Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Skye O’Malley – de Bertrice Small

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (5 votes cast)

 

SKYE O’MALLEY

de Bertrice Small

 

Titlul în engleză: Skye O’Malley

Număr pagini: 502

An apariţie: 1980

Seria O’Malley: Skye O’Malley, Dulcile dimineţi ale iubirii, A Love for All Time, This Heart of Mine, Lost Love Found, Wild Jasmine

Editura Elis

Traducere: Beatrice Kiseleff

Listă cărţi Betrice Small – clic

 

În sfârşit am citit-o! Ca şi altele, este o carte pe care o amân de aproape un an de zile. În mare parte pentru că cele care aţi citit-o aţi spus că este cu violuri, cu o viaţă zbuciumată şi de câte ori m-am gândit să o citesc, mi-am zis că o să mă enerveze că n-am starea necesară să suport atâta suspans şi dramă, dar acum am zis „gata, o citesc” şi am şi făcut-o. Nu, nu m-a enervat, dar am ajuns la concluzia că eroina – adică Skye O’Malley – este chiar nătângă. Este adevărat că este foarte tânără, dar de la primul ei mariaj au tot trecut anii şi a trecut prin nişte experienţe, dar tot prostuţă a rămas. Da, aşa este, şi-a pierdut memoria şi e ca şi cum ar fi luat-o de la capăt cu lipsa experienţei, dar chiar să te îndrăgosteşti de orice bărbat îţi iese în cale şi să ajungi să te calce în picioare jumătate (sau chiar mai mult) dintre ei? Şi chiar să-i dăruieşti fiecăruia câte un copil? N-am văzut în ea o victimă, ci o femeie fără minte şi dornică să fie dusă cu pluta şi cu zăhărelul. Mi-a părut rău că a mers pe un drum atât de greşit (poate cel mai apropiat de realitate – mă refer la cum privea un bărbat o femeie – dintre toate cărţile historical romance pe care le-am citit) dar şi-a făcut-o şi cu mâna ei şi pe de altă parte acela i-a fost destinul. La începutul cărţii am întâlnit-o copilă, dură, rece, luptătoare, sălbatică, întreprinzătoare şi înfumurată, dar experienţele prin care a trecut au schimbat-o mult. Totuşi, defectul ei a fost naivitatea şi faptul că iubea prea des şi prea mult.

Cartea are multă acţiune şi este una relativ alertă. În primele o sută de pagini se petrec mult mai multe lucruri decât într-o carte de patru ori mai mare. Mă întrebam ce ar putea să se petreacă în celelalte patru sute de pagini rămase. Mi-a părut rău că destinul lui Skye şi Niall au fost separate. S-au îndrăgostit atât de repede, dar nu le-a fost dat să fie împreună atunci. Poate că Skye nu l-a iubit suficient şi l-a refuzat chiar şi atunci când au avut ocazia să-şi unească destinele (la început, când amândoi au rămas singuri). Cel mai rău mi-a părut de el, dar mai ales la final când ea l-a respins deşi el avea nişte drepturi.

Traducerea nu mi-a plăcut. Ce traducător este cel care nu are capacitatea să găsească sinonime pentru „să te f…”, „p… vrei”, „p…”? Ce înseamnă să pui acele puncte de suspensie? Înţeleg că a fost scrisă cu mulţi ani în urmă, dar la noi a apărut oarecum recent, adică nu mai era vremea cu bulina. Şi în plus „p… vrei” devine simplu şi decent „penis vrei”, „să te f…” – „să ţi-o trag”, iar la celălalt „p…” putea să-i spună vagin sau în alt mod. În fine!

Cartea este mai mult erotică şi mai puţin romantică. Nu este romantică pentru că Skye nu a fost statornică în materie de bărbaţi, iar erotică pentru că sunt multe scene de sex, bine descrise din punctul meu de vedere. Şi scenele nu ţin doar de Skye. Constantza de exemplu m-a surprins. A fost crescută într-un anume fel, părea extrem de cuminte şi a ajuns ce a ajuns, mai exact ceea ce tatăl ei a urât la mama ei. Claire a fost un alt personaj intrigant din sfera erotismului. Când Skye a auzit nişte zgomote, abia atunci mi-am dat seama că este Claire cu un bărbat anume şi evident că nu o să dau detalii, ci vă îndemn să citiţi cartea. Pe Claire o reîntâlnit mai târziu şi continuă să lucreze în arta amorului, şi încă cu cine şi cum… Nu este o carte rea deloc, ba chiar intrigantă, interesantă şi plină de răsturnări de situaţie şi pasiune. Dacă vă pică vreodată în mână, nu o evitaţi.

Lectură plăcută!

FM,

 

 

Descrierea cărţii:

Dubhdara O’Malley era mâhnit că soţia îi născuse încă o fată. O numise Skye O’Malley şi curând tatăl ei începe să o iubească mai presus de orice din cauza temperamentului ei. Îi semăna, fiind ambiţioasă şi iscusită, învăţând cu trecerea anilor să călătorească pe mare şi devenind aptă chiar să preia frâiele afacerii familiei. Însă tatăl ei o promisese lui Dom O’Flaherty şi deşi nu era bărbatul potrivit pentru scumpa lui fiică, îşi dăduse cuvântul şi aşa avea să rămână. Cu puţin timp înainte de nuntă, Skye l-a întâlnit pe  Niall Burke, un bărbat fermecător de care se şi îndrăgosteşte imediat. Şi Niall se îndrăgosteşte de ea, dar pentru că a doua soţie a lui Dubhdara născuse greu şi acesta fusese ocupat, nu apucase să discute cu el şi să oprească nunta dintre cei doi. Dar Niall nu se opreşte aici, iar în noaptea nunţii lui Dom şi Skye, fiind superior familiilor lor, cere să i se ofere virginitatea lui Skye. Niall petrece noaptea cu ea, promiţându-i că avea să o facă soţia lui.

Tot răul se abate asupra lui Skye. Niall dispăruse fără să-i ofere măcar un sărut de rămas bun, iar ea este trimisă la mânăstire pentru ca soţul ei să fie sigur că nu purta în pântecele ei un bastard. După ce Dom s-a asigurat că ea nu este însărcinată, şi-a luat soţia acasă, în locuinţa lui săracă şi a violat-o. Skye rămâne însărcinată, iar după câteva luni se reîntâlneşte cu Niall şi amândoi descoperă că au fost înşelaţi – el nu o părăsise, iar ea nu-i trimisese o scrisoare prin care-i spunea că regretă acea noapte. Dar pentru ei era târziu. Amândoi erau căsătoriţi cu cineva, Skye fiind şi însărcinată.

Curând, Skye descoperă lucruri îngrozitoare şi în urma unui accident al soţului ei, îl părăseşte şi ulterior acesta moare. Niall reuşeşte şi el să-şi anuleze mariajul, logodindu-se într-un final cu Skye. Par la un pas distanţă de fericire, însă destinele lor se separă când nu se aşteptau şi din nou pornesc pe căi diferite.

De ce se despart cei doi? Ce se întâmplă cu Niall? Dar cu Skye? Unde ajunge fiecare dintre ei şi cu cine-şi unesc destinele? Oare se vor reîntâlni? O să mai existe un viitor comun pentru ei sau între timp întâlnesc adevărata dragoste? Ce află Skye despre Dom şi ce i se întâmplă în acel moment? Ce alte drame o mai aşteaptă pe Skey? Dar pe Niall?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,5/10

 

Skye O Malley-horz

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)
Skye O'Malley - de Bertrice Small, 9.8 out of 10 based on 5 ratings

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Sectiune comentarii

29 comentarii la "Skye O’Malley – de Bertrice Small"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
ElenaCristina
(cititor)
ElenaCristina

Mi-am spus părerea atunci când am citit-o şi mi-o menţin : este una dintre cele mai bune şi bine documentate cărţi historical-romance.
Despre Skye O’Malley am numai cuvinte de laudă: mi s-a părut un personaj puternic, care a trecut prin multe cu fruntea sus, o femeie inteligentă care a reuşit să adune o avere într-o lume a bărbaţilor şi a şi menţinut-o. În vremurile alea femeile erau ceva în genul banilor din ziua de azi: toată lumea râvnea după ele şi numai cine le avea deţinea puterea -- în cazul nostru regina Elisabeta fiind una din persoanele puternice.
FM recenzia ta nu spune decât o mică parte din ce se întâmplă în carte, dar nici nu aveai cum să spui mai multe pentru că Skye O’Maley este o carte care trebuie citită.

Anais
(cititor)
Anais

@ElenaCristina:
Sunt perfect de acord! E povestea vietii unei femei de pe la 1555, ca o frunza purtata de vant, nu ea trecea de bunavoie de la un barbat la altul! Daca era dupa ea, ramanea cu Neill always. tatl ei o marita cu forta cu Dom, ambii erau niste sadici si cam salbatici. E rapita de pirati si ajunge amnezica la Algiers, la stapanul prostituatelor. Acest a eucis si ea revine ca vaduva in Anglia-tot fara sa stie cine e, nici ca avea doi baietei mici! Se indragosteste de Inger( dar nu si-l amintea pe Neill). Geoffrey moare si ea se impaca cu Neill, cu care ramane toata viata.

LidiaP
(cititor)
LidiaP

FM citesc si eu acum aceasta carte si vroiam sa te rog sa pui recenzie la continuarea ei ca sa vad daca ma tenteaza sau nu sa o citesc!Te roggg!

LidiaP
(cititor)
LidiaP
Votez cartea cu :
     

M-am uitat de n ori cand a fost publicata aceasta carte pt ca tot nu imi vine sa cred ca ea a aparut in ani 80′.Are atatea pasaje erotice de toate felurile incat imi este greu sa cred ca nu a fost interzisa la vremea ei.Sincer daca ar fi sa o compar ar fi la fel ca si cartea Constanzei din care isi alegea pozitiile lol .
Trecand peste asta Skye a fost o femeie puternica chiar daca a avut nevoie mereu de un barbat care sa o protejeze.Am inteles si faptul ca a putut iubi mai multi barbati,pana la urma putem iubi de mai multe ori in viata noastra si iubim diferit in functie de varstra dar Neill a fost primul si cel mai greu de uitat (chiar daca memoria ia jucat feste).Soarta ia unit cu alte persoane dar pana la urma ia adus impreuna acolo unde le era locul.
Este adevarat ca dupa atatia copii scriitoarea a cam exagerat cu perfectiunea corpului ei,hai sa fim seriosi!sa nu aiba ea o vergitura sau sani putin lasati dupa ce a nascut si a alaptat 6 copii?
Sunt sigura ca in vremurile alea frumusetea era o arma care lupta impotriva purtatorului mai ales daca erai femeie,barbatii erau obisnuiti sa ia fara sa intrebe sau sa le pese.Putin ciudat a fost ca din 6 barbati cu care a fost 4 erau interesati sa ii faca si ei placere ca sa nu mai spun ca se indragosteau la foc automat.
Recunosc ca au fost pasaje care m-au socat dar cartea a fost plina de actiune si suspans.Neill a fost un indragostit rabdator si indraznet.
Va las sa o cititi si sa descoperiti o poveste alerta,palpitanta si socanta.
Nota mea este 9.5/10

Anais
(cititor)
Anais

In ce an a aparut?

LidiaP
(cititor)
LidiaP

@Anais: in afara a aparut in 80′ dar la noi abia in 2000 a fost tradusa.A doua carte e la fel de palpitanta dar parca mai cuminte.Mi-ar place sa se mai traduca carti ale autoarei.Sunt in genul autoarei SJ, numai ca SJ este mai romantica si nu chiar asa brutala.

monie
(cititor)
monie

Stiti cumva daca au aparut in Romania si celelalte carti din serie?
As dori foarte mult sa citesc intraga serie. Mie mi-au placut cele doua carti.

elena450
(cititor)
elena450

@monie: Si mie mi-ar place sa citesc toata seria si nu numai….dar nu a mai fost tradusa nicio carte de aceasta autoare.

Anais
(cititor)
Anais

Eu am citit-o azi in original si nu am gasit cuvinte obscene! Scenele de dragoste sunt normale, nu dezgustatoare si nici pornografice! Cred ca traducerea in romana a fost facuta ca sa socheze, e pentru obsedatii sexual!

anca
(cititor)
anca

@Anais: daca nu ai citit cartea in limba romana cred ca exagerezi. Pe mine nu m-au socat si nu sunt obsedata sexual chic S-au folosit alte cuvinte decat in alte carti??!! :-?? …poate, dar eu cred ca traducatorul a vrut ca noi cititorul sa ne facem o imaginea corecta despre fiecare personaj in parte. De ex. primul sot a lui Skye, care intretinea relatii sexuale cu sora lui, nu cred ca din gura lui ieseau cuvinte frumoase de dragoste….

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.