Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Sub asediul iubirii – de Johanna Lindsey

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

 

Sub asediul iubirii

de Johanna Lindsey

 

 

Titlul în engleză: Surrender my love

Număr pagini: ~ 420 (engleză) / 289 (română)

An apariţie: 1994

Seria Viking Haardrad FamilyFlăcări şi gheaţăInimi aprinse, Sub asediul iubirii

Editura Alma/Litera

Traducere: Alina Rogojan

Listă cărţi Johanna Lindsey – clic

 

Mie îmi place cum scrie autoarea Johanna Lindsey şi nu s-a întâmplat de multe ori să nu îmi placă o carte scrisă de ea. Când am citit părerile altor persoane care au citit această carte, nu le-am dat crezare, însă pe parcursul lecturii le-am dat oarecum dreptate. Nu zic că este o carte slabă sau că nu a fost o lectură plăcută, dar i-a lipsit acel ceva care să mă impresioneze. Şi parcă nici nu a avut acţiune atât pe cât mi-aş fi dorit. A fost un strop mai puţină, dar şi mai „domoală”. Să nu înţelegeţi că nu a avut scene frumoase, doar că aş fi vrut mai multe ca cele cu Lida sau ca cea în care Erika şi Selig s-au întâlnit pentru prima dată… scene care să-mi crească pulsul.

Personajele nu ies prea mult în evidenţă şi mi-a plăcut să le reîntâlnesc pe Brenna, Kristen şi nu numai. Cât de cât au fost implicate în poveste. Selig – l-am numit de un infinit de ori „Seling” şi de câteva ori i-am şters numele pentru că îl scriam greşit  – nu m-a cucerit, dar nici nu pot să spun că nu mi-a plăcut de el. Poate că trebuia să urăsc ideea lui – aparent stupidă – de a se răzbuna, însă poate tocmai asta mă determină să-i dau un plus. A avut el nebunia asta în minte şi l-am apreciat că a luptat cu sentimentele lui ca să îşi ducă planul până la capăt.

În schimb, când şi dacă o să se traducă această carte cum au promis cei de la editură, o s-o îndrăgiţi pe Erika. Indiferent dacă l-a rănit sau nu pe Selig, dacă a comandat sau nu ceva contra lui, asta e… dar are ceva în personalitatea lui. Mie mi-a transmis bunătate, onestitate, dragoste, curajul ei.  Şi a început să-mi placă şi mai mult personajul ei atunci când în peisaj a apărut o scorpie de femeie.

Nu o să spun că o recomand sau nu. Poate nu a fost aşa cum m-am aşteptat, dar chiar mi-a plăcut.

Lectură plăcută!

FM,

 

 

Descrierea cărţii:

Wessex, 879 – Selig Haardrad, fiul lui Garrick şi Brenna, trebuia să îndeplinească o misiune, însă ajunge să întâlnească hoţi în drumul său şi să fie rănit. Ulterior ajunge la castelul Gronwood unde o întâlneşte pe Erika de Gronwood. Aceasta nu crede versiunea pe care Selig i-o spune şi îl ia drept un spion, ordonând să fie dus în temniţe.

Kristen află că fratele ei este întemniţat şi vine să-i spună Erikăi că fratele ei nu este un spion, numai că lucrurile nu sunt atât de simple şi nu-şi poate demonstra cu uşurinţă vorbele. De aceea, Kristen alege să lupte şi astfel reuşeşte să-l elibereze pe Selig. Timpul petrecut în temniţă nu a fost unul blând şi Selig nu se află într-o condiţie bună. Roata se întoarce, el este liber, însă Erika este prizoniera lor. Şi tot ce-şi doreşte el este să se răzbune, dar oare timpul pe care-l petrece alături de „regina de gheaţă” nu cumva o să dezgheţe inimile amândurora şi o să aducă dragostea între ei?

Însă scopul lui Selig cel binecuvântat nu este să o ţină prizonieră, ci să o transforme în sclava lui şi să o facă să plătească pentru cruzimea de care el a avut parte. Oare în ce sens o să o transforme în sclava lui pe curajoasa Erika? Să fie vorba de arma lui care nu a dat greş vreodată, adică seducţia? Cu frumuseţea lui, Selig a cucerit orice femeie cu care a intrat în contact, însă Erika nu este orice femeie…

Rămân împreună cei doi? Pentru cât timp o să pună Selig pe primul loc răzbunarea lui? O să se îndrăgostească de Erika? Dar ea de Selig?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9/10

 

Alte recenzii:

 

Mulțumesc Andra pentru recenzia cărții – 19 octombrie 2015.

Ca de obicei, nu am mai avut răbdare să apară și la noi povestea lui Selig, așa că m-am apucat de ea. După ce primele două, Flăcări și gheață și Inimi aprinse, m-au lăsat visând la alte vremuri, abia așteptam să citesc despre Selig. Mie povestea asta mi s-a părut altfel decât ceea ce am citit eu până acum, genul history romance.

Din cărțile anterioare aflăm că Selig este un bărbat foarte frumos, bine făcut, bun la suflet – raportat vremurilor – și chiar această carte, Surrender my Love, îl descrie încă de la început ca fiind un tip extraordinar: puternic, războinic, dar bând, vesel și iubit de toată lumea. De fapt de aici pleacă toată povestea, că toată lumea îl adora pe Selig, în special femeile.

Inițial, mi-am spus că voi citi cu greu o carte care pare a fi destul de siropoasă, în care EA ar trebui să cadă la picioarele lui Selig sau că el atacă cu tot șarmul lui. Eeeee! Surpriză mare. În trei sferturi din carte este descrisă ura dintre Selig și Erika, lupta lor asiduă de a-și face face rău: lui fizic, ei emoțional. Dacă în Inimi aprinse, Kristin și Royce s-au luptat la propriu, cu îndârjire, cu pumni și picioare, dar totul a fost învăluit în pasiune palpabilă, aici lupta dintre cei doi e abia sesizabilă, dar nu înseamnă că nu e și profundă. Pe ici, pe colo mai apar câteva semne de atracție între ei, iar pasiunea abia își ițește capul … până spre sfârșit. Dar nu într-un mod neplăcut, cel puțin pentru mine.

Chiar dacă pare a fi o poveste liniară, nu e! Mi s-a părut a fi o carte subtilă, care lasă mult loc imaginației cititorului. Am simțit din plin freamătul fiecăruia, trăirile intense pe care Selig și Erika le-au avut, deși nu pare la prima vedere, suferința lor ascunsă și impasul în care se găsesc atât datorită împrejurărilor și celor trăite, cât și căpoșeniei fiecăruia.

Apare din nou familia Haardrad, în toată splendoarea ei, iar Kristen e introdusă constant în poveste, pentru a oferi comparație între ea și Erika. Dacă l-a început m-a cam enervat că o eclipsa pe Erika, abia apoi mi-am dat seama că autoarea a vrut să o prezinte pe aceasta din urmă în cu totul alt fel decât pe Kristen. Pe ici pe colo sunt oferite indicii, din dialoguri, din descrieri, care ne arată ceea ce intenționa autoarea să ne referitor la caracterul Erikai.

Dar, se zice că între dagoste și ură există o graniță destul de subțire. Așa că, nu trebuie să ne mirăm că Selig se încapățânează să continue cu răzbunarea sa față de Erika și că ea merge mai departe cu ura sa față de el și cu negarea până la capăt a ceea ce simțise pentru Selig încă din primul moment. Sincer, nu am mai întâlnit până acum atâta energie negativă din partea personajului feminin… Dar, până la urmă, cu toate că nu prea poți prevedea cursul poveștii, ei ajung să se lipească, greu, dar până la urmă bine de tot. Cu cât Erika își dorește să îl trateze cu răceală, cu atât Selig se simte mai atras de ea. Și, cu cât femeile îi fac ochi dulci lui Selig, ca de obicei, cu atât ea simte cum inflorește gelozia.

Erika este o femeie foarte tânără, lăsată de către fratele ei la conducerea unei moșii complexe, care încearcă să se poarte corect cu oamenii, dar care se simte copleșită de o responsabilitate atât de mare. Ea suportă toată răzbunarea lui Selig – cel puțin tentativele, simțindu-se vinovată de faptul că el a fost bătut de omul ei, care, de altfel, a indus-o în eroare privind starea sănătății lui. Erika provine dintr-o familie daneză foarte mare, unde nu a fost crescută cu dragoste și, tocmai de aceea, încearcă să-și facă o altă viață cu fratele ei, pe tărâmurile vechii Angliii. Totuși, ea este o femeie mândră. Nu dorește să-și arate suferința când e luată prizonieră, dar așa îl cucerește pe blândul Selig, când nu protestează prea mult față de ce îi face el, în numele răzbunării … de fapt nu prea multe, că nu-l lasă sufletul. Și așa realizează ea ce suflet mare are Selig și cât de mult îl place. Erika a reușit să-l cucerească pe Selig prin bândețea ei, prin felul ei retras de a fi, dar nu mai puțin mândru.

Comentariile pe care le-am parcurs nu au prea fost favorabile acestei cărți, rating-ul fiind mediu, dar mie mi se pare o carte care trebuie citită cu sufletul și cu multă imaginație. Eu am simțit de câteva ori fluturașii prin stomac.

Totuși, povestea nu cade bine tuturor; multe scene sunt destul de dure pentru o carte romance, dar nu trebuie să facem abstracție de vremurile respective, de tipologia oamenilor de atunci. Și atunci putem vedea relația lor dezvoltându-se într-un mod ciudat pentru lumea modernă, dar frumos până la sfârșit… Nu mi s-a părut o carte cu acțiune puțină, chiar din contră. Consider că, in felul în care au fost construite caracterele lui Selig și al Erikai, nu se putea bombarda toată cartea cu o luptă zgomotoasă între ei, cum au fost primele două.

Eu îi dau 9,8. Au fost momente în care autoarea s-a cam întins puțin…

 

Mulțumesc Alexandra pentru recenzia cărții – 9 octombrie 2016.

După lungi așteptări, în sfârșit am putut citi ultimul volum al Seriei Familiei Haardrad. Acțiunea cărții nu îmi era cu totul străină, deoarece mai citisem câteva fragmențele în spaniolă, doar am degustat tortul de ciocolată, iar acum l-am savurat pe deplin. Mi-a lipsit nespus această serie, care conține niște povești superbe, cu niște persponaje foarte simpatice și deosebite. Cărțile Johannei Lindsey recent citite de mine sunt ultimele volume din Seria Malory, care pentru mine au fost o dezamăgire, așa că mi-am pus toată speranța în povestea lui Selig.

Din fericire nu m-am înșelat. În această carte am regăsit toate motivele care m-au făcut să o consider pe JL una dintre autoarele mele preferate. Am simțit multă însuflețire din partea ei, cu un stil alert, o acțiune bine închegată, o poveste superbă de dragoste și niște personaje bine conturate, pe care eu le-am îndrăgit foarte mult. Acolo unde sunt vikingii Haardrad, avem și umor, veselie, tachinări, iar romantismul își face și el simțită prezența pe parcurs.

În primul volum am văzut cum flăcările intense ale iubirii pot topi chiar și gheața de nepătruns a Norvegiei, în al doilea am întânlit două inimi aprinse de dorință, iar acum aflăm poveste a două suflete pereche asediate de cel mai greu, mai frumos și mai dulce sentiment, iubirea. Protagoniștii sunt Selig – Cel Binecuvântat și frumoasa domniță Erika de Gronwood, două caractere tari, care se vor urâ, tachina, lupta, iar la sfârșit se vor iubi.

Lady Erika este o femeie demnă de a face parte din clanul Haardrad. Ca și soacra și cumnata ei, este o tânăra încăpățînată, mândră, luptătoare și foarte inteligentă. Împresionează priin altruismul de care dă dovadă, prin bblândețea ei, prin fragilitate, bunătate, tandrețe, dăruire, care se amestecă cu taria de caracter, cu maturitate, înțelepciune, însuflețire și curaj,fâcând din ea o femeie de nota zece Eu am îndrăgit-o foarte mult, la început mi s-a părut foarte singură, cu o responsabilitate prea mare pentru ea.

Învățase să se descurce singură, să aibă grijă de gospodărie și de nepoțelul ei. Când este luată prizonieră de Selig și Kristen și supusă la diferite umulințe, nu se plânge, nu cârtește, suportă totul în tăcere, chiar dacă sufletul i se sfâșie pe dinauntru. Având un spirit liber și orgolios, nu suportă să fie închisă ca o pasăre în colivie, iar demnitatea ei se frânge atunci când este înlănțuită.

Rabdă toate acestea nu din lipsă de caracter, nu din frică sau din lipsă de curaj, ci pentru că sentimentul de vinovăție pe care îl simțea față de tânărul ei stăpân o chinuia și o facea să simtă că merita toate aceste umilințe. În ce măsură este Erika vinovată pentru suferințele lui Selig trebuie să aflați voi. Eu când am citit prezentarea am zis că nu o să-mi place o carte în care eroina este un personaj negativ.

Un chip fermecător de celt și o inimă neînfricată de viking. Înalt peste măsură, cu un păr negru ca pana corbului și cu niște ochii cenușii, Selig Haardrad este bărbatul după catre tânjesc toate femeile, iar el esate bucuros să le cucerească.

Toată ființa lui emană virilitate, forță, frumusețe și senzualitate. Pe parcursul cărții, arată că este un bărbsat tandru, cu o inimă mare, blând, iubitor, milos, vesel și foarte răbdător. Ura lui pentru Erika este imensă, își propune să o facă să sufere, să nu aibă milă de ea, așa cum nici ea nu a avut de el, într-un final ajungând să-i frângă spiritul. Dar nu reușește. Tânăra daneză nu îi este deloc indiferentă, este atras de ea și râămâne surprins că nu se topește la picioarele lui ca toate femeile pe care le-a întânlit până atunci.

Cine a spus că de la ură la iubire nu este decât un singur pas, mare dreptate a avut. Așa se întâmplă și în cazul eriolor noștri. La început a fost o ură înfinită, o dorință de răzbunare nestăvilită, apoi o pasiune mistuitoare și la final a răsărit o iubire nesfârșită. Apariția în scenă a Lidei, o femeie perversă și meschină, trezește sentimenmte de gelozie și de posesivitate în Erika.

Nu mi-a plăcut de această femeie, dar i-am fost recunoscătoare pentru că a trezit-o pe eroină la realitate, a făcut-o să-și dea seama că îl vrea pe Selig și că trebuie să lupte dacă vrea să-i câștige dragostea. Cei doi trec prin multe până la împăcarea finală, dar ce este cel mai importsant este că înțeleg că se iubesc și că nu pot trăi unul fără altul. Bineînțeles că au nevoie de un imbold pentru aș mărturisi adevăratele sentimente. Alături de Selig, Erika și-a văzut visul cu ochii. Avea inima unui bărbat bun, care o iubea mai presus de toate, o prețuia, o răsfăța, o proteja și care avea să-i ofere familia după care tânjise atât, iar Selig avea lângă el o femeie care îi adora și care o să-l dăruiască tot ce are mai bun.

Fără îndoială cei doi porumbei fac o pereche pe cinste. Erika reușește să le câștige afecțiunea soacrei și cumnatei sale, care la început o urau de moarte. Însă după ce totul se lămurește, reușesc să pună temelia unei relații frumoase de familie.

Singurele lucruri pe care am să le reproșez cărții, sunt unele pasaje lungi, care nu prea aveau împortanță și finalul care a fost prea rapid. Fiind final de serie trebuie un epilog mai amănunțit, care să satisfacă curiozitatea cititorilor.
Mi-am dorit atât de mult să citesc cartea, iar acum îmi pare rău că s-a terminat.

Mi-a făcut o imensă plăcere să-i reîntânlesc pe Brenna și pe Gaarrick, iubindu-se ca în tinerețe și pe Kristen și Royce la fel de simpatici ca de obicei. Protagoniștii primelor două volume au avut un rol foarte important în această carte.

Din partea mea cartea primește nota 9,50 cu recomandare bineînțeles.

 

Copertă USA:

sub-asediul-iubirii

Copertă România:

sub-asediul-iubirii

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei


Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.