Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Tainele trecutului – de Amanda Quick

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

 

TAINELE TRECUTULUI / SEDUCŢIE

de Amanda Quick

 

Titlul în engleză: Seduction

Număr pagini:

An apariţie: 1990

Editura Lira/Litera, Editura Colemus

Traducere:

Listă cărţi Amanda Quick – clic

 

Contele de Ravenwood, Julian Richard Sinclair / Diavolul, rămas văduv după moartea dubioasă a primei sale soţii – Elizabeth, găsită înecată într-un iaz, dorea să se căsătorească din nou cu Lady Sophy Dorring. După ce a fost refuzat de aceasta, a continuat cu propunerea sa cu privire la căsătoria lor, dar Sophy îi cedează după ce Julian îi acceptă cele 3 cerinţe ale sale, şi anume: să citească orice carte doreşte, să nu o lase la ţară şi să îi ofere 3 luni de linişte conjugală, iar abia după aceste trei luni, Julian îşi putea cere drepturile sale. Julian îşi dorea un moştenitor, nu o soţie care să îi stea pe cap, aşa că acceptă pactul, iar căsătoria are loc.

 

Prin această căsătorie, Sophy căpăta şi putere, cunoştinţe, aşa că acum putea să găsească vinovatul pentru moartea surorii sale, Amelia. Nu îi ştia numele, dar când Amelia a decis să îşi ia viaţa cu laudanum, îi vorbise lui Sophy despre dragostea sa pentru bărbatul respectiv, de ce luase această decizie – datorită sarcinii nedorite, dar aflase şi că Amelia a luat un inel oribil, înfricoşător de la bărbatul respectiv. Ulterior, atât Sophy cât şi soţul ei Julian, aveau să afle câteva detalii despre acel inel, dar şi că existau mai multe inele create pentru un club anume.

 

Căsnicia celor doi se desfăşoară într-un stil amuzant – specific scriitoarei – pentru că acum cad la pace şi se înţeleg, iar în următoarea clipă se tachinează şi ajung să pună piciorul în prag. Un lucru este cert, şi anume că amândoi se iubesc, iar tot ce aveau de făcut acum era să îşi recunoască sentimentele.

Sophy îl iubea pe Julian încă de când avea 18 ani, adică de mai bine de 5 ani, dar iubirea ei era atât de mare încât, atunci când marea curtezană Charlotte Featherstone o şantajează (vroia 200 de lire ca să nu îi treacă numele lui Julian în cartea de memorii pe care urma să o publice; cartea cuprindea numele tuturor clienţilor ei), Sophy decide să se dueleze cu ea. Din fericire pentru cele două femei, Julian află de duel la timp şi îşi salvează mireasa. Sophy vroia ca Julian să înceteze să o mai apere atât – mai ales de amanţii primei lui soţii, să o lase să ia propriile ei decizii, să nu îi impună să facă ceva anume.

După ce Sophy rămâne însărcinată – de menţinut că Julian nu a respectat cele 3 luni, dar nici nu a obligat-o să îi cedeze – Julian decide să o trimită din nou la ţară şi astfel să o protejeze şi să nu îi permită să se ocupe ea de proiectul privind ucigaşul surorii ei, urmând ca şi el să vină la ţară după câteva zile.

Sophy nu a fost deloc bucuroasă să ajungă din nou la ţară, mai ale singură. La aproape 2 săptămâni de la căsătoria lor, Julian era pe punctul de a încălca cerinţa cu cele 3 luni, dar pentru că Sophy ştia foarte multe lucruri despre plante de la bătrâna Bess, i-a pregătit lui Julian un ceai şi astfel l-a adormit, iar ea a scăpat de ceea ce urma să se petreacă între cei doi. Ca să îl convingă că s-a consumat căsătoria lor, Sophy a preparat un amestec din plante pentru ceai asemănător sângelui, dar pentru că era speriată şi nici nu ştia cât să toarne pe aşternuturi, a turnat o cantitate mare de lichid. Julian nu îşi amintea absolut nimic, dar când a văzut pata aceea imensă de sânge, a crezut că a fost o adevărată brută. Sophy nu a putut să îl mintă multă vreme pentru că se simţea vinovată, dar când Julian a aflat adevărul, a decis să o lase la ţară până ce aveau să se termine cele 3 luni. Sophy, după ce a meditat o săptămână, a decis să meargă la Londra după Julian şi să devină cu adevărat soţia lui, doar ca să nu stea la ţară.

Acum trebuia să revină la ţară chiar dacă era soţia lui Julian din toate punctele de vedere, ba chiar mama primului său fiu.

 

Sophy, găseşte jurnalul lui Elizabeth şi află că aceasta a fost însărcinată cu copilul lui Julian, dar a reuşit să scape de copil printr-o metodă oribilă – să i se tragă sânge din corp. Când a rămas pentru a doua oară însărcinată, Elizabeth purta copilul unuia dintre amanţii săi – Waycott, care acum se ţinea după Sophy – şi nu dorea să îl păstreze. Pentru că bătrâna Bess nu a vrut să o ajute, Elizabeth a ales calea sinuciderii într-un iaz. Înainte să moară, Waycott se afla şi el la iaz, iar pentru că smaraldele familiei Ravenwood îl atrăgeau, nu s-a sfiit să le fure.

 

Când Sophy a aflat adevărul despre Elizabeth, a decis să o viziteze pe bătrână, dar când se întorcea spre casă, Waycott a răpit-o şi a dus-o la ruine. Aici, Sophy află că el era adevăratul criminal al Ameliei şi reuşeşte să scape de el, dându-i să bea un ceai. Când Sophy a ajuns acasă, iar Julian a aflat, nu a putut să nu dea fuga la ruine. Şi-a recuperat smaraldele familiei şi a aşteptat ca Waycott să se trezească. După ce acesta şi-a revenit din lungul somn, Julian i-a spus cât avea să îl excludă din societate şi cât de rău o să îi fie dacă nu părăseşte ţara, iar Waycott a ales să pună mâna pe un pistol şi să îşi tragă un glonţ.

 

Cum se termină povestea? Rămâne să aflaţi voi.

 

Tainele trecutului-tile

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. :heart5: mi-a placut mult cartea

 2. Tainele trecutului (Seduction) de Amanda Quick

  Julian Richard Sinclair, conte de Ravenwood, vaduv, cunoscut pentru temperamentul lui diabolic, are nevoie de o sotie si de mostenitori, el este indignat cand lord Dorring ii spune raspunsul de refuz a lui lady Sophy Dorring, ceea ce il determina sa-i repete cererea doar fata in fata, iar Sophy cu toate ca este indragostita de el de multi ani, tot il refuza prima data, apoi la insistentele lui ii spune sa-i accepte dorintele ei si apoi se vor casatori. Una din dorinte este sa o ia la Londra, ea vrea sa-l descopere pe cel care a determinat-o pe sora ei, Amalia sa se sinucida, a doua sa o lase sa citeasca orice carte doreste, iar a treia sa nu-i ceara drepturile lui de sot, el accepta doar trei luni. Cei doi se casatoresc, petrec luna de miere la mosia Norfolk, intre ei exista o atractie, el incearca sa o seduc, se poarta bland, amabil, atent, iar casatoria se consuma inainte de cele trei luni. La Londra, Sophy are mare succes in viata mondena, pasiunea ei pentru medicina naturista ii ajuta pe multi si le trateaza afectiunile, bolile.
  Autoare ne delecteaza cu dialoguri amuzante, inteligente intre cei doi protagonisti, cu o prietenie intre Sophy si lady Frances Sinclair (Fanny), matusa lui Julian, Harriette Rattenbury (Harry), Anne Silverthorne, Jane Morland, toate fan carti „Memorii” de Charlotte Featherstone, o demimondena, dar si cu secrete despre viata lui Elizabeth, prima sotie a lui Julian, o vrajitoare cu farmece irezistibile, sau de vicontele Waycott, de smaraldele Ravenwood, bujuterii de familie, de duelul provocat de Sophy cand Charlotte o santajeaza cu dezvaluiri despre sorul ei.

 3. Astazi am scris despre Tainele trecutului asa ca las link: http://the-adventures-of-a-lady.blogspot.ro/2014/11/tainele-trecutului-de-amanda-quick.html
  9.7 este nota oferita

 4. Tainele trecutului – Amanda Quik:

  Intotdeauna am ocolit cartile Amandei, nu stiu de ce, aveam un sentiment ca nu sunt pe gustul meu si bineinteles ca m-am inselat. Este prima cartea a autoarei citita de mine si ii multumesc Andrei pentru ca mi-a recomandat-o si ca mi-a deschis ochii in privinta stilului autoarei.
  Cu adevarat este o bijuterie, o poveste minunata, plina de farmec, de neprevazut, de mister si romantism.
  Personajele sunt superbe, mai ales draga de Sophy, Julian ma suparat dar este un persoj frumos, in sensul ca are complexitate, caracterul lui denota forta si onoare.

  Sophy, este genul de eroina pe care poti sa o admiri si sa o iubesti din toata inima!
  Autoarea a creat un un personaj atat de frumos, de feminin, i-a unit toate calitatile si a facut-o sa fie o femeie cum nu e alta, i-a modelat spiritul asa cum un pictor ar modela chipul delicat al unei femei. Felul ei curajos, spiritul ei bland si puternic o fac sa fie aparte de restul femeilor. Era diferita prin felul ei dezordonat de a arata dar era altfel si prin calitatile ei sufletesti. Genul de femeie care gandeste calm, cum am spune noi „la rece”, nu se lasa intimidata, are inteligenta, intelepciunea necesare sa decida si singura si sa actioneze atunci cand e nevoie. Crescuta la tara departe de rautatile si de ipocriziile „Inaltei societati” . alinand bilile oamenilor, avea o diafanitate dar si un simt al datoriei , al onoarei, rar intanlite la asa-zisele „doamne” de la oras. Contrastul dintre frumusetea ei exterioara si interioara este foarte bine subliniat, pentru ca nu putea sa fie totul perfect.

  Ma enervat la culme personajul lui Julian:
  Dezamagit de prima lui sotie, avea un comportament arogant, pozesiv, poruncitor. devenise un om sceptic si rece. Gelozia lui, neincrederea fata de Sophy fac ca viata lor de cuplu si casnicia sa fie una instabila, gata sa se „darame” oricand. Faceau un pas inainte dar se intampla ceva si faceau mai multi inapoi. Totus, s-a dat pe brazda la sfarsit, cand a inteles ca Sophy nu e Elizabeth, ca are o sotie care il iubeste, demna de toata increderea si iubirea lui.

  Mi-a placut si prietenie dintre Sophy, Ane si Jane, felul cum fetele au sprijinit-o si au ajutat-o sa mearga mai departe. Un simbol foarte frumos este cel al smaraldelor. Prin acele smaralde, Julian ii incredinta lui Sophy tot ce avea, tot ce visa si tot ce spera, iar ea ii daruise totul inca de cand era mica, chiar daca el nu stia. Deasemenea ma impresionat cum Sophy a reactionat in fata bratarii si in fata cartii, faptul ca o bucura mai mult o carte decat o bijuterie arata cat de simpla si sensibica era.
  Pentru cine nu a citit cartea, o recomand cu multa caldura, iar eu cu siguranta o sa mai citesc carti ale autoarei.
  Nota 9.5 pentru carte, 9 pentriu Julian si nota 100 pentru Sophy!!!

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.