Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Tort diplomat

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

Tort diplomat

 

Ingrediente:

400 grame pişcoturi

sirop (zahăr, esenţă vanilie, apă)

1 esenţă vanilie

1 plic gelatină + 100 ml apă călduţă

500 ml frişcă lichidă

500 ml lapte

200 grame zahăr

2 linguri făină

5 gălbenuşuri

fructe din conservă (ananas, cireşe) sau portocale, kiwi tăiate în bucăţi

 

Mod de preparare:

1. Se pune siropul la fiert pentru a avea timp să se răcească îndeajuns până la asamblarea tortului. Aproximativ 400 ml de sirop este mai mult decât suficient pentru un blat din pişcoturi.

2. Gelatina se pune la hidratat în apa călduţă, vreme de 20 de minute.

3. Într-o cratiţă se pun: zahărul, gălbenuşurile, esenţa, făina şi se amestecă. Apoi se pune laptele, dar treptat. Crema se pune să fiarbă la foc mic. Amestecaţi continuu până când se îngroaşă crema şi dă de câteva ori în clocote. Se ia de pe foc şi se lasă 10 – 15 minute să se răcească.

4. Se adaugă gelatina hidratată în cremă şi se amestecă până când se încorporează. 

5. Frişca lichidă se mixează la viteză medie până când devine tare şi nu cade din castron. Se adaugă treptat crema de mai sus, continuând să mixaţi. Acum este momentul în care eu testez de fiecare dată crema, punând o cantitate mică pe o farfuriuţă şi lăsând-o câteva minute în congelator. Dacă după aceste minute văd că nu curge dintr-o parte în alta a vasului, ci capătă acea consistenţă specifică unei creme cu gelatină în componenţă, atunci ştiu că asambla tortul fără griji.

6. Într-o  formă de tort cu margini detaşabile, începeţi să aşezaţi pişcoturile puţin înmuiate în sirop. Mai întâi se pun pişcoturile de jur împrejurul formei, apoi stratul de jos/bază. Turnaţi un strat de cremă, unul de fructe, apoi continuaţi cu crema şi din nou cu fructele.

Tortul se lasă la rece până a doua zi.

Poftă bună!

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


  1. Cel de la cofetarie avea si gust de portocala, in crema, poate ca ei storc si acest fruct exotic?!

  2. Eu o fac cu banane (pasate) si stafide (inmuiate in esenta de rom). Ne place la nebunie!

  3. imi place mult, dar nu am facut niciodata – mi s-a parut intotdeauna dificil de realizat.
    cand ma uit la fotografii imi lasa gura apa.
    ce de retete !

    • Se face foarte, foarte uşor. Nu l-am făcut de puţine ori, dar nenorocul a făcut să nu-i fac poze. Nu mi s-a întâmplat niciodată să nu îmi reuşească sau să nu primesc laude la adresa lui.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.