Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Traieste clipa – de Nora Roberts

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

TRĂIEŞTE CLIPA

de Nora Roberts

 

Titlul în engleză: Savor the moment

Număr pagini:

An apariţie: 2010

Seria Bride Quartet/Cvartetul mireselorVis în alb/Legăturile inimiiParfumul iubiriiTrăieşte clipaFericiţi pentru totdeauna

Editura Lira/Litera

Traducere:

Listă cărţi Nora Roberts – clic

             Dacă v-am vorbit de primele două cărţi din Cvartetul mireselor (Vis în alb şi Parfumul iubirii) cred că este momentul să vă vorbesc şi despre cea de-a treia carte, Trăieşte clipa scrisă de Nora Roberts.

             Deşi Nora Roberts împlineşte 62 de ani în octombrie, reuşeşte să scrie ca şi când ar avea 20 de ani, să dea viaţă unor personaje foarte tinere, să dea impresia cititorului că are în faţă astfel de personaje.

               Dacă în „Vis în alb” Mac îşi întâlneşte jumătatea şi se logodeşte cu Carter, iar în „Parfumul iubirii” Emma şi Jack formează un cuplu şi se logodesc şi ei, în „Trăieşte clipa” este rândul lui Laurel să îşi întâlnească alesul.

                Mi se pare extraordinară relaţia celor patru prietene (Emma, Mac, Laurel şi Parker), relaţiile dintre băieţi (Del, Jack, Carter şi Mail) cât şi relaţiile dintre ei. Din punctul meu de vedere sunt o familie extraordinară, poate au genul de relaţie la care mulţi dintre noi sperăm să o avem la un moment dat cu cei apropiaţi nouă.

Trăieşte clipa / Savor the Moment – Nora Roberts – 2009

            Dacă Mac se ocupa de fotografii, Emma de flori, Parker de sarcinile nerezolvate de colegele şi prietenele ei, Laurel McBane era cea care realiza cele  mai delicioase prăjituri şi torturi pentru nunţile organizate de compania lor. Delany Brown (Del) era fratele lui Parker şi avocatul fetelor în afacere.

             Cele patru fete locuiau în casa lui Parker, fiecare având propriul spaţiu şi intimitate. Chiar dacă împărţeau aceeaşi casă, era ca şi cum fiecare avea propria casă.

              Dacă Jack a iubit-o ani la rând pe Emma fără ca ea să ştie, Carter la fel pe Mac, nici în cazul lui Laurel nu putea să fie altfel, doar că ea şi Del abia acum îşi pot arăta sentimentele. Del a avut grijă de toate cele 4 fete ca de propriile sale surori şi a refuzat să o vadă pe Laurel mai mult decât ca o soră, asta până într-o seară când a stat să bea bere cu Doamna G. În timp ce Laurel purta un maiou mulat şi o pereche de boxeri, se retrăgea în camera ei pe întuneric (după ce a servit o bucată de pizza şi apă minerală) şi se pregătea să urce scările, dar s-a izbit de un corp bărbătesc care s-a prăbuşit peste ea. Nu era altcineva decât Del care se retăgea şi el după berile consumate cu doamna G. Cu ocazia acestei întâmplări, încep să se schimbe uşor, uşor lucrurile între cei doi, iar Laurel îi demonstrează că nu trebuie să o vadă ca pe o soră, ci ca pe o femeie.

             Primul lor sărut avea să fie câteva zile mai târziu când Del îi cere lui Laurel să îi facă un tort pentru colega lui de muncă. Când vine să îşi ridice comanda, Laurel tocmai consumase şampanie, aşa că s-a lăsat dusă de val şi l-a sărutat pe Del. A urmat o săptămână de tăcere între cei doi, dar era clar că nu putea să o evite toată viaţa. Del îşi face apariţia tocmai când Laurel dansa cu Nick – în timpul unui eveniment. Acum începe să devină gelos, aşa că se retrage în bucătărie cu o cutie de bere. Puţin mai târziu avea să îşi facă apariţia Laurel care îşi simţea picioarele obosite după dans, aşa că se descălţa de pantofii ei Prada. Are loc o discuţie uşor aprinsă între ei, care se termină cu un sărut vărsând în acest timp apă pe ei. Laurel merge să se schimbe, iar Del îi observă minunaţii ei pantofi sexy şi îi trece prin cap să îi ia şi să îi lase un bilet lui Laurel prin care îi spune că i-a luat pantofii drept ostatici şi că să îl contacteze dacă îi vrea înapoi.

             Laurel îşi adora pantofii aceia şi îi vroia înapoi. Ştia codul de la alarma casei lui Del şi ştia şi unde îşi ţine cheia de rezervă. Dacă te gândeşti că s-a dus acolo pe furiş ca să îşi ia pantofii, ai ghicit. S-a dus când considera ea că Del nu-i acasă, dar…surpriză 😀 . Del era acasă şi aştepta să îi sosească mâncarea chinezească pe care a comandat-o. Evident că a rămas la cină şi nu doar atât, ba chiar s-a ales şi cu Del pe post de iubit, dar cu un pact: 30 de zile să facă tot ce fac adulţii, cu excepţia sexului, iar abia apoi să decidă dacă trec la următorul pas sau nu.

              Când cele 3 prietene, doamna G., Carter şi Jack au auzit de pact, toată lumea s-a pus pe pariat (inclusiv Laurel). Toţi au pariat că nu or să reziste atât de mult timp fără sex. Oare cine a câştigat pariul dintre cei 7? Sincer? Cel de-al 8-lea, Mal (cel care îi repara maşina lui Emma în „Parfumul iubirii”). Mal a apărut din nou în peisaj pentru că Parker era singură, iar fratele ei, Del s-a gândit să îi dea o mână de ajutor, dar evident că Parker s-a supărat pe el 😛 .

               Pe 4 iulie au sărbătorit împreună (toţi 8 adică 😛 ), iar Mal a auzit de pariu abia acum, aşa că nu s-a putut abţine să nu parieze pe 200 de dolari că pe 5 iulie Del şi Laurel  fac sex. Lucru care s-a şi întâmplat.

               Era imposibil să nu apară şi Linda în peisaj – mama lui Mac, cea care avea grijă să se combine cu orice bărbat de pe planetă, inclusiv cu tatăl lui Luarel, dar şi să scoată mereu bani de la Mac. A avut loc un schimb de replici dure din partea Lindei spunându-i lui Laurel că nu-i de nasul lui Del. Asta le cam dă peste cap relaţia celor doi, dar nu pentru mult timp pentru că aveau să plece cu toţii la noua casă de pe plajă cumpărată de Parker. După o discuţie aprinsă pe plajă între Laurel şi Del, care se lasă cu inimi frânte, aproape de răsăritul soarelui, Del intră în camera lui Laurel şi o obligă să meargă pe plajă. I-a mărturisit dragostea şi faptul că ea este aleasa lui, singura aleasă şi o cere în căsătorie cu inelul mamei lui, evident, sub privirile celorlalţi.

              Este o carte pe care v-o recomand  şi care te face să zâmbeşti, să priveşti lucrurile pozitiv şi (probabil) să vrei să fii în pielea personajului principal.

Traieste clipa-tile

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


 1. Ohoho, si la pagina asta tot primul comntator sunt.Quel honneur. 😉
  Vine recenzia.

 2. Traieste clipa – Nora Roberts.
  Editura Litera / Lirabooks.
  An aparitie : 2009.
  Traducere din limba engleza :Raluca Podeanu.
  Nr.pag.: 334.
  seria ”Cvartetul Mireselor”

  Laurel McBane este maestrul cofetar al firmei Vows, firma de organizat nunti.
  Pasiunea ei sunt torturile,prajiturile si tot felul de produse cu ciocolata.Dar cel mai mult ii place sa creeze tusa finala al oricarei nunti perfecte, si anume tortul miresei.
  Din mainile ei de artist,iau nastere cele mai stralucitoare,extravagante si dulci amintiri ale unei zile memorabile.
  Obisnuita sa se descurce singura ea ajunge maestru cofetar si datorita zanei bune,D-na Grady care o ajuta sustinand-o financiar ,in momentul in care fiecare din cele patru fete isi descopera menirea.
  Fiind mult prea modesta ,Laurel crede in dragoste dar nu isi imagineaza ca poate avea, parte de ea, mai ales ca la iubit,in taina,toata viata ei pe omul la care doar a putut sa viseze.
  Delaney ( Del ) Brown este avocat si asociat al firmei fetelor si fratele cel matur ,serios si responsabil al lui Parker Brown.
  El este sprijinul si sfatuitorul fetelor,un barbat puternic si inteligent pe care te poti baza intotdeauna ,desi viata ia dat o lovitura puternica lui si surorii sale.Fratii Brown au ramas orfani de tineri,dar Del reuseste sa-si pastreze compasiunea,spiritul ocrotitor si in acelasi timp sa se maturizeze, fiind mentor,indrumator si avocat al celor patru prietene.
  Pasiunea dintre Laurel si Del,izbucneste intr-o clipa in care cei doi schimba in sarut patimas.
  Va reusi Del sa o scoata pe Laurel din carapacea ei si sa darame zidul de neincredere in sine,pe care ea l-a ridicat in jurul inimii sale?
  Isi va invinge Laurel ,temerile si va reusi ea oare sa lase dragostea de o clipa,transformata in iubire eterna?
  Vedeti /revedeti aceasta cea de-a treia carte din seria ”Cvartetului mireselor”.

  Nota mea este 9,5. asezonata cu o calduroasa recomandare spre placuta lectura.
  De asemenea pofticiosilor le recomand o cutie cu bomboane de ciocolata asortata ,la alegere, la indemana in timpul lecturii. :chic: Sau le recomand sportul, in toate cele patru carti se face mult sport. De altfel Del si Laurel au parte de scena fierbinte,dupa o tura la sala de sport.

 3. Traieste clipa de Nora Roberts

  Laurel Anne McBann primeste un dar neasteptat din partea doamnei Grady, menajera familiei Brown, un cec pentru a studia la New York la Institutul Culinar, un visul din copilarie care il credea spulberat din cauza problemelor familiare.
  Cand Parker Brown propune o idee de afacere celor trei prietene de o viata, Emma, Mac si Laurel, toate sunt deacord, iar cu pasiunea fiecaruia vor transforma firma de nuntii si evenimente Vows intr-o firma de succes.
  Pasiunea lui Laurel este arta culinara, specialista in deserturi, torturi, cu gust si design adaptat cerintelor clintilor, chiar si pentru cei mai exigenti, ai firmei Vows.
  Laurel este indragostita din copilarie de Delaney Brown (Del), o dragoste secreta, Del o vede ca pe o sora mai mica, mereu sa o protejeze, dar ea vrea sa fie iubita, dintr-un impuls intr-o seara il saruta de Del pasional, patimas, ceea ce ii creeaza confuzie lui Del, el ii cere sa-si explice gestul. Dupa acel sarut, urmeaza altul, iar Del incepe sa o vada pe Laurel ca o iubita.
  Mi-a placut relatia lor cum a evoluat, de cum a ajutat-o Del si ceilalti ca Laurel sa nu se mai simta inferioara social sa sa accepte dragostea cu tot ce vine odata cu Delaney Brown, un mostenitor foarte bogat, din Connecticut, barbat sexi, avocat de succes de la Ivy League.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.