Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Te astept – de Jennifer L. Armentrout

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

TE AŞTEPT

de Jennifer L. Armentrout (J. Lynn)

 

Titlul în engleză: Wait for you

Număr pagini: 380

An apariţie: 2013

Seria Wait for you: Te aştept, Te doresc,  Stay with me, Fall with me, Forever with me, Fire in you

Editura Epica

Traducere: Cristina Jinga

Listă cărţi Jennifer Armentrout (J. Lynn) – clic

 

N-am înţeles de unde şi până unde asemănarea dintre „Te aştept” şi „Cincizeci de umbre ale lui Grey„. Deasupra descrierii nu spune nimic legat de vreo asemănare, dar se subînţelege. Cu „E uşor să te iubesc” se aseamănă oarecum. Eu cel puţin m-am gândit de câteva ori la această carte. Poate de aceea, în prima jumătate a cărţii eram decisă nu să-i dau nota zece, ci un 9,9. Până la final m-am răzgândit puţin şi am depunctat. Am depunctat pentru că în ultima parte, spre final, mi s-a părut cam rece acţiunea şi lipsită de acea strălucire care m-a însoţit în mare parte din cartea „Te aştept„. Acum, nu trageţi concluzia că m-a dezamăgit. Cartea chiar mi-a plăcut şi am citit cu neruşinare ore în şir pentru că m-a ţinut în suspans (mult prea mult) şi eram curioasă când acceptă Avery să iasă la o întâlnire cu Cam, când se sărută, când fac sex, ce s-a întâmplat mai exact în noaptea de Halloween, apoi a apărut în peisaj „prietena” lui Cam – care a reuşit să-mi crească tensiunea ori de câte ori apărea în peisaj. Doamne, ce răbdare a mai avut Avery cu Cam şi amica lui! De autoare nu mai spun câtă răbdare a avut să creeze astfel de scene şi să o suporte pe Steph.

O admir şi sunt încântată de stilul autoarei. Am convingerea că o să primească multe voturi pozitive şi în ţara noastră. Noi suntem un grup de romantice – aş spune clasice, însă cărţile de acest gen sunt o mare gură de aer proaspăt, atât din prisma modului în care au fost scrise, a vârstei personajelor, a traumelor lor, a faptului că sunt scrise la persoana I şi uneori îţi lasă impresia că vorbeşti cu personajul şi se realizează o legătură între tine şi el. Chiar vă recomand cartea şi îi mulţumesc Elenei Cristina că mi-a adus aminte de această carte. ^__^

Revenind la personaje, despre Cam aş spune că nu are cine ştie ce secret, dar dacă am sta să aprofundăm problema, am putea să discutăm mult şi bine despre ceea ce a păţit personajul pe care el l-a apărat. El a avut o reacţie firească şi nu l-aş judeca, nu l-aş condamna şi nu mi se pare ceva de ascuns. Aş spunea doar atât „i-a oferit ceea ce a meritat” (citiţi ca să aflaţi). L-am admirat şi am visat când citeam detalii legate de fizicul lui. Nu mai comentez nici acest aspect, dar îi spun Ancăi că m-am gândit la „acea” pagină de Facebook :mrgrenn: şi mi-am spus că eroul cărţii trebuie să semene cu vreun bărbat de acolo. L-am apreciat pe Cam pentru răbdarea şi înţelegerea de care a dat dovadă. M-a enervat el cu „amica” lui, dar s-a comportat de nota zece cu Avery şi nu pot decât să o felicit pe autoare pentru cum a creionat acest personaj.

Avery… de ea am spus uneori că vrea să mănânce sufletul cititorului. I-am înţeles reacţiile pe de o parte (perfect logice şi fireşti), dar pe de altă parte arăta că vrea şi poate să ducă o viaţă normală, că îl doreşte pe Cam, dar aşa-i făcea plăcere să facă o furtună într-un pahar cu apă şi să-l trimită pe bietul Cam la naiba. Îi sfărâma sufletul şi lui, dar şi mie 🙁 . Prea îmcăpăţânată şi nu realiza că trebuie să închidă capitolul trecut înainte să rămână complet singură. Am compătimit-o pentru că a avut atâţia oameni dragi aproape şi apoi a trecut prin nişte momente de singurătate. Mi-a plăcut că autoarea a arătat şi partea neagră a lucrurilor şi a lăsat de înţeles că trebuie să fim atenţi la deciziile pe care le luăm pentru că ne pot costa mai mult decât preconizăm.

Sunt slabe şanse să nu vă placă această carte şi să nu-i îndrăgiţi pe Cam şi Avery (şi nu numai), să nu apreciaţi stilul autoarei şi să nu vă bucuraţi de scenele romantice, erotice, de scenele în care suferinţa îşi face cuib, de mister şi suspans.

Lectură plăcută!

FM,

 

 

Descrierea cărţii:

Avery Morgansten vrea să-şi schimbe complet viaţa, plecând din locul natal şi încercând să se îndepărteze de ceea ce i se întâmplase în urmă cu cinci ani. Avea numai paisprezece ani când a avut parte de o nedreptate şi a fost trădată de cei care ar fi trebuit să o iubească cel mai mult. Uneori, chiar şi Avery se întreba ce se întâmplase cu adevărat în acea noapte de Halloween. Dar nu mai conta. Aici nimeni nu o cunoştea, nimeni nu bănuia şi nimeni nu-şi putea imagina ce ascundea ea în zilele de vară, sub o brăţară. Decizia de a se muta, îi aparţinea şi considera că fusese cea mai bună alegere pe care o făcuse.

Într-una din zile întârziase la cursul de astronomie şi a intrat în fugă pe holul de la etaj, izbindu-se de un trup masiv al unui băiat cu ochi albaştri. Numele lui este Cameron Hamilton şi spre marele ei ghinion, este colegul ei la cursul de astronomie. Un real ghinion pentru că Ochi Albaştri este atât de sexi, încât ea nu are suficientă putere să rămână indiferentă faţă de farmecele lui. Avery şi-a propus să păstreze distanţa de el, dar nu şi Cam. La scurt timp, când Avery se îndrepta spre casă, Cam i-a ieşit din nou în cale. Se afla la volanul maşinii lui, cu o şapcă de baseball pe cap, dar cu cozorocul la spate, şi cu bustul gol. Cu tatuajul din partea dreaptă a pieptului şi cu pectoralii la vedere, Cam se opreşte să discute cu Avery, însă ea simte cât de periculoasă poate să fie atracţia faţă de el şi imediat cum prinde momentul oportun să fugă, nu stă pe gânduri şi se furişează.

Însă „ghinionul” pare să fie de partea ei din nou şi din nou pentru că peste puţin timp îl reîntâlneşte pe Cam şi descoperă că amândoi locuiesc în aceeaşi clădire, ba chiar devin parteneri în cadrul unui proiect la astronomie. Şi ce poate să fie mai romantic, mai apetisant şi mai periculos decât să studiezi cerul pe timpul nopţii alături de un tip atât de sexi precum Cam? Dar de ce fuge Avery de fiecare dată de el? Ar putea Cam s-o convingă vreodată să fie cu el? Ce secrete ascund cei doi şi cum ar putea să le influenţeze relaţia? Ce ascunde Avery sub brăţară? Ce s-a întâmplat cu adevărat în urmă cu cinci ani şi de ce nu poate Avery să treacă peste acea noapte? Cine este persoana care îi trimite e-mailuri şi mesaje rău intenţionate lui Avery?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,7/10

 

Te astept-horz

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. ma bucur mult ca ti-a placut.
  este frustrant sa vrei sa comentezi si sa te abti sa spui unele lucruri pentru a nu deconspira prea devreme anumite informatii si a strica farmecul lecturii pentru ceilalti.
  este o carte minunata si ma bucur ca o am.

 2. Anais-Isabelle :

  Abia astept si eu sa o citesc!

 3. Cât de repede ai citit-o! Mă bucur să aud că ți-a plăcut. Eu am zis că citesc „Prințesa Annie”, dar după ce am aflat că nu-i chiar atât de bună am început „Coșmarul”. Sunt pe la 125 și-mi place, nu e înfricoșătoare, deocamdată. :chic:

  • Se citeşte repede. Şi la fel spun şi despre Mă pierd în tine. Sunt cărţi frumoase şi atractive. S-ar putea ca ultima carte să fie mai interesantă decât Te aştept şi totuşi să-i dau o notă mai mică. Mi se pare aiurea o relaţie cu un frate după ce moare celălalt. Asta e… De vină este religia noastră care interzice relaţiile între rude şi aşa mi s-a întipărit pe creieraş.

  • Deci unul dintre frați moare și iubita acestuia se îndrăgostește de celălalt frate? Auci, e puțin cam … mi se pare dureros. 🙁

  • Ea l-a iubit mult pe Kyle. Se cunoşteau din totdeauna şi făceau totul împreună. Era firesc să fie iubiţi mai târziu. De pe la 16 ani au devenit iubiţi, făceau sex des, iar la 18 ani când urmau să plece la studii şi exista riscul să fie despărţiţi, el a cerut de soţie. Deşi îl iubea, i-a spus că trebuie să mai aştepte, deci l-a refuzat. El s-a întristat (logic – pentru că ţinea foarte mult la ea şi ar fi fost dispus să piardă totul ca să fie cu ea), afară ploua torenţial şi un fulger a lovit într-un copac. Copacul a căzut peste el, o ţepuşă a intrat prin Kyle şi aşa a sfârşit.
   Ea -> „aoleu, m-aş arunca pe sicriu şi mai că aş intra cu tine în pământ”, dar ceva nu s-a pupat aici. Dacă îl iubea atât de mult, jelea atâta după el, fusese şi ea rănită în acel „accident”, mai stătea să-şi ia tocuri în picioare şi mai apoi să-l sărute pe fratele lui Kyle (şi-l văzuse numai de două ori în viaţa ei, şi atunci cu ani în urmă)? Ceva nu s-a legat şi parcă reacţiile ei n-au fost pe măsura suferinţei.
   Apoi acţiunea se mută la New York, după doi ani, unde se reîntâlnesc. Ce să zic? Încă suferă după acea noapte, Colton (fratele lui Kyle) are nişte secrete şi nişte părţi întunecate, daaaaar eroina cam sare pe el. Doarme cu el deşi abia l-a reîntâlnit, îi dă pantalonii în jos în timp ce doarme, îi pune mâna ştim noi unde :mrgreen: şi face ştim noi ce cu mâna :)) .
   Pe de o parte pare că suferă mult, dar pe de alta prea sare pe fratele fostului ei iubit. Acum depinde cum vezi lucrurile, pentru că putem să le interpretăm şi altfel.

 4. Cu siguranta trebuie sa o am si s-o citesc! Daca este la fel de frumoasa ca si ” E usor sa te iubesc”, eu sunt multumita.

  • Este frumoasă. Să citeşti şi Mă pierd în tine. Măi fetelor, Epica scoate chiar cărţi frumuşele. Sunt surprinsă plăcut de ei şi îi felicit.

  • FM, zici ca pot trece deja si ” Ma pierd in tine” pe lista?!! Abia astept sa iti citesc recenzia :cloud9: .
   Bravo celor de la editura Epica! :ap:

  • Da. Să o treci şi să o citeşti pentru că vreau să aflu şi părerea voastră 😀

 5. :hula1: As fi putut jura ca vei fi cucerita de stilul lui Jennifer L. Armentrout!!! :hula1:
  Inca n-am citit-o pentru ca o am doar in engleza, dar abia astept sa pun mana pe ea…. :wait:

 6. Claudia Mioara :

  O recenzie frumoasa! Cred ca este o carte buna.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.