Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Prajitura cu branza si ciocolata (Tort polonez)

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

Prăjitură cu brânză și ciocotată (Tort polonez)

 

Mod de preparare:

 

100 g de unt (margarina) se freacă cu 1/2 cana de zahar și un ou până devine o crema.

Se adaugă treptat 1/2 cana cu lapte călduț și o cana de făină, după care se adaugă 3 linguri de cacao, un plic de praf de copt stins cu 3 lingurițe de oțet și un plic de zahar vanilat.

Lăsăm deoparte compoziția până preparam crema astfel: 1/2 kg brânză dulce de vaci (bine scursă) se freacă cu 2 gălbenușuri, 1 cana cu zahar și 100g unt (margarina).

Se adaugă o lingura de griș, un plic de zahar vanilat, coaja sau esență de lămâie, după gust.

La urma se adaugă cele două albușuri bătute spumă și stafide (facultativ, eu nu pun).

Într-o cratiță de 3 litri unsă și tapetată cu făină se pune jumătate din aluatul cu cacao, apoi crema de brânză, ușor, cu grija, să nu le amestecam. Atenție că ambele creme sunt destul de consistente și trebuiesc așezate cu grija. La final punem restul de aluat cu cacao.

Se coace la cuptor cam 50 de minute la foc potrivit (facem testul cu scobitoarea).

Se lasă să se răcească complet in cratiță și apoi se răstoarnă cu grija pe un platou (farfurie mare, plata) și se ornează după gust (ciocolata rasa, frișcă, ce vreți voi).

 

Rețetă scrisă de Eva aici.

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


  1. Multumesc, Eva, pentru reteta.
    O voi incerca cat de curand.

  2. Multumim Eva!

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.