Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Tort de mere

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

 

Tort de mere

 

Ingrediente:

7 mere

250 grame unt

1 cană zahăr

nuci

stafide

2 pliculeţe zahăr vanilat

dulceaţă

6 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri făină

un praf de sare

sirop (câteva linguri zahăr caramelizat, apă, esenţă vanilie/rom, zahăr, cojile de la mere)

frişcă bătută

 

Mod de preparare:

Untul, zahărul, nucile, stafidele se pun în forma în care urmează să punem tortul la copt. Se bagă forma în cuptorul preîncălzit şi din când în când amestecăm şi verificăm dacă s-au topit untul şi zahărul.

Merele se curăţă de coajă, de codiţe şi de sâmburi. Le tăiem pe jumătate, punem dulceaţă şi nucă în interiorul lor, apoi unim cele două jumătăţi de măr.  Apoi le punem în cuptor, în tava cu unt şi zahăr (atenţie să se potrivească numărul merelor cu dimensiunea formei de copt şi să nu rămână spaţiu liber, altfel merele se vor duce în toate direcţiile). Le lăsăm la copt până când putem să apăsăm pe ele şi să observăm că au devenit moi.

Între timp se bat spumă albuşurile cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi continuăm să mixăm până când acesta se topeşte. Se adaugă treptat gălbenuşurile, iar la final făina cernută (nu mai mixăm, ci amestecăm uşor cu o lingură de lemn). Compoziţia rezultată se toarnă peste merele coapte. Se lasă totul în cuptor, la foc mic. Când blatul trece testul scobitorii, atunci oprim cuptorul şi lăsăm tortul să se răcească.

După ce tortul s-a răcit, îl mai însiropăm puţin, punem un platou mare deasupra lui şi îl răsturnăm. Preferabil să rămână astfel o vreme pentru ca siropul lăsat de unt, zahăr şi mere să intre şi acesta în blat. Se ridică forma în care a copt, apoi se poate orna cu un strat gros de frişcă.

Poftă bună!

 

IMG_5706 IMG_5708 IMG_5710 IMG_5715IMG_5730 IMG_5734

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.