Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Revelatia – de Sylvia Day

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

 

REVELAŢIA

de Sylvia Day

 

 

Cumpara cartea Revelatia

Titlul în engleză: Reflected in you

Număr pagini: 413

An apariţie: 2012

Seria CrossfireAtracţia, Revelaţia, Împlinirea

Editura Litera

Traducere: Florenţa Simion

 

 

Este o adevărată onoare pentru mine să fiu prima persoană care scrie recenzia acestei cărţi la noi în ţară. Din păcate, puţine bloguri de cărţi prezintă recenzii şi foarte multe apelează la copierea descrierii. Mi-e milă de cei din urmă pentru că nu ştiu ce pierd. Greşesc dacă spun că astăzi m-am relaxat citind cartea „Revelaţia” de Sylvia Day. Vă spun cu toată sinceritatea că am fost stresată şi nu relaxată. De ce? Pentru că am trăit povestea lui Gideon şi a Evei în timp ce citeam. Am avut parte de prea multă suferinţă în ultimele ore. În mare parte am fost în pielea Evei şi m-am simţit singură, tristă, înşelată şi dornică să-i trag câteva palme la fund răutăciosului de Gideon. Da, după ce o să citiţi cartea o să spuneţi că a rănit-o atât de mult doar ca s-o protejeze, pentru binele ei sau binele relaţiei lor, dar cartea cred că trebuia să se intituleze „Suferinţa” sau „Lacrimile Evei„.

Cartea o să vă ofere stări de bucurie, de iubire, de depresie, de tristeţe, de plâns (dacă eram în locul Evei plângeam trei sferturi din carte). Atmosfera o să se şi încălzească puţin în timpul şi după scenele lor de dragoste şi dacă tot am menţionat de scenele lor de sex, o singură observaţie am de făcut. Este vorba de scena în care Eva îl imploră pe Gideon să-i permită să-i facă sex oral. Mi s-a părut că momentul a fost puţin cam nepotrivit pentru aşa ceva ţinând cont că înainte a dat un pupic mai mare 😀 cuiva. Apoi autoarea a pus cireaşa pe tort – Eva s-a supărat când i s-a părut că Gideon o trata ca pe o femeie uşoară.

Despre Gideon Cross pot doar să vă spun că l-am strâns de gât în timp ce citeam cartea. Categoric o să-l ador în continuare pe Grey :D.  Gideon este un bărbat de doar douăzeci şi opt de ani, putred de bogat este un stadiu cu mult, foarte mult depăşit (se afla pe lista celor mai bogaţi cincizeci de oameni din lume), dar are demoni. Vrea să iubească, să fie iubit, dar are temeri şi secrete bine păzite. E protector, dur, puternic, frumos şi tot ce ai putea să-ţi doreşti de la un bărbat, dar te răneşte când ai mai mare nevoie de apropierea lui. Prin ceea ce este el ca bărbat, reuşeşte să o cucerească iremediabil pe Eva Tramell care lucra la firma de publicitate Waters Field & Leaman din clădirea Crossfire, clădire în care Gideon avea sediul central de la Cross Industries. Îl iubeşte cu toată fiinţa ei, dar tot timpul s-au certat şi Eva a fost nevoită să ducă o luptă aprigă cu demonii lui Gideon. Dacă a aflat care sunt demonii lui şi dacă da, care au fost aceştia, n-am să vă spun şi am să vă las să aflaţi singuri.

În cartea „Atracţia” aflam demonii Evei şi prin ce a fost nevoită să treacă în copilărie. M-am bucurat că s-a făcut dreptate şi ştiam că o să se facă şi cum o să se facă dreptate – mă refer la Nathan, fratele vitreg. Mi-am dat seama de anumite lucruri în clipa în care Gideon i-a făcut o mărturisire sau mai bine zis o declaraţie de dragoste indirectă. O să vă daţi şi voi seama când o să citiţi cartea. Tot ceea ce s-a întâmplat în acest capitol a reprezentat o uşurare şi o imensă suferinţă pentru Eva. Detectiva mi-a plăcut la nebunie cum a judecat lucrurile şi cum a sfătuit-o pe Eva, dar iar trebuie să vă fac curioşi pentru că nu pot să vă spun.

Alte personaje care mi-au plăcut: Cary Taylor – prieten, coleg de apartament al Evei, Mark Garrity, doctorul Lyle Petersen, Brett – un fost iubit de-al Evei, sora lui Gideon, Angus.

Personaje care mi-au displăcut: Nathan, Corinne Giroux – fosta logodnică a lui Gideon şi chinul meu din ultimele ore, mama lui Gideon, doctorul Terry Lucas, Magdalena Perez – o prietenă de-a lui Gideon care s-a tot dat pe lângă Eva, dar nu mi-a intrat încă pe sub piele.

 

„Întunecat şi Primejdios. Şi cu totul al meu.”

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=P4sk3Lx7WuU

 

 

Gideon Cross refuză să fie precum o carte deschisă şi refuză să-i mărturisească iubitei sale Eva Tramell secretele pe care le păzeşte încă din copilărie. Neştiind nimic sigur şi bazându-se doar pe intuiţie, Eva nu reuşeşte să-i înţeleagă de fiecare dată comportamentul. Totuşi, şi-a promis ei şi lui că nu o să mai fugă de probleme şi că o să le înfrunte. Împreună au decis să facă terapie de cuplu cu doctorul Lyle Petersen, dar nici măcar şedinţele de terapie nu-i ajută să evite problemele şi certurile din cuplu. Chiar şi după certuri mari şi decepţii, cei doi sunt din ce în ce mai atraşi unul de celălalt.

Iniţial trebuiau să petreacă weekendul împreună, dar afacerile lui Gideon le separă puţin drumurile –  el în Arizon, ea şi Carry la Las Vegas. Modul de protecţie şi de autoritate ale lui Gideon nu par să o încânte pe Eva. El a însărcinat o angajată de-a lui să o supravegheze  pe iubita lui. Eva simte că nu are încredere în ea şi nu se abţine să-i întoarcă moneda.

La scurt timp după acest incident, Eva o zăreşte pe Corinne – fosta logodnică a lui Gideon – ieşind din clădirea Crossfire nu tocmai aranjată, ba chiar cu părul puţin ciufulit şi machiajul stricat. Ar fi vrut să aibă încredere în el şi să nu mai creadă că a înşelat-o, dar când a pătruns în biroul lui a găsit canapeaua mutată din loc, pe el la baie în bustul gol, cămaşa pătată de ruj şi peretele din geam era întunecat. Ei bine, se spune că ceea ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face şi mai adaug vorba cu roata întotdeauna se întoarce. Vă mai spun doar că în peisaj apare trupa Six – Ninths unde cânta şi Brett, un fost iubit de-al Evei care i-a compus melodia „Fata de aur”. Se pare că între Eva şi Brett există o puternică atracţie, o atracţie care o să aducă o serie de probleme în viaţa ei de cuplu.

Vă las să descoperiţi ce probleme aduce atracţia dintre cei doi, cum o să reacţioneze Gideon când o să afle că este dat la o parte, ce legătură mai există între Gideon şi Corinne, care sunt secretele din viaţa lui, dacă şi cum îl poate ajuta Eva, dacă depăşesc sau nu problemele de cuplu, dar şi în ce mod se face dreptate în cazul Evei. Nu pot să nu mă întreb ce o să se întâmple în cel de-al treilea volum din serie.

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,8/10

 

 

Revelatia-tile

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. Si eu le-am citit.

 2. Revelatia de Sylvia Day
  In cea de-a doua carte din seria Crossfire a cam inceput sa ma enerveze relatia dintre Gideon si Eva!Zau asa,se certau si ajungeau la sex,sex,sex! :chic: Eva si-a deschis inca de la inceput sufletul in fata lui Gideon,el insa ramane o carte inchisa ceea ce m-a scos din minti!Corinne fosta logodnica a lui Gideon,prea roieste in jurul lui iar Eva are tot dreptul sa fie geloasa si sa ii ceara sociteala acestuia,mi-a placut tare mult ca s-a sarutat cu Brett(fostul iubit) si ca l-a pus pe jar pe Gideon! :chic: Apare si Nathan(fratele vitreg) si sunt tare curioasa in legatura cu moartea lui,e un mister,chiar daca totul cade pe umerii lui Gideon!Mi-a parut rau pentru accidentul lui Cary,in mare nu pot sa zic ca m-a dat pe spate cartea mai mult m-a scos din minti si acum nu stiu ce sa fac sa citesc Implinirea sau nu?pffff :gandesc: Nota mea e 8!

 3. Faramiere, ai scris o recenzie ce atinge perfectiunea, foarte, foarte frumoasa! Si ai si muncit foarte mult la ea! A iesit o bijuterie! :ap:

 4. va rog mult de tot imi trimite si mie cineva volum 2 si 3 🙂
  plssssss :sare_sare: :sare_sare: :sare_sare:

 5. Timoc Daniela :

  🙂 Imi place recenzia ,dar trebuie sa marturisesc ca eu vad un pic altfel lucrurile.
  Eu am plans pentru Gideon si nu pentru Eva.Sincer ,inca din primul volum aflam ca Eva este pe drumul spre vindecare ,a reusit sa-si accepte trecutul ,sa vorbeasca despre el si desi urmele traumelor traite au lasat amprente asupra caracterului ei ,reuseste sa-si construiasca o viata normala.Sigur ea este femeie si femeile tind intotdeauna sa fie mai deschise.In schimb mintea alambicata a lui Gideon il mentine in starea de negare a trecutului.De ce?Datorita atitudinii mamei lui care nu i-a fost alaturi si care pentru a pastra aparentele unei vieti perfecte prefera sa nu-l creada .Toate actiunile lui Gideon sunt o consecinta a relatiei lui cu familia .El doreste sa reabiliteze numele Cross(discreditat de un tata excroc si sinucigas).
  Daca ne gandim ca toate femeile din viata lui ,pana la Eva ,au fost brunete,inalte si frumoase respectand tipologia mamei lui ,la felul cum le-a tratat si incapacitatea lui de a dezvolta sentimente sincere pentru ele ,ne dam seama ca toate relatiile anterioare Evei au reprezentat de fapt un act de pedepsire al mamei lui.Eva este exact opusul asa ziselor lui preferinte de aceea sentimentele lui pentru ea explodeaza .In Eva nu isi mai vede mama ci vede femeia (sugestiv nume ales de autoare pentru personajul feminin principal).Inalt ,brunet,ochi albastri patrunzatori ,realizat profesional Gideon stie ca psihic este terminat si pur si simplu nu crede ca cineva ar putea sa-l iubeasca daca i-ar cunoaste trecutul.De aceea prefera sa se lupte singur cu demonii interiori fiind terifiat de perspectiva pierderii Evei.Intr-adevar toate actiunile lui se concentreaza pentru a o proteja pe Eva ,indiferent ce face el o face pentru ea .Eva ii are pe Cary si pe doctorul Lyle Peterson carora li se confeseaza dar Gideon nu are pe nimeni.E singur el si demonii lui.Eva alege sa creada in aparente si razbunarea ei mi se pare puerila.As vrea sa va puneti putin in locul lui .O iubeste profund pe Eva si totusi nu poate dormi in acelasi pat cu ea de teama de a o rani in urma unui cosmar .Ce poate fi mai rau de atat?Poate faptul ca la un moment dat va viziona un filmulet (porno) cu iubita lui facandu-i sex oral lui Brett?
  Categoric personajul principal al acestei serii nu este Eva -care ni se dezvaluie de la inceput cu bune si rele-ci Gideon barbatul superb macinat de demonii trecutului.Atractia puternica dintre cei doi si povestea lor de dragoste condimenteaza actiunea cartii dar accentul este pus pe dezvaluirea pas cu pas a caracterului complex al lui Gideon.
  Va recomand sa cititi toata seria ca sa intelegeti trairile profunde ale personajului ,frustrarile ,temerile, evolutia lui ca om cu sprijinul Evei.La un moment dat veti afla lucruri despre Gideon care va va face sa intelegeti de ce prefera sa ignore si sa nege trecutul.Important este ca incepand cu al doilea volum Eva renunta sa fuga si incearca sa-l calauzeasca pe Gideon pe drumul spre lumina cu ajutorul iubirii.
  Acestea sunt motivele pentru care eu am plans pentru Gideon ,el reprezinta misterul pe care am vrut sa-l descopar citind toata seria.
  Va doresc o seara frumoasa!
  Nota pe care o acord cartii este 10

 6. Claudia Mioara :

  Revelatia de Sylvia Day e o carte mai buna ca prima.
  Cel putin acum Cross face ceva, aparand-o pe Eva. Un barbat o ameninta din trecut si el pe muteste ticluieste un super plan, pentru a fi cavalerul ei in armura stralucitoare.
  De data asta apare si starul rock inca indragostit de Eva, careia i-a dedicat si un mare hit. O saruta, ea ii raspunde, iar Cross ii desparte sarind la bataie!
  Macar aceasta carte are mai multa actiune decat sexul! Nota 8,8!

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.