Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

S.E.C.R.E.T. – de L. Marie Adeline

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

S.E.C.R.E.T.

de L. Marie Adeline

 

 

Titlul în engleză: S.E.C.R.E.T.

Număr pagini: 271

An apariţie: 2013

Seria Secret: S.E.C.R.E.T., Secret Shared

Editura Curtea Veche

Traducere: Mihnea Gafiţa

 

O să fiu sinceră cu voi şi o să spun că această carte nu a avut cel mai fericit debut în ochii mei :chic: Începutul a fost lejer, uşor deprimant – nimic rău. Apoi au început asemănările cu alte cărţi şi n-am putut să nu simt o oarecare dezamăgire – o casă unde au loc perversiuni (la general vorbind pentru că nu se petrec într-un singur loc), urmată de vestita întrebare „şi chiar trebuie să fac tot ceea ce se petrece aici” şi veşnicul răspuns „numai dacă vrei tu” :chic: . Am trecut rapid peste aceste lucruri pentru că m-a atras acţiunea cărţii, modul în care evolua eroina cărţii, Cassie şi mă intriga relaţia ei cu Will. Spre final am mai avut o nelămurire sau un mic junghi de dezamăgire şi se datora faptului că bărbaţii ştiau numele ei, probabil şi alte informaţii, iar ei nu i se dădea dreptul să ştie informaţii despre acei bărbaţi. Ori suntem corecţi şi egali, ori ne lăsăm de treabă :bah: .

Mi s-a părut interesant că eroina pare pudică şi incapabilă să scoată din gură vreun cuvânt pervers. În ciuda faptului că este o carte cu mult erotism, nu vă aşteptaţi la Cassie să folosească cine ştie ce expresii vulgare. La cât de pudică părea, m-am mirat că a făcut şi câte a făcut şi a zis măruntele cuvinte deocheate. Şi mai târziu am tras şi o concluzie – nu eroina era cea sfioasă, ci autoarea. Şi o să citez „Până la urmă, Theo m-a penetrat pe la spate, dar nu în locul în care mă aşteptam eu – în celălalt„, iar exemplele pot continua. Până la urmă, sunt cuvintele autoarei spuse prin intermediul unui personaj fictiv.

Cindy a spus că a surprins-o decizia pe care a luat-o Cassie la final. Pe mine nu şi spun asta pentru că am intruit de la început decizia ei. În primul rând pentru că Cindy a spus acest lucru şi în al doilea rând pentru că este prima carte din serie şi în mod normal trebuie să o reîntâlnim pe eroină şi în următorul volum. Şi în plus, la cât de reci au fost cele două personaje, cred că a fost decizia înţeleaptă. Am bănuiala cum că în următorul volum o să existe o împăcare, o soluţionare a situaţiei care s-a ivit la finalul acestei cărţi, dar din punctul meu de vedere, Cassie nu trebuie să se întoarcă la Will. El a făcut o alegere şi a determinat-o şi pe ea să-şi schimbe decizia finală. Decât cu un papă-lapte cu el, mai bine cu alţii mai masculi decât el. Mie nu mi-a plăcut de el şi nu ştiu dacă-l mai poate salva autoare în ochii mei. Trebuia să fie mai bărbat şi nu mincinos şi nesigur şi lipsit de minte („s-a terminat de ceva vreme” dar a fost incapabil să folosească mijloace de protecţie). De apreciat că la finalul cărţii avem şi câteva teme de discuţie – foarte interesantă ideea lor.

Aştept următorul volum şi sper ca tânăra şi minunata Cassie să fie mai feminină, cu mai multă încredere în ea, cu atitudine şi mai perversă. Ah, şi mai sper să-l joace dur pe degete pe Will. Recomand cartea celor care nu sunt pudici şi le face plăcere să pătrundă în lumea erotismului. Carte este una erotică, dar parcă este şi o pânză/perdea fină la mijloc.

 

 

După ce a rămas văduvă, Cassie Robichaud s-a angajat la Cafe Rose, pe post de chelneriţă. Fusese soţie timp de paisprezece ani, iar în prezent era chelneriţă de patru ani. Atât nevestele cât şi chelneriţele sunt menite să înţeleagă limbajul trupului, să anticipeze nevoile clienţilor, respectiv a soţilor şi în ciuda faptului că ea reuşişe să joace bine în ambele cazuri, Cassie nu reuşea să-şi anticipeze propriile nevoi. Avusese un mariaj nereuşit, dar măcar era mulţumită că nu putuse să rămână însărcinată. Era încă tânără, se simţea neîmplinită, se scufunda în rutina zilnică şi tânjea după fericire şi acea stare de bine şi împlinire. După ce se angajase la Cafe Rose, şeful ei, Will Foret a încercat să-i intre pe sub piele şi să aibă o relaţie mai mult decât profesională, însă Cassie ştia prin câte trecuse cu fostul soţ – Scott, şi îi spune că nu este femeia potrivită pentru el. Cassie a continuat să lucreze acolo, iar Will i-a devenit un bun prieten. Mai târziu a angajat încă o chelneriţă, pe nume Tracina – o fată sexi şi isteaţă – şi ulterior a făcut-o iubita lui.

Cassie obişnuia să observe cuplurile care călcau pragul acestui local vechi, iar într-una din zile s-a întâmplat ca Pauline Davis să-şi piardă carneţelul cu însemnări. Deşi Cassie nu trebuia să-l deschidă sau să citească vreo pagină din el, simţea că o atrage ca un magnet. Atunci când a ajuns acasă şi-a rezervat câteva moment să citească din el şi a descoperit că Pauline îşi pusese în practică anumite fantezii. Câteva zile mai târziu, Pauline a revenit la Cafe Rose împreună cu o prietenă – Matilda şi şi-a recuperat carneţelul, însă nu-i plăcea ideea că cineva ar fi putut să citească din jurnal. A doua zi, Matilda a intrat în local şi a purtat o discuţie cu Cassie, aceasta din urmă mărturisindu-i că ea a găsit jurnalul şi că a citit două pagini din el. Matilda îi lasă cartea ei de vizită şi îi spune să păstreze secretul, iar dacă are întrebări cu privire la ceea ce a citit, să o sune. Ea le ajuta pe femei să reintre în contact cu sexualitatea – exact ceea ce Cassie avea nevoie după cinci ani de abstinenţă.

O să o sune Cassie pe Matilda? O să aibă curajul să se regăsească şi să simtă din nou gustul vieţii? Ce înseamnă S.E.C.R.E.T. şi ce efect are asupra lui Cassie? Ce se întâmplă acolo? Ce se întâmplă între Will şi Cassie? O să existe o relaţie amoroasă între cei doi? Will o s-o ceară în căsătorie pe Cassie sau pe Tracina?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9/10

 

[poll id=”65″]

 

S.E.C.R.E.T. 1

S.E.C.R.E.T.

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. fetelor, am primit o veste buna. ieri am trimis un mesaj la editura in legatura cu volumul 2 si mi s-a raspuns ca este in plan, si ca undeva prin primavara il vom gasi pe rafturi. :yeah:

 2. S.E.C.R.E.T. – de L. Marie Adeline

  sentimentul pe care l-am avut cand am citit aceasta carte a fost de tristete – o femeie singura care in final ramane tot singura. initial mi-a parut rau pentru cassie, dar in final m-a bucurat transformarea ei. ma bucur ca nu a ramas cu will – pare un barbat slab, pe care nu te poti baza, care nu lupta pentru ceea ce isi doreste. finalul m-a facut sa simt doua senzatii – una de tristete pentru ca ramane tot singura, neimplinita pe plan emotional-sentimental si cealalta de speranta pentru femeia puternica care a devenit, care poate sa spuna ce isi doreste si de la viata si de la un barbat. statutul ei de la sfarsitul cartii are alte accente – chiar daca ramane tot singura este alegerea ei, asa a vrut ea, nu e parasita sau ignorata. nota mea este 9

  • Felicitări Dovis pentru recenzie. Sunt de acord cu ceea ce ai spus – că eroina îşi arată tristeţea, că suferă schimbări majore – în bine şi că a luat decizia corectă. :ap:

  • @fm – multumesc

  • Anais-Isabelle :

   @dovis:
   N-am citit cartea. Seamana un pic cu minunatul film ”9 saptamani 1/2” ?( ce frumos era Mickey Rourke si cum arata acum!)
   :sleepno:

 3. imi doream tare mult sa citesc aceasta carte inca de ceva timp, dar nu ma incumetam sa o cumpar, mai ales din cauza ultimilor cartri erotice care m-au dezamagit!
  Dar SECRET chiar a fost o carete tare placuta si incitanta, concisa,bine inchegata!O carte ca o fantezie,de fapt 9 fantezi!Recunosc ca mi-ar place sa existe si la noi un club/grup ca cel de la S.E.C.R.E.T :mrgreen: .Cartea asta chiar merita sa fie numita „mom porn book”, e soft dar incitanta,delicata dar provocatoare! 😡

 4. S.E.C.R.E.T. – Marie Adeline

  Siguranţă, Erotism, Certitudine, Romantism, Extaz, Transformare….asta ar trebui sa descopere Cassie de la grupul S.E.C.R.E.T.,prin intermediul a 9 Pasi in decursul unui an.Dar oare va reusi chelnerita de 35 de ani,vaduva,fara incredere in ea si care se considera o”fata batrana” sa accepte pasii?
  Momentul in care cartea mi-a atras atentia,a coincis cu cel in care Cassie isi da seama ca intr-adevar este considerata o fata batrana,tocmai pentru ca se poarta ca atare.

  „Ieşisem odată, cu un an în urmă, cu cel mai bun prieten al fratelui mai mic al lui Will, un anume Vince, un hipiot deşirat, care a rămas mut când i-am spus că aveam treiş’patru de ani. Pe urmă, ca să-şi mascheze stupoarea, s-a aplecat peste masă şi mi-a spus că el avea „o chestie”, aşa, pentru femeile mai în vârstă – şi asta venea de la cineva care ajunsese la ditamai vârsta înţelepciunii de treizeci de ani. Ar fi trebuit să-l plesnesc peste mutra de tâmpit. În loc de asta, după numai o oră de întâlnire cu el, am început să mă uit la ceas.”

  Prinsa ani de zile intr-o relatie cu un alcoolic,Cassie nu e eliberata nici dupa moartea acestuia.Astfel ca,dupa 5 ani,ea respinge pe oricine incearca sa ii faca avansuri,in special pe seful sau,Will(desi exista atractie reciproca).Viata i se schimba in momentul in care gaseste un carnetel al unei cliente,in care descria fantezii sexuale.Carnetelul o duce la Matilda,care o convinge ca are nevoie de ajutor de la S.E.C.R.E.T. Astfel,ea porneste pe taramul fanteziilor sexuale,fiecare din cei 9 pasi corespunzand unei fantezii de-a ei.Are parte de sex cum n-a mai avut,cu niste straini care de care mai chipesi si astfel isi recapata increderea in ea si ajunge la ultimul pas,cel al Alegerii.
  Eiii,aici as putea sa scriu o adevarata poveste.Cand ea in sfarsit si-a dat seama ca e pregatita pt Will,tolomacul strica lucrurile cum nu se putea mai bine si da dovada de o lasitate de nedescris.Asa de tare m-a enervat,ca eram sigura ca mi-a scapat ceva,poate totusi nu am citit atenta si Cassie l-a pocnit putin,asa cum merita.Dar nu,nu s-a intamplat asta.El a facut-o sa aleaga corect pentru ea si mi-a placut ca a facut-o cu demnitate.
  Cartea e foarte erotica,fiecare fantezie e descrisa in detaliu,desi eroina are un limbaj destul de pudic.Mi s-a parut amuzanta combinatia :chic:
  A,sa nu uit …..Jesse mi s-a parut o „prajiturica” foarte gustoasa =))
  Nota 9 :mrgreen:

  • @Catalina: :ap: :ap: :ap: Super. Si mie mi-a placut. Nu stiam ca are si o continuare. Da, e foarte erotica dar mai mult mi-a placut ideea de a avea a doua sansa in viata. Dar sfarsitul m-a enervat rau de tot. Dar daca exista a doua parte a cartii, atunci mai exista speranta.

  • @Catalina: Da,exista si partea a doua si ma oftic ca nu o gasesc :crazye:
   Sfarsitul m-a enervat rau =))

  • @Catalina: :ap: :ap: :ap: – un bleg.
   dupa cum am mai spus, pentru mine a fost o carte destul de trista.

  • @Catalina: Sincer,nu-mi venea sa cred cand am citit sfarsitul.A fost asa,ca o farsa proasta

  • :ap: Si mie mi-a placut tare mult cartea. Sper sa se traduca si volumul 2…

  • Ma enerveaza astia ca nu traduc seriile intregi,asa ar fi normal.

  • marya_lu_22 :

   @Catalina: Interesanta recenzia ta. Ma…prins. O sa o caut si eu. Mutumesc si felicitari pt recenzie :ap: :yeah:

  • Multumesc mult,Marya!Ma bucur ca ti-a starnit interesul recenzia mea :mrgreen:

  • @Catalina:
   :heart5:
   O am si eu si steptam si vol. 2, in van!

  • Din pacate,asa e,Anais. 🙁

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.