Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Prizonierul dorintelor mele – de Johanna Lindsey

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

PRIZONIERUL DORINŢELOR MELE

de Johanna Lindsey

 

 

Titlul în engleză: Prisoner of My Desire

Număr pagini: 265

An apariţie: 1991

Editura Alma/Litera

Traducere: Ciprian Prundeanu

Listă cărţi Johanna Lindsey – clic

 

Ce carte! Ce nebunie! Ce minunăţie! Am citit-o cu sufletul la gură şi am amânat orice altceva aveam de făcut. Cred că fiecare dintre noi a fost intrigat de treaba cu violurile. Fiecare şi-a pus întrebare „Cum poate o femei să violeze un bărbat? Este 100% imposibil„. Na că am trăit să aflu că se poate. Extraordinare scenele şi autoarea are un talent de milioane. N-aş fi putut să-mi imaginez acea scenă cu cele mai importante elemente – de la obligarea Rowenei să se mărite cu bătrânul Lyons şi până la eliberarea lui Warrick.  Nici nu ştiu ce să vă spun mai repede şi pe de altă parte n-aş vrea să vă spun ceva :chic: . Mi-a plăcut prea mult şi consider că şi aşa v-am dezvăluit nişte amănunte în comentariile de dimineaţă şi am răpit din frumuseţea cărţii. Nu zic că o să fie pe placul tuturor, dar aşa m-am bucurat şi am savurat scenele din carte, am citit cu voce tare şi am râs ca o nebună, încât sădesc în suflet speranţa că şi vouă o să vă fie pe plac. De greşesc, să mă iertaţi, dar nu pot să nu-mi manifest entuziasmul. Este o carte cu evenimente neprevăzute şi chiar şi finalul îl vedeam diferit. Extraordinară gândirea şi mişcările Johannei Lindsey.

Încă de la început intrăm direct în miezul pâinii. Autoarea nu trage deloc de timp şi oferă scene din ce în ce mai interesante. N-am avut timp să mă plictisesc, ci numai să mă întreb cum se rezolvă problemele până la final. Eroul cărţii este de milioane. Pe lângă curajului lui şi spiritul de luptă, a oferit o doză mare de umor şi o să vă loviţi de ea încă din primele zeci de pagini alte cărţii. Până spre final m-a trecut într-o altă stare şi-mi venea să-l strâng de gât cu propriile  mâini. Îl înţeleg că aplică legea talionului, dar nu a respectat-o întocmai. O să vedeţi că după ce se răzbună gen „ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte„, nu se opreşte aici şi trece la un alt nivel. Era un bărbat blând, dar ce îi făcuse Rowena, el considera că este o crimă despre care nu poate să discute cu nimeni :)) . Păi cred şi eu. Ce mare războinic şi stăpân ar recunoaşte că a fost violat de o tânără plăpândă? Cu toată răzbunarea lui, l-am plăcut cu şi din toată inima.

La fel de mult am plăcut-o şi pe eroina cărţii, Rowena. În mintea mea am proiectat o imagine cu o tânără domniţă, micuţă, firavă, dar năzdrăvană, luptătoare şi curajoasă. Şi ea aduce o parte de umor în carte, prin replicile ei fie de începătoare, fie de femeie curajoasă. S-a potrivit cu Warrick şi mi-au plăcut acţiunile şi reacţiile ei.

Citiţi cartea pentru că este aproape imposibil să nu vă placă. O să fiţi teleportaţi pe un alt tărâm, unde necazurile şi umorul întind o horă bună. O să întâlniţi scene frumoase, erotice, romantice, umoristice, scene violente sau mai puţin plăcute, dar şi o poveste de dragoste despre care am putea spune cu uşurinţă că este imposibil să crească şi să prindă rădăcini după anumite întâmplări. Autoarea le-a împinat de minune şi reuşeşte să-ţi capteze atenţie. Te face prizonierul cărţii. Un ultim lucru mai spun şi este legat de titlu. Aş zice că se potrivea mai mult „Prizoniera dorinţelor mele” pentru că în mare parte ea este prizoniera, însă trebuie să mărturisesc faptul că „Prizonierul dorinţelor mele” este mai incitant.

 

 

Anglia, 1152

Gilbert d’Ambray, fratele vitreg al Rowenei Belleme, dorea să o căsătorească cu lordul Godwin Lyons. Era atât de bătrân încât putea să-i fie bunic şi de ce nu, poate chiar străbunic. Anna Belleme, mama Rowenei, îi spusese lui Gilbert că pe acest pretendent nu-l consideră potrivit pentru o moştenitoare cu statul fiicei sale. Mai mult decât atât, reputaţia lui era mânjită de scandaluri deocheate. Gilbert considera că el este singurul bărbat dispus să lupte pentru recâştigarea proprietăţilor fetei, proprietăţi pierdute datorită lăcomiei tatălui lui. Hugo d’Ambray se gândise să cucerească fortăreaţa Drywood, aflată între una dintre moşiile lui şi ce a Rowenei. În schimb, Drywood îl avea ca suzeran pe unul dintre cei mai de seamă seniori din comitatele de nord, adică pe lordul Fulkhurts. Acesta din urmă, nu doar că l-a ajutat pe Drywood să-i îndepărteze pe atacatori, dar a făcut tot posibilul să-l distrugă pe iniţiatorul atacului. Fulkhurst nu dorea numai proprietăţile lui Hugo, ci şi pe cele pe care le controla prin tutelă.

Gilbert nu doar că punea la cale un plan prin care să recupereze pământurile, bineînţeles prin căsătoria cu Lyons, dar ştia că la final avea să mai obţină ceva. Încă de la cincisprezece ani o dorea şi acum ştia sigur că mai târziu avea să o aducă pe Rowena în patul lui, chiar dacă nu avea să mai fie fecioară. Avea să o lase să nască un moştenitor, apoi să o posede şi să o căsătorească din nou. Rowena Belleme n-ar fi vrut să facă acest pas şi să se mărite cu un bărbat de teapa lui Lyons, dar Gilbert ştie exact cum să o strângă cu uşa şi să o ducă în toate punctele pe care el şi le doreşte. Însă ştie ea care sunt toate dorinţele lui Gilbert? Ştie care sunt limitele răutăţii lui? Rowena se căsătoreşte cu Lyons, iar în noaptea nunţii, în timp ce îl sfida, acesta şi-a dus mâna la piept şi a căzut. Era mort, iar planurile lui Gilbert păreau să se năruiască.

Warrick de Chaville urma să se însoare pentru a treia oară, dar de această dată îşi dorea o altfel de soţie, una căreia să nu-i fie teamă de el, aşa cum o făcuseră celelalte două dinainte. O curta de aproape un an pe lady Isabella Malduit. Era plin de ură şi amărăciune, aşa că în Isabella găsise nu doar frumuseţe, ci şi blândeţe, umor şi considera că ea ar putea să-i aducă acea oază de linişte. Însă răul avea să se abată asupra lui. Gilbert căuta să răpească un bărbat care să aibă trăsăturile lui Lyons, iar Warrick îndeplineşte condiţiile, motiv pentru care îl răpeşte şi îl leagă de un pat. Apoi o obligă pe Rowena să se culce cu el. În ciuda faptului că Warrick crede că a ajuns pe lumea cealaltă şi femeia din faţa lui este un înger, când el află intenţiile ei, se opune să se împreuneze cu ea.

Oare reuşeşte Rowena să se culce cu el? Ce are de gând Warrick să facă apoi? Rămâne Rowena însărcinată? Şi dacă da, atunci Warrick ce decizii ia în privinţa Rowenei? Ce se întâmplă cu mama Rowenei şi cu Gilbert? Dar cel mai important, cine este cu adevărat Warrick?

 

Nota pe care o acord cărţii: 10/10

 

Prizonierul dorintelor mele

 

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. In timp ce citeam aceasta carte nu puteam sa ignor sentimentul ca se aseamana foarte mult cu Flacari si gheata. Nu mi se pare o carte de nota 10 in schimb Flacari si gheata da. Parerea mea.

 2. PRIZONIERUL DORINTELOR MELE – JOHANA LINDSEY :

  Am citit aceasta carte acum cateva luni si mi-a placut , Subiectul a fost foarte ciudat , cum sa violeze o fata un borbat si mai ales in Evul Mediu , imposibil si totusi atunci cand persoana pe care o iubesti este in pericol nu mai te gandesti la ce e permis si ce nu . 🙂
  Inceputul cartii ne-o prezinta pe Lady Rowena Belleme asistand la cel mai crud spectacol pe care il vazuse in viata ei . Fratele ei vitreg , Gilbert dorea sa o casatoreasca impotriva vointei ei cu Lord Lyons , un om batran care putea sa-i fie bunic . Gilbert stia ca cel mai rau o durea pe tanara domnita cand isi vedea mama batuta si chinuita asa ca o amaninta ca daca nu accepta cererea in casatorie o omoara pe Lady Anne .
  Tanare accepta dar in noaptea nunti batranul moare si Rowena este obligata de fratele ei sa violeze un barbat pe care el il rapise , Crezand ca e un taran , pentru a ramana insarcinata si sa i-a pamanturile raposatului ei sot .
  Lordul Warrick de Chaville trebuia se se insoare pentru a treia oara cu o femeie blanda si inteligenta dar este rapit si fortat de o fetiscana sa se culce cu ea .
  Aceasta nu este nimeni altcineva decat micuta si firava Rowena pe care el o rapeste pentru a se razbuna si o transforma in servitoarea lui . Pana la final cei doi au de strabatut o cale cu nulti spini dar binele si dragostea triumfa in cele din urma , cei doi traind fericiti pana la adanci batraneti .
  Nota mea este 10

 3. Da a iesit o poveste foarte frumoasa de dragoste , care merita citita 😛

 4. Prizonierul dorintelor mele de Johanna Lindsey

  Pentru ca eram intr-o pasa de mare nehotarare, desi am cateva serii de terminat, m-am indreptat catre “Prizonierul dorintelor mele”, carte aparuta de ceva timp, cam acum 1 an jumatate. Atunci am citit un val de pareri pozitive doar ca “ghidusul” :chic: din mine spunea: eh, sa vedem, e chiar asa de buna? hai sa vedem ce putem carcoti!
  Primele 30 de pagini, recunosc ca nu am fost impresionata, voiam din start ceva care sa ma lipeasca de carte. :girl10: Orele inaintate la care imi programam lectura si desigur preambulul usor plicticos, dar necesar intrarii in poveste au facut ca ritmul meu de citit sa fie deosebit de molcom. In pararel mai citeam vreo 2 carti (nu sunt carti romantice, macar am avut grija sa nu tulbur prea mult senzatia de placere pe care ti-o da o astfel de lectura) asa ca mi-a luat vreo 3-4 zile pana am depasit aceasta “coaja”.
  1152, Anglia; baronii erau impartiti in doua tabere: una a regelui Stephen si alta a reginei Mathilda si a fiului sau Henric. O poveste din aceeasi perioada (se pare ca atrage multe scriitoare) este si “Juraminte neobisnuite” a lui MJP, iar chestia asta a fost un mic atu in continuarea lecturii.
  Deci sa recapitulam: suntem intr-o perioada tulbure cu lupte sangeroase intre baroni si multe victime colatelare. Povestea incepe cand frumoasa Rowena este obligata (a se citi santajata in mod ticalos) de fratele sau vitreg, Gilbert D’Ambray sa se casatoreasca cu un batran senior decrepit. Scopul urgent a lui Gilbert era sa primeasca sprijin in lupta sa impotriva unui puternic lord care ii ocupase o parte din pamanturi si cetati dar si sa puna mana pe averea mosului dupa moartea sa degraba asteptata, asa ca aparitia unui copil era absolut necesara pentru ca planul sa aiba succes.
  Doar ca batranul ginerica moare chiar in noaptea nuntii fara sa reuseasca sa-i daruiasca Rowenei un copil (he, he, nici nu apucase sa o atinga). Gilbert, disperat ca planurile sale s-ar putea destrama isi pune oamenii sa gaseasca un inlocuitor, un tanar asemanator ca infatisare cu ginerica cel decedat: blond cu ochii cenusii. Si oamenii il gasesc pe cel potrivit, doar ca acesta nu era un barbat simplu, un serb sau vreun simplu cavaler sarac, ci un mare dusman al lui Gilbert. Ce iese din toata aceasta nebunie, ramane de aflat de viitoarele cititoare, pentru ca din acest punct povestea devine savuroasa dar mai ales senzuala. Asa ca dupa ce am trecut de “coaja” si am intrat in “miezul povestii” am simtit din plin acea stare de tensiune care face cititorul sa-si doreasca sa devoreze povestea, iar povestea chiar asa, cu intamplarile sale extraordinare este inchegata si credibila caci pana la urma in asta consta talentul unui scriitor, ca niste povesti incredibile sa para perfect posibile.
  Mi-a placut tare mult cum Rowena si Warrick rapitul depasesc momentele dificile, de care nu erau in intregime vinovati si usor, usor ajungem la finalul fericit.
  Nota mea este 9,6. Aici carcoteala din mine a depunctat cele cateva momente de explicatii cam detaliate care faceau doar sa mareasca deruta; sper ca s-a inteles ceva, nu?? 😉

 5. Niste carti asemanatoare imi puteti recomanda? In afara de Flacari si gheata, Mireasa indaratnica si o Nunta de vis. Mersi frumos!!! :* :* :*

  • Buna! Incearca cartile autoarelor: Lisa Kleypas, Judith McNaught, Lorraine Heath,Julia Quin,Mary jo Putney, Elizabeth Hoyt, Jude Deveraux,. Astea sunt autoare de Historical Romance, toate listelecartilor lor le gasesti pe site si iti faci o selectie. Nu stiu ce preferinte ai de aceea ti-am dat atatea autoare.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.