Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Recenzii cititori

dovis pe 2018-08-13

Buna dimineata!

O saptamana buna si frumoasa, cu spor pe toate planurile :imbratisare:

Alexandra pe 2018-08-11

Oscar & Tanti Roz de E. Emanuel Schmit

Știu. Nu am scris de mult timp o recenzie și nici nu am simțit nevoia să o fac. Nici timpul nu mi-apermis și nici inspirație nu am avut.

Însă cred că această poveste merită o atenție specială din partea mea și că nu poate ramane în neand.

Trebuie să o împărtășesc cu voi, pentru că nu o pot ține doar pentru mine.

Adevărul este că nu știu de un de să încep. Mă gândesc cum să vă prezint cartea astfel încât să nu vă întristez. În acelaș timp simt că trebuie citită de voi și că

o să vă ajute în perioada această mai puțin frumoasă.

Nu e ușor subiectul și nici nu mă așteptam la asta. Am știut la început în ceea mă bag și că s-ar putea să sufer.

Începând să citesc, s-a dovedit că aveam dreptate. Doar că vedeam totul din exterior, astfel că nuputeam să îmi imaginez clar ce voi descoperi.

Am descoperit multe. Am trăit intens. Am suferit ca și când eu eram cea bolnavă. M-am bucurat ca un copil care descoperă pentru prima oară lumea. Și nu în ultimul rând, mi-am facut un prieten care m-a învățat ce înseamnă să trăiești clipa și să vezi totul ca un răsărit de soare

Băiețelul despre care vă vorbesc și pe care ,,vă invit" să îl cunoașteți, se numește Oscar și l-am întâlnit intr-un salon din spital. Are zece ani și din păcate este bonlav de cancer, iar medicii au dat cel mai groaznic verdict. Da, i-au pus ,,eticheta" de muribund. :roll: Este unui dintre bolnavi pentru care doar clipa contează. Prezentul îi apartine, dar viitorul nu îl poate oferi nimeni.

Isteț și perspicace, micuțul știe ceea ce toți vor să îi ascunsă. Cu inima frântă și cu durere în suflețel, încearcă să găsească o metodă prin care să trăiască momente frumoase și să descopere lucruri noi.

Aici intervine blânda și minunată Tanti Roz, o asistentă bătrână, dar simpatică foc, care l-a îndrăgit pe Oscar.

Propunerea acestei femei este de o naturalețe și de o drăgălășenie ieșită din comun. Ea îi spune băiețelului ca în fiecare zi să îi scrie lui Dumnezeu și să o trăiască ca și cum ar fii zece ani din viața lui.

Zis și facut. Oscar începe să trăiască aventura vieții lui și să își umple inima de momente frumoase.

,,Boala face parte din mine.De ce trebuie să se poate altfel cu minte doar pentru că sunt bonlav? Nu stiu să iubească decât un Oscar sănătos? "

Scrisorile către Dumnezeu sunt de o savoare și de o gingășie ieșită din comun. Fără pic de rigoare sau de falsitate. Sunt scrise cu prietenie și cu sinceritate, iar destinatarul este privit ca o persoană dragă și apropiată.

Așa ajunge Oscar să se împrietenească cu Dumnezeu, iar legătura dintre ei devine din ce în ce mai puternică. Poate că nu îl vede pe Dumnezeu, însă ajunge să Îl simtă în fiecare nouă zi, în fiecare zâmbet, în fiecare ciripit se păsări și în fiecare răsărit de soare.

,,De fiecare dată când o să crezi în El, o să existe un pic mai mult. Și dacă insiști, o să ajungă o să existe de tot".

Fiecare clipă pentru Oscar era o comoară. O trăia cu bucurie și cu multă dăruire.

Nu mai exista boală, tristețe sau singurătate, ci doar lumină, speranță și multă însuflețire.

Suferința nu i-a îngrădit bucuria lui Osvor, ci a scoși și mai mult la iveală sufletul lui nemuritor. A devenit un luptător și a învins cu fiecare năzbâtie sau zâmbet dăruit altora. Nunește un personaj real, însă chiar și așa avem multe învățat de la el. Eu sunt sigură că în spitalele de oncologie aceste povesti cu un mic ,,Oscar" care a învins moartea, sunt la ordinea zilei. Și cu siguranță există și o\un ,,tanti Roz" care să le dea forță.

Pentru mine, tot ceea ce a facut Oscar, a fost un exercițiu de veșnicie. Poate pare banal, dar face o să o citiți o să vedeți că așa e.

Faptul că îl învăța să trăiască clipa și că își ,,educă" sufletul spre nemurire, este o dovadă grăitoare că noi toți tindem spreun fascicol de lumină, care să ne arate ce valoroși suntem și că moartea nu e sfârșitul tuturor lucrurilor.

Poate par idealistă. Însă nu vreau să mă schimb. Eu sunt sigură că în orice om există o fărâmă de bine și de frumusețe. Doar că este ascunsă între ,,pereții" groși de suferință și de uitate. Cine a spus că o conștiința adormită naște monștrii, mare dreptate a avut.

De multe ori suferința ne îngheață și ne face nepăsători. De aceea avem nevoie de oameni cu suflete de îngeri ca să ne arate că nu e totul pierdut și că viața înseamnă mult mai mult decât reușim noi să vedem.

,,Nimeni nu te poate scăpa de suferință. Nici Dumnezeu,nici tu. Nici părinții tăi, nici eu".

,,Există două feluri de suferință - cea fizică și cea morală. Suferința fizică o înduri, pe cea morală ți-o alegi".

Vă rog să nu mă înțelegeți greșit. Departe de mine gândul de a vă întrista sau de a vă ține predici. Cam sunt ,,renumită" pentru asta nu? :grin: Îmi doresc doar să vă dau un strop de speranță și de bucurie. Aici sunt așternute sentimentele mele ca cititor, dar mai mult, trăirile și suspinele mele ca om.

Tot ce am citit și am trăit, m-a facut să înțeleg că iubirea este singurul ,,medicament" împotriva tristeții, a depresiei sau a deznădejdii.. Când nu o sa mai fie dragoste, atunci chiar o să pierdem tot. Dar până atunci să continuăm să iubim, să nădăjduim și să credem. Altă soluție nu avem.

Să ne bucuram că existam și că avem suflete nemuritoare.

,,Și cred că facem aceeași greșală și în privința vieții. Uităm că viața e fragilă, fărâmicioasă, efemeră. Ne credem toți nemuritori" .

Oscar și Tanti Roz m-am învățat că și dacă aș trai doar o zi fericită, nu aș fi facut-o în zadar. O clipă înseamnă cât o veșnicie dacă ști să o creezi, iar o amintire te poate ,,hrani" toată viața.

,,Privește lumea în fiecare zi, ca și cum ai vedea-o pentru prima oară".

Îmi cer scuze dacă vam plictisit. Nu a fost cu intenție. Dar o carte ca asta, nu poate fi ignorată.

P. S. Copertă este divină. :heart5:

Vă mulțumesc! :hallo_10:

Eva pe 2018-08-09

Blood to dust - LJ Shen

Prescott este o tânără ce în urma unor împrejurări nefaste ajunge sa fie rapita de un mare mafiot care vrea sa i-o dăruiască fiului lui. Așa că este ținută ostatica, iar unul dintre paznicii ei este Nate, un tânăr ce a ajuns și el în niște împrejurări la fel de nefaste să lucreze pentru mafiot.

Și uite așa începe povestea lor de iubire. In camera in care este ținută Prescott, aceasta găsește jurnalul lui Nate de când el se afla in închisoare. Și așa ajunge sa îl cunoască pe adevăratul Nate care e total diferit de bărbatul dur pe care îl vede ea zi de zi.

Normal că în realitate Nate e un băiat bun iar Prescott se îndrăgostește de el!

Și astfel ei ajung din inamici, aliați și acum lupta împreună împotriva mafiotului.

O carte banala, dar drăguță. M-a prins povestea și am citit-o foarte repede. Dar e genul de poveste pe care o uiți repede! Drept dovadă, acum, când am vrut sa ii fac recenzia, deși am terminat-o de doar două zile, deja uitasem unele chestii! Am stat un pic și m-am gândit despre ce a fost!

Daca nu aveți altceva la îndemână sau vreți ceva ușor, o puteti citi.

Nota mea e 8.

Lorena pe 2018-08-08

REBEL HEIR

Vi Keeland & Penelope Ward

Cartea asta incepuse bine. Apoi, cu cat citeam mai mult, cu atat asteptam sa o termin mai repede.

Gia a plecat sa locuiasca in Hamptons pe perioada verii, cu o prietena de-a ei. Ea este scriitoare si momentan se blocase la cartea ei fiindca nu isi mai gasea cuvintele.

Intr-o seara, prietena ei o roaga sa ii tina locul la restaurantul care lucreaza.

In timp ce face asta, isi da seama ca nu se descurca prea bine. Si nu e singura care isi da seama de asta.

Rush detine localul si multe alte afaceri din zona. A mostenit totul de la bunicul lui, care a vrut sa ii aduca dreptate dupa ce tatal sau nu a vrut sa il recunoasca si si-a batut joc de mama lui.

Toata lumea stie ca e dur si neiertator, asa ca atunci cand o vede pe Gia ca greseste comenzile si irita clientii, se enerveaza si vrea sa o dea afara din restaurant.

Dar ceva il retine si, in loc sa faca asta, ii ofera un job de hostess.

Cred ca se intelege cam ce urmeaza. Cei doi incep sa petreaca mult timp impreuna, se inteleg foarte bine, dar Rush e speriat sa inceapa o relatie cu ea.

Iar atunci cand se decide, in final, apar niste complicatii la care nu ma asteptam. Si cartea se termina intr-un mare fel!

Face parte dintr-un duet, dar m-am plictisit atat de tare incat nu sunt dispusa sa o citesc si pe a doua.

Sincer nu stiu daca e de vina cartea, sau starea mea. Subiectul pare promitator si personajele sunt bine conturate. Dar nu am simtit nimic cand am citit-o. E si plina de clisee care m-au enervat la un moment dat.

Asa ca, per total, ii dau un 7.

Claudia Mioara pe 2018-08-08

Barbatul care n-a mai sunat de Rosie Walsh este o carte cu o mare intriga!

De la inceput te baga intr-o mare nebuloasa si te face sa-ti pui multe intrebari! Imagineaza-ti ca te indragostesti si ca petreci o saptamana de vis alaturi de barbatul, care in sfarsit e potrivit pentru tine! Va despartiti, el urmeaza sa prinda avionul, se fac schimb de numere de telefon, profile de facebook, iar el dispare in ceata! Nu-i mai raspunde la mesaje, ea crede ca a avut vreun accident! Incepe sa faca o munca de detectiv, ba chiar posteaza pe profilul lui de facebook, poate vreun prieten de-al lui stie unde e! Nici ei nu stiu! Si ea nu renunta! Il cauta in continuu! Si cine cauta, gaseste! Il gaseste, dar el se comporta foarte ciudat! Exista ceva in trecutul amandorura care ii desparte! Ce anume s-a putut intampla? Cum doi straini pot fi legati fara sa stie? O mare enigma, un mare mister, o carte incredibila! Nimeni n-ar putea banui vreodata! Nota 10! O carte de dragoste minunata!

Claudia Mioara pe 2018-08-08

Calaretul de arama e o carte superba! Voluminoasa, dar plina de emotii!

Tatiana are 17 ani cand nazistii invadeaza Rusia. E o fata nevinovata, nestiutoare, dar fericita! Locuieste cu parintii, fratele geaman, sora mai mare si bunicii. Cand aud vestea la radio, membrii familiei isi impart atributiile. Pe ea o trimit dupa provizii! Ramasa singura acasa, ea zaboveste, se imbraca cu rochia cea mai buna, ia pantofii surorii ei si iese ca intr-o plimbare! Magazinele deja sunt goale! Isi ia o inghetata si asteapta autobuzul! Pe partea cealalta e un barbat chipes, locotenent in Armata Rosie, care o urmareste! Cei doi se uita unul la altul! El traverseaza si se urca in acelasi autobuz! Stau unul langa altul si ea se roaga ca el sa nu coboare! Merg pana la capat! Fac cunostinta! El e Alexander! Cei doi se indragostesc! Din una in alta, el afla ca Tatiana vrea sa cumpere mancare! El o duce la magazinul de unde se aprovizioneaza cei din armata! O ajuta sa-si duca si proviziile acasa! Insa acolo afla ca sora ei iese cu el si ca il iubeste! Asa ca, desi simte ca-si rupe inima renunta la el!

Insa Alexander e tenace si se intalneste mereu cu ea! O conduce de la locul ei de munca, o fabrica, pana acasa, pe jos si astfel vorbesc cu orele! Descrierile orasului rusesc sunt superbe!

Insa cu razboiul vine si rationalizarea! Totul se ia la cartela! Vecinii, daca nu esti atent, iti fura mancarea! Cartea se pliaza nemaipomenit pe timpurile austere de atunci! Istoria merege mana in mana cu dragostea tinerilor!

Nu vreau sa dezvolt foarte mult pentru ca nu vreau sa rapesc din descoperirile proprii ale fiecarui cititor care-si doreste s-o citeasca! Cartea e fenomenala! Se intampla foarte multe! Asistam si la maturizarea Tatianei si la plecarea ei pe front, pentru a-si gasi fratele! Este aproape sa moara! Este salvata pe ultima suta de metri, chiar de Alexander!

Nota 10, 100, 1000! De citit si de recitit!

Isabel pe 2018-08-07

Daca imi amintesc eu bine, Just like Heaven, tradusa la noi ca Paradis, a fost o carte foarte amuzanta, care mi-a placut mai mult decat urmatoarea, Sa iubesti un conte, deja aparuta la noi. Am facut cunostinta cu familia Smythe-Smith si cu traditia lor de a le pune pe tinerele necasatorite din familie, surori si verisoare, sa ofere anual un concert, ca un cvartet de coarde si pian. Problema lor majora este ca toate sunt afone si stiu asta, dar mandria deplasta a mamelor lor nu le ingaduie sa renunte la ridicola traditie. Iar pe de alta parte, prietenii lor din lumea buna stiu la fel de bine ce tortura e serata muzicala a familiei, dar tot merg acolo si rezista eroic, din obligatie, din prietenie, din solidaritate...

Honoria, sora lui Daniel, pe care l-am cunoscut in Sa iubesti un conte, este deci una din tinerele care trebuie sa se produca in acest cvartet si uraste perspectiva. Singura ei sansa de a scapa de corvoada ar fi sa se marite si planuieste sa faca tot posibilul sa vrajeasca pe cineva. Dar cel pe care pune ea ochii nu musca momeala, in schimb apare Marcus, prieten al lui Daniel si amic de-al ei din copilarie. Printru-un concurs nefericit de imprejurari (nu mi le mai amintesc, dar felul in care erau descrise era distractiv) Marcus cade la pat si Honoria, responsabila de starea lui, il ingrijeste. El e in pericol sa-si piarda piciorul, de la o infectie ridicola, dar apare, in mod providential, mama Honoriei, care il salveaza. De aici lucrurile evolueaza, cei doi se tot intalnesc la diferite evenimente mondene, sunt tot mai atrasi unul de celalalt si tot asa. Se tot tachineaza, dialogurile sunt spumoase, apare si lady D,, care ii terorizeaza pe toti cu bastonul si cu limba ei ascutita.

In fine, e o lectura usoara si placuta, potrivita pentru vara.

Eu i-as da 9,5/10, ca mi-a placut si cred ca e bine scrisa, dincolo de intriga nu extraordinar de spectaculoasa.

Lorena pe 2018-08-05

Si am dat gata si cartea asta! Seria asta mi-a ajuns direct la inima si, desi jumatate din ea am fost suparata pe Danni, baietii au compensat greselile ei si, per total, a fost foarte frumoasa!

Ca sa nu mai zic ca totul m-a emotionat foarte tare.

Am plans, am ras si m-am bucurat cand Danni a reusit sa isi gaseasca, in sfarsit, linistea.

Acuma a venit momentul. Stie ca nu mai poate prelungi prea mult inevitabilul. Trebuie sa aleaga! Si ii e atat de greu!

Nu o sa va mai spun parerea mea ca eu nu cred ca ii poate iubi la fel de mult pe amandoi, bla bla. Si nici nu o sa povestesc prea multe din cartea asta fiindca i-as strica farmecul.

Oricum, a avut de toate!

Avem parte si de o surpriza la care eu, personal, nu ma asteptam avand in vedere cat de posesive sunt personajele masculine. Dar, in acelasi timp, ma mir ca nu s-a intamplat mai devreme.

Si cum am mai spus, nu ma dau in vant dupa astfel de carti. Fiindca mereu cineva are de suferit. Si la final mi s-a rupt inima pentru cel care a ramas singur. Nici nu vreau sa imi imaginez ce a fost in sufletul lui.

Intr-un fel, stiam pe cine o sa aleaga. Apoi am crezut ca m-am inselat. Dar la final s-a dovedit ca am avut dreptate!

A fost o carte foarte frumoasa si ma bucur foarte tare ca am avut ocazia sa o citesc! Tot drumul asta a meritat pentru un final plin de emotie!

10!!!

The moments, the memories, the pain and the happiness - I’m grateful for it all.

Everything led me to him.

Lorena pe 2018-08-05

Seria asta mi-a amintit de ce ma feresc de cartile cu triunghiuri amoroase. Fiindca, inevitabil, cineva sufera. Si eu, bineinteles, sufar odata cu ei!

Acuma Danni e mai confuza ca oricand. Stie ca nu ii poate avea pe amandoi si ca trebuie sa aleaga, dar pe cine?

Cole e prima ei iubire si barbatul alaturi de care credea ca isi va petrece viata.

Trace e a doua sansa, barbatul care a facut-o sa iubeasca din nou si nu poate renunta la el!

Asa ca s-a decis sa le ofere amandurora o sansa, sa vada pe cine simte mai aproape si poate asa, va stii pe cine sa aleaga.

Doar ca asta nu se intampla!

Sincer m-a enervat maxim Danni cu deciziile ei! Nu poti sa sari asa de la un barbat la altul. La sentimentele lor nu s-a gandit? Mai ales ca amandoi erau foarte gelosi si protectivi. Niciunul nu voia sa imparta. Asa ca e normal sa le faca asta?

Eu nu cred ca asta era solutia! Da, sa petreaca timp cu ei sa vada ce se intampla, poate isi dadea seama pe care il iubeste mai mult. Dar nu sa sara dintr-un pat in altul.

Si o inteleg ca ii e greu sa aleaga dintre ei doi. Cole si Trace sunt doi barbati minunati si in inima ei e loc pentru amandoi.

Dar. DAR! Stiti cum era o vorba: “Daca iubesti doua persoane in acelasi timp, alege-o pe a doua. Fiindca daca ai fi iubit-o suficient de tare pe prima, nu te-ai fi indragostit si a doua oara.” Sau ceva de genul. Trebuie sa specific ca nu are nicio legatura ce spun acum cu preferintele mele!!

Stiu ca nu e acelasi lucru si imi dau seama cat ii e de greu lui Danni intr-o astfel de situatie. Dar, in acelasi timp, cred si ca nu poti iubi doua persoane la fel de mult in acelasi timp. Da, poate ii iubeste pe amandoi, dar nu la fel! Trebuie sa fie ceva care sa faca diferenta. Oricat de mic, ceva tot trebuie sa fie!

In fine, am palavragit destul.

Ideea e ca desi m-a enervat cartea asta, mi-a si placut foarte mult!!

Asa ca ii dau un mare 10!

Eva pe 2018-08-03

HALE - K WEBSTER

Cu siguranță cartea asta nu e pentru oricine!

Este o carte care se găsește doar pe siteul autoarei, căci subiectul ei e ofensator pentru multi. Nu și pentru mine.

Pentru mine, tot ce e consimțit de ambele părți și nu face rău altora, e permis. Se știe cât urăsc tiparele și falsele pudori!

Hudson este un tânăr ce are viață perfectă. Este frumos, deștept și talentat. A terminat liceul și nu vrea să meargă la facultate pentru că iubește o fată și ea îl roagă să rămână lângă ea. Mama lui îl sfătuiește să meargă la facultate și să facă ceva cu viața lui, iar daca ii urează lor va fi la fel de mare și după patru ani, au toată viața înainte să se bucure de ea. Deșteaptă mama! Și deștept fiu pentru că o asculta!

Hudson are și o sora mai mica, pe Rylie. Ea e diferita. Este bipolara. Așa că are momente când e depresivă și suferă cumplit când nu i se da atenție. I se pare că nu e suficient de buna, nu e suficient de frumoasă și suferă. Părinții lor sunt minunați și fac tot posibilul sa ii asigure lui Hudson o viață frumoasă și să o înveselească pe Rylie.

Hudson pleaca la facultate iar Rylie e și mai depresivă!

Într-o zi se întâmplă o tragedie! Părinții lor sunt omorâți în timpul unui jaf iar viața lor se schimbă total!

Amândoi sunt sfâșiați de durere și conștientizează că au rămas singuri pe lume și că acum se au doar unul pe altul.

Depresia lui Rylie se adâncește. Și în plus, mai are și gânduri legate de fratele ei care sunt total nefirești. Nu îl vede că pe un frate. Și cum se condamna pentru gândurile astea, ajunge într-o depresie și mai mare! Atât de mare încât în sarca să își ia viața!

La aflarea veștii, Hudson e de devastat! Daca până acum Rylie era doar sora lui mai mica,enervanta de cele mai multe ori cu depresiile ei, acum realizează că nu o poate pierde și le ea. Așa că îi acordă mai multă atenție și încearcă să o înțeleagă mai bine.

Și încet, incet incepe sa o înțeleagă. Iar Rylie, datorita atenției fratelui ei iubit se deschide ca o floare!

Iubirea dintre Hudson și Rylie se dezvolta in alt plan. Daca Rylie avea deja astfel de gânduri fata de fratele ei, Hudson abia acum o vede cu alți ochi.

Iubirea lor e superbă, dar interzisa! Amândoi sunt conștienți de asta, așa că fac tot posibilul sa se ascundă! Daca Rylie e fericita acum, Hudson Lupta cu el însuși să nu simtă asta și încearcă în zadar să nu facă niciun gest considerat nepotrivit. Dar nu poate. Pentru că ei sunt doua suflete pereche care au avut ghinionul de avea aceiași părinți și iubirea lor e blamata de societate!

Pentru că autoarea este foarte buna, nu te simți ofensat de iubirea lor. Ba chiar le dorești binele! Și te revolți când vezi că ei nu se pot iubi! Până la urmă iubirea e iubire! Nu are limite. Nu contează vasta, sexul, culoarea pielii sau nimic altceva. Daca e consimțită și între doi oameni maturi, ar trebui sa fie lăsată liberă. Dar nu e așa!

Chiar și ei se mira când văd că pedeapsa pentru viol sau alte infracțiuni grave este mai severă decât pentru incest!

Cartea asta m-am pus pe gânduri și de aceea o ador! O carte care îți zdruncina convingerile e minunată! Te scoate din zona ta de confort și te face să gândești, să pui la îndoiala anumite reguli! Superb! Exista un motiv pentru care ne-a dat Dumnezeu sau oricine altcineva minte! Să o folosim!

Daca am fi roboti, am aplica legile și punct. Dar suntem mai mult de atât. Avem suflet și avem gândire. E obligatoriu sa le folosim!

Fără legi, societatea nu ar rezista. Asta e clar. Ar fi o jungla! Dar ele, legile, trebuiesc interpretate, nu aplicate robotic. Una e sa împingi pe cineva și să cadă și să moară și alta e sa omori cu bună știință pe cineva!

Sunt conștientă că incestul trebuie ținut sub control! Nici nu vreau să mă gândesc ce ar însemna să nu fie interzis și să se trezească vreun idiot de tata sau de frate sa abuzeze o fiică sau o sora și să nu i se întâmple nimic! A nu se înțelege greșit! Doamne ferește de astfel de atrocități! Dar nu totul e negru sau alb pe lumea asta!

Nu știu dacă m-am făcut înțeleasă prea bine. Și sincer nu prea îmi pasă pentru că aici nu e vorba de mine. E o carte și atât. O carte care mie mi-a plăcut mult. Pentru că oriunde este o iubire frumoasă, sufletul meu va fi și el fericit.

Eu doar sunt mulțumită că avem minte și putem înțelege și noi singuri unele lucruri fără a asculta orbește de alții. Explicațiile interzicerii unor lucruri sunt de-a dreptul puerile și jignitoare. Dar sunt binevenite. Prostii le urmează crezandu-le iar ceilalți le urmează pentru că înțeleg că sunt necesare.

Revenind la carte, mie mi-a plăcut. Am citit-o dintr-o răsuflare și am adorat fiecare pagina. Si nu pentru că sunt eu Gică Contra, ci pentru că am citit o superbă poveste de dragoste și asta e tot ce contează. E o carte frumoasă și atât. Restul tine de fiecare cum percepe viața și cum și-o trăiește.

Nota mea e 10!

Rebe pe 2018-07-31

Pentru că a apărut chiar în weekend a treia carte din serie mi-am adus aminte că nu o citisem pe aceasta.

Am ezitat la vremea respectivă să mă apuc de ea, oarecum datorită faptului că pe prima din serie am perceput-o per ansamblu cam rece și ștearsă, oricum nu una din cele mai reușite cărți Mary Balogh, dar mai ales din din cauza personajului feminin principal, Camille, pe care mi-am spus că nu am cum s-o plac. În Totul pentru dragoste Camille e acel personaj caruia îți vine să-i tragi vreo două perechi de palme.

Însă totodată eram curioasă cum se va ridica autoarea la nivelul provocării de a o transforma într-o protagonistă agreabilă pe o tânără care nu părea să aibă vreo calitate răscumpărătoare.

Și totuși m-am trezit că mi-a plăcut de Camille din prima pagină citită în Totul pentru fericire. Ea a crescut cu singurul țel de a fi doamna perfectă, țiplă și ireproșabilă în fața societății până ce lumea ei i-a căzut în cap. S-a trezit că e o fiică ilegitimă, că n-are bani, că n-are o casă a ei, că fratele ei nu va mai fi conte, că nu se va mai mărita cu un bărbat la fel de perfect social care-i dă papucii imediat, că ea și sora mai mică sunt trimise să locuiască cu bunica în vreme ce mama alege să plece în alt comitat și toate astea pentru că apare în peisaj o soră vitregă și necunoscută până atunci care moștenește toată averea.

Și ce-i mai rămâne lui Camille? Mândria. Mândria în care se îmbracă ca într-o armură, refuzând orice urmă de ajutor, refuzând orice fărămitură socială, refuzând să-și plângă de milă.

Camille este un arici făcut ghem, căruia nu i se văd decât acele și nu poți să-ți dai seama de unde să-l apuci și să-l convingi să se deschidă.

Iar Joel ajunge mai întâi fără să vrea, iar apoi din proprie inițiativă, să caute soluții pentru a desface acest arici și a încerca să ajunge la partea lui moale, la esența lui, dincolo de armură.

Joel este pictor practicant, realizând în special portrete la comandă, dar predând voluntar ore de artă la orfelinatul din Bath unde a și crescut. E un bărbat chipeș, binecrescut, bun și loial. Inițial nu o suportă pe Camille, fiind îndrăgostit în trecut de Anna, sora ei vitregă. Dar vrând-nevrând trebuie să colaboreze cu ea la școala orfelinatului și pentru a-i realiza portretul la solicitarea bunicii ei. Se dovedește un companion foarte atent pentru Camille, ajutând-o să se obișnuiască cu noua ei viață. Și viața lui va fi dată peste cap la un moment dat în carte, autoarea având grijă să întoarcă optica, dar nu dezvălui mai mult.

Mi-au plăcut mult amândoi. I-am simțit prezenți, vii, aproape de inima mea cum n-a fost cazul cu Anna și Avery în prima carte. De obicei personajele pictori nu prea mă atrag, sunt cam terni pentru gustul meu, dar Joel era diferit. Și felul lui de a picta era diferit. E o bomboană de bărbat și mă bucur că i-am citit povestea.

Iar Camille, ce să mai zic. N-am cuvinte să spun cât am empatizat cu ea, cât am înțeles-o și cât i-am ținut pumnii să găsească un bărbat meritoriu, să-și vindece inima rănită și să învețe să iubească cu adevărat - nu doar pe Joel, cât și pe întreaga ei familie.

O poveste atent scrisă, frumos șlefuită, plină de sentimente și care merită din plin citită. O așez alături de cele mai bune cărți ale autoarei. Nota 10!

Lorena pe 2018-07-31

Wow!!! Ce carte!! Sunt complet fascinata de ea! Exact de asta aveam nevoie dupa ce, in ultima vreme, nu m-a dat nimic pe spate.

Ce dor imi era de o carte de genul!!

Danni este instructor de dans si, de trei ani, nu isi mai gaseste linistea.

Logodnicul ei, Cole, a plecat intr-o misiune in urma cu patru ani, urmand sa se intoarca peste un an cand aveau planificata si nunta. Dar nu s-a mai intors niciodata. Apoi ea afla ca a murit.

E devastata si sufera teribil de tare. Se iubeau nebuneste, a fost dragoste la prima vedere. Inca de cand l-a vazut prima oara, a fost fermecata de el. Iar acuma ca el nu mai e, pe ea nu o mai intereseaza nimic.

Asta pana intr-o zi cand la usa ei apare Trace. Un barbat superb, dur si care sta mereu incruntat, ii propune sa lucreze in complexul lui ca si dansatoare orientala.

E atrasa de el asa cum nu credea ca e posibil. Nu credea ca mai poate simti astfel de lucruri pentru alt barbat vreodata. Dar uite ca se poate. Desi Trace nu se lasa deloc usor, isi da seama ca e atras de ea si nu intelege ce il retine atat de mult.

Iar, pana la urma, se intampla! Danni isi da seama ca il iubeste pe Trace asa cum nu credea ca va mai iubi vreodata!

Love isn’t a choice. You can’t control it. It just…happens, and you better hold on for dear life, because you never know when you’ll lose it.

Povestea continua, dar eu o sa ma opresc aici.

Stiam ce o sa urmeze. Si eram sigura de unele lucruri care s-au adeverit in final, dar tot ma doare ce se intampla.

Am savurat la maximum cartea asta! A fost superba!

Danni e o eroina minunata, printre preferatele mele. E amuzanta, nebuna (in sensul bun al cuvantului) si, desi nu se crede, foarte puternica.

Si il ador pe Trace!! Sunt topita dupa el si nici nu vreau sa imi imaginez un final in care Danni sa nu ramana cu el! Nici nu ma gandesc!!

Sunt nerabdatoare sa trec la volumul al doilea, desi imi e frica de ce se poate intampla.

O carte care merita citita!

De 10 ori 10!!

Dana pe 2018-07-30

O banuiam pe domnisoara Gilchrist,pentru ca nu a mancat toata felia de tort otravita si pentru ca a insistat sa se afle in preajma familiei Corei, chiar daca asta i-ar fi pus in pericol viata.

Dar mai mult il banuiam pe sotul lui Susan...ma gandeam ca isi dorea nu doar moartea sotiei, ci si a rudelor sale

Merita citita!

dovis pe 2018-07-27

SERIA EVE de Anna Carey cuprinde putin peste trei volume

1. Eve

2. Sacrificiul

3. Razvratirea

4. Rise epilogue

Este cea mai sumbra poveste distopica pe care am citit-o.

Actiunea se petrece in anul 2032 dupa ce populatia planetei a fost distrusa in proportie de 98% de o molima generata de un vaccin. Toate facilitatile civilizatiei au disparut. Regele autoproclamat coordoneaza construirea Noii Americi din Orasul de Nisip, singura locatie care intruchipeaza visele si telul multora.

Eve este absolventa clasei a douasprezecea. Este sefa de promotie si alaturi de prietenele ei asteapta cu nerabdare sa paraseasca zidurile scolii in care traieste de cand era mica. A invatat latina, scrisul, desenul, muzica si este pregatita pentru urmatoarea treapta de invatatura. A doua zi, dupa festivitatea de absolvire, portile scolii se vor deschide, paznicii vor intinde un pod peste lacul ce inconjoara zidurile si fetele vor merge in cladirea pe care o urmaresc de ani de zile unde vor invata diferite meserii timp de patru ani. Apoi vor merge in minunatul Oras de Nisip, capitala construita de Regele lor extraordinar, singurul barbat care trebuie respectat.

Toate sunt fericite. Dupa ce au ramas orfane au fost aduse in scoala, au primit mancare, uniforme si ingrijire. Profesoarele le-au instruit si le-au dat lectii de viata, una dintre materii fiind mai mult decat un avertisment impotriva pericolelor reprezentate de baieti si barbati. Sanatatea lor este atent monitorizata, li se fac tot felul de injectii si primesc vitamine dupa un program bine stabilit. Singura legatura cu exteriorul sunt discursurile mobilizatoare anuale ale Regelui.

Scopul absolventelor este sa isi dedice viata renasterii, dezvoltarii si infrumusetatii societatii.

Arden este singura colega cu un comportament diferit. Taciturna, rebela si chiar rautacioasa, avand cu totul alte ganduri si preocupari, ea nu participa la bucuria si distractia fetelor.

Cand Eve o urmareste pe cand incearca sa evadeze, Arden ii dezvaluie secretul cumplit pe care il cunoaste. Si chiar daca initial nu crede, la lasarea noptii Eve descopera realitatea infricosatoare – cladirea in care fetele credeau ca vor invata meserii este de fapt o alta inchisoare in care vor fi inseminate si vor da nastere unui numar nesfarsit de copii. Isi vor trai viata drogate, legate de pat, intr-o stare de amorteala ducand sarcina dupa sarcina pana cand trupul lor va fi distrus de nasterile multiple.

Eve evadeaza si ea, pornind pe drumul cunoasterii de sine o data cu descoperirea realitatii inconjuratoare.

Nimic din ceea ce a invatat nu o ajuta sa se descurce in dezastrul pe care il gaseste in afara zidurilor – localitati pustii si distruse, lipsa apei si a hranei, cete de hoti si criminali. Norocul ei este ca se intalneste cu Arden si chiar daca aceasta nu o doreste in preajma ei, pana la urma pornesc impreuna la drum.

Asa se intalnesc cu Caleb, un baiat de seama lor, care le ajuta si le duce in tabara in care traia. El evadase dintr-un lagar de munca. Pentru ca in urma molimei cel mai bine au supravietuit copiii, baietii erau folositi la reconstructii, mai rau ca niste sclavi.

Eve afla despre despre opozitia care s-a format si a inceput lupta impotriva Regelui si a metodelor lui inumane de refacere a societatii si este surprinsa, ca si noi, de motivul pentru care armata o cauta cu atata asiduitate.

Intr-un astfel de subiect nu prea gasesti fericire – poate doar in emotia primilor fiori ai iubirii si ai dragostei impatasite. Este o carte despre manipulare, tampire prin educatie, tradare din frica si disperare, dezumanizare si ignoranta.

Parerea mea este ca autoarea a incercat sa ilustreze cat mai plastic o imagine apocaliptica si a reusit.

Nu m-a convins insa emotional. Vorbeste despre relatiile dintre oameni, dar mi s-a parut ca sentimentele nu sunt indeajuns de profunde, nu sunt suficient reliefate pentru ca eu, cititorul, sa le traiesc.

Nu prea am iubit-o pe Eve, nu am fost intotdeauna de acord cu ceea ce a facut si nu pot sa spun ca am inteles-o mereu.

Nici macar epilogul (care nu a fost tradus in romana) nu mi-a adus acea satisfactie pe care consider ca o merit de la un happy end.

Poate daca as fi citit-o cand a aparut, as fi judecat-o altfel, dar acum am citit prea multe carti mult mai bune ca sa fiu ingaduitoare. Sau poate nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu autoarea. Nota 8.

Eva pe 2018-07-26

MAYBE SOMEDAY – COLLEEN HOOVER

O alta carte minunata marca Colleen Hoover! E extraordinara autoarea asta! Cum naiba reuseste ea sa ma faca sa simt tot ce simt personajele, nu stiu!

Sydney este o tanara de 22 de ani ce are un iubit si o prietena cu care locuieste impreuna. De un timp, in fiecare seara, la ora 8, un vecin al ei iese pe balcon si incepe sa cante la chitara! Sydney adora muzica si e fascinata de baiatul care canta si de muzica lui. E frumos foc si canta divin! Se simte vinovata ca a descoperit placerea asta de a-l asculta in fiecare seara, dar nu poate renunta.

Baiatul care canta e Ridge. Si e surd! Dar simte muzica si compune niste cantece minunate! Bineinteles ca si el a observat-o pe fata care il asculta in fiecare seara! Dar a observat5 si altceva! A observat si cum iubitul ei si prietena ei se iubesc cand ea nu ii vede! Asa ca decide sa ii spuna lui Sydney.

Si uite asa Sydney ajunge in strada cand se cearta cu tradatorii de langa ea. Dar Ridge o ia la el in apartament. Si de aici incepe splendoarea de poveste de dragoste! Dar si calvarul cititorului! Caci asa cum știti, autoarea nu ne da o poveste de dragoste pe gratis! Mai intai ne perpeleste la foc marunt!

Si iata cum suferim noi pret de trei sferturi de carte pentru ca desi iubirea lor pare simpla, in realitate e imposibila! Asta ador la autoarea asta! Nu e previzibila! Nu vezi nicio iesire simpla din situatiile complicate! Doar cand vrea ea!

Am adorat fiecare dialog dintre Sydney si Ridge! Am plans cu ei cand iubirea lor nu putea iesi la lumina, am ras cu ei cand isi faceau farse, sau cand faceau altora farse si am suspinat cu ei cand isi scriau versuri! M-am topit toata cand Ridge ii punea capul pe piept pentru a o ”asculta” cantand sau vorbind!

Un alt lucru pe care il ador la autoare: te face sa iti fie rusine de rapiditatea cu care judeci! Subiectele ei sunt fantastice! Daca in It ends with us te indoiesti de raspunsul pe care l-ai da in cazul unui abuz in familie, aici te indoiesti de raspunsul pe care l-ai da pe secunda cu privire la infidelitate! E uimitor cum reuseste autoarea sa te faca sa te indoiesti de propriile convingeri!

Tu, ca om, stii clar ce e bine si ce e rau. Cel putin la nivel de teorie. Si daca te intreaba cineva, e ok sa inseli? Clar, raspunzi pedede: NU! Apoi vine madam Colleen Hoover si iti prezinta o poveste si tu incepi sa gasesti scuze personajelor.

Numai cine citeste cartile astea, poate intelege exact ce spun. Caci altfel, o sa se grabeasca toata lumea sa zica: nu, nu e sub nicio formă ok sa inseli!

Si hai sa fim clari! CHIAR NU E OK SA INSELI! Dar ce te faci cu o astfel de poveste superba de dragoste? Si nu va ganditi ca autoarea promoveaza infidelitatea si tu ca cititor, esti vreun fraier si o crezi! Nu, ideea e ca stie sa te faca sa nu mai judeci fara sa stii exact care este situatie si stie sa dea o asa intorsatura lucrurilor astfel incat infidelitatea nu e chiar infidelitate iar toata lumea este multumita la final! Ish.

O carte sensibila, o poveste de iubire frumoasa!

Nota mea e 10, bineinteles!

Lorena pe 2018-07-26

Vreau sa citesc cartea asta de ceva timp, dar m-a retinut faptul ca are o nota atat de mica! Iar acuma ca am terminat-o, nu prea inteleg de ce.

Sydney si Kyler sunt prieteni inca de cand erau mici. Fac totul impreuna si toata lumea stie cat sunt de apropiati.

Doar ca Sydney este indragostita nebuneste de Kyler, in secret. El, in schimb, e un mare afemeiat. In fiecare seara schimba cate o fata.

Acum cei doi sunt in ultimul an de facultate si trebuie sa plece in vacanta la cabana lui Kyler. In fiecare an pleaca acolo inainte de Craciun, iar anul acesta o sa vina si niste prieteni cu ei.

Cand ajung acolo, Sydney si Kyler afla ca sunt blocati pentru cateva zile. Si, surpriza, nici prietenii lor nu pot ajunge pentru ca a fost o furtuna de zapada si drumurile sunt inchise.

Bineinteles ca se apropie mai tare unul de altul si incep sa iasa scantei.

Au parte si de un nebun care incearca sa le faca rau, dar totul e bine cand se termina cu bine!

Cartea a fost previzibila, dar nu e neaparat ceva rau in asta. A fost dulce, frumoasa, amuzanta si relaxanta. Ca un fel de carte de duminica.

Mie imi plac foarte mult cartile cu studenti, dar nu am mai gasit de ceva timp una cu subiectul asta care sa ma dea pe spate.

Asta nu inseamna ca a fost o cartea rea! De aia ii dau un 9,5.

Nicoleta pe 2018-07-26

IN THE ABSENCE OF LIGHT de Adrienne Wilder

Grant a avut ani buni un business prin care transporta bunuri de valoare, cumva pe ascuns, dintr-o parte intr-alta a lumii. A lucrat printre oameni periculosi, insa a fost mereu cu grija si si-a acoperit toate urmele, lasand sa se vada ca toate tranzactiile lui sunt in regula. Are bani depozitati in conturi din strainatate, insa acum s-a hotarat sa traiasca un pic retras, intr-un orasel mic, pentru vreun an, doi, fara sa acceseze sume mari din conturile lui, pentru a nu ridica si mai multe semne de intrebare FBI-ului, care tot e pe urmele lui; atat de mult, incat fostul lui iubit este agent sub acoperire si ani de zile Grant a fost intr-o relatie in care partenerul lui avea scop ascuns. Planuieste dupa aceasta perioada sa se mute pe o insula izolata si sa traiasca linistit si anonim pe plaja pentru tot restul vietii.

In acest orasel in care Grant traieste acum, acesta si-a cumparat o casa veche pe care s-a si apucat sa o renoveze; toata lumea stie pe toata lumea, el nu da prea multe detalii despre el, spune doar ca s-a pensionat mai devreme.

Lucrurile, insa, se pare ca nu se linistesc; in viata lui reapare fostul iubit, cu diverse abordari, insa cu aceeasi intentie: de a-l face pe Grant sa predea politiei lista lui de clienti din randul mafiotilor.

In combinatia aceasta ciudata de viata linistita de provicie si bataie de cap din partea FBI, Grant il observa pe Morgan. Ii observa ticurile grave, ample si il compatimeste. Observa, de asemenea, ca e atragator si se simte vinovat ca are o astfel de reactie fata de o persoana “bolnava”.

Morgan este autist; nu i se dadea nicio sansa la o viata normala, insa a invins de 2 ori pana acum toate predictiile medicilor. Este inteligent, impiedicat, are ticuri, este puternic, ciudat, aratos, stie ce vrea si lupta pentru asta. Si il vrea pe Grant.

La inceput, Grant il refuza, crezand ca ar profita de el din cauza bolii lui, insa Morgan ii arata cum sunt lucrurile in realitate si asta il face pe Grant sa treaca peste prejudecatile pe care le are. E usor sa fii alaturi de o asemenea persoana? Nu, cu siguranta. Sau cel putin asa pare initial. Grant descopera ca lucrurile aparente nu conteaza deloc, se simte norocos si nedemn de Morgan. Se indragostesc, iubesc nebuneste, se apara, se sacrifica unul pentru celalalt, lupta pana la capat.

Este o carte minunata! In sfarsit! Dupa vreo 2 luni de citit carti dezamagitoare, am pus mana pe aceasta carte care e ca o poezie. Are si duritate, tandrete, este sexy, foarte “hot” in unele momente, are suspans, iar autoarea are respect fata de citator. Au fost doar cateva momente cand lucrurile parca s-au aflat/ asezat ca la carte, insa nu s-a intamplat grabit si nu au fost asezate la sfarsitul cartii sa fie ca o cireasa pe tort.

Nota 10!

Lorena pe 2018-07-23

Pana acuma mi-au placut toate cartile autoarei pe care le-am citit. Si bineinteles ca si asta!

Misha si Ryen isi scriu scrisori inca de cand erau mici, cand profesorii au facut o incurcatura. Tema era sa isi scrie pana la sfarsitul anului, dar cum ei s-au inteles foarte bine, totul a continuat timp de 7 ani.

Acuma amandoi sunt in ultimul an de liceu si nu s-au vazut niciodata, fiindca asa au cazut ei de acord, ca e mai bine sa ramana doar la scris.

Intr-o seara insa, la o petrecere, cei doi se intalnesc, dar numai Misha stie ca ea e Ryen. Prefera sa nu ii spuna nimic ca sa nu strice momentul. Mai ales ca e un pic dezamagit ca nu e chiar asa cum se astepta.

Mai trec trei luni, iar la liceul lui Ryen apare un baiat nou, pe nume Maysen. E foarte atrasa de el, desi el nu se poarta prea frumos cu ea. Dar nici ea nu se lasa mai prejos! Bineinteles ca baiatul e Misha.

El e foarte dezamagit de Ryen fiindca, in scrisorile lor, ea parea o persoana buna si atenta cu cei doi jur. Acuma descopera ca e o scorpie, populara in liceu, care nu ii trateaza prea frumos pe ceilalti. Asa ca se decide sa fie si el la fel cu ea.

Cei doi sunt din ce in ce mai atrasi unul de altul si, desi Misha incearca sa stea departe de ea, nu poate.

M-a enervat foarte tare Ryen pe tot parcursul cartii. Nu e normal sa te porti cu oamenii asa. Si de ce? Pentru frustarile ei din copilarie ca nimeni nu voia sa se joace cu ea si pentru ca radeau de ea? Pai acuma e normal ca si ea sa le faca la fel la altii?

Desi pe la sfarsit si-a mai spalat din pacate, pentru mine a fost tarziu si nu mi-a placut deloc de ea.

De Misha, in schimb, mi-a placut foarte mult! Si datorita lui mi-a placut si cartea.

Asa ca o sa ii dau un 9!

Rebe pe 2018-07-22

"Nu mă ispiti" s-a dovedit nu doar o carte care m-a prins într-un moment bun, ci o lectură pe inima mea.

Mi-a plăcut felul duios în care a fost construită povestea, cu precădere prima jumătate care e mai ludică, mai amuzantă, spre deosebire de a doua care este ceva mai serioasă și cu o umbră de amenințare pe final.

După cum s-a mai spus, Zoe revine în Anglia după 12 ani petrecuți într-un harem astfel încât din educația ei britanică s-a păstrat doar amintirea și o engleză vorbită pe tonul cadențat al orientalilor. Scenele în care se atingea pe diverse părți ale corpului la croitoreasă sau în casă când proba haine sau explica anumite lucruri -despre părțile intime în special- m-au amuzat de numa. Îmi imaginam fețele oripilate ale surorilor sau a ducelui care cerea să i se aducă ceva de băut. Aș vrea o ecranizare fie și numai pentru a imortaliza expresiile personajelor.

Consider că Lucien a rezistat eroic asaltului acestei cadâne senzuale. A fost pe cât de stoic și bățos ar fi putut, dar bietul de el, n-a avut nicio șansă în fața urganului Zoe, nici dacă era călugăr n-ar fi răbdat mai bine.

Am citit cu drag cartea, e ca un vârtej în crescendo, toate pregătirile pentru (re)educarea și prezentarea ei, toate discuțiile lor, interacțiunile cu personajele secundare, tabieturile amuzante ale ducelui, smiorcăielile celebre ale valetului, camerista cu umbrela... Spre final e mai serioasă precum spuneam, dar asta nu e rău pentru că prima parte te lasă fără suflu, e o nebunie de culoare și trăiri și aventură.

Singurul meu regret este că autoarea a încheiat-o prea sec, aș fi vrut să mai citesc măcar un epilog frumos și romantic.

Sigur o voi reciti la un moment dat.

Nota 10!

Eva pe 2018-07-21

THE CHURCH - CELIA AARON

Acest volum trei încheie seria The Cloister.

Din păcate, nici acest volum nu m-am dat pe spate. Bineînțeles că are happy-end dar pe mine nu m-a convins iubirea dintre Delilah și Adam.

Îmi e imposibil să cred că un bărbat care ani de zile s-a bucurat de scave sexuale (chiar daca ele inițial veneau de buna voie) și doar stambă din nas, usor ofensat, când ele sunt chinuite, dintr-o dată vede lumina și se dă de partea binelui! Hai sa fim serioși! Una e sa faci greșeli în viața, să faci alegeri greșite din diverse motive și apoi să realizezi ce vrei de la viață și să îți revii și alta e sa faci rău cu buna știi ta și apoi să devii bun!

Cred că poți trăi ani de zile că prostul și apoi să îți revii. Dar nu cred că ești eauani de zile și apoi devii bun! Cred doar in greșeli grave de moment, nu in greșeli făcute cu bună știință ani de zile!

In plus, nu am simțit iubirea dintre ei. S-au întâlnit de câteva ori și alea nu au fost deloc momente fericite și el e deja îndrăgostit! Deja e gata sa și moara dacă e nevoie pentru ea!

Este clar că seria asta nu m-a incantat deloc!

Din punctul meu de vedere, a fost pierdere de timp.

Îmi e dor de o carte care sa mă facă să simt ce citesc!

Poate am noroc in viitor.

Pentru mine cartea asta e de nota 7.

Eva pe 2018-07-21

THE PROPHET - CELIA AARON

Acesta este volumul doi din seria The Cloister.

Cum spuneam la primul volum, Delilah este antrenată de oamenii profetului sa fie scalava sexuală perfecta. Antrenamentul este extrem de dur și umilitor!

Cum spuneam, ea îi este încredințată lui Adam, fiul cel mare al profetului. Numai că Adam nu o vede pe Delilah că pe o scalava. El vede focul din ea, curajul ei îl incita și îi aprinde simțurile. Îl trezeste la realitate și începe să își dorească să facă altceva cu viața lui.

Nu i-am plăcut niciodată ce a făcut, dar acum simte că are pentru cine să lupte. Merita să riște și să se revolte împotriva tatălui său.

Eu sper din suflet că astfel de locuri nu exista in realitate. Dar oricât de visătoare as fi, știu că mă mint singura. Mi se pare incredibil sa existe oameni care să creadă orbește într-un tâmpit care se vede zeu. Să creadă atât de mult încât să își încredințeze viața unui cult? Sau mai rău, să își dea copiii pe mana bolnavului psihic?? Și să mai și creadă că așa e voia Domnului?? Mintea mea nu poate cuprinde așa ceva!

Pai și Dumnezeul adevărat daca ar veni la mine și mi-ar cere viața copilului meu, m-aș lupta cu El!! Dar o pocitanie de om care se crede sfânt!! E incredibil!

Revenind la carte, am avut parte de mult prea multa suferință, de mult prea multa umilinta și de mult prea multa violență!

Nu asta e ideea mea de carte dark buna! Eu cred că o carte dark buna mă scoate din zona mea de confort, mă sperie, mă uimește, dar la final mă bucură! Scopul unei cărți dark bune e sa te facă să te miri că ți-a plăcut deși nu erai de acord cu practicile!

Aici,nu mi-a plăcut ce am citit și nici la final nu am fost mulțumită! Un chin total inutil!

Tot volumul a fost o suferință continuă!

Nota mea e 8. Și asta pentru că autoarea este buna. Dar nu și povestea.

Eva pe 2018-07-21

THE BIRTHDAY LIST - DEVNEY PERRY

Este o carte bine cotata iar comentariile erau tare entuziaste, așa că am fost atrasa de ea.

Poppy este o femeie fericita. Este căsătorită cu iubitul ei din adolescenta, cu Jamie și se iubesc la nebunie. Numai că viața e cruda cu ei și Jamie este omorât brusc într-un jaf într-un magazin.

Poppy e devastată. Timp de 5 ani își plânge soțul și nu poate depăși tragedia asta.

Se hotărăște că e timpul sa lase trecutul in urma, așa că se apuca să aducă la îndeplinire dorințele soțului ei. El înainte să moară își făcuse o lista cu lucruri pe care dorește să le facă în viața. Cum el nu a mai apucat, Poppy vrea sa ii onoreze amintirea prin realizarea acestor dorințe.

Așa că merge să facă niște cursuri de karate. Acolo, sensei ii este chiar polițistul care în urma cu cinci ani i-a dat vestea morții soțului ei! El este Cole, un bărbat frumos foc după care salivează toate femeile!

Și uite așa cei doi încep să se cunoască. Ea are un restaurant unde el merge frecvent să mănânce și continua dialogul lor. Evident că cei doi se împrietenesc și apoi incep să simtă mai mult și iată și povestea de dragoste!

Ei bine, nu mi-a plăcut! De ce? Pentru că totul era perfect!

Poppy mi-a amintit de personajele Norei Roberts. Vrednică, frumoasa, darnică, perfecta! Dar nu a avut farmec cărților Norei Roberts. Și acolo personajele sunt perfecte, dar nu ești deranjat de asta.

Iar Cole e la fel! E frumos, răbdător, respectuos, iubitor, un gentleman desăvârșit!

Totul a fost prea perfect! Niciunul nu avea niciun defect!

Nu am simțit nimic cand am citit cartea. Nu mi-a trezit nicio emoție. Nu suntem roboti, mai greșim, o mai dam in bara din când în când! Perfecțiunea e pentru zei, nu pentru oameni!

In plus, nu îmi plac cărțile în care iubirea e perfecta, unul moare și apoi celallat găsește o alta iubire perfecta! Nu jur că nu există așa ceva, dar eu nu cred! Pentru mine nu e deloc credibil. Și nu e nici corect! Unii nu au șansa să întâlnească vreodată vreo iubire care macar sa tindă spre perfecțiune și alții întâlnesc două??

O fi invidie, o fi realism, nu știu. Știu doar că nu mi-a plăcut cartea! :mrgreen:

După mine, e cam de nota 7.

dovis pe 2018-07-21

SA NU SPUI NICIODATA PENTRU TOTDEAUNA de Jennifer L. Armentrout

Este o poveste superba, nu degeaba a castigat premiul! Este atat de profunda, de emotionanta si de dulce incat nu se poate sa nu placa!

Mallory si Rider sunt doi copii orfani.

Ne intalnim cu ei pe cand Mallory avea sase ani si Rider cu cateva luni mai mult decat ea si ajunsesera amandoi in grija unei familii de asistenti maternali. Au avut ghinionul sa depinda de niste oameni fara suflet, drogati, betivi si violenti care ii tineau in mizerie, infometati si ii bateau la cel mai mic motiv.

Rider si-a asumat rolul cavalerului si a fost ocrotitorul ei permanent. Era scut, incasand toate bataile in timp ce Mallory se ascundea in dulap dupa ce el ii spunea *Sa nu scoti un sunet*. A furat pentru ea o papusa, primul si singurul lucru nou si numai al ei, pe care fata o iubea nespus. Si ii citea mereu povestea iepurelui de catifea.

Intre ei era o legatura perfecta. Iubirea fiecaruia, totala, neconditionata si absoluta era pentru celalalt. Doi copii terorizati si traumatizati, care nu cunosteau decat frica si lipsa de speranta, care se luptau cu viata asa cum puteau – fata nevorbind si ascunzandu-se, incercand sa treaca cat mai neobservata, baiatul aratand ca nu ii pasa de nimic si indurand cu stoicism tot ce era nevoie pentru a o proteja pe prietena lui.

Cand aveau vreo treisprezece ani s-a intamplat ceva si cei doi prieteni au fost despartiti.

Mallory a ajuns la spital si a fost ingrijita de niste medici care au prins drag de ea si au infiat-o. A fost ocrotita si iubita, a facut terapie si a invatat acasa. Era constienta de sansa primita si s-a straduit sa rasplateasca bunatatea parintilor adoptivi si sa nu-i dezamageasca.

Astfel, ea se hotaraste sa frecventeze scoala in clasa a douasprezecea, pregatindu-se pentru facultate.

Si cine credeti ca ii este coleg la ora de comunicare?

Rider, bineinteles.

Prietenul ei pe care nu l-a uitat.

Baiatul care s-a gandit la ea in fiecare zi de cand nu a mai vazut-o.

Frumos, puternic, nonsalant, carismatic, inteligent si care se comporta de parca stapaneste intreaga lume. Prin atitudinea lui emana incredere si siguranta de sine. Si este cel care trebuie sa protejeze mereu.

Conexiunea dintre ei renaste instantaneu la fel de puternica, dar la un nivel superior.

Mallory isi da seama ca il place cu adevarat pe acest baiat care era cel din trecut, dar avea si ceva nou. Simte pentru el mai mult decat prietenie si este ravasita de emotiile puternice care ii framanta sufletul si ii anima trupul.

Rider este imediat ocrotitorul si tovarasul ei. Cuvintele lui, atingerile cu care era obisnuit, intelegerea si incurajarile simple si firesti sunt ca in trecut, dar sunt insotite de ceva in plus – au o caldura, o duiosie care demonstreaza sentimente mult mai puternice decat o prietenie.

Este extrem de dureros sa o vad pe Mallory obisnuita sa fie doar o umbra. Sa vad veneratia cu care mananca gofrele de sambata dimineata stiind ca sunt atatia copii care nu se vor bucura niciodata de ele. Sa-i simt efortul pe care il face pentru a rosti cu voce tare cuvintele care parca aveau o vointa proprie. Sa-i percep nesiguranta, dorinta de a fi frumoasa, de a fi normala si reala.

Este induiosator sa o urmaresc cum se descopera si cum lupta pentru ceea ce isi doreste. Simt satisfactia fiecarui gest dus pana la capat, bucuria oricarui cuvant rostit, multumirea castigarii micilor batalii care o ajuta sa-si invinga temerile si o duc spre o viata adevarata.

Este teribil de nedrept sa vad cum iadul copilariei ii condamna la o existenta obscura si ii impiedica sa traiasca. Si este la fel de nedrept sa vad cum un acoperis deasupra capului sau mancarea pe masa sau iubirea familiei nu aduc siguranta unei vieti frumoase pentru un prieten care face alegeri nepotrivite sau pentru o prietena care este lovita de soarta intr-un mod diferit.

Cartea este povestita de Mallory si actiunea propriu-zisa se desfasoara pornind de la inceperea anului scolar. Trecutul este amintit prin cosmaruri sau flashback-uri generate de intamplarile actuale.

Imi doresc sa va povestesc fiecare episod, sa va descriu tot ce am simtit, sa va spun despre lacrimile si zambetele mele.

Nu pot decat sa va sugerez sa cititi cat mai curand aceasta minunatie de poveste despre doi adolescenti care au fost separati, dar niciodata despartiti si care au reusit sa descopere multiplele semnificatii ale cuvintelor *pentru totdeauna*.

Nota 200.

Laura pe 2018-07-19

Salut! Ce frumos sa gasesc aceasta pagina :D Cartea a aparut acum 3 saptamani! Pot sa iti dau coperta si linkuri la recenziile aparute:)

Cu drag,

Laura

Lorena pe 2018-07-16

Abia asteptam sa ajung si la cartea asta, fiindca jumate e scrisa din perspectiva lui Q. Si mi-a placut foarte mult!

Tess se intoarce inapoi la Q, dupa ce isi da seama ca nu poate sta fara el si fara stilul de viata pe care l-a avut cu el. Toate par sa mearga pe drumul cel bun, pana ce este rapita din nou de cei care au luat-o prima oara in Mexic. Doar ca acuma va avea o soarta mult mai dura!

Q e innebunit! Se da peste cap sa o gaseasca si nu are liniste deloc. Se plimba prin toata lumea, face tot ce poate ca sa dea de ea, dar totul pare sa fie in zadar. Si fix cand se gandea ca nu are sa o mai vada vreodata, o gaseste, in sfarsit, in Rio. Dar nimic nu mai e la fel. Nu mai e nici urma din femeia puternica de care s-a indragostit.

Tess e acum cu psihicul la pamant. Tortura de care a avut parte a daramat-o si nu a mai facut fata. Se simte goala pe dinauntru si nu exista semne ca o sa isi mai revina vreodata.

Cartea asta e chiar foarte dura! Tortura lui Tess, mai ales cea psihica, e cumplita! Cred si eu ca a clacat la un moment dat si ca nu a mai putut sa continue. Oricat de mult am apreciat-o in trecut pentru taria de care a dat dovada, toate astea au fost prea mult pentru ea. Si am inteles-o si am compatimit-o pe toata durata cartii.

Iar Q mi-a frant inima! In sfarsit vedem si o latura mai vulnerabila de-a lui. E sfasiat de durere din pricina lui Tess, face tot posibilul sa o recapete, dar nimic nu e de ajuns.

Amandoi au parte acum de testul suprem al iubirii lor. Daca pot trece si peste asta, eu cred ca nimic nu le mai poate sta in cale. Asta zic eu, ca nu stiu ce ii mai asteapta in continuare si in ultimul volum.

Cartea asta te trece prin toate starile! Clar nu e pentru oricine, dar merita citita! Toata seria, de altfel.

Bineinteles ca ii dau nota 10!

dovis pe 2018-07-16

CUCERITORUL de Hannah Howell

Povestea e mult mai dramatica decat m-am asteptat. Pericolul este prezent de-a lungul intregii carti, pregnant si intens si obliga personajele la un comportament serios si bine gandit. Zambetele sunt putine si fugare, relaxarea ivindu-se rareori, in momentele de intimitate sau la intalnirile cu cei apropiati.

Sigimor a raspuns cu promptitudine la chemarea de ajutor a lordului Peter, fata de care avea o datorie de onoare pentru ca ii salvase viata. Acum el si tovarasii lui sunt inlantuiti in temnita castelului asteptandu-si moartea. Lordul fusese ucis de varul sau care ii dorea averea. In timp ce se straduiau sa caute o cale de scapare sunt vizitati de Jolene, sora lui Peter, care le promite sa-i elibereze cu conditia ca ei sa-i ocroteasca nepotul de trei ani, mostenitorul de drept al titlurilor si averii.

Astfel incepe aventura tinerei englezoaice alaturi de sase scotieni solizi si infricosatori, departe de casa si tara ei pe care nu stie daca le va mai revedea vreodata.

Bineinteles ca ticalosul ii urmareste si se apropie foarte repede.

Calatoria cu un copilas de trei ani este dificila si nu se desfasoara intotdeauna in ritmul dorit de laird. Jolene suporta si ea drumul destul de greu, dar nu se plange, mai ales cand simte grija si sprijinul oferit de Sigimor.

Daca Jolene ar accepta sa se casatoreasca cu el, lucrurile ar deveni mai simple, scotienii nu ar mai putea fi acuzati de rapire, la un eventual atac ar fi in legitima aparare si ar avea dreptul oficial sa lupte si sa il omoare pe uzurpator, asa ca ea este de acord cu propunerea, gandind ca, daca se va intoarce in Anglia, casatoria ar fi ilegala si isi va recapata libertatea.

Numai ca atractia pe care o simte pentru acest barbat inalt si perfect contruit se transforma in ceva mai mult. Sigimor nu are nimic din romantismul pe care Jolene si l-ar fi dorit de la sotul ei. Nu ii spune vorbe agreabile si lingusitoare, dar un sarut de-al lui o face sa arda. Insa pentru ea nimic nu are insemnatate mai mare decat juramantul facut fratelui ei ca sa aiba grija de baiat si este pregatita sa faca orice pentru a-l respecta, chiar si sa renunte la iubirea care a luat nastere in sufletul ei.

Cand era inlantuit si a vazut-o pentru prima oara pe aceasta femeie micuta cu par negru pana dincolo de mijloc, o lady delicata cu o vointa mai mare decat ea, Sigimor a avut un singur gand *a mea*. Ideea l-a contrariat pentru ca preferintele lui erau total diferite – ii placeau femeile inalte, trupese si blonde. Dar nu se poate abtine sa nu maraie la oricine o atinge. Stie fara nicio urma de indoiala ca ea este aleasa, perechea lui. A fost dezamagit crunt de o femeie in tinerete si nu mai vrea sa-si daruiasca inima, dar are grija de ea cu atata delicatete, este atat de posesiv, tandru si senzual, incat sentimentele lui nemarturisite sunt un secret doar pentru Jolene.

Mi-au placut cei doi, cu responsabilitatea impletita cu iubire, cu certitudinea gesturilor si indoiala sufletului asteptand cuvintele dorite, cu generozitatea si increderea lor.

Mi-a placut grozav cat de repede se imprieteneste baietelul cu oamenii astia aspri care au o finete deosebita cand e vorba de copii.

M-am bucurat sa ma reintalnesc cu Fiona, Ewan si toti ai lor.

Mi-as fi dorit mai multe replici care sa ma faca sa zambesc si sa nu simt ca autoarea foloseste prea multe cuvinte.

Nota 9,5.

Alexandra pe 2018-07-13

Mie nu mi-a plăcut. Emma m-a enervat cel mai rău din toată cartea, e rea, invidioasa, mincinoasa, manipulatoare. Nu mi-am dat seama ca ar fi o fata frumoasa, autorul trece peste descrierea ei cu usurinta, abia când apar Hariet si Jane, aflam cam cum ar arată. Patetic, e totuși eroina cărții si ea seamănă cu ambele fete doar ca Hariet are ochii albaștri si Jane are o altfel de constituție. Nu vreau sa o recitesc si o sa o pun "bine" ca sa nu o nai vad :). P.s.: ce frumoasă e coperta de la cartea originală, îmi aduce aminte de Tara <3. Si apropo de continuări ale marilor capodopere "Scarlett" îmi place, pt ca am rămas cu dorința de ai vedea din nou împreună pe Scarlett si Rhett. Nu se ridica la nivelului romanului "Pe Aripile Vântului", dar atunci când citești " Scarlett " toată lumea si-i imaginează tot pe adorabila Vivien Leigh, șarmantul Clark Gable si in rolul lui Kat pe dulcica Bonnie - Cammie King

dovis pe 2018-07-13

PRINTESA INCOGNITO de Nora Roberts

Sa zicem ca asta este o coperta care se potriveste pentru ca eroina este roscata si tunsa scurt. Insa eu zic ca editura nu prea a nimerit-o cu titlul, varianta originala, Cordina’s Crown Jewel, reflectand porecla cu care presa de scandal a poreclit-o pe Camilla, fiica cea mare a lui Brie si Reeve din volumul care deschide aceasta serie. Dar sa nu fiu carcotasa – se putea si mai rau.

S-au intamplat destule de cand cei trei frati si-au gasit implinirea si s-au casatorit. Au construit lucruri frumoase si pentru ei ca familie si pentru cei pe care ii au in grija. Numarul urmasilor a crescut considerabil si noua generatie a inceput sa atinga varsta maturitatii.

Fiind cea mai mare, Camilla a fost prima luata in vizor de catre paparazzi si a devenit preferata lor. Este tot ce isi poate dori sa fie o femeie. Este frumoasa si rafinata, are o conduita perfecta si maniere impecabile. Fotografiile ei apar frecvent pe copertile revistelor.

Obligatiile ei s-au inmultit considerabil de cand bunicul a parasit aceasta lume in urma cu patru ani si Alex a preluat conducerea statului. Isi rezolva indatoririle cu tact si pricepere, alaturi de ceilalti si isi imparte viata intre Cordina si America impreuna cu parintii ei.

Dar nu stie ce sa faca cu viata ei. Inca nu si-a gasit drumul.

Afladu-se in Washington unde a participat la un eveniment de caritate pentru realizarea caruia a depus un efort deosebit, sufocata de atentia cu care este inconjurata, exasperata de lipsa de intimitate, Camilla se hotaraste sa isi ia o vacanta si dupa ce isi schimba aspectul taindu-si frumusetea de par, paraseste hotelul fara o tinta anume. Calatoria o ajuta sa se descopere pe sine in timp ce surprinde frumusetea locurilor pe care le viziteaza.

Pana intr-o seara in care o furtuna si o caprioara zapacita o fac sa piarda contolul volanului si sa iasa de pe sosea. Salvarea ei se materializeaza in persoana lui Delaney, cel mai badaran si nesuferit barbat de pe planeta.

Del este arheolog si s-a retras la cabana lui in urma unui accident. Nu ii plac formalismele, este taciturn si nu se impiedica de ceva atat de absurd ca politetea pentru a spune ce gandeste. Are o inteligenta sclipitoare si pasiunea pentru munca lui este singura care il anima.

Soarta hotaraste ca cei doi sa petreca un timp impreuna.

Am simtit cartea asta vie – m-a purtat prin toate starile, alaturi de doua personaje frumoase si nabadaioase. Camilla este perfecta, fara sa fie cu nasul pe sus si nu m-a facut decat sa regret ca nu sunt ca ea. Del m-a enervat aproape tot timpul de imi venea sa tip la el.

Mi-au placut parintii lui pe care i-am intalnit cu mare placere alaturi de mai vechile mele cunostinte din volumele anterioare.

O carte frumoasa care incheie inca o serie marca Nora Roberts cu zambete si rafinament.

Nota 10.

Lorena pe 2018-07-12

Cu cat citesc mai multe carti de-ale autoarei, cu atat imi dau seama ca vreau sa citesc tot ce a scris.

Pana acuma mi-a placut tot ce am citit. Si cartea asta nu face exceptie!

Tess are 20 de ani si, impreuna cu iubitul ei care ii face o surpriza, pleaca intr-o vacanta in Mexic.

Ceea ce trebuia sa fie o vacanta de vis, se transforma intr-un cosmar atunci cand Tess este rapita. Isi da seama ca rapitorii ei se ocupa cu trafic de femei si e ingrozita cand se gandeste ce ii rezerva viitorul. E maltratata si trece prin clipe de groaza. Saraca fata!

In cele din urma, ajunge la cel care urmeaza sa fie urmatorul ei stapan. Si acuma il cunoaste pe Q. Un om foarte bogat, cu o casa impunatoare, care denota autoritate si baga frica in Tess din primele clipe. Desi in subconstientul ei e foarte atrasa de el, face tot posibilul sa il urasca.

Q e plin de secrete. Secrete adanc ingropate si intunecate care, usor usor, ies la iveala.

Toate lucrurile astea ar trebui sa o inspaimante pe Tess, dar se intampla exact opusul. Si ea are anumite secrete si ganduri pe care incearca sa le ascunda, dar isi da seama ca poate, alaturi de Q, nu mai trebuie sa faca asta.

Monsters find each other in the dark.

Si ce se mai gasesc! Dupa ce Tess incearca sa fuga si are parte de niste clipe ingrozitoare, isi da seama ca viata ei de acum inainte e alaturi de Q. Dar nu e deloc usor.

Cartea a fost o surpriza pentru mine fiindca nu stiam la ce sa ma astept. Mi-au placut foarte mult personajele si abia astept sa vad ce se intampla cu ele in continuare!

Trebuie sa spun si ca nu inteleg si nu cred ca o sa inteleg vreodata astfel de placeri ale oamenilor. Astfel de lucruri (cred eu) pornesc de la ceva, de la o trauma, ca si in cazul lui Q. Si de asta nu mi se pare ceva normal. Nu ca ma inspaimanta sau altceva, pur si simplu nu inteleg. Dar cine sunt eu sa judec? Pana la urma, fiecare cu placerile lui.

Aaa. Am uitat sa va spun. Q e francez. Si desi nu imi place franceza, ai avut dreptate, Eva! Ador replicile lui! Mai ca imi vine sa ma reapuc de ea :grin:

Un mare 10 de la mine!

dovis pe 2018-07-12

PASIUNE SI MANDRIE de Hannah Howell

Cu cartea asta m-am hotarat – imi place autoarea si ma bucur ca i se publica povestile. Totusi nu pot sa nu ma intreb – de ce oare nu au inceput cu inceputul ? S-or fi gandit ca ne plictisim de neamul asta mare de scotieni?

Fiona este sora lui Diarmot din volumul anterior.

Este o fata frumoasa, micuta si slabuta, dar puternica pentru ca a fost crescuta de fratii ei ca un baiat. Nu au avut o viata usoara. Fratele cel mare, Connor, a devenit laird la cincisprezece ani. Toti fratii au indurat lipsurile, au muncit si au luptat alaturi de oamenii lor. Asa ca si Fiona a facut din toate. Dar mai ales s-a antrenat impreuna cu ei. Lupta bine cu sabia si e indemanatica la aruncarea cutilelor.

A inceput sa fie haituita de un pretendent refuzat in urma cu doi ani. Nenorocitul a prins-o de cateva ori si a crestat-o cu cutitul pe fata si pe corp, spunandu-i ca o va face atat de respingatoare incat nimeni nu o va mai dori. Desi fata a reusit sa scape de el de fiecare data, furios ca nu a reusit sa il prinda pe ticalos, Connor i-a interzis sa plece singura din castel. Numai ca ea s-a saturat sa se ascunda si sa se sufoce intre niste ziduri si a vrut sa faca o plimbare. Calul naravas pe care l-a ales a dus-o departe de locuinta ei si a aruncat-o din sa.

Pe cand incerca sa se dumireasca unde se afla si ce sa faca, Fiona este prinsa de niste barbati dintr-un neam necunoscut care vor sa ceara rascumparare pentru ea.

Ewan are o familie numeroasa. Tatal lui, nepasator sau iresponsabil, a facut nenumarati baieti cu o gramada de femei, sotii oficiale sau nu. Batranul este aprig la manie si certaret nevoie mare, deci clanul este in galceava cu toti vecinii. Cand avea douazeci de ani, Ewan s-a indragostit de o femeie extraordinar de frumoasa care l-a tradat celui mai feroce dusman si impreuna l-au torturat si l-au taiat. Fata lui este brazdata de o cicatrice mare si sufletul lui este neincrezator si ferecat. El nu mai crede in sentimente si nici nu este de acord cu comportamentul tatalui sau, asa ca se stapaneste de la relatiile cu femeile. O singura data pe an, de ziua lui, plateste o prostituata care il ajuta sa se descarce sexual.

Cand o gaseste pe Fiona este impresionat de frumusetea ei, pe care o vede nestirbita de cele doua taieturi de pe obraji. Se straduieste sa isi inabuse dorinta pentru ea cu toate ca nu reuseste intotdeauna si se poarta cam uracios cu prizoniera musafira care incepe sa devina indispensabila pentru familia si castelul lui, dar mai ales pentru el.

Mi-a placut mult povestea si am apreciat felul in care autoarea construieste personajele. Transformarile lor, descoperirile pe care le fac unul despre celalalt, tot procesul in care amandoi scapa de neincrederea pe care o au in calitatile lor prin iubirea pe care o surprind in ei insisi sunt descrise cu umor si sensibilitate.

Personajele secundare sunt cuceritoare si frumos creionate. Imi place Mab si imi place batranul laird. Imi plac rudele ei si fratii lui si mai ales copiii.

De abia astept povestea lui Sigimor cel hatru care sper sa ma faca sa rad.

Nu vad de ce sa nu ii dau nota 10 pe care consider ca o merita.

dovis pe 2018-07-11

IN PATRU SECUNDE AI PIERDUT TOTUL de K. A. Tucker

In sfarsit am reusit sa citesc si povestea lui Cain, cel cu trecut intunecat si involburat.

Inca de la inceputul cartii autoarea creeaza o atmosfera incarcata prin gandurile lui Cain. Idei tulburatoare exprimate in opt fraze scurte care reflecta o conceptie de viata izvorata dintr-o experienta dureroasa, dintr-un trecut traumatizant, ce modeleaza hotarat prezentul si ma trimite cu gandul la un viitor fara prea multa speranta.

Parintii lui Cain au fost niste ticalosi – tatal se ocupa cu traficul de droguri si mama tinea un bordel mascat de o firma de contabilitate. Sora lui de saisprezece ani deja se culcase cu o gramada de barbati, iar Cain, la nouasprezece ani, era vedeta in luptele ilegale.

In reglarea de conturi dintre niste mafioti si parintii lui este prinsa si sora lui. Uciderea celor vinovati nu reuseste sa imblanzeasca remuscarea de a nu fi reusit sa o salveze. Singurul suport moral si partener loial ii este Nate, un pustan aciuit pe langa el.

Cu banii castigati in lupte Cain isi deschide un club de streaptease si se indragosteste de una dintre angajatele lui, Penny, dar nu isi arata sentimentele convins fiind ca femeia merita pe cineva mai bun. Cand aceasta se logodeste cu un instalator, nu mai rezista si ii marturiseste dragostea lui. Dupa o noapte fantastica petrecuta impreuna, Penny vrea sa rupa logodna si este ucisa de logodnicul ei chiar in bar.

La douazeci si noua de ani Cain este un barbat realizat. Clubul lui de streaptease este faimos si rafinat. Este bogat si afacerile lui sunt legale. Cu angajatele lui are strict relatii de afaceri. Acum femei rasate si de succes raspund cu promptitudine la solicitarile lui.

Trecutul lui intunecat a ramas in urma. De el mai aminteste doar numele clubului si micul tatuaj de sub ureche pe care il atinge instinctiv cand e preocupat.

Regretele si remuscarile pentru cele doua femei pierdute din viata lui sunt inca prezente in mintea si sufletul lui. Singurul lucru pe care il poate face este sa le ajute pe angajatele lui, sprijinindu-le sa renunte la droguri, sa scape de barbatii care le bat si le exploateaza, sa castige decent fara sa se prostitueze. Cand una dintre ele paraseste clubul pentru o viata obisnuita si banala considera ca si-a atins scopul.

Trecutul lui Charlie a fost tulbure, insa prezentul a devenit de-a dreptul intunecat si periculos.

Mama ei a nascut-o cand era doar o adolescenta. A parasit casa parinteasca si a facut streaptease pentru a plati intretinerea pentru ea si fiica ei. Norocul care i-a suras cand l-a intalnit pe Sam, un barbat bogat si protector, s-a sfarsit destul de repede. A murit impreuna cu bebelusul ei la nastere.

Charlie l-a iubit pe Sam ca pe un tata adevarat. Si a crezut ca si el o iubeste ca pe propria fiica. A primit tot ce si-a dorit si mai mult decat atat. Are siguranta, confort, bani in cont si primeste daruri scumpe. Si-a dorit sa faca teatru si i s-a dat ocazia sa invete. Stie sa se poarte, sa disimuleze si sa ascunda ce simte si ce gandeste sub o masca impenetrabila.

Acum plateste pentru tot ce a primit facand trafic de droguri la nivel inalt pentru Sam. Nu poate sa refuze. Stie ca cei care nu asculta, dispar. Ea vrea sa dispara, dar in conditiile ei, nu omorata.

Cu acte false si nume de imprumut este trimisa din casa parinteasca. In loc sa urmeze cursurile de teatru, ea vrea sa munceasca, sa castige cat mai multi bani pentru a face rost de alt nume sub care sa se ascunda si sa scape astfel din ghearele traficantului.

Printr-un concurs de imprejurari ajunge la clubul lui Cain si viata amandurora este data peste cap.

Cain nu se poate abtine sa nu o placa, sa nu o doreasca. Are grija de ea, dar este obsedat de vechea idee ca nu este indeajuns de bun pentru ea. Pana cand atractia dintre ei este mai puternica decat vointa lui.

Este perfect barbatul asta! Este tot ce isi poate dori o femeie! Este masculul absolut, cuceritor, carismatic, puternic si care radiaza siguranta. Nu m-a lasat sa am nici cea mai mica indoiala in privinta lui – este desavarsit in tot ce face - cand o iubeste, cand o protejeaza, cum descopera si rezolva problemele.

Dupa mine, este cea mai buna carte din serie. Are de toate – frumusete, emotie si trairi intense, senzualitate socanta si multa gingasie, adrenalina si suspans si un happy end dulce si minunat.

Nota 10.

dovis pe 2018-07-08

NU MA ISPITI de Loretta Chase

Ce sa va spun? Cartea asta e un vartej. O explozie. Un tavalug care te antreneaza in hohote de ras din care nu poti scapa.

Daca povestea Curtezanei a fost rafinata si senzuala, ca un desert de capsuni, ciocolata si frisca insotit de sampanie scumpa, degustat cu stil de doi adulti provocatori si deosebit de spumosi, care isi cunosteau si recunosteau valoarea si puterile, povestea lui Lucien si a lui Zoe este ca o inghetata imensa pe care o impart doi tineri extrem de inteligenti si cumplit de nazdravani distrandu-se intr-un balci plin de culori, galagie si rasete.

Lucien avea zece ani cand i-au murit parintii si el s-a suparat pe soarta. A petrecut zile in sir batandu-se cu fratele lui mai mare si distrugand diverse obiecte pana cand au fost luati de Lord Lexham. Tata a opt copii, tutorele lor le-a dat mai intai o mama de bataie ca sa le capteze atentia si apoi le-a canalizat energia catre invatatura si diverse activitati potrivite baietilor. Dar terapia ideala pentru Lucien a fost Zoe Octavia, mezina lui Lexham cu cinci ani mai mica decat el, cataclism si catastrofa in perspectiva.

Ea dispretuia regulile chiar mai mult decat el si le incalca de cate ori putea, fugind de acasa de cate ori avea ocazia, umbland prin locuri in care nu avea voie cu persoane in compania carora nu trebuia sa fie.

Fata de Zoe radarul lui Lucien functiona magistral. Era singurul care o gasea, indiferent unde se afla. Se intelegeau perfect si alaturi de ea baiatul redescopera rasul si bucuria vietii.

Cand Lucien era adolescent si Zoe implinise doisprezece ani dispare si ea din viata lui fiind rapita de oamenii unui pasa pe cand se afla intr-o calatorie in Cairo.

Au trecut doisprezece ani de la disparitia ei. Lucien a devenit duce in urma mortii premature a fratelui sau. Este un barbat aratos, atractiv si puternic. Indiferenta lui e renumita, nepasarea lui oglindeste o inima goala si in locul zambetului ochii lui verzi si sonorosi exprima aroganta. Un lucru este cert, isi tine intotdeauna cuvantul si isi respecta promisiunile neconditionat.

Zoe Octavia a reusit sa fuga din captivitate si sa se reintoarca la familia ei. Locul dupa care a jinduit atatia ani si rudele dupa iubirea carora a tanjit nu mai sunt cum isi amintea – tatal sau e singurul care o priveste cu dragoste si ingaduinta. Toti sunt obsedati de scandalul imens in mijlocul caruia s-au trezit si se gandesc numai la pierderea pozitiei in societatea avida de barfa.

Si ea este cu totul alta – a petrecut anii adolescentei si tineretii intr-o colivie aurita, ca animalutul de companie preferat al un pasa impotent. A fost invatata tot ce trebuie sa stie o femeie a carei singura menire este sa aduca placere barbatului si stapanului ei. A invatat cum sa supravietuiasca la scoala dura si periculoasa a Orientului, unde tradarea, crima si inselaciunea constituie un mod de viata. Acum isi doreste sa se bucure fara griji de libertatea ei.

Si Lucien promite ca o va ajuta sa invinga societatea si sa isi castige locul care i se cuvine.

Sunt nemaipomeniti – nu pot sa va spun cat de mult ii iubesc!

Sunt iesiti din toate tiparele – trazniti si logici, nebuni si patrunzatori, nepasatori si generosi. Cuceritori si fascinanti, poznasi si senzuali, neprefacuti si profunzi.

Zoe e o imbinare ametitoare de inocenta si rafinament si reuseste sa-l dezvaluie pe acel Lucien pe care si-l doreste – cel care stie sa rada, care traieste viata cu bucurie si responsabilitate.

Nu voi pune cartea asta in biblioteca. O voi tine pe birou, alaturi de cealalta din serie.

Si voi citi fragmente din ele oricand ma voi simti trista, amarata, dezamagita sau pur si simplu fara chef. Nota 10 cu felicitari pentru stil, comentarii, dialoguri, situatii, personaje si ce mai e pe acolo.

dovis pe 2018-07-07

ARSITA de Elizabeth Hoyt

M-am apucat sa citesc cartea cu entuziasm si curiozitate. Dupa cateva pagini m-am simtit putin tradata si oarecum dezamagita. De ce? Am citit toate cartile autoarei aparute la noi. Exceptand The Princess Trilogy, in care mai gasesti o umbra de umor, celelalte serii au multa incarcatura emotionala, personajele sunt profunde, intunecate, cu suferinte adanc ingropate in subconstient si sunt dominate de chin si remuscare. In momentul in care vreau sa citesc o poveste scrisa de Elizaberh Hoyt stiu la ce sa ma astept. Ei bine, aceasta carte nu este asa cum mi-am imaginat. Si apoi mi-am dat seama ca eu sunt de vina – e ca atunci cand te astepti sa mananci inghetata si primesti clatite – te dezumfli putin, cu toate ca si clatitele fac parte dintre dulciurile preferate.

Cartea este scrisa intr-un stil amuzant si usor, autoarea folosind ironia ca mod de exprimare pentru naratiune si pentru descrierea personajelor, a comportamentului sau a gandurilor lor. Registrul se schimba cand vine vorba despre sentimentele si trairile personajelor principale – descoperim implicare si responsabilitate, generozitate pana la sacrificiu, intensitate si multa senzualitate, caldura si emotie, chiar daca cei doi au o conduita iesita din tipare.

Turner este o femeie care nu iese cu nimic in comun. Este introvertita, negasind pana acum pe nimeni cu care sa devina atat de apropiata incat sa isi dezvaluie sufletul. Nici macar legaturile pe care le-a avut cu barbatii, nu prea multe si nici prea lungi, nu au fost intr-atat de intime incat sa aiba curajul sa se lase cuprinsa de vreun orgasm in prezenta lor.

Singurul care a reusit sa se apropie de Turner cea adevarata a fost unchiul ei, un om bun si vesel care a murit de inima in urma cu patru ani cand a fost acuzat pe nedrept de catre cel mai bun prieten al lui ca a furat bani de la banca in care lucra. Convinsa ca cel care i-a incriminat unchiul este de fapt vinovatul, cu toate ca este presedintele bancii si candidat politic in legislativul statal, Turner ii accepta oferta de a lucra la banca, cu speranta ca va descoperi dovezi care sa demonstreze ca ea are dreptate.

Ocazia apare intr-o sambata in care banca este jefuita de doi hoti, a caror identitate este descoperita in pofida mastilor pe care le poarta, doi tampiti fara minte, despre care nimeni nu crede ca ar fi in stare sa gandeasca o asemenea actiune.

Turner profita de imprejurare si fura continutul casetei de valori a celui pe care il banuia fara sa se fereasca de camerele de luat vederi.

John este agent special FBI si a fost delegat, impreuna cu partenerul lui, sa ii prinda pe hotii de la banca. Este un singuratic de 40 de ani, divortat, cu o fiica adolescenta care l-a ranit foarte tare in urma cu trei ani cand l-a ales ca tata pe noul sot al mamei ei. Fata lui brazdata de riduri, perseverenta, abilitatea si aerul ursuz m-au facut sa ma gandesc la personajele interpretate de Tommy Lee Jones.

Cand vede inregistrarea in care Turner priveste fix si cu subinteles camera de luat vederi, ceva tresalta in sufletul lui si curiozitatea se accentueaza cand descopera pantofii rosii cu toc in sifonierul ei cu haine simple si banale. Simte o nevoie acuta sa o cunoasca pe aceasta femeie ciudata si imprevizibila. Treaba lui e sa o urmareasca si sa o prinda. Si o suna la telefon pentru a o convinge sa se predea.

Si astfel intre ei se stabileste o legatura neobisnuita, intima si senzuala, care ii surprinde pe amandoi. Pentru aceasta magie care ia nastere intre cele doua personaje merita citita aceasta carte. Mi-au placut amandoi foarte mult. Mi-a placut felul in care autoarea construieste relatia lor si i-am regasit talentul in forta si erotismul pe care le-am descoperit in dialogurile, in trasaturile si in actiunile lor.

Am simtit dorinta de a trece mai repede peste fragmentele in care scriitoarea vorbeste despre alte intamplari sau personaje pentru a savura conversatiile si intalnirile dintre Turner si John, cu toate ca si acestea au farmec in absurdul si nebunia lor, dar parca nu am avut rabdarea necesara pentru a le savura.

Nota 9,5.

Lorena pe 2018-07-07

EL MALO

K. Webster

M-am gandit foarte mult ce nota sa ii dau cartii. Si nici acuma nu sunt foarte hotarata.

¡¡¡Recenzia mea o sa contina ceva spoilere!!!

La inceput, o cunoastem pe Rosa cand avea 10 ani. Fiind doar ele doua fiindca tatal ei e in inchisoare, Rosa si cu mama ei se duc sa manance la restaurantul ei preferat. Aici se intampla o tragedie si membrii unei bande mexicane ataca bucatarul restaurantului, iar in urma acestui incident, mama ei este ucisa.

18 ani mai tarziu.

Rosa este acum agent CIA sub acoperire si de 4 ani locuieste in casa lui Javier Estrada, seful mafiei din Acapulco. Este nemilos, foarte dur, nimeni nu indrazneste sa se puna cu el si, bineinteles, asa cum probabil ati ghicit, e frumos de da pe spate toate femeile.

Rosa este in casa la el ca si menajera si incearca sa adune informatii ca sa il inchida. De la moartea mamei ei, s-a decis sa bage in inchisoare cat mai multi oameni de genul.

In fiecare sambata, cand e ziua ei libera, se intalneste cu Michael, supervizorul si iubitul ei, ca ii dea noile informatii obtinute.

M-au enervat cateva chestii la cartea asta.

In primul rand, Rosa si Javier nu au nicio treaba unul cu celalalt in cei 4 ani. Nici nu o baga in seama. Nimic! Nada! Si deodata, o observa de parca o vede prima oara si devine iubita lui. Pe bune? Jumatate din carte am fost asa :roll:

Apoi, cand afla ca e agent CIA nu se intampla nimic. Adica, Javier e chiar foarte dur. Felul in care omora si tortura oamenii, ma face sa cred ca nu poate trece asa de usor peste o astfel de tradare.

Rosa m-a enervat toata cartea, nu prea mi-a placut de ea. De multe ori se contrazice singura si nici ea nu stie ce vrea.

Sa va povestesc un pic si prima oara cand fac sex. Erau amandoi intr-un club, si pe Rosa incerca sa o ia un tip la dans. Javier se enerveaza, il taie pe tip pe stomac in mijlocul ringului, ii scoate intestinele, iar apoi, plin de sange, o ia pe Rosa in brate, o saruta si o scoate afara. Acolo, pe un gang, se intampla treaba.

Si sa va mai spun cum Javier face sex cu ea la o petrecere, in jacuzzi, in fata tuturor? Iar un angajat de al lui era cu ei in jacuzzi. WTF?

Se intampla prea multe deodata si prea rapid, incat ma intrebam in unele momente: de unde a venit asta? E prea scurta cartea pentru atatea lucruri.

Nu prea am simtit nicio conexiune intre Javier si Rosa. Ca sa nu mai vorbim de iubire. Chiar nu mi-a transmis nicio emotie.

Povestea ar fi putut fi mai buna, ideea cartii este interesanta, dar mie, personal, nu prea mi-a placut ce a iesit.

La inceput, ma incanta si ideea ca se intampla in Mexic fiindca imi place mult spaniola. Dar degeaba.

Am observat si ca autoarea e fana lui Luis Fonsi. Cine ar fi crezut?

Una peste alta, ma asteptam sa fie mai buna cartea.

Asa ca o sa ii dau un 7.

Lorena pe 2018-07-04

MORE THAN WORDS

Mia Sheridan

Eram sigura ca o sa imi placa aceasta carte. Nu stiu de ce, dar parca am avut un feeling bun in legatura cu ea. Si nu m-a dezamagit! E dulce de la prima pana la ultima pagina!

Cartea incepe cu momentul in care Jessica are 11 ani. Intr-o seara, satula de tipetele si certurile parintilor ei, iese din casa. Intotdeauna i-au placut basmele si povestile cu printi si printese, asa ca acum isi imagineaza ca se afla intr-unul din ele si ca isi cauta printul. Si il gaseste! Intr-un vagon de tren abandonat il cunoaste pe Callen. El e ranit si trist si ea ii spune ca a venit sa il salveze.

Din momentul ala cei doi devin foarte apropiati, se intalnesc mereu sa se joace, sa porneasca in aventuri impreuna, iar Jessica ii citeste povesti lui Callen de cate ori are ocazia. Ii spune de visul ei sa se mute in Paris cand va creste, fiindca ii place foarte mult franceza.

Datorita lui Jessie (asa cum o alinta Callen), el descopera de notele muzicale si e fascinat de ele. Ea chiar ii aduce un pian electric pe care il avea pe acasa ca sa il ajute sa isi urmeze pasiunea.

Si uite asa, timp de trei ani, cei doi se intalnesc mereu in vagonul abandonat, pana intr-o zi cand Callen o saruta. Asta va fi si ultima zi cand cei doi sunt impreuna, fiindca dupa acel moment, desi Jessica il tot asteapta in fiecare saptamana, el nu mai apare.

Zece ani mai tarziu.

Callen a ajuns un compozitor faimos, recunoscut in intreaga lume. Dar bineinteles ca are si o reputatie. O reputatie de petrecaret, de afemeiat; mereu apare in revistele de scandal beat si cu cate o femeie dupa el.

Intr-o seara, cand se afla intr-un bar in Paris, vede o chelnerita care ii atrage atentia intr-un mod inexplicabil.

La un moment dat, o gaseste pe terasa. Ea ii spune ca a venit sa il salveze, dar Callen nu intelege ce vrea sa spuna, fiind si beat. E atat de atras de ea, incat o saruta si o cheama la el acasa. Fata e foarte dezamagita ca nu o recunoaste. Va dati si voi seama cine e, nu?

Dupa vreo doua luni, Callen e frustrat ca si-a pierdut inspiratia, iar agentul lui ii recomanda sa isi ia o vacanta intr-un loc linistit. El se duce in Franta, impreuna cu prietenul lui cel mai bun, si se cazeaza la un castel elegant si luxos dintr-un orasel.

Jessica si-a gasit in sfarsit job-ul visurilor ei: sa fie traducatoare de documente vechi. Dar pentru asta, trebuie sa plece din Paris timp de o luna.

Ghiciti voi unde ajunge sa stea si sa lucreze?

Cei doi se reintalnesc, iar de data asta Callen o recunoaste. Nu ii vine sa creada! In sfarsit isi da seama de ce era atras de fata de la bar la care s-a gandit non stop de cand a intalnit-o. E Jessie a lui! (Mereu cand se gandeste la ea ii spune my Jessie).

Jessica ii cunoaste foarte bine cariera si stie ce reputatie are. Dar desi incearca sa stea departe de el, nu poate sa nu fie atrasa in continuare de barbatul frumos pe care nu l-a mai vazut de zece ani.

Asa ca ei decid sa isi petreaca urmatoarele doua saptamani impreuna, pana ce Callen o sa plece inapoi in Los Angeles.

Poate ca pare ca am povestit mult, dar de fapt e cam un sfert din carte.

Povestea nu e ceva ce nu am mai vazut (sau citit) si e si destul de previzibila. Dar e scrisa atat de frumos si e atat de dulce!!

Bineinteles ca nu e totul perfect, Callen are anumite secrete si mereu a simtit ca nu o sa fie niciodata destul de bun pentru Jessie, ca nu o merita. Dar greseste! E atat de sarmant si de adorabil, incat nu am avut cum sa nu il iubesc! Iar trecutul lui si suferinta de care a avut parte, m-au facut sa il indragesc si mai tare!

Jessica e indragostita de el si stie ca mereu a fost printul ei. Asa ca nu o intereseaza nimic din ce crede el ca ar putea sa ii desparta.

O carte foarte frumoasa! Si am mai spus ca e dulce? Bun! Pentru ca asa e!

Nota 10!

Like every good and beautiful thing in the world came together all at once.

dovis pe 2018-07-04

Buna dimineata!

M-a inebunit vremea asta! Ma doare capul de imi vine sa plang.

Sanatate tuturor si o zi fara suparari :imbratisare:

Eva pe 2018-07-03

A WISH FOR US – TILLIE COLE

Am ramas restanta cu aceasta recenzie si nu pot trece peste pentru ca este o carte minunata ce merita citita!

Cromwell este un tanar ce este pe mare val in muzică, e un renumit DJ ce a sucit mintile tinerilor. Pune muzica in cluburi renumite din toata lumea. Acum e in Londra si face acelasi lucru. Dar totul e mecanic. Nu simte nimic. Desi el e un geniu in muzica. Inca de copil are muzica in sange. Compune muzica divina, iar degetele lui sunt magice. Poate canta la orice instrument caci are muzica in el. El vede muzica in culori. Dar in urma unei tragedii i9n adolescenta sa, a renuntat la muzica clasica, a renuntat sa mai compuna. Acum e tacut si singuratic.

Cum nu se poate desparti totusi de muzica, acum e DJ. Se uita pierdut la omanenii din club si vede o fata care sta nemiscata. Ea nu e impresionata de muzica lui.

Cand totul se termina, merge pe plaja, cu o sticla de bautura in mana si acolo o vede pe fata din club. Ea sta pe plaja si asculta Mozart. Se apropie de ea, iar ea ii spune ca muzica lui nu are suflet, ca nu transmite nimic. El se enerveaza, desi nu stie de ce. Nu intelege de ce parerea unei straine il afecteaza atat de tare.

El pleaca in SUA la universitate si acolo il cunoaste pe colegul lui de camera care e total opusul lui: plin de viata, pus pe sotii si pe distractie. Si o cunoaste si pe sora acestuia geamana care, surpriza, e chiar fata din Londra care i-a criticat muzica.

Ea e Bonnie. O tanara frumoasa, talentata care adora muzica. Si care adora si muzica lui din trecut. Si care are un secret. Ea nu e o fata obisnuita.

Evident ca relatia dintre Cromwell si Bonnie debuteaza prost si o tin tot aa, șicane, vorbe urate si tensiune la maxim. Dar soarta nu i-a adus degeaba impreuna, asa ca iubirea lor incepe sa iasa la suprafata.

Iar cand in sfarsit Cromwell reuseste sa regaseasca muzica alaturi de Bonnie care acum i-a intrat defintiv la suflet si care prin bunatatea ei i-a aratat calea spre lumina, află secretul ei. Si lumea lui se prabuseste!

Dar si a cititorului!

Nu va spun despre ce este vorba.

Recunsoc ca am intuit totul, nu m-a surprins nimic. Am intuit problemele ei si am intuit si rezolvarea.

Dar cartea e etat de frumos scrisa incat simti fluturi in stomac la fiecare intalnire de a lor. E o carte cuminte, care poate fi citita chiar si de adolescenti pana in 18 ani.

Iubirea lor e frumoasa, e pura, e luminoasa.

Nu e o poveste wow. Dar e scrisa frumos. Si citesti cu tot dragul despre iubirea lor perfecta.

Dar e si trista.

Cum spuneam, povestea nu e wow. Dar imi este imposibil sa ii dau mai putin de nota 10, caci te prinde, te introduce in poveste si ajunsesem sa simt fiecare traire. Daca se poate asta, ajunsesem sa vad culorile pe care le vedea Cromwell cand asculta muzica!!!

Nu ai cum sa nu zici jos palaria unui astfel de autor!

sa te faca sa traiesti cu atata intensitate povestea, e un talent fantastic!

Am suspinat, am plans, am ras si m-am cutremurat odata cu ei!

“How can a heart be so damaged, yet feel so impossibly full? How can a heart be failing when it’s filled with so much life?”

Nicoleta pe 2018-07-02

PLAY DIRTY (Jordan’s Game #4) de J.A. Huss

Aceasta carte este ultima din serie si ne prezinta povestea lui Jordan, creatorul si coordonatorul jocurilor trecute.

Pe parcursul cartilor precedente, aflam cate ceva despre el: ca in urma cu aproximativ 10 ani a fost intr-o relatie poliamoroasa cu Ixion, personajul principal din primul volum si cu inca un cuplu si, din gelozie si dragoste nebuna pentru femeia din cuplu, a facut ceva rau care i-a afectat pe toti.

Tot din cartile anterioare, aflam ca isi doreste enorm sa cumpere cladirea unde a fost clubul de dezmat Turning Point, se chinuie rau sa afle cine sunt noii proprietari descopera ca sunt cuplul din trecutul lui.

Acestia apar in viata lui si ii cer, sub diverse forme, pretexte, motive si explicatii sa reintre intr-o relatie poliamoroasa cu ei si ii vor vinde cladirea respectiva.

Jordan considera un joc treaba asta, dupa care nu-l mai considera, dupa care il considera, ba e afectat de relatia cu cei 2, ba nu e deloc afectat, e chiar detasat, e din nou implicat, cu cat se implica mai mult, cu atat e totul in ceata, simte ca e ceva ascuns tot timpul si simte des ca nu mai e el creierul si coordonatorul acestui joc. Sau poate nu e doar un joc?! Cine e mastermindul aici? Cine pe cine fenteaza si duce de nas?

Acest volum este de suspans, cu cateva momente sexy pe ici pe colo. Zic sexy pt ca nu mi-au trezit niciun fel de sentiment placut de romantism.

Suspansul mi s-a parut bun, carte scrisa foarte bine, partea romantica, un fas. Mai bine lipsea!

Nota 8.

Nicoleta pe 2018-07-02

VEN (The V Games #2) de Ker Dukey si K. Webster

Atentie! Contine spoilere din Vlad (The V Games #1) si din aceasta carte!

Personajele principale ale acestei carti sunt Diana si Veniamin, pe care i-am intalnit in prima carte din serie, Vlad.

Diana este sora Irinei si fosta logodnica a lui Vlad, este fiica unuia dintre capii mafiei rusesti si, la sfarsitul primei carti, este cazuta in dizgratie [spoiler title=" "]– toata lumea afla ca, desi era logodita cu Vlad si promitea ca este virgina, avea o relatie cu Anton, unul dintre bodyguarzii tatalui ei, de multi ani, Anton fiind de varsta tatalui ei. In prima carte, Vlad il omoara pe Anton si o duce fortat pe Diana acasa la Veniamin, spunandu-i acestuia sa o pregateasca pentru urmatoarele Jocuri V.[/spoiler]

Diana si Ven (Veniamin) au crescut apropiati, tatii lor sunt asociati in mafie de multi ani, Ven e mai mare decat ea cu 4 ani si inca din adolescenta au avut ceva sentimente si slabiciuni unul pentru celelalt, insa, in afara de un sarut impartasit cand Diana avea 16 ani si Ven, 20, alte lucruri nu s-au mai intamplat intre ei.

Ven este fiul mostenitor al unui alt mafiot, o iubeste pe Diana, ii este aproape in aceste momente cand este abandonata de cei din viata ei, incet incet incepe sa ii redea incredere acesteia, o “scapa” [spoiler title=" "]pe moment [/spoiler]de jocurile acelea mortale si incep si o relatie.

Diana a fost invatata de mica sa conduca afacerea legala a familiei sale si acum i-a fost luat totul. Incepe sa infloreasca din nou alaturi de Ven sis a depaseasca tradarea familiei si moartea fostului iubit.

Lucrurile par frumoase, Ven e innebunit dupa Diana, se poarta foarte frumos cu ea, cand aceasta descopera ceva ce schimba total jocul.[spoiler title=" "] E insarcinata cu fostul ei iubit, ce a fost ucis de Vlad. Anton a fost un pedofil nenorocit, iar copilul nu ar fi intampinat cu bucurie in aceasta lume extrem de dura a lor.[/spoiler]

Diana hotaraste sa ascunda ceea ce a descoperit de Ven, sa il faca pe el sa isi asume niste lucruri si ea, pe cat posibil, sa scape basma curata.

Pentru mine, de aici, lucrurile s-au imputit. A fost din rau in mai rau. Nu mi-a placut niciun personaj. Absolut niciunul! Nu cred ca mi s-a mai intamplat asa vreodata sau nu imi amintesc eu.

Violenta si duritate neexplicate, aberante, autoarele spun ceva (de ex, Ven e un dominator) dar nu arata, nu demonstreaza cu nimic. Ven e un fatalau. Diana, o lasa; (re)devine, la un moment dat o luptatoare, dupa care e iar lasa si asa au trait fericiti pana la adanci batraneti.

Spre deosebire de prima carte, aceasta este mult sub asteptari. Refuz sa cred ca sunt eu intr-o faza proasta si de-asta sunt atat de dezamagita. Si refuz sa cred ca sunt printre putinii nebuni de pe goodreads care vad cartea o dezamagire.

Punand violenta aberanta si nejustificata in fiecare pagina a unei carti nu inseamna o carte dark buna.

Nota mea e 6.

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.