Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Secretele noptii – de Amanda Quick

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

SECRETELE NOPŢII

de Amanda Quick

 

 

Titlul în engleză: Wait until midnight

Număr pagini: 293 (346)

An apariţie: 2006

Editura Lira/Litera (Orizonturi)

Traducere: Manuela Bulat (Loredana Păun)

Listă cărţi Amanda Quick – clic

 

Am mai citit o carte frumoasă semnată Amanda Quick. „Secretele nopţii” sau „Tainele nopţii” nu se lasă mai prejos şi reuşeşte să cucerească publicul. După cum ne-a obişnuit autoarea Amanda Quick, a debutat cu o scenă a crimei, a continuat să învăluie povestea în mister, să complice lucrurile, să ducă cititorul pe căi greşite şi mai apoi să-i arate că lucrurile stau într-un alt mod şi bineînţeles că a îmbinat armonios partea de thriller cu cea romantică.

Partea cu crima/crimele a fost o adevărată nebunie. Nu înţelegeam de ce să ucidă cineva un medium (am rămas uimită când am descoperit motivul), apoi am aflat că moarta nu era atât de sfântă şi avea duşmani; nu ştiam de ce era atât de preţios jurnalul pierdut, cum ar fi putut Elizabeth să-l şantajeze pe Adam, de ce ar fi vrut să o ucidă o coleagă de breslă, apoi apare un bărbat în peisaj şi lasă de înţeles că el a comis crima şi tot aşa până la finalul cărţii. Ceea ce vreau să scot în evidenţă este faptul că autoarea a amestecat foarte bine „ingredientele” acestei cărţi şi astfel a reuşit să-mi stârnească din ce în ce mai mult curiozitatea. Despre criminalul din urmă am zis doar că era nebun. Poate v-aţi dat seama până acum că îmi plac cărţile în care criminalul este o femeie. Ei bine, Amanda Quick a făcut în aşa fel încât să facă povestea pe placul fiecărui cititor, dar nu vă dau mai multe detalii şi vă las să descoperiţi singuri întregul mister.

Eroul cărţii, Adam Hardesty nu doar că este frumos şi inteligent, dar a dat dovadă că are şi un suflet mare. El obişnuia să ofere ajutor oamenilor nevoiaşi de pe stradă. M-a frapat acest lucru, dar şi modul în care s-a comportat cu Caroline – de la misterios la romantic şi iubitor. Aceste lucruri şi îndârjirea lui să ajungă la criminal, te determină să-l îndrăgeşti rapid. Caroline o să vă atragă prin blândeţea ei, prin suferinţele la care a fost supusă, prin iscusinţa şi talentul ei la scris. S-au potrivit de minune şi mi-a plăcut prima lor întâlnire, prima lor noapte de dragoste şi tot ceea ce a mai urmat.

Eu vă recomand să citiţi şi această carte pentru că am certitudinea că o să vă placă, o să fiţi captivi ai acestei poveşti de dragoste şi a căutării criminalului. O să fiţi tentaţi să căutaţi criminalul alături de Adam şi Caroline, dar aveţi grijă la aparenţe. 🙂

 

 

Adam Hardesty descoperă trupul rece al lui Elizabeth Delmont, mediumul din Hamsey Street. Fusese ucisă în urmă cu două ore cu un vătrai de fier folosit pentru a-i sparge craniul. Doamna Delmont fusese o femeie frumoasă, senzuală, seducătoare şi atrăgea orice bărbat din preajma ei. Adam nu o întâlnise niciodată, iar atunci când trebuia să o cunoască, era deja prea târziu. Înainte să se afle de moarte ei, Adam a căutat printre lucrurile ei şi a descoperit că înainte să fie ucisă, cu foarte puţin timp înainte, aceasta ţinuse o şedinţă de spiritism la care participase şi o anume Caroline Fordyce de pe Corley Lane, numărul 22. Având adresa ei, Adam decide să-i facă o vizită acestei doamne, să poarte o discuţie privată şi de o importanţă covârşitoare şi de ce nu, să pornească o anchetă a acestei crime şi să-l găsească singur pe criminal.

Caroline scria pentru publicaţia Flying Intelligencer şi era autoarea operei The Mysterious Gentleman pe care oamenii o urmăreau cu plăcere şi aşteptau cu sufletul la gură să afle ce se petrece între personajele principale Edmund Drake şi Lydia Hope. Se inspira din ceea ce se petrecea în jurul ei şi astfel a ajuns să o întâlnească pe Elizabeth. Caroline este intrigată de Adam şi de ceea ce ar putea să-i spună, aşa că acceptă să-l primească. Atunci când află de moartea lui Elizabeth, Caroline este şocată de detaliile pe care Adam i le furnizează, mai ales că în urmă cu câteva ore, aproape în miez de noapte participase alături de mătuşile ei, Emma şi  Milly, la şedinţa de spiritism a doamnei Delmont, iar moartea acesteia le poziţiona într-un mare pericol. Puteau să fie acuzate de crima mediumului şi ele nu puteau să dovedească faptul că s-au întors acasă fără să o ucidă pe Elizabeth Delmont. Adam nu îşi doreşte să le acuze pe femei, ci să caute criminalul şi să intre în posesia jurnalului lui Elizabeth care-i fusese sustras în noaptea crimei. Ea încercase să-l şantajeze pe Adam cu acel jurnal, iar acum se pare că se afla în mâinile altcuiva.

Cine a ucis-o pe Elizabeth şi care i-au fost motivele? Ce era scris în jurnal şi de ce era atât de important pentru Adam să-l recupereze? Cum o să-i unească pe Adam şi Caroline anchetarea acestei crime? Cât de atras o să fie Adam de misterioasa văduvă Caroline? Ce secrete ascunde aceasta?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,3/10

 

Secretele noptii-horz

Tainele noptii-horz

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. Secretele noptii- de Amanda Quick. Imi place foarte mult stilul aceste autoare,ma declar indragostita de cartile ei,nu stiu dar dupa ce le citesc imi dau o stare de bine!Intriga,mister,crima si o frumoasa poveste de dragoste,ce as putea cere mai mult?Caroline o domnisora inteligenta,frumoasa si curajoasa reuseste sa treaca peste scandalul din trecut,Adam un barbat misterios,chipes,educat,cu o copilarie foarte trista,alcatuiesc impreuna un cuplu deosebit!!merita citita aceasta carte!!Nota 10

 2. SECRETELE NOPŢII – de Amanda Quick

  Imi place foarte mult stilul aceste autoare,ma declar indragostita de cartile ei,nu stiu dar dupa ce le citesc imi dau o stare de bine!Intriga,mister,crima si o frumoasa poveste de dragoste,ce as putea cere mai mult?Caroline o domnisora inteligenta,frumoasa si curajoasa reuseste sa treaca peste scandalul din trecut,Adam un barbat misterios,chipes,educat,cu o copilarie foarte trista,alcatuiesc impreuna un cuplu deosebit!!merita citita aceasta carte!!Nota 10

 3. Secretele noptii – de Amanda Quick

  Intrucat a fost o mini vacanta la mijloc, timpul a fost mai generos cu mine si astfel am terminat o alta carte marca Amanda Quick, care nu m-a dezamagit nici de data asta: din nou, mister, crime, pasiune, santaj si o Socetate de cercetari spirituale care apare destul de des in peisaj. Adam este un barbat rigid si serios, care ascunde un trecut patat, dar si o inima nobila, iar Caroline, o femeie descurcareata, care se intretine singura si care de asemenea ascunde un trecut compromitator. Intreaga actiune planeaza in jurul uciderii unui medium, si anume Elizabeth Delmont, pe care incep sa o investigheze atat Adam, impins de dorinta de a gasi jurnalul cu care era santajat el si familia lui, cat si Caroline, la inceput din dorinta de a se disculpa si mai apoi pentru a-l ajuta pe Adam sa gaseasca adevaratul criminal. Nu am mai citit de mult Amanda Quick si mi-a facut placere sa ma reintalnesc cu panzele create de aceasta scriitoare in jurul personajelor sale si a subiectului principal. Mi-a placut cartea :ap: si ii dau nota 9.50.

 4. Secretele noptii de Amanda Quick
  Mi-era tare dor sa citesc o carte de AQ, asa ca m-am dus frumusel la raft si a iesit de acolo Secretele noptii.
  Ca de obicei AQ are personaje puternice, tenace care trec prin tot felul de incercari „exotice” iar in final vine si rasplata.
  Se poate spune ca a fost un roman in roman, AQ ne dezvaluie putin din chinul creatiei unui scriitor.
  Mi-a placut mult definitia „romanului de senzatie”, definitie care se potriveste atat de bine si pentru genul romance si pe care o redau intr-o forma aproximativa; Adam Hardesty (eroul povestirii) intreaba usor arogant de ce ar citi o carte care stii ca se termina cu bine; primeste o replica foarte interesanta (mi se pare cheia povestii): important nu este ca stii ca se termina cu bine ci cum evolueaza personajele si prin ce intamplari extraordinare trec.

  Caroline Fordyce isi castiga traiul din scris; are oarece faima publicand romane de senzatie in Intellicencer Flying (evident un ziar cu stiri senzatioanale, as zice eu nitel de „can can”). Adam Hartesty a avut o copilarie grea dar dupa ce a intalnit persoana potrivita, viata lui si a fratilor sai s-a schimbat in bine.
  Caroline participa din cand in cand, in interes profesional (studii pentru crearea unor personaje veridice) la intrunirile Societatii Stiintifice de Spiritism. Adam trebuie sa recupereze din mana unei cunoscute femei- medium, un jurnal care i-ar compromite familia. Destinele lor se intretaie, ei ajung sa investigheze crime si afaceri in aceasta lume. Desi la inceput au fost scantei, atractia dintre ei este mai puternica. Caroline chiar ajunge sa imprumute din calitatile lui Adam (fizice dar si morale) personajului creat de ea in ultimul roman.
  Povestea a fost interesanta, personajele bine conturate, personajul cel rau nu este vizibil din prima, dar finalul mi s-a parut cam schematic. Cred ca AQ se cam grabea.
  Nota mea este 8,8, asta pentru ca au fost alte carti ale lui AQ care mi-au placut mai mult.

 5. Tainele noptii de Amanda Quick

  Elizabeth Delmont, medium din Hamsey Street este gasita moarta, dupa o sedinta de spiritism, lucrul acesta nu ii este de folos lui Adam Hardesty (Adam Grove) descoperind cadavrul, el era santajat cu dezvaluiri publice despre trecutul familiei sale, de ceea ce scrie intr-un jurnal, care i-a fost furat. Adam in timp ce cerceta locul crimei, gaseste o brosa, o lista cu cei care au participat la sedinta, un nume care i-a atras atentie este Caroline Fordyce, tanara vaduva, scriitoarea povesti de succes The Mysterious Gentleman, scrisa sub pseudonimul C.J. Fordyce. Caroline cand il vede la usa ei pe Adam, il aseamana cu personajul din povestea scrisa de ea, Edmund Drake, iar lui Adam intalnirea ii trezeste sentimentele unui indragostit la prima vedere.
  Lectura ne dezvaluie ca: Adam si Carolina au un trecut misterios, secretos, cu intamplari care cei doi vor sa le uite, se ajuta unul pe altul sa descopere criminalul, isi descopera pasiunea, atractia, dragostea, cat de protector si iubitor era Adam cu frati sai, chiar daca nu erau de sange, Julia, Jessica si Nathan, de insistentele lui Wilson Grendan, ca el sa se insoare, dar si alte aventuri, crime, mistere.

 6. Tainele noptii – Amanda Quick

  E o carte care nu m-a impresionat prea mult, desi se imi place stilul autoarei. A fost frumoasa, interesanta, dar parca i-a lipsit acel wow care te da pe spate cand citesti o poveste captivanta. Poate ca am aceasta impresie si datorita momentului in care am citit-o, au fost vreo 3 la numar exact pe acelaasi tipar, de aceeasi autoare. O fi fost prea mult pentru subconstientul meu si am pierdut pe drum partea de senzational?!
  Adam Hardesty, aflat in cautarea unui jurnal care continea secretele trecutului sau tumultos, descopera intr-o noapte cadavrul mediumului in posesia caruia stia ca ajunsese jurnalul. Cum la o cercetare amanuntita a locuintei nu gaseste ceea ce cauta,se hotaraste sa afle cine e criminalul si lista dparticipantilor la sedinta de spiritism il duce la Caroline Fordyce.
  Caroline este scriitoare de romande de senzatie, iar vizita lui Adam o ingrijoreaza ca s-ar putea ca trecutul ei sa se afle si sa-i afecteze cariera de scriitoare si automat singura sursa de venituri pentru ea si matusile ei.. Hotarata sa cerceteze ea insasi imprejurarile mortii femeii medium, la o demostratie a puterilor unui medium, se intalneste din nou cu Adam si cei doi hotarasc sa continue cercetarile impreuna.
  Cand o alta femeie medium este ucisa in aceleasi lucrurile se complica Adam fiind considerat suspect, pana cand Caroline ii ofera un alibi, chiar daca asta presupunea sa declasese un alt scandal legat de reputatia ei. Apoi lucrurile par sa se complice : apar persoane din trecut, o frauda si chiar o rapire.
  Cine sa fie oare responsabil de toate acestea? Va acepta ea in final cererea lui?

  Ce m-a impresionat cel maimult in aceasta carte a fost scena de la bal cand el ii ia apararea in fata celui care ii compromisese reputatia. Cu toate acestea din pacate nota mea este destul de mica 7/10

  • @MNiko: Imi amintesc povestea. Mi-a placut. E in stilul specific Amandei Quick.

  • @MNiko: Si eu imi aduc aminte cartea, asa cum imi aduc aminte ca mi-a placut, deh, gusturile nu se discuta!

  • @MNiko: :ap:
   Nu prea imi aduc aminte de carte, dar stiu ca mi-a placut. Insa ai dreptate, Amanda Quick are un anumit tipar repetativ si e de evitat citirea succesiva a cartilor sale. Cu toate astea pe mine nici nu m-a plictisit niciodata niciuna dintre cartile ei.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.