Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Revelatia – de Sylvia Day

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

 

REVELAŢIA

de Sylvia Day

 

 

Cumpara cartea Revelatia

Titlul în engleză: Reflected in you

Număr pagini: 413

An apariţie: 2012

Seria CrossfireAtracţia, Revelaţia, Împlinirea

Editura Litera

Traducere: Florenţa Simion

 

 

Este o adevărată onoare pentru mine să fiu prima persoană care scrie recenzia acestei cărţi la noi în ţară. Din păcate, puţine bloguri de cărţi prezintă recenzii şi foarte multe apelează la copierea descrierii. Mi-e milă de cei din urmă pentru că nu ştiu ce pierd. Greşesc dacă spun că astăzi m-am relaxat citind cartea „Revelaţia” de Sylvia Day. Vă spun cu toată sinceritatea că am fost stresată şi nu relaxată. De ce? Pentru că am trăit povestea lui Gideon şi a Evei în timp ce citeam. Am avut parte de prea multă suferinţă în ultimele ore. În mare parte am fost în pielea Evei şi m-am simţit singură, tristă, înşelată şi dornică să-i trag câteva palme la fund răutăciosului de Gideon. Da, după ce o să citiţi cartea o să spuneţi că a rănit-o atât de mult doar ca s-o protejeze, pentru binele ei sau binele relaţiei lor, dar cartea cred că trebuia să se intituleze „Suferinţa” sau „Lacrimile Evei„.

Cartea o să vă ofere stări de bucurie, de iubire, de depresie, de tristeţe, de plâns (dacă eram în locul Evei plângeam trei sferturi din carte). Atmosfera o să se şi încălzească puţin în timpul şi după scenele lor de dragoste şi dacă tot am menţionat de scenele lor de sex, o singură observaţie am de făcut. Este vorba de scena în care Eva îl imploră pe Gideon să-i permită să-i facă sex oral. Mi s-a părut că momentul a fost puţin cam nepotrivit pentru aşa ceva ţinând cont că înainte a dat un pupic mai mare 😀 cuiva. Apoi autoarea a pus cireaşa pe tort – Eva s-a supărat când i s-a părut că Gideon o trata ca pe o femeie uşoară.

Despre Gideon Cross pot doar să vă spun că l-am strâns de gât în timp ce citeam cartea. Categoric o să-l ador în continuare pe Grey :D.  Gideon este un bărbat de doar douăzeci şi opt de ani, putred de bogat este un stadiu cu mult, foarte mult depăşit (se afla pe lista celor mai bogaţi cincizeci de oameni din lume), dar are demoni. Vrea să iubească, să fie iubit, dar are temeri şi secrete bine păzite. E protector, dur, puternic, frumos şi tot ce ai putea să-ţi doreşti de la un bărbat, dar te răneşte când ai mai mare nevoie de apropierea lui. Prin ceea ce este el ca bărbat, reuşeşte să o cucerească iremediabil pe Eva Tramell care lucra la firma de publicitate Waters Field & Leaman din clădirea Crossfire, clădire în care Gideon avea sediul central de la Cross Industries. Îl iubeşte cu toată fiinţa ei, dar tot timpul s-au certat şi Eva a fost nevoită să ducă o luptă aprigă cu demonii lui Gideon. Dacă a aflat care sunt demonii lui şi dacă da, care au fost aceştia, n-am să vă spun şi am să vă las să aflaţi singuri.

În cartea „Atracţia” aflam demonii Evei şi prin ce a fost nevoită să treacă în copilărie. M-am bucurat că s-a făcut dreptate şi ştiam că o să se facă şi cum o să se facă dreptate – mă refer la Nathan, fratele vitreg. Mi-am dat seama de anumite lucruri în clipa în care Gideon i-a făcut o mărturisire sau mai bine zis o declaraţie de dragoste indirectă. O să vă daţi şi voi seama când o să citiţi cartea. Tot ceea ce s-a întâmplat în acest capitol a reprezentat o uşurare şi o imensă suferinţă pentru Eva. Detectiva mi-a plăcut la nebunie cum a judecat lucrurile şi cum a sfătuit-o pe Eva, dar iar trebuie să vă fac curioşi pentru că nu pot să vă spun.

Alte personaje care mi-au plăcut: Cary Taylor – prieten, coleg de apartament al Evei, Mark Garrity, doctorul Lyle Petersen, Brett – un fost iubit de-al Evei, sora lui Gideon, Angus.

Personaje care mi-au displăcut: Nathan, Corinne Giroux – fosta logodnică a lui Gideon şi chinul meu din ultimele ore, mama lui Gideon, doctorul Terry Lucas, Magdalena Perez – o prietenă de-a lui Gideon care s-a tot dat pe lângă Eva, dar nu mi-a intrat încă pe sub piele.

 

„Întunecat şi Primejdios. Şi cu totul al meu.”

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=P4sk3Lx7WuU

 

 

Gideon Cross refuză să fie precum o carte deschisă şi refuză să-i mărturisească iubitei sale Eva Tramell secretele pe care le păzeşte încă din copilărie. Neştiind nimic sigur şi bazându-se doar pe intuiţie, Eva nu reuşeşte să-i înţeleagă de fiecare dată comportamentul. Totuşi, şi-a promis ei şi lui că nu o să mai fugă de probleme şi că o să le înfrunte. Împreună au decis să facă terapie de cuplu cu doctorul Lyle Petersen, dar nici măcar şedinţele de terapie nu-i ajută să evite problemele şi certurile din cuplu. Chiar şi după certuri mari şi decepţii, cei doi sunt din ce în ce mai atraşi unul de celălalt.

Iniţial trebuiau să petreacă weekendul împreună, dar afacerile lui Gideon le separă puţin drumurile –  el în Arizon, ea şi Carry la Las Vegas. Modul de protecţie şi de autoritate ale lui Gideon nu par să o încânte pe Eva. El a însărcinat o angajată de-a lui să o supravegheze  pe iubita lui. Eva simte că nu are încredere în ea şi nu se abţine să-i întoarcă moneda.

La scurt timp după acest incident, Eva o zăreşte pe Corinne – fosta logodnică a lui Gideon – ieşind din clădirea Crossfire nu tocmai aranjată, ba chiar cu părul puţin ciufulit şi machiajul stricat. Ar fi vrut să aibă încredere în el şi să nu mai creadă că a înşelat-o, dar când a pătruns în biroul lui a găsit canapeaua mutată din loc, pe el la baie în bustul gol, cămaşa pătată de ruj şi peretele din geam era întunecat. Ei bine, se spune că ceea ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face şi mai adaug vorba cu roata întotdeauna se întoarce. Vă mai spun doar că în peisaj apare trupa Six – Ninths unde cânta şi Brett, un fost iubit de-al Evei care i-a compus melodia „Fata de aur”. Se pare că între Eva şi Brett există o puternică atracţie, o atracţie care o să aducă o serie de probleme în viaţa ei de cuplu.

Vă las să descoperiţi ce probleme aduce atracţia dintre cei doi, cum o să reacţioneze Gideon când o să afle că este dat la o parte, ce legătură mai există între Gideon şi Corinne, care sunt secretele din viaţa lui, dacă şi cum îl poate ajuta Eva, dacă depăşesc sau nu problemele de cuplu, dar şi în ce mod se face dreptate în cazul Evei. Nu pot să nu mă întreb ce o să se întâmple în cel de-al treilea volum din serie.

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,8/10

 

 

Revelatia-tile

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. Abia dupa ce mi-am exprimat parerea am citit si recenzia ta FM. Vreau sa te felicit si eu pentru ca esti prima care ai facut recenzia acestei carti si sunt de acord cu tine ca tot Grey ramane primul in inima mea. Cel putin pana acum.

 2. Cred ca ce scapa din vedere, fiind tema principala de la care pleaca ambele trilogii, este abuzul sexual la care sunt supusi in copilarie. Sa nu omitem procentul de 1/4 si 1/6 atat in cazul fetitelor cat si al baietilor in America de Nord. Cred ca tocmai aceasta senzatie de neajutorare si supunere ii determina, mai ales in cazul celor care ajung sa dispuna de resurse financiare, sa se transforme in Dominatori. Am vazut ca multi cititori au considerat cele doua personaje feminine ca fiind prostute… DEPENDENTA nu este prostie, este pur si simplu dependenta. Iar dependenta sexuala cred ca este cea mai puternica legatura. Nu discut aici de durata ei si de consistenta doar. Sa nu uitam ca primul barbat din viata Anastasiei este Christian Grey, deci el o formeaza iar ea devine incet dar sigur si ea o dominatoare ceea ce in cazul Evei, este evident inca de la inceput pentru ca si ea fusese abuzata sexual.
  Oricum, cu speranta de a avea intelepciunea sa inteleaga mesajul total si nu doar partial adica si partea psihologica si nu doar cea erotica, as recomanda lectura acestor trilogii, tuturor tinerilor.

  • Cu toate ca aceste carti sunt considerate erotice (si sunt!) au un punct de pornire foarte serios. Eu una nu consider prostute aceste personaje feminine din trilogiile amintite. Inca nu am terminat trilogia Cross, abia ce am inceput-o, si am observat multe asemanarii suspecte (poate mi s-a parut doar mie) cu trilogia lui Grey. Aceasta din urma mi-a placut mai mult, de fapt m-a acaparat total. Dependenta de sex este inca un tabu in special in Romania. Iar abuzurile sexuale sunt tainuite pentru ca sunt considerate rusinoase. Sunt intradevar dar nu pentru victime, ci pentru pradatori. Totusi societatea are tnedinta sa dramatizeze aceste episoade in loc sa incerce sa le vindece. Sau sa le ascunda crezand ca fac un bine victimelor – ceea ce nu este adevarat. Nici nu ma mir ca putin sunt cei ce au curajul sa recunoasca aceste episoade din trecutul lor…

 3. Daca nu recunosti nu ajungi sa te vindeci… dar asta deja este o alta tema. In America sunt grupuri de discutii pe diferite teme, cunosti alte opinii, alte trairi, gasesti raspunsuri care singur poate nu ajungi la ele, este o alta lume si cred ca bine este sa ne limitam la personajele noastre ca daca facem paralele cu Romania… ne piere cheful. La noi inca si azi daca incerci o discutie deschisa pe astfel de teme, esti catalogat ca fiind tu un derapat, intre parinti-copii inca exista inhibitii pe teme de sex asa ca… mai bine ne desfatam discutand despre Gray si Cross 🙂
  Cat despre similitudinile dintre cele doua trilogii, sunt multe chiar si ca definitii dar tocmai pentru ca, patologic vorbind, se pleaca de la acelasi subiect.

 4. Ce bine ca edit. Litera( editorul e un tip foarte tanar si vad ca are talent de manager) a publicat si vol. 2!
  Cand se traduce si ultimul volum? abia astept.Mi-e un pic teama, ca la noi unele edituri incep o serie si o abandoneaza pe drum…

 5. Ia Bluefire, este gratuit si cu el iti deschizi cartea pe iPad. Este un program similar Kindle-ului.

  O seara placuta!

  • Catalina, am cu ce să-l deschid pe laptop, dar nu reuşesc să trec de DRM şi să-l deschid PDF.
   Îl deschid în Adobe Digital Editions, mi-l face automat PDF, însă asta nu e suficient să mă lase să-l deschid datorită DRM-ului. Încerc să-l înlătur, chipurile cu succes, dar îmi spune că a apărut o eroare la deschidere. Dacă nu trec de treaba asta, mi-e imposibil să-l citesc pe Kindle. Aş putea să-i dau de cap dacă mă enervează, dar pierd timp şi-mi fac şi un car de nervi :chic:

  • Nu te mai enerva pentru ca nu poti sa-l deschizi pe Kindle si asta pentru simplul fapt ca nu sunt compatibile.

   Keep calm and take a coffee !

  • Nu e compatibil cu formatul dat de ei, dar am mai modificat în trecut ebook-uri, doar că de data aceasta ceva nu merge cum trebuie.

 6. Ma bucur ca va place seria aceasta si va recomand sa vol trei Implinirea. Marturisesc,personal,am luat-o razna cand am descoperit vol.3 in format electronic pe elefant. Nu cred ca avea doua ore de cand fusese pusa,la Litera nici nu exista si sotul meu nu avea chef la doua noaptea sa faca plati on-line. Am facut pe dracu-n patru si pana a doua zi era luata si citita.Nu ma intrebati cat am dormit si cum am facut curat,mancare,etc.Una peste alta cartea e superba si sper sa le tina Dumnezeu obiceiul celor de la Litera si sa scoata restul de doua volume tot atat de repede. :ap:

  • Eu am citit numai vol. 1 deocamdata. In loc de crossfire putea sa-i spuna pussy on fire. cuvantul apare pe fiecare pagina, ca sa nu uitam subiectul.
   Dar e o carte distractiva, mi-a placut.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.