Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Piftie de curcan

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

 

Piftie de curcan

 

Ingrediente:

2 kilograme carne şi oase de curcan

4 foi de dafin

4 morcovi mari

3 cepe potrivite

boabe de piper

sare

2 căpăţâni de usturoi

1 pliculeţ gelatină

 

Mod de preparare:

Se spală carnea şi oasele, se pun la fiert şi se ţin pe foc până se formează spumă deasupra. Se scot din oală, se aruncă apa, se curăţă oala, apoi le punem din nou la fiert în apă curată. Se adaugă morcovul curăţat, ceapa curăţată de foi, piperul boabe, foile de dafin, sarea. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă totul la fiert (foc potrivit) până legumele şi carnea sunt perfect fierte (să se cureţe uşor oasele de carne).

După ce au fiert, se iau de pe foc, se scot din oală şi se lasă la răcit. În zeama fierbinte punem usturoiul curăţat şi pisat, pentru aproximativ un sfert de oră şi acoperim cu un capac. Între timp punem gelatina în 100 ml apă rece, curăţăm oasele de carne, tăiem morcovul şi ornăm după bunul plac formele în care urmează să punem piftia.

Gelatina (opţional) se pune peste zeama în care am pus usturoiul. Amestecăm bine, bine, apoi puteam să o strecurăm şi să o turnăm în forme. Se lasă până a doua zi la răcit.

Poftă bună!

 

IMG_5703

 

IMG_5719

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Piftie de curcan, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Sectiune comentarii

11 comentarii la "Piftie de curcan"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
Anais
(cititor)
Anais

Din asta ne-a pregatit si noua tata, de Craciun. Am impresia ca el a fiert carnea, a pus gelatina si a vanturat-o( asta e secretul chef-ului) si apoi in farfurii usturoi pisat peste carne, a turnat zeama si gata! E simplu de facut.

Maria B
(cititor)
Maria B

Noi nu punem legume in piftie, doar muuult usturoi! Dar ne place asa… eating1

Anais
(cititor)
Anais

@Maria B:
Exact! Muuult usturoi. Cand eram copil, se facea de porc sau de cocoș. N-am de unde sa mai iau cocoși. bored50

ionescu gabriela
(cititor)
ionescu gabriela

A mea s-a inchegat foarte repede .Am si mancat aseara un castronas.
Au fost la Lidl pachete pentru piftie.Aveau cate o aripa ,fara varf,si un „ciocanel” de curcan. Am avut doua pachete si a iesit perfect. La fiert am pus numai doi morcovei,pentru ornat, si o capatana de usturoi romanesc (asta este mai iute). Cine vrea ,cand mananca rade hrean deasupra.
Vad ca esti foarte pregatita! Ai musafiri, bag seama.
Distractie placuta!

Anais
(cititor)
Anais

@ionescu gabriela:
Ați vânturat-o de mai multe ori, nu?

Ana Maria
(cititor)
Ana Maria citeste: www.the-adventures-of-a-lady.blogspot.com

Mi imi place piftia, dar am o problema la cea de porc cu grasimea. De curcan sau pui am vrut sa fac si eu anul asta, dar nu pana la urma nu am mai facut nimic. Cea de pui necesita gelatina neaparat, am facut acum cativa ani. De curcan nu am facut niciodata, poate anul viitor.
Cea mai buna piftie mancata de mine a fost una din gheare de pui. Sa nu radeti. A facut mama unei prietene si cred ca avem 20 si ceva de ani pe atunci. Ei bine inca mi-o amintesc perfect. Demential de buna a fost.

Ana Maria
(cititor)
Ana Maria citeste: www.the-adventures-of-a-lady.blogspot.com

PS: Sa sti ca ma bucura enorm ca postezi si retete. imbratisare

Yulya
(cititor)
Yulya

Mmmm ce bine arata!Felicitari! hallo eating1

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.