Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Prajitura cu foi, ciocolata si vanilie

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

PRĂJITURĂ CU FOI

ŞI

CREMĂ DE VANILIE ŞI CIOCOLATĂ/CACAO

 

Ingrediente:

Foi:

10 linguri lapte

10 linguri zahăr

10 linguri ulei

1 ou

1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet/lămâie

făină

 

Crema 1:

500 ml lapte

250 grame zahăr

1/2 esenţă vanilie

3 linguri făină

3 linguri cacao

1/2 pachet unt/margarină (preferabil unt)

1 plic budincă de cicolată (facultativ)

 

Crema 2:

4 gălbenuşuri

500 ml lapte

250 grame zahăr

1/2 esenţă vanilie

4 linguri făină

1/2 pachet unt/margarină (preferabil unt)

 

Mod de preparare:

Pentru foi: se amestecă uleiul, zahărul, laptele şi oul. Se adaugă bicarbonatul stins şi făină cât cuprinde. Aluatul trebuie să nu se lipească de mâini şi să rămână suficient de moale cât să fie întinse trei sau patru foi. Mie mi-au ieşit patru foi potrivite

Pentru crema 1: se amestecă zahărul, făina, cacaua şi plicul de budincă (dacă vreţi să-l puneţi în cremă). Se adaugă laptele şi esenţa de vanilie şi se pune compoziţia să fiarbă la foc mic. Amestecaţi în permanenţă cu o spatulă (preferabil din silicon) până când crema se îngroaşă zdravăn. Se lasă la răcit şi când este călduţă încorporăm untul.

Pentru crema 2: într-o crăticioară amestecăm zahărul, făina, apoi gălbenuşurile, laptele, esenţa de vanilie. Se fierbe la foc mic până capătă consistenţă. După ce s-a îngroşat, se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă untul.

Asamblare: foaie + crema 1 + foaie + crema 2 + foaie. Eu am mai avut o foaie în plus, iar crema 1 era într-o cantitate mai mare, am mai pus un strat de cremă şi încă o foaie.

Poftă bună!

 

IMG_5903 IMG_5905 IMG_5906 IMG_5908

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


  1. Numai privind aceste feli apetisante de prajitura, ma ingras… :eating1:

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.