Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Revelatia – de Sylvia Day

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

 

REVELAŢIA

de Sylvia Day

 

 

Cumpara cartea Revelatia

Titlul în engleză: Reflected in you

Număr pagini: 413

An apariţie: 2012

Seria CrossfireAtracţia, Revelaţia, Împlinirea

Editura Litera

Traducere: Florenţa Simion

 

 

Este o adevărată onoare pentru mine să fiu prima persoană care scrie recenzia acestei cărţi la noi în ţară. Din păcate, puţine bloguri de cărţi prezintă recenzii şi foarte multe apelează la copierea descrierii. Mi-e milă de cei din urmă pentru că nu ştiu ce pierd. Greşesc dacă spun că astăzi m-am relaxat citind cartea „Revelaţia” de Sylvia Day. Vă spun cu toată sinceritatea că am fost stresată şi nu relaxată. De ce? Pentru că am trăit povestea lui Gideon şi a Evei în timp ce citeam. Am avut parte de prea multă suferinţă în ultimele ore. În mare parte am fost în pielea Evei şi m-am simţit singură, tristă, înşelată şi dornică să-i trag câteva palme la fund răutăciosului de Gideon. Da, după ce o să citiţi cartea o să spuneţi că a rănit-o atât de mult doar ca s-o protejeze, pentru binele ei sau binele relaţiei lor, dar cartea cred că trebuia să se intituleze „Suferinţa” sau „Lacrimile Evei„.

Cartea o să vă ofere stări de bucurie, de iubire, de depresie, de tristeţe, de plâns (dacă eram în locul Evei plângeam trei sferturi din carte). Atmosfera o să se şi încălzească puţin în timpul şi după scenele lor de dragoste şi dacă tot am menţionat de scenele lor de sex, o singură observaţie am de făcut. Este vorba de scena în care Eva îl imploră pe Gideon să-i permită să-i facă sex oral. Mi s-a părut că momentul a fost puţin cam nepotrivit pentru aşa ceva ţinând cont că înainte a dat un pupic mai mare 😀 cuiva. Apoi autoarea a pus cireaşa pe tort – Eva s-a supărat când i s-a părut că Gideon o trata ca pe o femeie uşoară.

Despre Gideon Cross pot doar să vă spun că l-am strâns de gât în timp ce citeam cartea. Categoric o să-l ador în continuare pe Grey :D.  Gideon este un bărbat de doar douăzeci şi opt de ani, putred de bogat este un stadiu cu mult, foarte mult depăşit (se afla pe lista celor mai bogaţi cincizeci de oameni din lume), dar are demoni. Vrea să iubească, să fie iubit, dar are temeri şi secrete bine păzite. E protector, dur, puternic, frumos şi tot ce ai putea să-ţi doreşti de la un bărbat, dar te răneşte când ai mai mare nevoie de apropierea lui. Prin ceea ce este el ca bărbat, reuşeşte să o cucerească iremediabil pe Eva Tramell care lucra la firma de publicitate Waters Field & Leaman din clădirea Crossfire, clădire în care Gideon avea sediul central de la Cross Industries. Îl iubeşte cu toată fiinţa ei, dar tot timpul s-au certat şi Eva a fost nevoită să ducă o luptă aprigă cu demonii lui Gideon. Dacă a aflat care sunt demonii lui şi dacă da, care au fost aceştia, n-am să vă spun şi am să vă las să aflaţi singuri.

În cartea „Atracţia” aflam demonii Evei şi prin ce a fost nevoită să treacă în copilărie. M-am bucurat că s-a făcut dreptate şi ştiam că o să se facă şi cum o să se facă dreptate – mă refer la Nathan, fratele vitreg. Mi-am dat seama de anumite lucruri în clipa în care Gideon i-a făcut o mărturisire sau mai bine zis o declaraţie de dragoste indirectă. O să vă daţi şi voi seama când o să citiţi cartea. Tot ceea ce s-a întâmplat în acest capitol a reprezentat o uşurare şi o imensă suferinţă pentru Eva. Detectiva mi-a plăcut la nebunie cum a judecat lucrurile şi cum a sfătuit-o pe Eva, dar iar trebuie să vă fac curioşi pentru că nu pot să vă spun.

Alte personaje care mi-au plăcut: Cary Taylor – prieten, coleg de apartament al Evei, Mark Garrity, doctorul Lyle Petersen, Brett – un fost iubit de-al Evei, sora lui Gideon, Angus.

Personaje care mi-au displăcut: Nathan, Corinne Giroux – fosta logodnică a lui Gideon şi chinul meu din ultimele ore, mama lui Gideon, doctorul Terry Lucas, Magdalena Perez – o prietenă de-a lui Gideon care s-a tot dat pe lângă Eva, dar nu mi-a intrat încă pe sub piele.

 

„Întunecat şi Primejdios. Şi cu totul al meu.”

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=P4sk3Lx7WuU

 

 

Gideon Cross refuză să fie precum o carte deschisă şi refuză să-i mărturisească iubitei sale Eva Tramell secretele pe care le păzeşte încă din copilărie. Neştiind nimic sigur şi bazându-se doar pe intuiţie, Eva nu reuşeşte să-i înţeleagă de fiecare dată comportamentul. Totuşi, şi-a promis ei şi lui că nu o să mai fugă de probleme şi că o să le înfrunte. Împreună au decis să facă terapie de cuplu cu doctorul Lyle Petersen, dar nici măcar şedinţele de terapie nu-i ajută să evite problemele şi certurile din cuplu. Chiar şi după certuri mari şi decepţii, cei doi sunt din ce în ce mai atraşi unul de celălalt.

Iniţial trebuiau să petreacă weekendul împreună, dar afacerile lui Gideon le separă puţin drumurile –  el în Arizon, ea şi Carry la Las Vegas. Modul de protecţie şi de autoritate ale lui Gideon nu par să o încânte pe Eva. El a însărcinat o angajată de-a lui să o supravegheze  pe iubita lui. Eva simte că nu are încredere în ea şi nu se abţine să-i întoarcă moneda.

La scurt timp după acest incident, Eva o zăreşte pe Corinne – fosta logodnică a lui Gideon – ieşind din clădirea Crossfire nu tocmai aranjată, ba chiar cu părul puţin ciufulit şi machiajul stricat. Ar fi vrut să aibă încredere în el şi să nu mai creadă că a înşelat-o, dar când a pătruns în biroul lui a găsit canapeaua mutată din loc, pe el la baie în bustul gol, cămaşa pătată de ruj şi peretele din geam era întunecat. Ei bine, se spune că ceea ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face şi mai adaug vorba cu roata întotdeauna se întoarce. Vă mai spun doar că în peisaj apare trupa Six – Ninths unde cânta şi Brett, un fost iubit de-al Evei care i-a compus melodia „Fata de aur”. Se pare că între Eva şi Brett există o puternică atracţie, o atracţie care o să aducă o serie de probleme în viaţa ei de cuplu.

Vă las să descoperiţi ce probleme aduce atracţia dintre cei doi, cum o să reacţioneze Gideon când o să afle că este dat la o parte, ce legătură mai există între Gideon şi Corinne, care sunt secretele din viaţa lui, dacă şi cum îl poate ajuta Eva, dacă depăşesc sau nu problemele de cuplu, dar şi în ce mod se face dreptate în cazul Evei. Nu pot să nu mă întreb ce o să se întâmple în cel de-al treilea volum din serie.

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,8/10

 

 

Revelatia-tile

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. @FM bravo, te-ai intrerut pe tine cu nota, dar si cu rapiditatea lecturii, esti fenomen, abia astept sa citesc si eu. Am citit doar prima parte a recenziei, a doua, la descriere, recunosc, prefer sa fie mister total. Pacat insa ca sunt lacrimi, dar imi dau eu seama mai bine zilele acestea. Deocamdata savurez Atractia, ma lupt cu ea. :mrgreen:

 2. gabriela ionescu :

  Foarte frumoasa recenzia si ma bucur mult ca ti-a placut cartea, asa cum te asteptai. Sper sa dormi linistita la noapte.

  • Sper sa dormi linistita la noapte.

   Bănuiesc că da. În cel mai rău caz o să mă visez în clădirea Crossfire şi în renumita maşină a lui Gideon :))

 3. FM ,mai facut sa imi doresc sa numar orele pana am sa citesc si eu cartea ! Am stiut cat de rapida esti si am fost foarte curioasa sa citesc recenzia ta! Te felicit pt. faptul ca esti prima care ai facut recenzia acestei carti :ap:
  Abia astept sa traiesc la fel de intens ca si tine alaturi de Eva si Gideon!
  Volum al 3 lea cand apare in Romania? Avem tot la fel de mult de asteptat?

  • S-o citeşti când ai mult timp liber la dispoziţie ca să nu întrerupi lectura prea des. Bănuiesc că prin iarnă o să apară al treilea volum. Sunt foarte curioasă ce o să fie în el, dar sunt de părere că autoarea nu trebuia să lungească atât de mult seria.

  • Multumesc FM , mi-as dori sa dispun de acel timp liber ,dar din pacate nu se intrevede la orizont asa bucurie ,nici macar in weekend! Azi am primit cartea si as putea deseara sa o incep sa citesc ,dar nu am cum s-o termin la noapte pt. ca maine sunt la munca 11 ore :(. As putea sa incep sa o citesc abia joi…dar oare am rabdare pana atunci ?? 🙂

  • Citeşti astăzi atât cât apuci :*

 4. elenacristina :

  Felicitări pentru faptul că eşti prima persoană care face recenzia acestei cărţi la noi în ţară (am adăugat ultimele cuvinte ca să nu înţeleagă CTC-iştii blog-ului altceva). Rapidă şi la obiect aşa cum ne-ai obişnuit. Mâine mă apuc de ea, pentru că de miercuri sunt în concediu şi pot să stau până mai târziu s-o citesc. 😉

 5. Felicitari FM pentru recenzie si pentru rapiditatea cu care ai si facut-o, dandu-ne atatea detalii ce o fac interesanta pentru cei care nu cunosc subiectul si stilul scriitoarei Sylvia Day (asa cum sunt eu :anger5: – nu am citit inca nimic scris de aceasta autoare).

  • Erika – dacă ai citit umbrele lui Grey, nu ar strica să citeşti şi cărţile Sylviei Day.

  • Offf…. nu am citit nici ”Umbrele lui Grey” din pacate :anger5: dar trebuie sa fac rost de carti intr-un fel sau altul pentru ca m-ati molipsit de nu stiu ce sa citesc mai intai.

  • @erika citeste trilogia lui Grey, dupa poti lasa la urma cele 2 volume de Sylvia Day. Aceasta e ordinea obligatorie.

  • Citeşte umbrele lui Grey. E păcat să le amânaţi. Eu le-am amânat şi am greşit.

 6. Cristina Elena :

  O sa ti se mai lamureasca anumite neclaritati in volumul 3 😉 . Si o sa iti pui si un semn de intrebare pe la finalul volumului 3.. Mie clar, mi-a placut mai mult volum 3, fata de 2 (desi m-a enervat o anume decizie a lui Eva). 😛
  Am fost oarecum dezamagita ca autoare scrie un volum 4 si, se pare, un volum 5. Cand m-am de apucat serie eram convinsa ca este trilogie… Sper sa apara vol 4 si 5 in 2014.

  • Nu trebuia să scrie mai mult de trei volume. O s-o lungească prea mult cu vorba. Sper ca în volumul al treilea să se mai schimbe puţin Gideon şi să nu mai fie aşa de rece când se află în prezenţa ei. Sper să nu mai apară în peisaj nici Corinne.
   Finalul volumului al doilea aş fi vrut să fie puţin mai sigur, mai detaliat. O frază nu a fost suficientă pentru mine ca să stau liniştită până la apariţia noului volum.

  • Cristina Elena :

   Asta zic si eu, 3 volume sunt suficiente.. Am serii la care astept continuarile, mai ales la noi..
   Zilele trecute m-am apucat de volumul 12 la Vampirii Sudului pe kindle si pe urma voi citit vol. 13 si ultimul al serie. Ma intreb cand vor reusi cei de la Leda sa editeze aceste doua volume, sa fie seria terminata si la noi :zid: .
   O sa iti placa volumul 3 😛 , o sa te si enerveze, dar, per total, nu la fel de mult ca vol 2.

  • Dar mi se pare mie sau Eva este puţin cam prostuţă? Cartea aceasta ea a cam tot alergat după el. Rar s-a întâmplat să-l trimită la naiba. Data viitoare să mai alerge şi el după ea ca să o împace. Bietul Cary este aşa de simpatic cum este el, cum o sfătuieşte pe Eva ^__^

  • Cristina Elena :

   Mie mi s-a parut atat Eva, cat si Anastasia prostute, si nu odata pe parcursul lecturii celor 3 volume, la fiecare serie..
   Anul trecut am citit trilogia lui Grey, anul asta ‘trilogia’ aparuta la Crossfire si imi place mai mult seria Crossfire, mi-au placut mai mult personajele principale, personajele din jurul lor. Personajul care ma exaspereaza este mama Evei (Anastasia a fost prea supusa pentru gustul meu..).
   Poate am sa recitesc ambele serii, daca fac rost de ele in romana si o sa imi schimb parerea, desi nu cred. Sa vedem si cum va evolua povestea celor doi si al celor din jurul lor in urmatoarele volume.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.