi tema, S.L. a fost destul de inventiva pentru a-si pune eroii povestii in situatii noi.
  Sunt curioasa sa vad ce mai poate sa apara nou in domeniul rapirilor in episodul 3 (Prizioniera dragosteri).
  Nota mea este 8,9.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.