Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Tort de iaurt

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

 

Tort de iaurt

Rețetă scrisă de Carmen M.

Ingrediente:

Siropul de la un borcan de 800 g de compot (orice fel, dar e preferabil mai acrisor)

3 pachetele gelatina

1 sticla Sana

2 cani zahar

2 plicuri vanilie

Frisca (orice marca) 1 kg

Cubulete de fructe (proaspete sau din compot — mere, pere, ananas, mango, mandarine, caise, portocale, Kiwi, etc)

Pachet mare de piscoturi (se poate si fara, dar iese mai gustos)

 

Mod de preparare:

Intr-un vas mai mare (cam de 4-5 litri) se bate bine Sana cu zaharul si vanilia, pana se obtine o spuma. In alt vas (eu folosesc un bol de doi litri) se bate frisca. In siropul de la compot se dizolva gelatina (atentie! siropul se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte!).

Peste spuma obtinuta din zahar, Sana si vanilie se pune 1/2 din frisca si se incorporeaza bine, iar apoi se pune gelatina dizolvata in compot, amestecandu-se din nou f bine. Restul de frisca se incorporeaza cu compozitia obtinuta (daca vrei poti sa opresti frisca pentru ornat, eu nu fac acest lucru pentru ca prefer sa ornez cu fructe).

Eu folosesc piscoturile fara sa le inmoi in siropul de la alt compot pentru ca asa le place alor mei, sa nu fie prea moi. Cum procedez: pentru ca sunt rotunjite la ambele capete, la unul dintre ele tai cam doi cm si asez piscoturile de jur-imprejurul unui vas de sticla termorezitenta (mi-am achizitionat 4 tavi de sticla termorezistenta, ideale pentru toata compozitia), iar apoi incep sa pun compozitia ca la chec — un strat de umplutura, un strat de fructe, din nou un strat de umplutura si apoi din nou fructe. Piscoturile sunt alunecoase, dar dupa ce pui primul strat de umplutura se stabilizeaza (le mai asezi cu mana). Apoi dai vasele la rece.

Pentru ca baiatul meu nu se zdrobeste dupa prajiturile cu fructe, unul dintre torturi il fac numai cu piscoturi: pun un strat de piscoturi de jur-imprejutul tavii, un strat cu bucatile de piscoturi taiate pe fundul tavii si apoi urmeaza aceiasi procedura ca in cazul fructelor.

Le poti alterna cum vrei, dar ai grija sa folosesti fructe acrisoare, pentru ca iti iese o compozitie destul de dulce.
Sper sa va placa!

Bon appetite!

 

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei


Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.