Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Tort de mere

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)

 

Tort de mere

 

Ingrediente:

7 mere

250 grame unt

1 cană zahăr

nuci

stafide

2 pliculeţe zahăr vanilat

dulceaţă

6 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri făină

un praf de sare

sirop (câteva linguri zahăr caramelizat, apă, esenţă vanilie/rom, zahăr, cojile de la mere)

frişcă bătută

 

Mod de preparare:

Untul, zahărul, nucile, stafidele se pun în forma în care urmează să punem tortul la copt. Se bagă forma în cuptorul preîncălzit şi din când în când amestecăm şi verificăm dacă s-au topit untul şi zahărul.

Merele se curăţă de coajă, de codiţe şi de sâmburi. Le tăiem pe jumătate, punem dulceaţă şi nucă în interiorul lor, apoi unim cele două jumătăţi de măr.  Apoi le punem în cuptor, în tava cu unt şi zahăr (atenţie să se potrivească numărul merelor cu dimensiunea formei de copt şi să nu rămână spaţiu liber, altfel merele se vor duce în toate direcţiile). Le lăsăm la copt până când putem să apăsăm pe ele şi să observăm că au devenit moi.

Între timp se bat spumă albuşurile cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi continuăm să mixăm până când acesta se topeşte. Se adaugă treptat gălbenuşurile, iar la final făina cernută (nu mai mixăm, ci amestecăm uşor cu o lingură de lemn). Compoziţia rezultată se toarnă peste merele coapte. Se lasă totul în cuptor, la foc mic. Când blatul trece testul scobitorii, atunci oprim cuptorul şi lăsăm tortul să se răcească.

După ce tortul s-a răcit, îl mai însiropăm puţin, punem un platou mare deasupra lui şi îl răsturnăm. Preferabil să rămână astfel o vreme pentru ca siropul lăsat de unt, zahăr şi mere să intre şi acesta în blat. Se ridică forma în care a copt, apoi se poate orna cu un strat gros de frişcă.

Poftă bună!

 

IMG_5706 IMG_5708 IMG_5710 IMG_5715IMG_5730 IMG_5734

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)
Tort de mere, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Sectiune comentarii

11 comentarii la "Tort de mere"

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshock???cooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsad!?ideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthroll2orator1eating1lummuzica_2crazyeheart5love87sad_plechallo4palariehallo_10apgandesczecezece_din_zece-??-jperetib=))helpxla_multi_anibere_bereglob_cristallaugh90love_flagimbratisarebat1felicitaribatut_covoarein_gradinallovehaplobarmanhanlodesteptarea*bolnavcalcatyeahpanda1haha1hallogirl10bir1hol1scos_limbacloud9hula1reading5zidbored50sleepnobahdesnice7booksfreez1heart1chicpev1ceai_tare_1hallo3dancingsa_bemhaha2
  (Click ca sa te abonezi via e-mail)  
aboneaza-te la:
Anais
(cititor)
Anais

Pofta buna!
Eu am alta reteta, mai usoara: blatul se insiropeaza singur, e pe pilot automat: cu zeama de la merele in scortisoara.
Se face blat de pain d”Espagne, se pun merele si cand se raceste, deasupra se pune frisca naturala, proaspata! Combinatia celor 3 se topeste in gura!

Maria B
(cititor)
Maria B

Vreau si poze cu produsul finit! :sare_sare:

Maria B
(cititor)
Maria B

FM -- arata senzational! Pun pariu ca gustul este pe masura… eating1 ap

ionescu gabriela
(cititor)
ionescu gabriela

Tortul de mere,varianta mea, am invatat sa-l fac la scoala in clasa a VI-a. Merele curatate le scobeam in mijloc cu un cutitas. Acum fac mult mai simplu cu aparatul de scos samburi din mere. Tortul meu are numai zahar ars si mere umplute cu gem.Apoi pandispanul si dupa ce l-am rasturnat pun frisca.
Al tau sunt sigura ca este mai bun, avand si nuci,dar iti ia mai mult timp.
Sa ai pofta!

Anais
(cititor)
Anais

@ionescu gabriela:
Tot reteta asta se facea cand eram copil, la Buzau.E foarte bun.

Anais
(cititor)
Anais

Si eu tot reteta asta o fac, cu mere taiate in feliute subtiri, nu intregi si scobite. Acesta reteta e de la o matusa din Bucuresti, probabil fiecare zona geografica are specificul ei culinar.
Dar nu spune de nuci intregi si strafide, pentru noi e mai bine mai ales pentru ca stam cam prost cu dantura. :))

di
(cititor)
di

Usor de facut, usor de mancat! eating1

Ana Maria
(cititor)
Ana Maria citeste: www.the-adventures-of-a-lady.blogspot.com

Arata foarte bine! eating1 Tort de mere faceam regulat intr-un timp, imi placea mult. Imi place si acum doar ca nu am mai prestat, habar n-am de ce. Reteta mea e diferita. Merele le pun intregi, curatate bineinteles la mijloc. Uneori pun gem in ele, alteori nuci usor maruntite cu putin zahar sau uneori gem cu nuci Alteori nu pun nimic. Iar in vasul in case se coace, caramelizez zahar cu care imbrac si peretii. Pun merele si apoi torn aluatul. Acum ca mi-ai reamintit e cazul sa remediez situatia si cred ca am sa trantesc si eu un tort. Yummmy! eating1

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.