Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Sarmale in foi de varza

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

 

Sarmale

 

Ingrediente:
2 verze murate
100 ml suc roşii
foi de dafin
piper
mărar
500 g carne tocată de porc
100 g orez
5 cepe
1 lingură untură
piper
sare

 

Mod de preparare:
Carnea se spală şi se toacă. Ceapa se căleşte, iar spre final se adaugă puţină sare şi orezul spălat. După ce s-a răcit, ceapa şi orezul se adaugă peste carne. Se sărează şi se piperează după gust – se pot adăuga şi condimente pentru sarmale – şi se omogenizează compoziţia. Se desprind foile de varză de cotor, se taie în două şi se elimină partea tare din mijlocul foii (o toci şi o foloseşti mai târziu când aşezi sarmalele în oală – le pui pe fundul vasului şi deasupra sarmalelor). Cu o lingură/linguriţă se pune umplutură în foaia de varză şi se împătureşte. Pune pe fundul vasului grăsime, tocătură de varză, mărar, foi de dafin şi apoi pune şi sărmăluţele. Deasupra pui foi de dafin, piper, varză tocată, bulionul şi apă fierbinte şi se pun la fiert la foc domol pentru câteva ore.

Se servesc cu iaurt, smântână şi mămăliguţă fierbinte.
Dacă foile de varză sunt prea acre sau prea sărate, le pui în apă timp de jumătate de oră.

 

IMG_5340 IMG_5334

sarmale

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei


Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.