Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Un sarut periculos – de Amanda Quick

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

UN SĂRUT PERICULOS

de Amanda Quick

(Năluca de Amanda Quick)

 

 

Titlul în engleză: The Rivers Knows

Număr pagini: 296  (353)

An apariţie: 2007

Editura Lira/Litera (şi Lider)

Traducere: Alexandru Mihăilescu (Doru Mărculescu)

Listă cărţi Amanda Quick – clic

 

Sunt plăcut surprinsă de această carte. După cum ne-a obişnuit, Amanda Quick a adăugat în poveste crime şi criminali, mister, romantism, eotism, personaje neînfricate şi dornice să scoată la iveală adevărul, cât şi personaje demne de dispreţ şi înnebunite după bani şi putere. S-au tot adus în discuţie nişte crime şi sinucideri, dar să ştiţi că mi-am cam dat seama cine era criminalul. În jurul lui Elwin Hasting se află foarte mult mister şi aflăm de la bun început că este oaia neagră din poveste, dar nu şi lupul cel rău. Se pare că îi făcea plăcere să şantajeze oameni şi să scoată bani pe seama lor, dar uşor, uşor aflăm că este şi un potenţial criminal. N-am negat că se ocupă cu şantajul, însă nu mizam prea mult pe faptul că el este criminalul. Autoarea ne spunea că este un criminal sau potenţial criminal, aşa că mi se părea că este aruncat prea în faţă ca să fie adevărat. Puţin mai târziu am făcut legătura între ceea ce căuta Louisa la el în cameră – dovezi care să ateste legătura lui cu un bordel anume – şi văduva-prostituată. Atunci mi-am dat seama cine era aceasta din urmă şi mi-am zis că dacă tot se ascunde, înseamnă că a avut un rol important atât în afacerea cu şantajul cât şi în cea cu crime. Nu m-am înşelat şi trag concluzia că autoarea nu a ascuns criminalul şi nici nu a dorit acest lucru. Nu, nu-l consider un dezavantaj şi poate din cauză că mi-a plăcut să urmăresc acest personaj şi să-i observ tacticile şi răutatea. Trebuie să mărturisesc că mi-a plăcut cum a ţesut autoarea această pânză malefică unde a cuprins răutăţile şi răutăcioşii.

Personajele principale mi-au plăcut şi spun asta nu numai datorită experinţelor prin care au trecut, ci şi pentru că au colaborat frumos în anchetele lor, iar dragostea s-a înfiripat şi mai frumos între ei. Au dat dovadă şi de multă pasiune. Mi s-a părut interesant ce s-a petrecut între Anthony şi logodnica lui şi  inclusiv moartea ei. Evident, păstrez misterul şi vă las să citiţi aceste detalii. Foarte interesant a fost şi trecutul eroinei, Louisa şi a avut mare noroc să întâlnească o persoană atât de bună ca Emma Ashton. Nu doar că a protejat-o şi a avut grijă de ea, dar a şi ajutat-o să pătrundă în  societate. A fost frumos şi cum s-a întâlnit Louisa cu Anthony, dansurile lor, apoi sărutul salvator, scena de după sărut şi pornirea unei colaborări, scena din seră s.a.m.d.

Cartea este destul de frumoasă şi captivantă. A avut acţiune însă nu stil „aventură/tumbe”, motiv pentru care s-a apropiat de realitate. O să vedeţi că se pune mai mult accent pe descoperirea adevăratului criminal decât pe dragoste, însă eu zic că este o carte care merită să fie citită.

 

 

Anthony Stalbridge şi Louisa Bryce, în noaptea balului dat de Elwin Hastings, aveau un scop comun – să-i verifice camera acestuia, să caute dovezi împotriva lui şi chiar să-i spargă seiful. Deşi nu se cunoşteau, Anthony dansase în ultimele săptămâni cu Louisa, lucru care ei i se părea bizar. Nu era o mare frumuseţe şi nu înţelegea de ce ar fi dorit să danseze cineva cu ea. În noaptea în care cei doi decid să caute prin lucrurile lui Hasting, sunt la un pas de a fi  descoperiţi de garda de corp a acestuia, mai precis la un pas de moarte. Anthony este cel care salvează situaţia, invitând-o pe Louisa să-l sărute. Avea să fie un sărut periculos şi demn să pornească zvonuri la adresa lor.

După ce au reuşit să scape de angajatul lui Hastings, cei doi au avut o discuţie în care au spus mai mult sau mai puţin ce căutau în camera acestuia. Louisa căuta o dovadă care să ateste că Hastings are interese financiare legate de un bordel, mai exact de Casa Phoenix. Anthony a fost surprins de ingeniozitatea partenerei sale şi îi spune că s-ar putea ca o astfel de dovadă să se afle în seiful Apollo, un seif aproape imposibil de spart, excepţie făcând el. Aflând de abilitatea lui de a sparge un astfel de seif, Louisa decide pe loc să-l angajeze. Bineînţeles că seiful trebuia să fie deschis cât mai repede, aşa că Anthony revine în camera lui Hastings şi conform planului, el reuşeşte să aibă acces la lucrurile pe care Elwin Hastings le ţinea ascunse – jurnale intime care nu-i aparţineau nici lui, nici soţiei şi nici fostei sale soţii, ci altor tinere. Aceste jurnale i-a făcut pe Anthony şi Louisa să creadă că le folosea ca armă într-un şantaj. Pe lângă jurnale, Anthony a găsit un colier care i-a aparţinut Fionei Risby, logodnica lui care a murit cu mai bine de un an în urmă în apele Tamisei. Fiona purta colierul în noaptea în care a murit, aşa că pentru el devine cert un lucru – criminalul este  Elwin Hastings şi nu doar în cazul Fionei, ci în cazul morţii Victoriei Hastings, soţia lui Elwin.

Louisa avea o nouă carieră, cea de corespondent al publicaţiei Flying Intelligencer şi era decisă să se dedice trup şi suflet jurnalismului. Însă era ceva ce ascundea cu sfinţenie. Ceva care se întâmplase în viaţa ei, un pericol de care ea s-a apărat cum a ştiut mai bine şi a condamnat-o să-şi schimbe complet viaţa. Emma Ashton a fost prietena, aliata şi ajutorul ei de nădejde.

Despre Anthony vuia bârfa cum că el şi-ar fi ucis logodnica. Se presupunea că el ar fi vrut să pună capăt logodnei, dar pentru că Fiona n-ar fi suportat o asemenea umilinţă, a ales să-şi curme zilele. Alţii bârfeau că nu s-ar fi sinucis, ci că Anthony a ucis-o cu propriile mâini. Cert era că el părea un criminal şi nimeni nu şi-ar fi dat fiica pe mâinile lui, ştiind că ar fi putut să fie ucisă la fel ca şi Fiona. Avea nevoie de o dovadă convingătoare care să arate că nu el este asasinul şi abia apoi societatea ar fi început să-l vadă ca fiind nevinovat de acuzaţiile aduse.

De ce doare Anthony să pună capăt logodnei? Este adevărat că el a ucis-o? Şi dacă nu este el criminalul, atunci cine ar fi vrut să scape de Fiona? Ce secret ascunde Louisa şi ce părere va avea Anthony atunci când descoperă misterul? Cum îi uneşte Elwin pe Louisa şi Anthony? Este Elwin un criminal şi un şantajist?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9/10

 

Un sarut periculos

Naluca

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. M-am cam lungit cu cititul acestei carti si poate acesta este unul dintre motivele, pentru care nu am fost asa incantata de ea. Nu prea sunt buna la retinut nume proprii, iar aici au fost mai multe si m-am zapacit intre ele. Cartea contine o frumoasa poveste de dragoste, mult mister si aventura, dar ceva totusi nu a fost pe gustul meu

 2. UN SĂRUT PERICULOS – de Amanda Quick

  Am terminat si eu de citit aceasta carte romantico-politista ca sa o numesc asa. Mi-a placut si nu e un secret ca imi place cum scrie Amanda Quick, pentru ca, pe langa povestea de dragoste propriu-zisa, avem mister, criminali si crime, indicii, presupuneri, rapiri, sinucideri si binenteles, un final fericit. Louisa mi-a placut pentru ca a avut initiativa si nu s-a lasat doborata de vicisitudinile pe care i le-a rezervat soarta in nenumarate cazuri, iesind cu ingeniozitate cu capul sus, iar Anthony mi-a placut pentru ca a reusit sa vada calitatile Louisei din spatele ochelarilor si s-o aprecieze la adevarata valoare si desi la inceput mi se parea putin obsedat de moartea fostei sale logodnice Fiona, in final am inteles adevaratul motiv pentru care facea toate aceste cercetari. Nu am banuit nimic de la inceput legat de identitatea criminalului, dar la un moment dat pe la jumatatea cartii am inceput sa suspectez ca sotia decedata a lui Hastings ne-ar putea aduce surprize si ar putea rezolva o mare parte din acest puzzle. O carte interesanta care m-a tinut putin in corzi si careia ii dau nota 9.2 pentru povestea bine pusa la punct si, mai ales, pentru cei doi eroi, care au dat un plus de savoare cartii.

  • @erika: :yeah: felicitari pentru recenzie, ma bucur ca ti-a placut, de fapt toate cartile lui Amanda Quick au tot ce vrei.

  • Multumesc Elena :imbratisare: Abia am terminat-o si imi place sa-mi spun parerea despre o carte la cald, am senzatia ca vin cuvintele potrivite de la sine 😉 Off, iar am uitat stelutele 😳

 3. FM eu am scris recenzia carti sub titlul de Naluca la rubrica Lista carti Amanda Quick, se poate muta? 🙂
  http://www.faramiere.ro/lista-carti-amanda-quick/comment-page-2/#comment-107544

  NĂLUCA – de Amanda Quick

  Naluca (The River Knows) de Amanda Quick este o nuvela usor de citit. Povestea de dragoste dintre Anthony Stalbridge (pentru familie Tony) si Louisa Bryce (Joanna Barclay) incepe cu o crima asupra lordului Gavin 😈 – om rau, nici o pierdere pentru familie, criminalul a actionat in legitima aparare, apoi si-a inscenat sinuciderea si cu doua anunturi aparute in ziarul acelor vremuri, primul ca, Lady Victoria Hastings s-a innecat in Tamisa, cu toate ca stia sa innoate, trupul nu i-a fost gasit, al doilea anunt este despre Fiona Risby, logodnica lui Anthony – barfele spun ca el a omorat-o dupa ce a prins-o cu amantul Julian Eastan, trupul i-a fost gasita plutind pe rau. Anthony crede ca logodnica lui a fost ucisa, el il cauta pe adevaratul criminal, iar in timpul unei petreceri deschide seiful din casa lui Elwin Hastings, cu toate ca stapanul casei a angajat paznici personali considerand ca viata ii este in pericol, deoarece cei apropiati lui mor misterios. In seif model Apollo, greu de spart (tatal lui este inventatorul seifului) gaseste un cunoscut colier, mostenire de familie, jurnale intime pe care le ia pentru a le inapoia victimelor santajate de Elwin, tot la petrecere o intalneste pe vaduva neatragatoarea Louisa Bryce, protejata lui Lady Emma Ashton, care cerceta implicarea lui Elwin in afacerea Casa Phoenix – un bordel, cei doi pleaca impreuna de la petrecere, starnind barfe. Louisa si Anthony (ea il crede hot de bijuterii) isi unesc fortele pentru a aduna dovezi sa-l demaste pe criminalul Elwin, ea ii spune ca este reporter la ziarul Flying Intelligencer, semnand articolele cu I.M.Phartom, mai descopera o crima, ajuta si ofera protectie prostituatelor (una din ele este cea care apare imbracata in negru pe aleile din parc, Louisa o vede pe fereastra noaptea) printr-o agentie de caritate, fac schimb de informati cu interlopul Clement Corvus. Tatal Marcurs, mama Clarice si sora Georgiana (ea scrie piese de teatru semnand E.G. Haris) sunt deacord ca Louisa s-ar incadra foarte bine in familia lor, o invita la ceai, iar cand Madame Phoenix o rapeste, toata familia il ajuta pe Anthony in salvarea ei. Anthony isi da seama ca Louisa ascunde un secret din trecutul ei, ca ea cumpara carti vechi, ca are legatura cu Libraria Barclay. Cu cateva secrete si un happy end povestea este placuta. :chic:

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.