Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Piftie de curcan

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

 

Piftie de curcan

 

Ingrediente:

2 kilograme carne şi oase de curcan

4 foi de dafin

4 morcovi mari

3 cepe potrivite

boabe de piper

sare

2 căpăţâni de usturoi

1 pliculeţ gelatină

 

Mod de preparare:

Se spală carnea şi oasele, se pun la fiert şi se ţin pe foc până se formează spumă deasupra. Se scot din oală, se aruncă apa, se curăţă oala, apoi le punem din nou la fiert în apă curată. Se adaugă morcovul curăţat, ceapa curăţată de foi, piperul boabe, foile de dafin, sarea. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă totul la fiert (foc potrivit) până legumele şi carnea sunt perfect fierte (să se cureţe uşor oasele de carne).

După ce au fiert, se iau de pe foc, se scot din oală şi se lasă la răcit. În zeama fierbinte punem usturoiul curăţat şi pisat, pentru aproximativ un sfert de oră şi acoperim cu un capac. Între timp punem gelatina în 100 ml apă rece, curăţăm oasele de carne, tăiem morcovul şi ornăm după bunul plac formele în care urmează să punem piftia.

Gelatina (opţional) se pune peste zeama în care am pus usturoiul. Amestecăm bine, bine, apoi puteam să o strecurăm şi să o turnăm în forme. Se lasă până a doua zi la răcit.

Poftă bună!

 

IMG_5703

 

IMG_5719

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei


Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.