Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Taina Contesei – de Mary Jo Putney

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

TAINA CONTESEI

de Mary Jo Putney

 

Cumpara cartea Taina contesei

Titlul în engleză: Petals in the Storm/The Controversial Countess

Număr pagini: 384

An apariţie: 1993

Seria Fallen AngelsTunete şi trandafiri,  Taina conteseiDansul pasiuniiCălătorie spre iubire,Curcubeie sfărâmateRâul de focO iubire imposibilă

Seria Regency: Compromisul inimii, Taina contesei, Călătorie spre iubire

Editura Lira/Litera

Traducere: Ruxandra Târcă

Listă cărţi Mary Jo Putney – clic

 

Aseară, înainte de miezul nopţii am reuşit să termin acest roman absolut minunat. Mi-a luat doar două zile, iar dacă în prima zi m-a cam plictisit, a doua zi nu ştiam cum să fac să citesc mai repede, mai mult ca să aflu ce se mai întâmplă.

 

În această carte o să întâlniţi răpiri, secvenţe de dragoste, spioni, violuri, iubiri îngropate, misiuni s.a.m.d.

 

Cartea se axează pe dragostea dintre ducele Rafael Whitbourne de Candover (Rafe) şi contesa Magda Janos (Maggie sau Margot Ashton).

Margot a fost iubita şi logodnica lui Rafe cu 12 ani în urmă. Un bun prieten de-al lui, Oliver Northwood (soţul lui Cynthia) a avut grijă să se prefacă beat şi să îl mintă pe Rafe că logodnica lui, Margot nu era fidelă, aşa că în  timpul unui bal ea i s-a dăruit lui într-o grădină. Rafe, a doua zi a mers la Margot şi i-a spus că ştie de aventura ei, iar el o credea pură. Margot nu a negat, dar nici nu a afirmat, ci doar i-a dat înapoi inelul de logodnă.

Ulterior, a părăsit Anglia împreună cu tatăl ei şi un bun prieten de-al tatălui său. Cei doi aveau să fie omorâţi de nişte soldaţi, iar tatăl ei avea să cadă peste ea. Practic, a protejat-o să nu fie omorâtă. Soldaţii au luat-o şi au violat-o ori de câte ori au poftit. Cel care avea să o salveze era Robin Anderson (Lordul Andreville).

Robin o s-o ceară în căsătorie, dar ea îl refuză, dându-i în schimb doar postura ei de amantă. Ea îşi dorea ca un bărbat să îi arate că nu toţi bărbaţii sunt nişte brute, chiar dacă pe Robin nu îl iubea.

Cei doi ajung mari spioni, iar ajutătoarele lui Margot în această sarcină a ei, erau femeile, indiferent de situaţia lor, fie că erau menajere, bucătărese, vânzătoare, amante, femeie din înalta societate s.a.m.d.

Rafe trebuie să ajungă la Paris, datorită unui prieten din Paris care îl implină într-o misiune şi trebuia să colaboreze cu contesa. El o credea moartă pe Margot pentru că ştia că cel de-al doilea trup era al ei, nu al prietenului tatălui ei. Tot el s-a ocupat să le readucă trupurile celor doi pe pământul lor.

În clipa în care o vede pe contesă, el îşi dă seama că era Margot. În fine, misiunea le cere să lucreze împreună şi să apară în lume ca doi amanţi.

 

 

Rafe era un mare cuceritor, iar de la despărţirea lui de Margot şi până în prezent nu făcea altceva decât să îşi găsească mereu câte o nouă femeie, aptă pentru patul său. Printre ele se număra chiar şi Cynthia. Oliver N. se căsătorise cu ea datorită tatălui ei, om bogat de pe urma căruia trăia chiar şi acum. Cynthia o să îşi găsească la un moment dat un amant, care o să îi dăruiască şi un copil, dar Oliver N. nu o să o trateze foarte frumos când îi vede burta crescută, aşa că o închide într-o cameră după ce îi aplică o bătaie zdravănă. Cynthia fiind mai băieţoasă, reuşeşte să scape pe geam (datorită unor cearşafuri) şi fuge sub aripa lui Margot.

 

La un moment dat, el îi mărturiseşte lui Margot că Robin al ei era un trădător. Ea refuză să creadă acest lucru şi l-a cam rănit pe Rafe, spunându-i că l-ar crede şi l-ar alege pe Robin înaintea lui Rafe. Noaptea, Margot decide să meargă la hotelul unde era cazat Robin pentru că vroia să îi ceară explicaţii, dar nici nu ajunge până acolo pentru că nişte indivizi printre care şi Lemercier (un suspect de pe lista lor) o lovesc, îi rup hainele şi vroiau să o violeze. Norocul ei (chiar dacă ştia să lupte, să ţintească foarte bine, a fost dobărâtă) a fost că Rafe a urmărit-o şi a reuşit s-o scape, chiar dacă asta a presupus să îi tragă unicul glonţ din pistol, în capul lui Lemercier.

 

După ce o duce în camera lui de hotel, după ce o consultă medicul, Marhot se trezeşte şi repetă povestea. De data aceasta îi cere lui Rafe să facă dragoste cu ea pentru a uita de brutalitatea bărbaţilor.

 

 

Atât Robin, cât şi Margot, dar şi Rafe aveau să fie răpiţi de către Varenne, fix de cel la care nu se aşteptau. Aveau să afle interesele lor, dar şi cine este renumitul Le Serpent, adică Oliver N.

Robin avea un braţ rupt de oamenii lui Varenne şi nu era deloc bine, dar când Rafe i se alătură în celulă, are grijă de rănile lui (chiar dacă era gelos până peste limită pe el) şi chiar îl convinge pe Varenne să nu îl oamoare pe Robin.

Cât a stat închisă Margot, s-a bucurat de prietenul ei Rex, un motan pe care l-a întâlnit în camera unde era ţinută prizonieră, loc unde avea să vadă cine era Le Serpent, cel căruia îi era promisă. Cum Margot era mult prea inteligentă faţă de Oliver, a reuşit să afle planul lor, cum aveau să îl omoare pe Lordul Castlereagh, cu o lumânarea care avea să producă o explozie, dar i-a trântit şi una în cap lui Oliver, suficient cât să rămână o vreme inconştient şi să apuce să îl lege cu nişte chestii de la draperii.

Apoi i-a găsit pe Robin şi pe Rafe şi au încercat să iasă din labirintul din beciuri şi să fugă spre grajdurile cailor. Tot aici zăcea Oliver aproape mort de arma lui Varenne, dar tot aici Varenne avea să moară împuşcat de Oliver cu ultimele lui puteri.

Aveau să vină să îi salveze chiar o armată de oameni, condusă de doi dintre suspecţii principali de pe lista lor, Von Fehrenbach şi Roussaye, dar şi buna ei prietenă Helene.

 

Rafe, Robin şi Margot încalecă pe cai şi fug să îl salveze pe Castlereagh de la moarte, lucru care le şi reuşteşte pe ultima sută de metri.

După ce şi-au îndeplinit misiunea, Robin este luat de către Margot în casa ei, iar Rafe se întoarce la hotel pentru a-şi termina treburile, iar a doua zi să plece. Rafe era convins că Margot l-a uitat şi că este total îndrăgostită de Robin. Cât timp a stat închis cu el în temniţă, Robin i-a mărturisit lui Rafe dragostea pentru Margot, ba chiar şi că avea de gând să o ceară din nou în căsătorie.

 

În timp ce Rafe se afla în camera lui, primeşte de la Margot o cutie în care se afla un colier cu smaralde verzi şi un mesaj prin care îi spunea că mascarada s-a terminat şi s-a semnat cu numele ei, cu Margot. Să zicem că o femeie şi-ar fi dat seama că ea se întorcea în trecut pentru el, de-aia s-a semnat „Margot” şi nu „contesa Maggie”, dar bărbatul…. pfff. S-a gândit că şi-ar fi dorit ca ea să păstreze colierul pe care i l-a dăruit de curând, când a început misiunea, doar cu scopul de a avea ceva de la el, aşa că merge la ea acasă. Acolo avea să îl întâlnească pe Robin, lucru care nu i-a prins bine, dar se aştepta. Află că Margot s-a întors după Rex, la castelul lui Varenne. Aici poartă ei o discuţie interesantă, iar Robin îi spune că Margot îl iubeşte pe el, pe Rafe.

Evident că Rafe dă fuga la castelul lui Varenne, iar aici au loc discuţii, decizii, cereri în căsătorie, scene de dragoste şi de ce nu, Margot acceptă să se căsătorească cu Rafe.

 

Este o carte care merită citită şi v-o recomand cu mare drag.

 

 

Taina contesei-tile

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. TAINA CONTESEI – MARY JO PUTNEY

  A fost prima carte de aceasta autoare pe care am citit-o. Desi in general nu-mi plac cartile despre spionaj, aglomerate cu o multime de personaje, cartea asta m-a acaparat si m-a tinut in suspans nerabdatoare sa aflu sfarsitul povestii dintre Rafe si Margot.
  Rafael Whitbourne este tipul de „erou” preferat de mine pentru acest gen de carti: aristocrat pana in maduva oaselor, posedand acea aroganta specifica titlului care ii deschide toate usile cercurilor inalte, bogat, cu un cod al onoarei fara repros ( macar pt acele timpuri ca azi nu apreziez deloc relatiile cu femei casatorite), curajos si cu sprit de aventura, dar care datorita titlului si averii isi permite sa nu respecte toate cutumele societaii in care traieste, impunand stilul dorit de el. Plus ca e si brunet si dezamagit in dragoste. Ingredientele perfecte pt mine sa savurez cartea. Scena de inceput cu Jocelyn, e perfecta pt a-i cunoaste caracterul, sangele rece albatru. M-am bucurat ca a recunoscut-o pe Margot imediat, chiar daca a avut unele indoieli in privinta identitatii ei, si-a jucat perfect rolul ca sa si le alunge. Desi realizeaza ca are mijloacele necesare s-o convinga sa continue misiunea de spioana, e geltilmenul perfect care o lasa pe ea sa realizeze ca nu-l poate refuza. O iubeste sincer, chiar daca parerea lui despre ea nu e una rea buna bazata pe minciuni spuse de altii sau false impresii. Isi propune s-o cucereasca si m-am bucurat ca nu a actionat dupa ceea ce a auzit despre ea ci incercand s-o cunoasca si sa-i faca pe plac. L-am admirat chiar si pentru ca i-a lasat drumul liber lui Robin, crezand ca pe el il iubeste Margot.
  Maggie/Margot – o femeie puternica care stie sa-si foloseasca farmecul femini si talentele in a obtine informatiile dorite, fara a fi o tarfa. N-am crezut nicio clipa povetea care a dus la ruperea logodnei dintre ea si Rafe si abia asteptam sa descoper adevarul. In ciuda modului in care s-au despartit si a tot ce i-a rezervat viata dupa asta, isi da seama ca inca il iubeste si doar mandria ca a fost acuzata pe nedrept o face sa-l respinga. Mi-a placut loialitatea ei fata de Robin, dar si curajul de a recunoaste ca ar putea fi pentru el partenera de care are nevoie. Desi abia asteptam sa aflu cum s-au cunoscut, povestea mi-a dat fiori.
  Robin – ma pus pe ganduri la inceput si l-am banuit un timp ca ele e tradatorul, cel putin pana i-a luat apararea Maggie. Daca nu i-ar fi zis „de cate ori ti-am spus sa nu ai incredere nici macar in mine?” cred ca nu l-as fi banuit deloc. Caracterul infam de care a dat dovata Oliver era normal sa-l desemneze pe el tradatorul dar faptul ca era blond ca Robin te putea pacali usor.
  Dragostea lui Robin pentru Maggie … pentru mine a fost deosebita, iar gestul lui din final de a-i ajuta pe cei doi sa fie impreuna, m-a impresionat mult. M-am bucurat sa aflu exista si o poveste pentru el, merita sa-si gaseasca si el fericirea.

  Cum am spus la inceput, nu-mi plac cartile despre spionaj, asa ca nu am acordat prea multa atentie pasjelor respective, insa ii dau un punct autoarei ca a facut de-asa maniera incat n-am simtit nevoie sa trec cu totul peste ele. E o carte care merita citita si chiar recitita. Nota mea 9.

 2. Taina contesei – Mary Jo Putney:

  Mi-am dorit sa citesc aceasta carte deoarece eram curioasa in privinta lui Rafe. Mi-am dat seama ca ceva era tulbure in trecul si tocmai acel trecut îl impiedica sa mai iubeasca. Eu nu citesc carti politiste, despre spioni si crime, dar in aceasta carte mi-a placut cum autoarea a unit spionajul cu romantismul, si cum s-a dezvoltat relatia lui Rafe cu Maggie pe baza lucrului in echipa.
  Cartile autoarei nu au o actiune care sa te dea pe spate, dar sunt redate intr-o forma care te „prinde”. Autoarea are un stil foarte „slefuit” , stie cum sa aseze in pagina si nu intrece limitele bunului simt. Mi-a placut foarte mult maniera delicata in care a descris scenele de dragoste dintre personaje. Fara vulgaritate si cu o tandrete din care sa reiasa ca intre ei e mai mult decat o simpla aventura. Personajele sunt complexe, au caracterele puternice si se completeaza perfect.

  Pe Margot – Maggie, am admirat-o foarte mult. O femeie cu adevarat puternica, eu nu stiu daca as fi putut trece peste traumele prin care a trecut ea. Inima i-a fost franta din cauza neincrederii, tineretea si inocenta i-au fost luate de nise nenorocitii fatra inima. Tanara Margot, cea visatoare, care iubea si avea sperante pentru viitor, disparuse, lasand in urma o femeie pustie, dar care a trebuit sa gaseasca puterea si curajul sa mearga mai departe. ingropase iubirea si temerile adanc in inima ei, dar niciodata nu e prea tarziu sa incepi o noua viata, mai ales ca iubirea revine in cel mai neasteptat mod.

  Pe Rafe îl cunosteam din cealalta carte insa nu indeajuns. Stiam doar barbatul desfranat, ingerul cazut, care fuge de iubire ca :devil2: de tamaie. :chic:
  Aici îl cunoastem pe adevaratul Rafe. Patrundem in sufletul lui, îi aflam secretele, temerile, ffrustrarile si regretele. Nici pe el trecutul nu-l cruta si este nevoit sa dea „nas in nas” cu el, unde se astepta mai putin. Aceasta ciocnire a prezentului cu trecutul îl va ajuta sa inteleaga, sa descopere secrete si sa regaseasca iubirea si încrederea care îi fusesera furate.

  Dupa aproape 13 ani doi oameni care s-au iubit se reîntanlesc pe baza luptei dintre englezi si francezi, a ranchiunii si a urii dintre acestia. Rafe si Margot trebuie sa revina in trecut, sa gaseasca raspunsurile la intrebarile lor si sa mearga mai departe.
  Amandoi aveam nevoie de o a doua sansa, viata trebuia sa le dea macar o mica parte din ce le luase. Nu le putea da inapoi anii tineretii, dar le putea înapoia iubirea intr-o forma mai matura. Dragostea lor nu murise niciodata, fusese doar ingropata de temeri, de suferinta si de timp. Amandoi aveau nevoie unul de altul pentru a se vindeca si pentru a merge mai departe.
  Mi-a placut mult de Robin, un barbat adevarat si un om bun. A inteles ca era in plus, ca Maggie nu l-ar fi putut iubii niciodata, pentru ca marea ei dragoste fusese Rafe. Finalul a fost unul romantic si foarte emotionant! De aici au un viitor impreuna si mult de recuperat. :chic:
  Nota 9!

  • @Alexandra: Eu tocmai asta am apreciat la scriitoare, a venit cu altceva, nu doar romantism si poveste de dragoste ci si actiune, spionaj (dar mie imi plac povestile cu spioni, asa ca sunt subiectiva 😉 ). Iar Robin are si el povestea lui si isi gaseste sufletul pereche.

  • @Alexandra: :yeah:
   Abia astept sa citesc si povestea lui Robin! :girl10: :girl10: :girl10:

  • @Alexandra: :ap: :ap:

  • @Yulya: :*

  • @Alexandra: :yeah:
   MJP propune niste teme ambitioase. Nu este doar romance pur, este intriga puternica, adrenalina, iar in spate sta secvente interesante de istorie. Mi-a placut Taina Contesei desi pe alocuri m-a nemultumit. A fost mai mult un sentiment difuz, nu ceva foarte exact.
   Povestea lui Robin insa m-a incantat la maxim ^__^ . Astept cu interes parerea ta despre Calatoria spre iubire. 😉

  • @charm: Asa este! Acum citesc Compromisul inimii, si apo Calatorie spre iubire. Stiu ca mai este o serie carte include mai multe carti dar mi se pare normal sa le citesc asa pentru ca intr-un fel sau altul au legatura intre ele.

  • @Alexandra:Compromisul inimii trebe citita inaintea cartii Taina contesei :yeah: eu am citit-o inainte sa ma apuc de serie si mi-a prins bine,chiar daca restul nu le-am citit in ordine si au tradus prima carte din serie la o distanta foarte mare de timp!

  • @Alexandra:
   :zece_din_zece:

  • @Yulya: :yeah:
   @Anais: :heart1:

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.