Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Promisiunea – de Johanna Lindsey

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

PROMISIUNEA

de Johanna Lindsey

 

 

Titlul în engleză: One heart to win

Număr pagini: 301

An apariţie: 2013

Editura Alma/Litera

Traducere: Florenţa Simion, Alexandru Maniu

Seria Callahan-Warren: Promisiunea, Văpaia din brațele lui

Listă cărţi Johanna Lindsey – clic

 

Încep prin a-mi cere iertare faţă de cei care au tot aşteptat părerea mea în legătură cu această carte. Categoric recenzia ar fi apărut de sâmbătă aşa cum am văzut că o aşteptaţi, însă timpul a fost limitat şi am avut diverse chestii de rezolvat. În al doilea rând, ţin să critic editura pentru că a ales ca această carte să fie tradusă de două persoane. N-au tradus rău, dar e imposibil să nu existe diferenţe. Poate greşesc eu, dar unul traduce „ranch” şi altul „fermă„. Din punctul meu de vedere, varianta cea mai corectă mi se pare cea din urmă. Nu este greşită nici prima, dar nu-mi sună prea românesc.

Nu înţeleg de ce autoarele pun pe scenă numai eroine blonde sau roşcate. Am meditat un minut şi am ajuns la concluzia că aş vrea să văd mai des şi eroine cu păr negru ca pana corbului 😛 . A nu se înţelege că o s-o notez pe „roşcata noastră” ca fiind un punct slab al cărţii. Tiffany a fost un personaj destul de ok, în sensul că mi-a plăcut numele ei, că a adăugat sare şi piper acestei poveşti de dragoste, că s-a gândit să-i fure identitatea lui Jennifer, că s-a îndrăgostit repede de Hunter, că a grăbit nişte lucruri între ei. Şi totuşi, cred că ceva a lipsit. Eroul din această carte, Hunter – din nou un nume bine ales – mi s-a părut cam şters. Ţinând cont că era cowboy, îmi imaginam numai scene în care el era călare pe cal, cu o frânghie în mână, cu pălăria pe cap şi în ciuda faptului că acţiunea nu se petrece în zilele noastre, mi-l imaginam la bustul gol, bine lucrat şi să flirteze tot timpul cu Tiffany, dar s-o facă într-un asemenea mod încât să mă dea şi pe mine pe spate. A fost cam banal şi mă aşteptam la mult mai mult. Am găsit ceva care mi-a atras atenţia şi mi s-a părut amuzant. A fost prima şi ultima clipă în care mi-am dorit să pătrund în poveste şi să-i dau o replică eroului. Spunea el ceva de genul că se află în secolul XIX-lea şi că nu se mai poartă căsătoriile de convenineţă, că nu e normal. Aş fi vrut să-i spun „dar să vezi cum este în 2014„. E drept că am mai evoluat, dar părinţii încă au tendinţa să îi aleagă copilului un partener sau o parteneră de viaţă.

O să-i acord o notă neaşteptat de mică acestei cărţi pentru că aveam aşteptări mai mari de la Johanna Lindsey. Este una dintre autoarele mele favorite şi mă aşteptam să creeze o legătură mai puternică şi mai frumoasă între Tiffany şi Hunter, ori aceasta a cam fost lipsită de strălucire şi nu a aprofundat sentimentele şi trăirile lor. Mi-a plăcut „scena de teatru” a eroinei, misterul care-i lega pe tatăl şi pe mama ei, dar aş fi vrut să văd mai mult dragoste între ea şi logodnicul ei.

 

 

Rose Warren făcuse o promisiune cu câţiva ani în urmă. Prin această promisiune, Rose îşi lua angajamentul ca mai târziu, fiica ei Tiffany să meargă în Vestul Sălbatic, la ferma din Montana a tatălui ei, Frank Warren. Tiffany nu-şi dorea nici să viziteze acele meleaguri, dar nici tatăl, considerând că dacă el a avut nevoie de cincisprezece ani ca să o reîntâlnească, poate să mai aibă răbdare două luni. Rose şi Frank n-au trăit mult timp împreună ca soţ şi soţie, iar Rose afirma că despărţirea lor s-a datorat faptului că nu se potriveau. Cu toate acestea, cei doi nu divorţaseră niciodată, dar Tiffany considera că mama ei este încă frumoasă şi că ar putea să-şi refacă viaţa alături de un bărbat care să o iubească şi să o merite.

Călătoria n-avea să fie partea cea mai urâtă din ecuţie. Între clanul Warren şi Callahan era un conflict care dăinuia de ani buni, iar singura soluţie consta în căsătorirea lui Tiffany cu Hunter, fiul cel mare al lui Callahan, o căsătorie pe care ea nu şi-o dorea… sau aşa credea înainte să-l întâlnească pe adorabilul Hunter Callahan. Ceea ce nu ştiau nici Frank şi nici Hunter, era faptul că Tiffany avea să facă tot ce-i stătea în puteri ca să amâne momentul întâlnirii. Întâmplarea face ca atunci cnd Tiffany ajunge aproape de tatăl ei, să fie abordată de fraţii Callahan şi să o confunde cu Jennifer Fleming, noua angajată a tatălui lor, cu care întâmplător călătorise împreună în acelaşi tren. Fraţii Callahan îi fac o propunere de nerefuzat lui Tiffany şi cum ea îşi dorea să nu ajungă prea curând în casa tatălui ei, acceptă să-i ia locul lui Jennifer. Şi astfel pactul făcut, Tiffany devine menajeră în casa Callahan şi îşi întâlneşte logodnicul – un chipeş bărbat de la care vrea doar să-i afle părerea în legătură cu mariajul lor şi mai târziu, de ce nu, chiar să se îndrăgostească de ea. Între timp, însoţitoarea ei, Anna o cazează la un hotel şi îşi însărcinează mama să găsească un motiv plauzibil pentru întârzierea ei în casa lui Frank Warren.

Oare ce se întâmplă atunci când Frank descoperă că Jennifer este Tiffany? Dar ce are de spus Hunter despre minciuna lui Tiffany? O s-o ierte pentru că l-a tras pe sfoară? Atunci când adevărul iese la iveală, Hunter şi Tiffany sunt îndrăgostiţi unul de celălalt? Ce secret ascunde Rose? De ce şi-a părăsit soţul şi nu s-a mai recăsătorit? Există şanse ca Frank şi Rose să-şi reia relaţia? De la ce anume a pornit conflictul între cele două clanuri?

 

Nota pe care o acord cărţii: 8/10

 

[poll id=”64″]

 

Promisiunea

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. PROMISIUNEA – de Johanna Lindsey

  Doua recenzii una dupa alta din Johanna Lindsey e un record… :bir1:
  Ce sa spun?! observ ca de data asta ati fost mai carcotase si voi.
  Ca mai mereu, JL este alambicata in gandire, creeaza scenarii total incredibile, nu prea naturale. Are totusi farmecul ei, fiind o buna povestitoare reuseste sa te ameteasca si sa continui sa citesti, desi, uneori, vocea ta interioara tipa „E prea de tot!”.
  Cred ca porneste de la un plot care pare simplu, si apoi aduce argumente pt a-l face credibil. Pe scurt, o tanara rasfatata, bogata, frumoasa, afla ca este promisa din leagan (ca sa ne amintim o poezie de Eminescu – „Blanca, afla ca din leagan”) unui tip care ar putea fi chipes, pt ca tatal si mama acestuia sunt chipesi. Asta a fost rezolvarea pe care tanara sa mama a gasit-o cu 15 ani inainte pt a institui un armistitiu intre cele doua familii in conflict si pt a-si proteja cei trei baieti ramasi cu tatal lor cand ea, mama, fuge de acasa doar cu fiica-sa. Si pt ca vine vremea „platirii datoriei asumate”, Tiffany pleaca in vestul salbatic sa isi intalneasca tatal pe care nu-l mai vazuse de 15 ani, logodnicul pe care nu-l vazuse niciodata (un vecin, la 3 ani… vag), si fratii pe care nu-i mai vazuse de 5 ani. Ca sa evite intalnirea cu tatal pe care il considera neinteresat de ea, si ca isi cunoasca logodnicul intr-un mod mai putin formal, profita de o coincidenta si se da drept menajera pe care tatal sau o tocmise pt ea si pe care viitorul socru o „fura” just for fun :girl10:
  Substituirea reuseste si ea se trezeste menajera si bucatareasa la „dusman”, isi cunoaste logodnicul, Hunter, si se lamureste ca nici el nu e foarte fericit ca „este promis din frageda pruncie”. Totul se termina cu bine, „toata lumea-i fericita si cu lacrimi pe obraz” in final. Tiffany si Hunter se iubesc, Rose si Frank se reunesc, Frank si Zachariah se impaca, fratii vor trai impreuna, minerii pleaca si vacarii castiga!
  Bun, acum venea partea grea. Cum justifica ea râca iniţială intre Callahani si Warreni? Cu o poveste de dragoste trasa de par si intinsa pe cel putin 30 ani (ca Franck si Zachariah sunt adulti si cred ca si insurati cand cei doi iubiti/dusmani se omoara reciproc). Mi se pare o poveste exagerata.
  A doua explicatie trasa de par, cea a fugii de acasa a tinerei Rose, mama a trei baieti, doar cu fiica sa… pt ca un fost vecin a amenintat-o ca se va razbuna pe Frank daca vreodata il va mai vedea… e un subiect greu de crezut.
  Povestile trase de par continua si in prezent – asa ca rasfatata Tiffany se descurca in functie si invata sa gateasca surprinzator de repede. Fraierii din vest inghit povestea cu hainele ei de bogatasa, comportamentul ei… Rigida Anna este de acord prea repede cu ideea stapanei sale… Fratele Roy se strecoara in casa inamicului, desi avusese loc o tentativa de asasinat. Fiorosul Degan e fioros doar pt ca autoarea il descrie asa, ca altfel, el nu face nimic in acest sens… Povestea de dragoste cu Hunter se deruleaza cu viteza maxima…
  Cred ca de data asta tot talentul de povestitoare a lui JL nu o scapa de „acuzaţia” de povestire rocamboleasca. Cred ca este contemporana aici cu „Caroline Fordyce” :chic:

 2. Ce carte frumoasa! A avut mult umor din partea lui Hunter asupra lui Tiffani! 😆 Asta si secventele dintre cei doi, de cele mai multe ori comice si simtindu-se mereu amuzamentul lui Hunter… A fost o carte care pe mine m-a facut sa râd cu lacrimi ! Umor + Dragoste = SUPER!!!! :heart5: :heart5: :heart5:

 3. Nu este cea mai buna carte a lui JL,desia aparut in 2013 e o carte cumintica,are carti mai vechi care sunt mult mai indraznete.
  Si mie mi-ar fi placut ca Hunter sa fie de fapr Degan,cel din urma avea un mister anume si chiar la scena din bucatarie am simtit o scanteie mult mai mare intre el si Tiffany decat a fost intre ea si Hunter.Cred ca de fapt lipsa acestei scantei intre personajele principale m-a facut sa zic ca nu e cea mai buna carte a scriitoarei.
  Oricum este o lectura placuta!

 4. Johanna Lindsey scoate volumul 3 din seria Callahan-Warren:
  https://www.fantasticfiction.com/l/johanna-lindsey/marry-me-by-sundown.htm
  Mie nu mi-a placut primul volum. :bolnav: Cea mai slaba historical romance pe care l-am citit (nota 7,00). Multe scene au fost hilar de ridicole. :hmm: Stropit cu umor a la Montana, SUA. A fost ca o cursa cu obstacole pe canicula.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.