Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Vino dragoste la mine – de Lisa Kleypas

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

VINO DRAGOSTE LA MINE

de Lisa Kleypas

 

Titlul în engleză: Love Come to Me

Număr pagini: 366

An apariţie: 1988

Editura Miron

Traducere: Andreea Radu

Listă cărţi Lisa Kleypas – clic

 

Lucinda Caldwell, eroina cărţii a reuşit să mă enerveze. La început m-a atras ideea autoarei cu picatul în râul îngheţată, apariţia din senin a eroului, salvarea tinerei domniţe, „încălzirea” în casa lui, dar stai să-şi revină eroina şi să vezi atunci cum îţi creşte tensiunea puţin câte puţin. Se simte atrasă de el, dar caută să-l respingă, mă înnebuneşte cu Daniel – logodnicul ei, iar când reuşeşte să-şi sfărâme reputaţia, umple paharul cu:

– îl refuză din nou pe Heath şi ar vrea ca Daniel să o ierte

– nici nu se uneşte bine cu Heath că se şi ceartă, iar aici a fost exagerat de răutăcioasă. L-a comparat cu Daniel şi îi spunea că îşi dorea să fie el, să se căsătorească cu el, să fie în pat cu el pentru că pe el îl iubea de atâţia ani. Păi bine, bine, îl iubea, dar atunci de ce şi-a distrus reputaţia? Din dragoste pentru el? :zid: Mă rog, răspunsul o să-l găsiţi la finalul cărţii când eroina se maturizează 😀 .

Heath Rayne, eroul cărţii a fost tare drăguţ şi direct de la început. Cum am zis mai sus, mi-a plăcut de el că a salvat-o, a pus-o la adăpost, îi vorbea într-o anumită manieră, apoi i-a tot dat târcoale, a învăţat-o ce înseamnă dragostea şi pasiunea, dar… Lucinda este prea încăpăţânată pentru el, prea cap pătrat. Bine, ea îl doreşte în preajma ei, în viaţa ei, numai că alege să fie răutăciosă şi nu să spună ce dorinţe are şi ce simte pentru el. La un moment dat mi-a zis că Lucinda chiar se potrivea cu Daniel. E interesant că el pare să o ţină sub papuc pe Lucinda, iar ea ar vrea să facă la fel cu Heath, dar cum a spus şi el „să mă anunţi când te maturizezi„. Normal era să-şi vadă de viaţa ei, să renunţe la fostul logodnic, să caute o cale de mijloc cu soţul ei, dar dacă totul era aşa de frumos… oare îmi mai plăcea mie cartea? :)) Dar ştiţi când mi-a plăcut şi mai mult cartea şi am crescut nota de la un opt, opt şi jumătate? Când vine rândul lui Heath să calce în străchini, trecutul revine în viaţa lui şi acest „trecut” nu doar că a supărat-o, a enervat-o şi a frustrat-o pe eroină, dar m-a scos şi pe mine din pepeni. Am urât-o pe „trecut” la fel de mult ca şi Lucy :chic: dar citiţi cartea şi o să aflaţi mai multe.

N-aş spune că se petrece ceva extraordinar în carte, dar mi-a plăcut că am trecut prin mai multe crize de gelozie ale personajelor, a avut  o doză de mister, suspans, romantism – deşi aş fi vrut mai mult. Este destul de drăguţă povestea; eroina te pune uneori să stai pe ace şi să te superi pentru reacţiile ei, de erou s-ar putea să spuneţi „sărăcuţul” şi să-l compătimiţi dar vine un moment când şi el enervează cititorul. Fetele iubitoare de mustăcioare 😀 – să nu vă îndrăgostiţi prea tare de mustăciosul cărţii. S-ar putea să vă frângă inimile pentru că el cam fuge de căsătorie, de responsabilitatea unei familii şi cam este adeptul „mai târziu” / „ne căsătorim cât mai târziu cu putinţă„.

Lectură plăcută!

FM,

 

 

Descrierea cărţii:

Era prima iarnă pe care Heath Rayne o petrece aici şi descoperă că cei din Noua Anglie nu erau amabili cu cei din sud. Chiar şi îmbrăcat bine, oricine putea să-şi dea seama că vine din sud datorită pielii sale închisă la culoarea, bronzată de soarele puternic din sud. Ninsese şi fusese atât de frig, încât îşi spunea că o să dureze până în iunie ca zăpada să se topească complet. Paşii lui se răreau şi s-a oprit din fluierat când a auzit un zâmbet înăbuşit din direcţia râului, vocea unei femei…

Totul se întâmplase rapid. Alesese să traverseze râul îngheţat decât să meargă un sfert de milă în plus, iar asta o putea costa viaţa dacă nu apărea Heath. Lucinda Caldwell căzuse în râul îngheţat şi de fiecare dată când încerca să iasă din apă, cădea din nou şi din nou. Încerca să se agaţe de viaţă, dar şansele scădeau din cauza frigului şi a gheţii. Nimeni nu ştia că ea se afla acolo – tatăl era în Connecticut cu mătuşa Elizabeth şi unchiul Josiah, iar lui Daniel nu-i trimisese un mesaj prin care să-i spună că să se întoarce mai devreme – şi nimeni nu avea să o salveze, îşi spunea ea. Spre norocul ei, Heath i-a auzit strigătele şi a venit să o salveze. A scos-o din apă şi a purtat-o spre o încăpere unde ea putea să se încălzească şi să-şi revină, vorbindu-i precum unei copile.  Heath o cunoştea de la magazinul tatălui ei şi plănuise să o cunoască de ceva vreme, dar nu i se ivise ocazia până acum, iar acum avea de gând să profite de această oportunitate. Numai că există o mică problemă – Lucinda este logodită cu Daniel Collier, prietenul ei din copilărie. Dar oare îl iubeşte pe Daniel? Dar pe Heath? Care dintre cei doi bărbaţi devine mai important pentru ea? Există vreun motiv întemeiat pentru care ea ar arunca ani de logodnă la coşul de gunoi ca să rămână cu Heath? Ce se întâmplă între ea şi Heath în timp ce se recuperează?

Lucinda nu vede în Heath un gentleman, iar atunci când îi mărturiseşte acest lucru, el îi răspunde că deşi la un moment dat spera să fie un gentleman, cu câţiva ani în urmă a avut de ales între a rămâne în viaţă  şi a rămâne un gentleman. Ce secret ascunde Heath şi ce influenţă are asupra Lucindei?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,2/10

 

Vino dragoste la mine-horz

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. Cartea ”Vino, dragoste, la mine” de Lisa Kleypas este un roman de dragoste foarte frumos.
  Pe fundalul realitatilor sociale dupa razboiul dintre Nord si Sud, pentru abolorea scalviei, Heath Rayne se muta in Nordul invingatorilor din razboi, mai intai ca veteran artacind fara tinta si apoi pentru a infiinta un ziar.
  Simtindu-se fara capatai in Sudul distrus de razboi, barbatul ajunge intr-un mic orasel sudist Concord. Acolo, o salveaza de la inec pe frumoasa si voluptuoasa Lucinda Caldwell, de 20 de ani. Aceasta era logodita de 3 ani deja cu Daniel Collier. Aceste era fost lunetist, acum avocat si o tot ducea cu vorba ca o ia de nevasta, fara a-i arata afectiune decat prin cateva sarutari blande.
  Lucinda pentrece cateva zile singura in casa lui Heath, despre care afla ca a fost reporter in razboi si a publicat si o carte cam deprimanta, dar realista. Ea se simte atrasa de el si se lasa atrasa intr-o situatie compromitatoare. Astfel, are loc o casatorie, dupa numai o saptamana.
  Ei se muta in orasul Boston si isi incep noua viata de tineri casatoriti. Din trecut, vine ca o furtuna care le ameninta casnicia, fosta mare iubire a lui Heath, cumnata lui, acum vaduva, Raine.
  Pe cine va alege seducatorul sudist, pe fosta lui logodnica din Virginia sau va ramane cu frumusica lui sotia lui yankee?
  Nota mea e 9,4 din 10.

  • @Anais: : Ft frumos Anais ap:

  • @Anais: :ap: dupa cat imi aduc aminte lucinda era cam nehotarata

  • @Anais:
   Dovis, asa este, bine ca mi-ai amintit, ar fi trebuit sa adaug si eu in recenzie acest aspect! Lucinda semana cu Scarlett O”Hara: i se pare ca-l iubeste pe Daniel( ca Ashley), dar de fapt e atrasa sexual de Heath( Rhett Butler)!

  • @Anais: ai dreptate de asemanarea a celor doua. Intr-o zi ploua torential, am iesit sa facem cumparaturi, pentru a nu ma ploua, sotul meu ma lasat in fata magazinului si imi spune sa-l sun cand termin sa vina sa ma ia. Mi-am terminat treaba si il sun spunand: „Vino dragoste la mine”, apoi ma tot gandeam unde am mai auzit sau citit aceste cuvinte si mi-am amintit ca s-a discutat pe forum de aceasta carte cu titlu de manea, asa am ajuns sa citesc cartea si nu imi pare rau.

  • Felicitari Anais! :ap: :ap: :ap: :zece:

 2. Vino dragoste la mine (Love, come to me) by Lisa Kleypas

  Heath Rayne un sudist venit din Virginia, frumos, inalt, cu ochii albastri, scriitor a unui roman bine vandut, nou venit in New England cu afaceri, descopera ce inseamna o adevarata iarna. In drumul lui spre noua casa, aude strigate de ajutor, cineva cazuse in apa, el alearga sa salveze victima si descopera ca este frumoasa Lucinda (Lucy) Caldwell, pe care el a numit-o Cin si logodnica lui Daniel Collier, veteran de razboi, un om respectat in oras
  Heath se indragosteste de Lucy, isi da seama ca Daniel nu o poate face fericita, incepe jocul seductie, nici lui Lucy nu ii sunt indiferente sarutarile, mangaierile lui, dar se incapataneaza sa creada ca Daniel este sotul ideal.
  Printr-o imprejurare nefericita, locuitori din Concord cred ca Lucinda este compromisa de Heath, Daniel si prietena ei Sally nu cred in nevinovatia ei si accepta sa devine d-na Rayne, dupa nunta cei doi se vor muta la Boston, unde Heath a cumpara ziarul Examinator, devine asociatul cu Damon Redmond, un membru a unei familii respectate din Boston, amandoi au de castigat din aceasta asociere. Lucy isi intra in rolul d-nei Rayne, mi-a placut cum a avut grija de Heath cand acesta a fost bolnav, cum el a incurajat-o sa scrie articole pentru ziar, cum ii pune in valoare talentul, cum a gestionat criza de cuplu.

 3. Vino dragoste la mine – Lisa Kleypas:

  Ma atras foarte mult subiectul acestei cartii, iar faptul ca autoarea este printre preferatele mele, ma determinat sa nu mai stau pe ganduri si sa o citesc. :heart5:
  Este o carte frumoasa, nu pot sa spun ca se claseaza printre cele mai bune carti ale autoareoi, dar merita.
  Actiunea este simpluta, dar te „prinde”, mai ales ca eroina este o copila la sensul figurat si vrei sa vazi cum se maturizeaza.
  Am trecut prin multe stari, mai ales de nervi, nici nu se putea altfel cu o asemenmea eroina, cred ca nu mai vreau sa aud numele Daniel, ceva timp de acum încolo. :chic: :bah: Stilul autoarei este romantic si cu o mica doza de umor.

  Lucinda (Lucy), eroina cartii a reusit înca de la început sa ma scoata din sarite! :zid: Daca ar fi fost reala as fi plesnit-o, nu din rautate, ci din dorinta de a o trezi la viata, sau si mai bine as fi aruncat o galeata de apa rece pe ea. :laugh50: :nice7:
  Acum vorbind serips, ma suparat foarte tae încapatanarea ei, se vedea de la o posta ca nu are pic de maturitate. Am înteles ca crescuse cu gandul ca îl iubeste pe Daniel si ca o sa devina sotia lui, dar a fost extrem de rautacioasa cu Heath, în conditiile în care Daniwel îi demonstrase cu varf si îndesat ca nu o iubeste, iar Heath fusese acolo pentru ea tot timpul, chiar si cand îi arunca un potot de vorbe urate si crude. Dar în cele din urma, casatoria cu Heath a facut-o sa se maturizeze si sa realizeze cat de norocoasa era .

  De Heath mi-a placut foarte mult! :heart1: De la început a dat dovada de maturitate, de corectitudine, a stiut ce vrea si pe cine dorea în viata lui.
  Falul în care s-a comportant cu Lucy pe parcursul cartii a devedit ca era un gentleman, chiar daca nu avea un statut nobil sau un titlu. A fost tandru, bland, rabdator, iubitor si foarte dragut.

  E adevarat ca relatia lor a început prost, la început Daniel era întree ei tot timpul chiar si în noaptea nuntii. :zid: Dar pe masura ce timpul a trecut, Lucy si-a dat seama ca Heath este barbatul care o face fericita si ca îl iubeste. M-a bucurat faptul ca Heath a uitat suferintele din razboi alaturi de Lucy si ca a ales sa uite trecutul.
  Tot raul este spre bine, asa ca fosta logodnica lui Heath ia dat fara sa vrea o lectie lui Lucy, a înteles ce pierdea si cat de norocoasa era ca are un asemenea sotr.
  Din partea mea primeste nota 9!

 4. Superba!

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.