Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Vietile autoarelor noastre favorite

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei

 

Amanda Quick

„Jayne Ann Castle s-a născut în Cobb, California şi a fost crescută împreună cu cei doi fraţi ai ei de către mama lor, Alberta, în Borego Spring. Este licenţiată în istorie la Universitatea din California, Santa Cruz în 1970. Temându-se că nu o să-şi găsească un loc de muncă pe specializarea aleasă a mai obţinut şi o diplomă de biblioteconomie la Universitatea de Stat din San Jose. La San Jose şi-a cunoscut şi viitorul soţ, Frank Krentz, de profesie inginer, căsătorindu-se imediat după absolvire.
Jayne a lucrat ca bibliotecară, întâi în Insulele Virgine la o şcoală primară; a lucrat apoi ca bibliotecar la Universitatea Duke şi mai târziu s-au mutat în Seattle, statul Washington.
În timp ce lucra la Duke, Krentz a început să scrie povestiri care combină elemente de romane de dragoste, cu răsturnări de situație paranormale. Timp de șase ani, ea a scris și trimis propuneri pentru noi romane, primind în mod constant scrisori de respingere. Ea susține că a încercat să se oprească să nu mai scrie de mai multe ori în această perioadă, dar scrisul devenise o “constrângere”.
Pseudonime: Jayne Castle, Jayne Taylor, Jayne Bentley, Stephanie James, Jayne Ann Krentz, Amanda Glass, Amanda Quick.
Primele cărţi i-au fost publicate în 1979.”

ElenaCristina

 

Danielle Steel

„Şi Danielle Steel are o viaţă interesantă cu multe căsnicii şi mulţi copii. Poate de aici şi o anumită notă personală în cărţile ei.”

Issey

 

„Cărţile ei au fost traduse în 28 de limbi, cu 22 de adaptări cinematografice, iar două din acestea i-au adus nominalizări la Golden Globe Awards.
La 18 ani s-a căsătorit cu bancherul Claude-Eric Lazard(1965), iar un an mai târziu a născut-o pe Beatrix. După 9 ani de despărţiri şi împăcări cei doi au divorţat, iar în 1972 prima ei carte a fost publicată- „Going home” bazată pe relaţiile interumane şi problemele pe care le întâmpină o familie. Cât încă era căsătorită cu Lazard, Danielle l-a cunoscut pe Danny Zugelder- pe care îl intervieva în închisoarea din apropierea Californiei unde el era închis. Danny a fost eliberat din închisoare şi s-a mutat cu Danielle. În 1975 cei doi s-au căsătorit, dar au divorţat 3 ani mai târziu. Relaţia lor a dat naştere la două cărţi „Passion’s Promise” şi „Now and Forever” care au reprezentat lansarea carierei ei de succes.
S-a măritat cu cel de-al treilea soţ – William George Toth la doar o zi după ce a fost finalizat divorţul de Danny. După 8 luni şi jumătate l-a născut pe Nicholas, iar apoi şi-a lansat cea de-a patra carte – „The promise”. A divorţat de William în 1981. În acelaşi an, s-a căsătorit cu cel de-al 4-lea soţ – John Traina care l-a adoptat pe fiul ei Nick şi împreună au făcut alţi 5 copii: Samantha (April 14, 1982), Victoria (September 5, 1983), Vanessa (December 18, 1984), Maxx (February 10, 1986) şi Zara (September 26, 1987). În 1989 a intrat în Cartea Recordurilor datorită cărţilor ei care au stat 381 de săptămâni consecutive în New York Times Bestseller List. Fiind determinată să petreacă tot mai mult timp cu copiii ei, Danielle scria noaptea şi dormea 4 ore. În 1997 Nicholas Traina s-a sinucis, iar Danielle a scris în memoria fiului său cartea His Bright Light despre viaţa şi moartea lui Nicholas.
S-a căsătorit pentru a cincea oară cu Thomas James Perkins dar a divorţat şi de acesta în 2002 (după 4 ani). Ea spune ca romanul „The Klone and I” e inspirat dintr-o glumă privată care exista între ea şi Thomas, iar acesta i-a dedicat la rândul său cartea „Sex and the Single Zillionaire”.
În 2006 şi-a lansat propriul parfum – Danielle by Danielle Steel.
Ea are o casă în San Francisco dar îşi petrece majoritatea timpului în Paris. Stell e considerată timidă şi încearcă să îşi protejeze copiii de tabloide şi rar apare în public sau acordă interviuri.”

Cindy

 

Elizabeth Thornton

„S-a născut în 1940 în Scoţia. S-a căsătorit la 19 ani şi are 3 fii. A lucrat ca învăţătoare. În 1969 împreună cu toată familia se mută în Canada, unde a continuat să predea la şcoală. În 1977 este numită asistent pastoral la biserica presbiteriană.

Primul roman l-a publicat în 1987 sub numele E.T. care era numele de fată al mamei sale. Din anul următor se ocupă numai de scris. A scris 24 historical romances. A murit în 2010.”
Ionescu Gabriela

Jo Beverley

Jo Beverly (Mary Josephine Dunn)
Născută pe 22 sept 1947 în Lancashire, Anglia, Jo Beverly este o cunoscută scriitoare de romane history şi contemporane din anul 1988. La 16 ani a scris prima carte. Pe 24 iunie 1971 s-a căsătorit cu Ken Beverly pe care îl cunoscuse la Keele University din Staffordshire (unde ea studiase între 1966-1970). În 1976 cei doi s-au mutat în Canada unde soţul ei fusese invitat la o cercetare post-doctorală. Acolo, ea a decis să îşi înceapă cariera cu scrisul creativ. În acel moment, Beverly nu avea o idee fixă despre literatură, ceea ce a dus la crearea unei literaturi hibrid. La acel moment, ea nu avea cărţi publicate şi îşi petrecea timpul alături de cei doi fii şi a devenit mult mai atentă la prezentarea naşterilor în cărţi într-un mod mai realistic şi pozitiv. O schimbare în cariera ei o reprezintă momentul când s-a mutat la Montreal. Consilierul executiv al Writers’ Association for Romance and Mainstream a fost impresionat de cărţile ei şi i-a devenit agent. Apoi, familia s-a mutat la Ottawa unde Beverly a devenit membru fondator al Ottawa Romance Writers’ Association (ORWA). În 1988 şi-a vândut prima carte romantică şi a fost finalistă în concursul Scriitorii Viitorului (L. Ron Hubbard Writers of the Future Contest).
Beverly şi soţul ei s-au întors în Anglia şi trăiesc în Yorkshire.”

Cindy

 

Jude Deveraux

„S-a născut în 1947 în Kentucky. Este o scriitoare Americană de romane romance, şi historical. În anul 2010, 36 din romanele sale erau pe lista de best-sellers, adică foarte bine vândute.

Mai are 4 fraţi. A fost căsătorită patru ani apoi a divorţat. A lucrat mulţi ani ca profesoară la clasa a 5-a. După succesul pe care l-a avut cu prima carte publicată în 1977 a renunţat să mai fie profesoară. Se căsătoreşte cu al doilea soţ şi are un fiu. După câţiva ani divorţează din nou. Fiul ei moare la vârsta de 8 ani într-un accident de motocicletă.
Acum ea locuieşte în Carolina de Nord şi mai are o casă în Italia.
A mai scris şi romane cu călătorii în timp, iar romanele mai recente au acţiune în prezent. Cele mai
multe din romanele recente au acţiune paranormală.”
Ionescu Gabriela

 

Judith McNaught

„S-a născut pe 10 mai 1944 în San Luis Obispo şi s-a specializat în afaceri la Universitatea Northwestern. S-a căsătorit şi a avut doi copii (Whitney şi Clayton) cu un dentist din St. Louis de care apoi a divorţat.
Înainte de a avea succes ca scriitoare a lucrat ca asistent de regie şi a avut mai multe slujbe în afaceri. A fost prima femeie producător executiv a postului de radio CBS.
Şi-a întâlnit al doilea soţ, Michael “Mike” McNaught, în timp ce lucra ca asistent director pentru o echipă de filmare ce lucra pentru General Motors. McNaught a fost şi director de relaţii publice pentru companie. În acest timp a fost mamă pentru 7 copii – doi ai ei şi 5 ai lui dintr-un mariaj anterior. Soţul ei a încurajat-o să scrie cumpărându-i o maşină de scris şi a susţinut-o moral în anii în care i-au fost respinse romanele. Primul ei roman, “Whitney, My Love” , care a fost scris în perioada 1978 -1982 a fost publicat abia în 1986. Mike a murit cu o zi înainte de a primi coperta cărţii “Triumf fragil” prima ei carte publicată. După câţiva ani s-a căsătorit apoi cu Don Smith, un jucător de golf profesionist şi inginer, de care a divorţat în mai 1993. Judith a dat o petreecre pentru 160 de prieteni pentru a sărbători intrarea într-o nouă etapă a vieţii sale. Din 2007, ea locuieşte în Frisco, Texas.

În prezent se ocupă şi de câteva organizaţii de caritate pentru copii şi împotriva cancerului la sân.”

Issey

 ” Pe copiii ei îi chemă Whitney şi Clayton, nume date personajelor din cartea Whitney, dragostea mea.”

Elena450

 

Julia Quinn

Julia Quinn este un pseudonim folosit de către Julie Pottinger (născută Julie Cotler în 1970), care scrie romane historical din perioada Regenţei şi şi-a ales pseudonimul Quinn pentru ca romanele ei să stea în librării alături de cele ale Amandei Quick. A început să scrie prima carte la o lună după terminarea colegiului şi a absolvit Harvard cu o diplomă în Istoria Artei şi Colegiul Radcliffe, unde a făcut cursuri de ştiinţă pentru a putea intra la medicină. La câteva săptămâni după ce a fost acceptată la medicină a aflat că primele două romane i-au fost acceptate (Splendid şi Dancing At Midnight) şi a amânat facultatea pentru 2 ani ca să poată scrie în continuare. Atunci când Julie Pottinger a intrat la facultatea de Medicină de la Yale avea publicate deja 3 cărţi şi după câteva luni de studiat medicina şi-a dat seama că îşi doreşte să scrie şi a abandonat şcoala.
Julie Pottinger și soțul ei locuiesc în zona Pacificului de Nord-Vest a Statelor Unite.”

ElenaCristina

 

Julie Garwood

„Provine dintr-o familie cu 7 copii ea fiind penultima. La şase ani i s-au scos amigdalele şi a lipsit o lungă perioadă de la şcoală şi nu a învăţat să scrie şi să citească. Abia la 11 ani a observat mama ei acest lucru. Pe timpul verii a angajat o profesoară care a învăţat-o să citească şi să-i şi placă ce citeşte. Mai târziu îşi numeşte fetiţa Elisabeth, după numele acestei profesoare. Are 3 copii şi locuieşte în Kansas.

În timpul când era studentă, la îndemnul unui professor, a început să scrie mai întâi o carte pentru copii apoi un roman istoric, „Gentle Warrior”. Pentru romanele sale istorice care sunt foarte documentate, face cercetări la biblioteci. Mai târziu chiar dacă are un mare success cu romanele istorice, se apucă să scrie şi romane cu acţiune contemporană, de suspense. Ca şi celelalte romane ale ei şi acestea se bazează pe relaţiile de familie, între rude de sânge, sau între grupuri de prieteni care s-au modelat ei înşişi ca familie. ”

Ionescu Gabriela

 

Linda Lael Miller

„S-a născut în 1949 ca Linda Lael, a scris peste 100 de romane, a mai scris şi sub pseudonimul Lael St.James. A început să scrie la vârsta de 10 ani. Pe când era copil asculta poveştile unui bătrân vecin despre Jesse James, poveşti care i-au aprins imaginaţia. A absolvit liceul din Northport, dar nu urmează şi colegiul. După ce s-a căsătorit s-a mutat în Spokane, statul Washington, unde a locuit 10 ani; a mai locuit în Italia, Londra, Arizona şi din 2006 locuieşte în Washington.
Are înfiinţată o fundaţie “Linda Lael Miler Burse pentru Femei”, pentru a permite femeilor care nu au posibilitatea să-şi continue educaţia şi să poată învăţa o meserie.
Primele manuscrise i-au fost respinse, primul roman publicat fiind “Flecher Woman — O nevastă incomodă”, roman historical. A scris romane historical, suspans romantic, time travel, paranormal romance, contemporane. Eroinele din romanele lui Miller sunt cunoscute ca fiind femei puternice, independente. Miller a declarat că vrea ca eroinele ei să fie exemple bune, dovedind că pot avea grijă de ele.”

ElenaCristina

 

Lisa Kleypas

„A început să scrie încă din facultate primul roman vândut fiind la 21 de ani. A câştigat concursul şi a fost Miss Massachussetts. Încă de la primul roman a fost foarte apreciată.
În 1998, casa ei şi cea a părinţilor au fost distruse la inundaţie şi au rămas numai cu hainele de pe ei şi poşeta Lisei. În câteva zile colegii ei le-au trimis lăzi cu haine şi cărţi. Momentul crucial după inundaţii a fost pentru ea şi mama ei când s-au dus la magazin să-şi cumpere periuţe de dinţi şi cărţi ca să uite de stres. Pentru ea, ăsta a fost momentul când a hotarât să scrie romane „romance” în loc de alte lucrări literare. În anul 2006 a anunţat că temporar renunţă să mai scrie historical romance şi va continua cu romane „contemporary romance”. Locuieşte în Washington cu soţul şi cei doi copii.”
Ionescu Gabriela

Loreta Chasse

„S-a născut în 1949 într-o familie cu origini albaniene. A studiat la şcoala publică New England iar apoi s-a specializat în engleză la universitatea Clark. Apoi a predat part-time la Clark şi a început să scrie pentru un catalog şi documente pentru videoclipuri. Aşa a cunoscut un producător video care a încurajat-o să scrie şi care i-a devenit soţ. Primul ei manuscris – „Isabella”(1987) a fost cumpărat de primul editor care l-a citit şi care a condus-o spre o carieră de succes ca scriitoare romance. Romanele ei au câştigat diferite premii: Romance Writers of America RITA® Award, Romantic Times Reviewers’ Choice awards, câteva RRA-L (Romance Readers Anonymous) awards, şi All About Romance Top 100 Romances award de mai multe ori.”

Cindy

 

Mary Balogh

„S-a născut în Anglia. După ce a terminat facultatea a primit un post de profesoară în Canada, pentru 2 ani. Acolo îl cunoaşte pe soţul său dl. Balogh care era şofer de ambulanţă şi „coroner”(cel care are firmă de înmormântări). Se căsătoresc. Ea este în continuare profesoară, ajungând pâna la funcţia de director de şcoală. Are 3 copii.
A început să scrie romane când deja era adultă. Eroinele sale nu prea sunt „doamne”. Unele sunt curtezane, altele copii nelegitimi, ruinate, decăzute. Toate se îndrăgostesc în romane. A publicat peste 60 romane şi 30 nuvele, toate historical, şi a primit numeroase premii.”
Ionescu Gabriela

Mary Jo Putney

„S-a născut în New York şi a scris peste 25 de cărţi contemporane şi histoy. Romanele ei sunt cunoscute pentru subiectele mai neobişnuite ca alcoolismul, moartea sau abuzul domestic.
A studiat la Syracuse University, obţinând o diplomă în literatura engleză şi design industrial. În 1980 s-a stabilit în Baltimore pentru a-şi conduce afacerea de design grafic. Când şi-a cumpărat primul calculator şi-a dat seama că scrisul e uşor. A început să lucreze la prima carte pe care a şi vândut-o după o săptămână. Cartea a fost bine primită ceea ce i-a adus ei un contract pentru trei cărţi. În 1987 i-a fost publicată prima carte – „The Diabolical Baron”. Cărţile ei au apărut în listele New York Times, USAToday, şi Publishers Weekly. Ea a început prin a scrie cărţi romantice fantasy pe care le semna ca M. J. Putney.
A câştigat de două ori Romance Writers of America RITA Award pentru „Dancing on the Wind” şi „The Rake and the Reformer”. A fost finalista RITA de nouă ori. Ea este în Romance Writers of America Honor Roll pentru autori bestselling, şi a câştigat două Romantic Times Career Achievement Awards şi patru Golden Leaf Awards.
Mary Jo Putney trăieşte în Baltimore alături de pisicile ei. Nu este căsătorită.”

Cindy

 

Nora Roberts

Nora Roberts este la al doilea soţ, pe care l-a cunoscut prin anii 80, când a venit să-i monteze nişte rafturi în biblioteca de acasă, el fiind tâmplar. Şi împreună deţin Hanul Boonsboro, ridicat în 2009, pentru că cel vechi a ars în 2008. Iar apartamentele poartă numele unor cupluri celebre, aşa cum se întâmplă şi în seria Hanul amintirilor. Iar librăria Turn The Page, aşa cum a spus şi doamna Ionescu o deţin şi în prezent. Nu au copii împreună, dar Nora are 2 băieţi cu primul soţ.”

ElenaCristina

 

„Numai doi soţi. Cu primul s-a căsătorit imediat ce a terminat liceul şi are doi băieţi căsătoriţi. Pe al doilea l-a cunoscut după ce divorţase de primul, deja publicase nişte nuvele. S-a apucat să scrie în timpul unor geruri puternice, când era acasă cu copiii, unul de 5 ani celalalt, de 3. Altă dată am citit nişte descrieri făcute de ea despre zona în care locuieşte. Are o casă mare, cu o grădină şi mai mare de care îi place să se ocupe, şi este foarte aproape de munţii Stâncoşi. Locuieşte numai cu soţul ei.”

Ionescu Gabriela

 ” În 1997 o cititoare apus pe internet pasaje dintr-o carte a Norei Roberts şi una a scriitoarei Janet Dailey, arătând că aceasta din urmă a plagiat-o pe Nora Roberts.Este vorba despre cartea “Sweet Revenge” de Nora Roberts şi cartea “Notorious” de J. Dailey. Nora Roberts a dat-o în judecată considerând plagiatul o”violare a creierului”. J. Dailey a recunoscut plagiatul spunând că s-a datorat unei dereglări psihologice. Cărţile „Notorious” şi „Aspen Gold”, de asemenea plagiată, au fost retrase din editură.
De asemenea, Nora Roberts a mai facut parte dintr-un grup de scriitoare criticând autoarea Cassie Edwards, care folosise în romanele sale pasaje din romane mai vechi ale altor scriitori.”

Ionescu Gabriela

 

Sandra Brown

„S-a născut în Texas în 1948. A lucrat ca model, actriţă, antreprenor, realizator emisiuni TV. A publicat şi sub alte pseudonime: Rachel Ryan, Laura Jordan, Erin St Claire. Locuieşte împreuna cu soţul ei, producător TV de filme documentare. Cred, după cum sună titlul cărţilor în engleză, că unele cărţi scrise sub celelalte pseudonime au fost traduse la noi ca fiind scrise tot de Sandra Brown.”
Ionescu Gabriela

Stephanie Laurens

„S-a născut în Sri Lanka, apoi se mută cu părinţii în Australia. A absolvit facultatea de biochimie şi a lucrat, la început, ca cercetător împreună cu soţul său în Australia şi apoi în Anglia. Casa lor a fost construită în sec. 16, ei amândoi fiind pasionaţi de istorie. După 4 ani de stat în Anglia se reîntorc în Australia şi se retrage după un timp din activitatea de cercetare şi începe să scrie romance novels. Au 2 fete.’
Ionescu Gabriela

Seria Magia Craciunului - 5 carti romantice - 100 Lei


Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.