Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Un targ potrivit pentru un duce – de Sarah MacLean

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

UN TÂRG POTRIVIT PENTRU UN DUCE

de Sarah MacLean

 

Titlul în engleză: No good duke goes unpunished

Număr pagini: ~382

An apariţie: 2013

Seria The rules of scoundrelsO soţie potrivită pentru un marchizO iubită potrivită pentru un conteUn târg potrivit pentru un duceNever judge a lady by her cover

Editura Alma/Litera

Traducere:

Listă cărţi Sarah MacLean – clic

 

Cartea are un început puternic, bun, erotic, captivant, impresionant, dar mai ales amuzant în ciuda a ceea ce urmează (acuzaţii cu privire la săvârşirea unei crime). Mi-a plăcut cartea de la bun început, dar mărturisesc că au fost câteva momente (puţine) în care am avut impresia că se trage de timp. Cartea are acţiune din plin, mister, suspans, intrigă, romantism, erotism, umor, o doză imensă de încăpăţânare din partea eroinei şi este o carte încărcată de sentimente, emoţii, trăiri. Eu zic că o să vă placă şi o să vă ţină în suspans, dar atâta tot că am simţit că i-a lipsit ceva – parcă mai era nevoie de ceva în relaţia dintre Temple şi Mara.

Vă spuneam de Mara că este încăpăţânată. Are momentele ei când se lasă iubită, uită de reguli, dar în mare parte am simţit-o autoritară, în căutare de bani, şi când dădea de probleme sentimentale… fugea. Nu degeaba se spune că fuga este ruşinoasă, dar sănătoasă. Nu pot să o cert ţinând cont că noi femeile suntem înnebunite după teatru şi dramatizăm exagerat doar ca să primim mai multă dragoste şi atenţie din partea persoanei iubite. Referitor la bani, deşi nu mi-a plăcut că părea ahtiată după ei, iar nu pot să o judec. Trăia în anumite vremuri, avea nevoie de bani ca să-i întreţină pe cei dragi s.a.m.d. Oricât aş vrea să mă leg de fuga ei şi treaba cu banii, chiar nu pot. Dar pot să trec cu vederea că timp de doisprezece ani l-a lăsat pe Temple să creadă că era moartă? 😀 Pentru mine a fost amuzant tupeul ei şi din păcate nu vă pot detalia, dar are legătură cu noaptea misterioasă şi revenirea ei în genul „am venit să te eliberez” sau „să-ţi ofer iertarea„. Mda… nu era tocmai aşa. De eroul cărţii vă spun că mi-a plăcut. Vrea să pară autoritar, răzbunător, dar este opusul – blând, cald, iubitor, înnebunit după femeia care i-a făcut numai rău şi naiv. S-a potrivit cu Mara, dar poate trebuia să fie mai des rece cu ea.

Aştept cu mare interes ziua de 25 noiembrie 2014 pentru a intra în posesia următoarei cărţi din această serie, carte în care o să aflăm povestea de dragoste a lui Chase. Oare cine să fie celălalt personaj princial? Ei bine, finalul cărţii „Un târg potrivit pentru un duce” nu doar că este romantic, dar mai pune puţină sare pe rană şi ne duce într-o zonă de suspans până la apariţia următoarei cărţi.

Lectură plăcută!

FM,

 

 

Descrierea cărţii:

Whitefawn Abbey, Devonshire, noiembrie 1819

William Harrow, Marchiz de Chapin şi moştenitor al ducatului de Lamont, era bogat, avea titluri, era privilegiat şi păcătos de frumos. Însă era puternic atras de o femeie a cărei gură era menită să-l împingă spre păcat, cu bucle castanii, culoare a ochilor nemaiîntâlnită de el, piept bogat, curbe senzaţionale, un zâmbet care-l ducea cu gândul la inocenţă şi păcat în aceeaşi măsură. O întâlnise la ceremonie şi nu mai devreme, şi-şi spunea că imediat ce cuferele aveau să fie umplute, el avea să fugă de lângă acea femeie superbă, înapoi la Oxford unde putea să se ocupe de obligaţiile lui şi să joace rolul de fiu ramolit. O viaţă cu alcool, jocuri, femei şi fără griji. Dar până atunci trebuia să-şi susţină tatăl şi mireasa acestuia, îşi spunea el în timp ce era mai mult adormit decât treaz după o seară în care consumase alcool. Însă, trezindu-se puţin câte puţin, constată că nu se află în camera lui şi nici măcar în patul lui deşi era dezbrăcat. Era gol şi era în patul unei femei – Lady Mara Lowe, fiica unui om bogat, viitoarea ducesă de Lamont şi implicit viitoarea lui mamă vitregă.

The Fallen Angel, Londra, 12 ani mai târziu

Temple devenise „Killer Duke” fiind considerat vinovat de moartea lui Lady Mara, chiar în ajunul nunţii ei cu tatăl lui Temple. Nu existau probe nici că este vinovat, dar nici că este nevinovat, iar timp de doisprezece ani îşi trăise viaţa în colţurile întunecate ale Londrei. Asta până când Mara reapare în viaţa lui Temple şi este dispusă să facă un târg cu el – iertarea ei în schimbul ştergerii datoriei la jocurile de noroc. Christopher Lowe, fratele ei, jucase banii pe care ea îi avea şi de care depindeau atât ea cât şi copiii de care avea grijă. Singura soluţie era să iasă din locul în care se ascunsese în tot acest timp şi să-i ceară ajutorul lui Temple. Dar cum o să reacţioneze el când află că fusese acuzat pe nedrept de o crimă care nu avusese loc? Oare este el dispus să o ajute în schimbul iertării şi repoziţionării lui în societate? Ce s-a petrecut cu adevărat în acea noapte? A sedus-o pe cea care trebuia să-i devină mamă vitregă? De ce şi cum a ajuns să se dea drept moartă?

Aparent este un târg banal şi nu trebuie decât să o ajute în privinţa banilor şi el să revină la vechiul stil de viaţă. Însă atracţia faţă de Mara nu a dispărut şi fiecare clipă petrecută în prezenţa lui, îl înnebuneşte din ce în ce mai tare. Şi asta în ciuda faptului că apare dorinţa de răzbunare pentru cei doisprezece ani pe care i-a trăit chinuit de amintiri. Oare o să-şi ducă răzbunarea până la final? Ce se întâmplă cu atracţia dintre cei doi, în ce anume se transformă?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,5/10

 

Un targ potrivit pentru un duce-horz

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. Un targ potrivit pentru un duce de Sarah MacLean

  Cu 12 ani in urma, William Harrow, marchiz de Chapin si viitor duce de Lamont a fost victima unei teribile inscenari. S-a trezit gol pusca in patul viitoarei sale mame vitrege, naclait de sange. S-a spus despre el ca si-a omorat viitoarea ruda iar ceea ce a urmat a fost dezastrul, ruina sociala. William Harrow a devenit “Ducele ucigas”, apoi Temple, cel mai puternic boxer din Londra, din Anglia, copropietar al “Ingerului cazut”, un cazinou select.
  Dar cine a fost sursa dezastrului sau? Mara Lowe, care a fugit in urma cu 12 ani de o casatorie impusa de tatal ei cel lacom. Dupa ce a disparut, viata ei a fost grea, cu lipsuri, s-a ascuns tot timpul iar acum cu o noua identitate tine un orfelinat pentru baietii din flori ai aristocratilor. Aflat in mare impas financiar, Mara se hotareste sa ii ceara bani tocmai celui caruia i-a pricinuit caderea, ruina sociala.
  Intalnirile dintre cei doi sunt la limita dintre agonie si extaz, atractie puternica si resentimente cat carul. Povestea este plina de actiune, se intampla multe.
  Daca mi-a placut? mai mult decat povestile lui Bourne si Cross pentru ca actiunea a fost mai bogata, au fost multe momente in care dialogurile au fost pline de umor, dar si mai putin. Situatia a fost de multe ori tare enervanta pentru ca au fost situatii conflictuale pe care nu le-am priceput. Cred ca nici nu era ceva de priceput: era teama Marei, credibila pana la un punct dar mai poate fi si dorinta autoarei de a crea situatii, care nu sunt indeajuns justificate. Ce sa spun? am trecut prin toate starile: de incantare dar si de frustrare amarnica. E clar ca buna ziua ca Mara voia bani pentru orfelinat si oferea la schimb refacerea numelui unui om nevinovat. E clar si ca Temple voia razbunare pentru viata lui furata, totusi ceva minunat se intampla si ajunge singur la concluzia ca nu asta e drumul spre multumire si fericire. Dar pana sa ajungem aici avem parte de intalniri, disparitii ale Marei si regasiri spectaculoase, ceva baluri, atacuri marsave, meciuri de box, viata in cazinou, eroi raniti de moarte, scene pline de senzualitate, ce mai, multa distractie. :roll2:
  Bine ca finalul este cu happy end pentru ca deja ma stresasem destul de mult.

  Nota mea amestecata este 9.
  Cam atat, ar fi pacat sa povestesc ceva din carte. :mrgreen:

 2. Un targ potrivit pentru un duce de Sarah MacLean

  O poveste la fel de controversată și de misterioasă precum însăși personajele principale.
  Temple și Mara au dat viață unui roman de dragoste suberb.
  Scenariul ce li se cuvine nu este deloc ușor și nici prea amuzant.

  După doisprezece ani de tortură și de întrebări fără răspuns, frumosul nostru erou, se trezește că tânăra pe care a crezut că a ucid-o și din cauza căreia era blamat de societate, apare în fața lui ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și îi propune un targ…
  Este de apreciat stăpânirea de sine a lui Temple. Nu știu cum s-a abținut să nu o strângă de gat pe femeia care îi pricinuise atât de multă suferință. L-am îndrăgit încă de la începutul seriei,pentru că va dat dovadă de loialitate și de altruism atunci cand tovărășii lui au fost in pericol, iar în această carte mi-a dovedit ca este un bărbat bun și sensibil în ciuda greutăților prin care a trecut. Iu aparență pare un dur, un bărbat stăpânit de furie și de răzbunare. Un gladiator al ringului, care domnește peste toți luptătorii și care nu se prea pricepe la gesturi romantice. Însă descoperim în el o latură sensibilă și frumoasă, ce fusese adânc uitată printre umbrele tinereții sale.
  Un luptător aprig în ring,dar la fel se va lupta și pentru dragostea femeii iubite. Cu toate că ar fi trebuit să o fetește pe Mare, el are capacitatea să vadă dincolo de aparente și să observe ca femeia are un suflet mare și altruist.
  Grija șu devotamentul ei pentru orfani, îi înmoaie inima împietrita și îl face să își ,,piardă” capul după ea. Ar face orice sacrificiu ca să o știe a lui și ca să o protejeze de oricevrea să-i facă rău, însă se tot ,,lovește” de incapatanarea și de rigiditatea tinerei.

  Tânără și speriată la gândul unei căsătorii forțate,Mara găsește o soluție care la momentul acela părea in regulă. Numai ce omite detalii importante, iar cand își dă seama de răul comis, este prea târziu.
  După un deceniu intanlim o femeie în toate firea, care încă mai trăiește cu regretul acelei nopți în care a dispărut fără urma, devenind pentru toți o biată victimă moartă și îngropată. Are în grijă câțiva copilași orfani și se străduiește să le oferă un minim de confort, doar că lucrurile nu duc nicăieri, fondurile sunt pe terminate, iar amenințarea de a ramane pe drumuri este din ce în ce mai reală.
  Astfel că este nevoiră să facă față trecutului și să își asume greșelile făcute. Cine ar fi crezut că odată cu trecutul va apărea și dragostea, de la cine se aștepta mai puțin. Incapatanarea șu frica o fac să fugă în continuare și să se ascun de tot ce i-ar aduce suferință și în același timp de o viață care ar putea deveni un basm.

  Trebuie să recunosc ca m-a surprins puțin subiectul și că m-a intrigat. Bineînțeles ca totul a fost pe măsură așteptărilor mei și m-am bucurat de frumusețea unei cărți bune scrise și romantice.
  Această poveste nu ne vorbește doar despre iubirea ce dă buzna în viețile unor oameni că să vindece rănile adânci lăsate de trecut, ci ne oferă o puternică lecție despre greșeli, regrete, consecințe, iertare și sacrificiu.
  Atunci cand iubești nimic nu este prea mult ca să îi demonstrezi celuilalt cât înseamnă pentru tine. Din dragoste se iartă totul și se dăruiește totul. Din dracoste trăim și tot pentru dragostea adevărată ne dăm și viață.
  Ofer nota 9,50 pentru o carte bine realizată, pentru două personaje drăguțe și pentru o dragoste ca în povești.
  Musai trebuie să mă apuc de povestea lui Chase.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.