Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Sarmale in foi de varza

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

Sarmale

 

Ingrediente:
2 verze murate
100 ml suc roşii
foi de dafin
piper
mărar
500 g carne tocată de porc
100 g orez
5 cepe
1 lingură untură
piper
sare

 

Mod de preparare:
Carnea se spală şi se toacă. Ceapa se căleşte, iar spre final se adaugă puţină sare şi orezul spălat. După ce s-a răcit, ceapa şi orezul se adaugă peste carne. Se sărează şi se piperează după gust – se pot adăuga şi condimente pentru sarmale – şi se omogenizează compoziţia. Se desprind foile de varză de cotor, se taie în două şi se elimină partea tare din mijlocul foii (o toci şi o foloseşti mai târziu când aşezi sarmalele în oală – le pui pe fundul vasului şi deasupra sarmalelor). Cu o lingură/linguriţă se pune umplutură în foaia de varză şi se împătureşte. Pune pe fundul vasului grăsime, tocătură de varză, mărar, foi de dafin şi apoi pune şi sărmăluţele. Deasupra pui foi de dafin, piper, varză tocată, bulionul şi apă fierbinte şi se pun la fiert la foc domol pentru câteva ore.

Se servesc cu iaurt, smântână şi mămăliguţă fierbinte.
Dacă foile de varză sunt prea acre sau prea sărate, le pui în apă timp de jumătate de oră.

 

IMG_5340 IMG_5334

sarmale

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


  1. gabriela ionescu :

    Sa adaug ceva: pentru sarmale folosesc carne de porc amestecata cu vaca. Ceapa nu o prajesc inainte, o pun cruda,tocata. In oala pun un rand de varza toccata, apoi costita sau kaizer, taiat felii, 3-4 buc.Apoi pun sarmalele, toate. Printre ele pun crengute de cimbru si suc de rosii sau pasta de tomate diluata cu apa.Peste sarmale pun iat costita, apoi acopar cu foi de varza. Deasupra torn vin alb sau rose , cam pana la jumatatea oalei ( 2-3 pahare) si completez cu apa ,pana aproape de foile de varza, putin mai jos.Am un Capac care acopera complet oala.Capacul are o gaurica pe unde iese aburul.Oala sta pe ochi, pe o tava.Focul este foarte mic si din cand in cand ridic oala si o misc. La carne nu pun sare, numai piper. Reteta asta o folosesc de vreo 30 de ani. Poate incercati !

  2. :buc_1: In lipsa kaizeru-lui eu pun bacon afumat, folosesc vin alb, aici este special pentru mancare. :eating1:

  3. Sarmale nu am gatit niciodata,ma sperie impachetatul :chic: dar trebe sa invat sa fac!

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.