Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Fagaduiala de Lorraine Heath

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

Făgăduiala

de Lorraine Heath

 

 

Titlul în engleză: The Earl Takes All

Număr pagini: 380 (în engleză)

An apariţie: 2016 (in USA) / 2017 (Romania)

Seria Ticăloșii din Havisham / The Hellions of Havisham: Iubire fără mască, The Earl Takes All, The Viscount and the Vixen

(apare pe 29 iulie 2017 în colecția Iubiri de poveste)

 

Mulțumesc Andra pentru descrierea cărții.

Edward Alcott e un „pierde-vară”, un bărbat care nu realizase nimic în viața lui. De fapt, ni-l amintim puțin din „Iubire fără mască”. Cel puțin așa apare la prima vedere. Dar, dacă societatea ar ști ceea ce a făcut, în mod sigur ar fi fost alungat din sânul ei. Într-o noapte, el cade în ispită și o sărută pe Lady Julia Kenney, într-o gradină întunecată. Dar, speriat de pasiunea pe care Lady Julia o stârnește în el, Edward preferă să se facă nevăzut, mai ales că ea se căsătorește cu fratele său geamăn, Contele de Greyling.

Dar când tragedia lovește, pentru a onora jurământul pe care i l-a făcut fratelui său pe patul de moarte, Edward trebuie să pretindă că e Greyling, până ce contesa, Julia, naște copilașul. Julia își iubea soțul, dar îl tolera pe fratele acestuia – adică pe Edward. Totuși, după întoarcerea șui Greyling, după o absență de 2 luni, Julia își dă seama că ceva s-a schimbat. Contele e mai îndrăzneț, mai arogant și ceva mai stârnit – chiar dacă el tot limitează săruturile și ieșirile pasionale.

Dar, cu trecerea zilelor, Julia realizează că se îndrăgostește tot mai mult de el și că îi place mai mult această latură a lui. Pentru Edward, scânteia dorinței ce fusese aprinsă în noaptea în care a sărutat-o pe Julia, se transformă în ditamai focul, care îl cuprinde. Își dorește cu adevărat să fie soțul ei. Dar își dă seama că, dacă ea descoperă înșelătoria, îl va disprețui, pe lângă faptul că legea englezească nu îi permite să se căsătorească cu văduva fratelui său. Dar el trebuie să îndrăznească, să riște totul, de a da la iveală adevărul, chiar dacă e conștient că așa o va pierde pe Julia.

Oare cum va reacționa Julia față de așa o trădare? Cum vor reuși ei să se gestioneze cu situația, pentru a avea o viață împlinită? Cred că va fi o poveste de dragoste cu suspence, pasiune și sentimente trăite la maxim. Cel puțin, așa ne-a obișnuit Lorraine Heath până acum.

 

Copertă USA:

the-earl-takes-all

Copertă România:

fagaduiala

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. Claudia Mioara :

  Fagaduiala de Lorraine Heath e o carte de dragoste la superlativ.
  Lady Julia are parte de mult noroc in dragoste! E casatorita, iubeste si este iubita, ba chiar e insarcinata cu rodul iubirii lor. Un norisor in atata fericire ar cam fi cumnatul ei, Edward, frate geaman cu sotul ei. Edward e pus pe sotii, e cunoscut pentru bucuria lui de a trai, pentru aventurile lui, pentru placerea de a degusta bauturi, pentru a juca piferite partide. Dar cand o vede singura prin gradina, la o petrecere, o saruta cu patos pe Julia! Sarutul ii lasa inmarmuriti pe amandoi, iar cand Julia afla ca de fapt nu e geamanul cel bun se supara, dar nu-i va spune niciodata viitorului ei sot. Ba chiar insista ca el sa plece cu fratele lui intr-o aventura in tari indepartate!
  Acum sotul ei e mort, dar Edward ii respecta dorinta acestuia, facuta in ultimele lui clipe, de a o ajuta pe Julia, pana cand naste si sa fie in locul lui! Edward a placut-o intotdeauna pe Julia si acum traieste iadul! Mai ales can ea vrea sa fie imbratisata, ii sare in brate si-l saruta! Ba chiar vrea sa doarma cu el in fiecare noapte! Desi vrea sa fie distant, nu reuseste! A iubit-o mereu, iar acum se lasa pe aripile pasiunii! Desi stie ca ea va deveni dusmanul lui cand va afla adevarul, nu se poate abtine sa fie din ce in ce mai apropiat de ea! Julia simte ca se indragosteste din nou de sotul ei!
  Semnul mare de intrebare e cum sa nu-ti dai seama ca nu e sotul tau! Indiferent ca e identic din punct de vedere fizic, ai au ticuri diferite si totusi ea nu le observa! Marele ei noroc ca are parte de doua iubiri in viata, nu numai una ca ceilalti muritori! Are parte de iubirea a doi barbati buni!
  Intriga cartii e interesanta, firul epic te cucereste, iubirea celor doi te cucereste, ba chiar si certurile lor isi au deliciul lor! Nota 9,5!

 2. Fagaduiala de Lorraine Heath

  O lecție de viață cutremurătoare, însoțită de o a două șansă la fericire, dăruită de apariția unui iubiri mai presus de orice. Acestea sunt modurile în care autoarea își maturizează și își șlefuiește personajele principale și le dă certitudinea că nimic nu este întâmplător și că intr-un fel sau altul, Dumnezeu va compensa cu vârf și îndesat tot ce ti-a luat cândva.

  Pe Julia și pe Edward îi bcunoadtem fin cartea precedentă. Sunt doi oameni total diferiți, care trăiesc in moduri opuse și care se străduiesc să își construiască o existența după cum considera fiecare că l°ar face fericit.
  După cate ne dam seama, ea a reușit. Si-a intanlit iubirea vieții, s-a căsătorit cu Albert – un barbat ireprosabil, iar acum rodul iubirii lor este pe cale să se nască. Cu o frumusețe răpitoare, senzuală și delicată și cu o deputațe de necontestat, tânără lady are un loc privilegiat in societate, câștigând astfel admirația și respectul tutoror.
  Poate că până acum pare o femeie superficială, dar cum aparentele sunt inselatoare, descoperim in ființă ei o femeie șanjabila, dornică de dragoste și care vrea cu orice preț o familie unită și fericită. Trăiește intr-o lume colorată in roz, intr-un glob de sticlă gata să se spargă in mii de bucăți, însă neștiind ce îi pregătește viata, se aruncă in brațele unei pasiuni naicitoare și debordante, care îi dă aripi și o face să se simtă o femeie împlinită.
  Eu ca cititor și ca femeie nu am nimic să-i reproșez, pentru că am gasit personajul ei feminitatea și delicatețea unei tinere bine educate, încununate de dorinta oricărei femei de a se simții iubită, protejată și Deva dăruii la randul ei dragoste, siguranță și fericire.
  Faptul că nu a fost un personaj liniar a dat un farmec special poveștii. Evoluează încet, firesc si simplu. ,,Palma” primită de la viață o face să se maturizeze și să accepte situația cu capul sus și cu certitudinea că nu totul este pierdut, că nu a fost lăsată de izbeliște și că a primit încă o data șansă de a iubii și de a fii împlinita. In acelaș timp, îmvata să nu judece o carte după copertă, că ceea ce vezi la suprafața nu reflectă întotdeauna interiorul și că lasandu-se condusă de prejudecăți și de întrebarea ,,ce vor spune ceilalți”, își pune in pericol viitorul.
  Comportamentul ei față de Edward este unul frivol, respingător și indiferent. Fiind vorba despre fratele geamăn al soțului ei, încerca să adopte un aer politicos și rece. Nu îl suportă, vede in el tot ce este mau rău la un barbat, cinsiderandu-l doar un fustangiu notoriu. Ce învârte femeile pe gpdegete și care nu i-a nimic in serios. Toate aceste concluzii pripite au , prins” viață in sufletul ei intr-o noapte, pe cand el o sărută. Oricând s-ar minții că acel sărut pasional nu a însemnat nimic,in adâncul ei știe ce nu-i așa. Acel sărut a trezit-o la viață, i-a ,,arătat” cr înseamnă să vibrezi și să te topești in brațele unui bărbat. Teama o tine departe de pericolul ce-l reprezintă Edward și oricât de mult s-ar străduii șo oricât de fericita sr fii lângă soțul ei, tot nu poate uita acea noapte, care a marcat-o, iar acum fără să știe. Se întoarce in brațele acelui barbat care i-a ,,furt” primul sărut adevărat.

  Edward, bărbatul rău văzut de toți, afemeiatul notoriu și burlacul convins, ne-a dat o lecție despre ce înseamnă loialitatra, iubirea, prietenia necondiționată.
  Toată viata lui s fost evoluție, o inițiere care l-a transformat intr-un om hotărât, sigur pe el, dar și foarte singuratic. Crescut fiind de batrunul marchiz, și văzând suferință acestuia, a facut tot ce i-a stat in puțin să să se ferească de iubire. A călătorit prin toată lumea, a dus un trai de aventurier și si-a consttut o viață lejeră.Chipeș și fermecător, este înconjurat de multe femei,dar nici una nu il atrag pentru mai mult decât o simplă aventură. Însă, in sufletul să păstrează vie amintirea unei tinete inocente pe care a sarutat-o cu ani in urmă. Vinovăția acelei nebunii de moment nu-i dă pace, dar nici nu îi pare rău. Acel unic sărut îi va ramane cea mai prețioasă amintire toată viata. Așa credea el… Viata îi pregătește o surpriză de proporții, care îl va face să oscileze intre datorie și dorință, intre vis și realitate.
  In aceste împrejurări, iese la iveală bărbatul blând, grijuliu, pasional, iubitor, care trăiește numai pentru o singură femeie.
  I-am simțit lupta interioară, am , văzut” cum trecea de la agonie la extaz, din rai in iad. Zbuciumul lui intrrior este evidențiat de firul acțiunii, de întâmplările ce au loc în viata lui și e iubirea covârșitoare pe care o poartă Juliei.
  Cum să își asculte inima cand asta ar însemna să își trădeze fratele și cum să nu o facă cand nu vrea nimic mai mult decât să îi dăruiască femeii iubite tot ce are de dat??? Până să ajungă la final trec prin foc, prin momente dificile, care le pune la încercare iubirea și puterea de caracter.

  Totul intre ei e magic, ca intre doi oameni care abia încep să se cunoască și treptat își dau seama că se îndrăgostesc. Edward vrea să stea departe de Julia, însă ea îl vrea aproape pe așa zisul ei soț. Pentru scurt timp au parte de paradis, de împlinirea a două suflete unite de dragostea imensă ce și-o poartă. Însă când secretele ies la suprafața și furtuna ,,strică” tor ce au construi, trebuie să dea nas in nas cu realitatea cruntă ce îi așteaptă și să facă o alegere ce îi va , însoții” o viata întreaga.
  Dacă vor opta pentru iubire, vor avea o viață plină de fericire și de bucurii, dar vor fii respinși de societate, iar dacă vor alege despărțirea, vor traii in zadar, nefericiți și cu regretul a ceva ce ar fii putut să fie.
  Le-am aplaudat decizia și am fost mândră de ei că au ales calea iubirii.

  Ca de fiecare dată, autoarea s-a ,,jucat” cu sufletele personajelor și a transmis cititorului emoție, durere, tristețe și bucurie.
  Ca de obicei, am citit această poveste cu sufletul la gură și cu mult interes. Am urmărit cu placere și cu inima cât un purice evoluția personajelor și firul narativ, care a fost încărcat de romantism și de momente frumoase.
  Este greu să îți imaginezi o astfel de poveste in realitate. Dacă nu ași fii avut certitudinea că are happy end, nu m-aș fii încumetat să o citesc. Este groaznic să îți moară fratele și să îți ceară să îi iei locul, să o ai atât de aproape pe femeia la care ții, dar să conștientizezi că nu este a ta și că tu ești doar un intrus in viata ei..
  Iar pentru biata Julia m-a durut sufletul, pentru că i-am înțeles mâhnirea. S-a trezit dintr-o dată in brațele unui străin (de care s-a îndrăgostit nebunește) și cu soțul mort,.

  Pentru tot ce am trăit datorită cartii acesteia, îi ofer nota 10.

 3. LORRAINE HEATH – FAGADUIALA
  Si aici avem o poveste frumoasa, insa am intampinat oarece retineri din cauza evenimentelor si nu m-am avantat cu inima deschisa de la inceput. Edward si Albert Alcott sunt frati gemeni, atat de asemanatori si totusi atat de diferiti unul fata de celalalt. Amandoi au fost crescuti de marchizul de Madsen ca niste frati, impreuna cu Ashe si Locke, baiatul de drept al marchizului. Povestea incepe atunci cand Albert, contele de Greyling decide sa se casatoreasca cu Lady Julia, iar Edward isi baga coada si o saruta pe logodnica fratelui sau : spuneti-i curiozitate, rautate sau pasiune, oricum ar fi, Julia afla si il palmuieste pe Edward, iar intre ei se sapa o prapastie ce nu mai poate fi trecuta nici de dragul omului pe care amandoi il iubesc : Albert. Julia devine contesa de Greyling si viata ei casatorita cu Albert e minunata, se iubesc si se inteleg unul pe altul, iar iubirea e frumoasa, insa intr-un moment nefericit, Albert decide sa plece intr-o ultima calatorie aventuroasa alaturi de fratele sau, intrucat Julia e insarcinata si dupa venirea pe lume a bebelusului nu mai vrea sa-si paraseasca familia. Vestea bomba e ca Albert moare, iar Edward se intoarce in casa fratelui sau si-i ia locul. Credeti ca e rautate din partea lui sau are vreun plan marsav ? Nici gand : vrea, la rugamintea fratelui sau aflat pe patul de moarte, ca Julia sa fie linistita pe parcursul ultimelor luni de sarcina, fiind predispusa la pierderi de sarcina anterioare, urmand ca dupa ce naste sa-i spuna adevarul oricat de dureros ar fi acesta. La inceput par doi straini si chiar asa si sunt, desi Julia e contrariata de schimbarea sotului sau, apoi o pune pe seama sarcinii sale, insa incetul cu incetul se apropie unul de celalalt si isi dau seama ca ajung sa fie fericiti unul in compania celuilalt. Fratii de suflet ai lui Edward nu prea sunt de acord cu aceasta pacaleala, dar inteleg situatia si ii acorda acestuia circumstante atenuante. Dar ce se intampla atunci cand Edward nu mai vrea sa renunte la viata de sot si la noua sa familie ? Si ce se va intampla atunci cand Julia va afla adevarul despre moartea sotului sau ? Va avea resentimente fata de Edward ? Si chiar daca cei doi vor recunoaste ca au sentimente unul fata de celalalt si vor trece peste aceste neintelegeri, oare mai au vreo sansa sa devina un cuplu legitim, tinand cont ca Julia ar trebui practic sa se casatoreasca cu cumnatul ei ? Noroc ca intotdeauna exista solutii mai mult sau mai putin ortodoxe, dar care fac ca viata asta sa fie roz, sau sa aiba macar ceva tente de roz care sa-ti permita sa zambesti cu sufletul. Mi-e dor deja de cartile acestei autoare, ma prinde fiecare in parte si nu ma lasa sa-mi trag sufletul. Recomandarea mea e sa nu o ocoliti, scrie minunat! :cloud9:

 4. O carte minunată, sensibilă, profundă și răvășitoare.
  Am început-o cu sentimente amestecate din cauza poveștii triste și scandaloase aș zice, dar ca întotdeauna Lorraine Heath m-a prins de la primele rânduri.

  Am avut parte despre o lectură în care protagoniștii s-au salvat și vindecat unul pe celălalt, au plâns, au suferit, iar apoi au făcut pace cu trecutul și au mers înainte. Au fost doi oameni a căror lume s-a fărâmat în jurul lor, dar care au adunat cioburile unul câte unul și au creat o alta, un viitor plin de speranță. M-a accaparat desfășurarea relativ pașnică a poveștii în prima jumătate, la moșia izolată de iarnă, timp în care Edward, în urma rugăminții pe patul de moarte a lui Albert, a făcut tot ce i-a stat în putință ca o să protejeze pe Julia și copilul nenăscut.

  Edward a fost prezentat în prima carte din serie drept un bețiv pierde-vară, însă în Făgăduiala autoarea schimbă optica și ne dezvăluie bărbatul din spatele fațadei, cu nimic mai prejos decât fratele său, contele. Un om bun, dedicat și foarte răbdător care a înțeles-o pe Julia și când era supărată și nevoasă pe el și mai apoi când a ajuns confuză din cauza situației, care nu a încercat în niciun moment să o grăbească, care a respectat-o până ce ea a fost gata să-și urmeze noile sentimente, care a fost dispus să-i accepte deciziile fără să ceară sau să impună mai mult decât putea ea oferi.

  Julia s-a comportat exact cum s-ar fi comportat orice soție și orice femeie în locul ei. Stările ei și conflictele interioare, gândurile și ezitările, mânia și deznădejea au fost răscolitor prezentate, la fel de viscerale precum cele ale lui Edward. Am apreciat-o că a refuzat să trăiască în minciună, că a fost demnă și că a i-a iubit cât de mult a putut și pe Albert și pe Edward. Pasiunea ei de a desena animăluțe îmbrăcate ca oamenii și cu trăsături umane mi-a amintit de Beatrix Potter, autoarea unor cărți pentru copii care a trăit cam în aceiași perioadă cu acțiunea cărții de față.

  Cartea mi s-a părut mult mai bună decât prima din serie, mai adâncă, mai întunecată, mai dezvoltată din punct de vedere al introspecției personajelor, a dramei poveștii, a trăirilor prezentate, a deznodământului care a stat mult timp sub semnul întrebării.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.