Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Gaseste-ti visul / Visul regasit – de Nora Roberts

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

VISUL REGĂSIT/GĂSEŞTE-ŢI VISUL

de Nora Roberts

 

Titlul în engleză: Finding the Dream

Număr pagini: (447)

An apariţie: 1997

Seria Visului: Îndrăzneşte să visezi (Puterea visului), Păstrează-ţi visul (Păstrează visul), Visul regăsit (Găseşte-ţi visul)

Editura Lira/Litera (Miron)

Traducere: (Mihnea Columbeanu)

Listă cărţi Nora Roberts – clic

 

Fie a fost ziua mea bună, fie povestea Laurei şi a lui Michael a fost bună, dar cert e că am trecut peste abjecţiile lui Măcel şi mi-a plăcut cartea. Da, da… Măcel s-a simţit ca-n grajd şi de această dată ->”vai de curu’ meu”, „jeg pe faianţă”, „eşti bună la reproducere”, „şi, tuleo nene!”, „ciufuto”, „e brici”, „termină, pupincuristule”, „ce futu-ţi mama mă-tii crezi că faci?”, „mai du-te-n mă-ta” etc.

Sper să nu mă înşel, dar ştiu că lui Nicol i-a plăcut mai mult această carte din trilogie şi acum, după ce am terminat de citit toate cele trei cărţi pot să fac şi eu o nominalizare. O să-i dau dreptate şi o să spun şi eu că cel mai mult m-a atras această carte. Poate de vină este Laura pentru că era o femeie  şi nu o fetiţă răzgâiată, avea două fete, depăşise un divorţ, avea nevoie de iubire dar nu se arunca în braţele oricui, era devotată familiei şi prietenelor ei, afacerilor ei. Mi-a plăcut de ea şi din prisma faptului că a tratat cu seriozitate relaţia cu Michael şi acum urmează partea proastă pentru el. Michael a debutat bine, chiar foarte bine. Părea un bărbat responsabil, matur, un tată perfect pentru fiicele Laurei – Kayla şi Ali, un bărbat perfect pentru Laura, roia în jurul ei, dar la final şi-a stricat toată reputaţia lui :chic: . Nu mă aşteptam ca el să o ignore pe Laura pentru că de regulă este sarcina eroinei, dar a fost mai bine aşa şi poate că a fost normală şi de înţeles reacţia lui mai ales pentru că avea un trecut tumultos, din păcate.  Ca şi cuplu, parcă a fost mai închegat, mai solid decât cele din cărţile anterioare. Eu zic că s-au potrivit, dar au avut momentele lor de rătăcire.

Sunt dezamăgită de Felipe, iubitul Seraphinei, cel care a plecat să lupte pe front, a fost declarat mort, iar ea a decis să se arunce de pe nişte stânci pentru că nu putea să trăiască fără dragostea lui. N-am blamat-o pe Seraphina şi nici nu m-am lăsat influenţată de cele trei prietene, Laura, Margo şi Kate care erau mai mult sau mai puţin de acord cu decizia ei de a se sinucide din dragoste. Am greşit dacă le-am judecat că au fost contra deciziei lor. Povestea mi-a adus aminte de Eminescu şi Veronica Miclea. Ea a consimţit că mai bine moare decât să trăiască fără bărbatul iubit, însă el n-ar fi recurs niciodată la acest gest. Să trag concluzia că indiferent cât de mare este gura femeii, tot ea iubeşte mai mult? Nici prin cap nu mi-a trecut că laşul de Felipe a fugit de război, s-a îndrăgostit, şi-a întemeiat o familie şi doar s-a trezit să viziteze faleza chiar şi după patruzeci de ani că vezi Doamne nu a putut să o uite pe femeia de casa s-a îndrăgostit prima dată şi care l-a iubit atât de tare. Eu nu-l fac laş că nu s-a aruncat de pe stânci, ci pentru că nu s-a întors la timp pentru a o salva pe Seraphina şi a zis că se duce să lupte pe front, dar nu a făcut-o din laşitate. Per total, mi-a plăcut cum autoarea a legat povestea lor de dragoste de cele ale lui Kate, Margo şi Laura. Aş spune chiar că Laura a fost mai apropiat de Seraphina decât celelalte prietene ale ei.

Mi-a plăcut carte şi o recomand cu drag, însă dacă o să existe şi o altă variantă decât a lui Măcel, nu ezitaţi să  alegeţi pe aceea.

 

 

Laura Templeton este o femeie matură în vârstă de treizeci de ani şi cu o vastă experienţă de viaţă. La optsprezece ani se avânta pe căile iubirii şi se căsătorea cu Peter, un bărbat în vârstă de douăzeci şi şapte de ani. Părea să fie bărbatul ideal pentru ea, însă după zece ani, căsătoria lor se încheia cu un divorţ care avea la bază infidelitatea lui, cu o gaură în buget lăsată de soţul ei şi cu două fiice – Kayla şi Ali care în prezent erau în vârstă de şapte ani şi jumătate, respectiv zece ani. Pe lângă afacerea cu lanţul de hoteluri de care se ocupa fratele ei Josh, Laura a pornit o afacere cu prietenele ei, Margo şi Kate, un butic cu lucruri la mâna a doua. Afacerea mergea destul de bine, însă câţiva bani în plus i-ar fi fost de folos ei şi fiicelor sale, aşa că la insistenţele lui Josh, Michael Fury devine chiriaşul ei. Michael şi Josh au fost buni prieteni încă din copilărie şi în urma unor alunecări de teren, el îşi pierduse casa şi avea nevoie de un adăpost, aşa că iată-l acum la un pas distanţă de femeia care avea să-i zguduie viaţa din temelii.

Oricât şi-ar fi dorit Michael să aibă o familie, ştia că nu o putea avea cu Laura. Avea două fete minunate, însă trecutul lui era prea apăsător ca lui să i se permită să facă parte din familie. Trăise alături de o mamă care-i permitea bărbatului ei să o bată, fapt care-l marca pe Michael şi avea să-l facă să plece pe mare. Mama lui discutase cu Ann, menajera familiei Templeton şi îl acuzase pe Michael de vânătăile ei, iar Ann nu putea să-l înghită nici măcar după atâţia ani şi cu atât mai mult să admită o relaţie între el şi Laura. Însă greutăţile lui Michael nu s-au oprit atunci când şi-a părăsit casa şi mama, ci a continuat să facă lucruri murdare pentru bani.

Ce anume a făcut Michael pentru bani? Oare chiar şi-a lovit mama? Ce are de spus Laura cu privire la trecutul lui? Poate un bărbat ca el să fie un tată ideal pentru fiicele ei? Dar un soţ perfect pentru ea? Găseşte Laura a treia monedă din comoara Seraphinei? Oare există comoara pe care Laura, Margo şi Kate au căutat-o încă din copilărie? Ce s-a întâmplat cu soţul ei, Peter?

 

Nota pe care o acord cărţii: 9,5/

 

 

Visul regasit-tile

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII


Participa si tu la comentarii:


 1. Pana nu uit de tot ce am citit, ma apuc acum sa scriu cateva cuvinte.
  Gaseste-ti visul este cartea mea preferata din serie. Are mai multa emotie si probabil de aceea m-a atras mai mult. Are si personaje puternice care nu s-au lasat batute si au incercat sa-si indulceasca viitorul.
  Mi-a placut in mod special relatia dintre Michael si fetitele Laurei, dar si felul cum s-a redescoperit aceasta, din toate punctele de vedere. Mi-a parut rau pentru pentru casnicia ei ratata, dar tot raul a fost spre bine.
  Scena cutremurului dezvaluie atat de bine sentimentele. Pentru Michael nu a contat ca s-a ranit, importanta a fost salvarea Laurei si tot pentru ea, recuperarea comorii. Eram sigura ca va aparea in ultimul volum. Si totusi Michael a fost un personaj incapatanat si nesigur pe el, lucruri de inteles de altfel, dar ma bucur ca toate s-au aranjat exact asa cum trebuiau sa fie.
  Nota: 9.5

 2. eu o consider una dintre cele mai frumoase carti care exista – iubesc povestea lor, de fiecare data cand o citesc ma indragostesc de michael, o admir pe laura si le ador pe fete.

 3. GASESTE-TI VISUL – NORA ROBERTS

  Daca ar fi sa fac un clasament in cadrul trilogiei, aceasta carte mi-a placut cel mai mult. Apoi imediat povestea lui Kate. Din pacate povestea lui Margo nu m-a impresionat si desi s-a schimbat, eu tot nu pot sa o simpatizez. Ca si pe Ann, de altfel. Desi a avut cele mai bune intentii, mi-a displacut profund cum si-a bagat mereu nasul unde nu-si fierbea oala. S-a implicat in viata Laurei mai mult decat in viata propriei fiice! Si felul cum o trata, ca si cand ar fi fost un copil si nu o femeie in toata firea. Copiii, chiar daca au 30 de ani, trebuie lasati sa-si faca propriile greseli iar noi parintii avem aceasta obligatie, chiar daca ni se frange inima pe parcurs.
  Ma bucur ca Laura a fost cea care a gasit comoara Serafinei! Si mi-a placut foarte mult implicarea celor 3 barbati – au adus cufarul acasa.
  Laura, la doar 30 de ani, a experimentat cat altii intr-o viata! In ultimii 10 ani s-a casatorit, a nascut doua fetite minunate, a divortat si a infiintat o afacere alaturi de prietenele ei. Acum insa este prinsa de viata cotidiana si atat de ocupata incat a ajuns sa-si numere minutele. Desi este coplesita de dragostea familiei, este singura. Insa cel mai grav este faptul ca si-a pierdut capacitatea de a visa. Undeva de-a lungul anilor, si-a pierdut perspectiva! Visul ei a fost dintotdeauna sa aiba parte de ceea ce au parintii ei: dragostea neconditionata si pasionala care mistuie. Apoi Michael Fury a reaparut in viata ei!
  Michael a trebuit sa lupte si sa munceasca pentru fiecare lucru din viata lui. Nu s-a temut niciodata de niciuna si nici alta! Dar copilaria instabila l-a pregatit pentru un mod de viata instabil. Iar el se ducea mereu incotro il purta vantul … Desi a fost un baiat rau, mare si puternic, nu avea o parerea prea buna despre sine. Insa cand reintra in viata Laurei, convingerile sale sunt zguduite din temelii. Pentru ca Laura nu este deloc asa cum a crezut. Printesa de Gheata nu este deloc de gheata, lenesa sau snoba. Este calda, curajoasa si pasionala. Iar izbucnirile ei de furie le egaleaza pe ale sale. Cum poate un barbat sa nu se indragosteasca?!
  Si astfel visele sunt redescoperite!
  Nota 9,5!

 4. Cartea mi s-a parut putin trista. Cel putin recunoasterea lui Peter ca nu a iubit-o niciodata pe Laura sau copii mi s-a parut mai mult decat sfasietoare. Zece ani din viata unui om pierdute din cauza unei ambitii mi se pare groaznic. Merita sa aiba o sotie cum e Candy!
  Nici viata lui Michael nu a fost o veselie. Cum e posibil o mama sa-si izgoneasca propriul copil pentru a pastra alaturi sotul abuziv? Norocul lui Michael a fost ca a avut un prieten ca Josh care sa-l primeasca in grajd cateva zile pana s-a inrolat in marina.
  Nu prea ma dau in vant dupa barbatii cu parul lung asadar nu prea m-a atras Michael, dar era dulce cu fetele ei, le-a invatat sa calareasca, a pus-o la punct pe Allison cand a fost cazul, s-a purtat cam vulgar per total, dar aparent de asta avea nevoie fragila Laura.
  Mi s-a parut delicios cand i-a rupt hainele in grajd 😆 Clar Laura nu a vrut sa mai fuga dupa ce a trait extazul de atatea ori intr-o noapte. Sincera sa fiu nu o vedeam asa infocata pe domnisoara Laura cea cuviincioasa. Imaginea mea despre ea era un pat comod si dragoste lenta, dulce. Aparent asta i-a inspirat si lui Peter.
  Pe de alta parte Michael numai in pat nu a facut dragoste cu ea in rest peste tot 😆 Mi-a placut partea salbatica a sexului. A trezit-o si a facut-o sa fie mai pasionala.
  Mi s-a rupt sufletul cand l-am vazut distrus, cand ea a cazut de pe faleza, dupa cutremur. Faptul ca el era foarte ranit a demonstrat tuturor cat de mult o iubeste si ca merita sa fie a lui. Incapatanarea nu duce nicaieri!
  Draguta faza cu moneda data fiecarei fete cand si-au gasit marea iubire…intai Margo, apoi Kate si acum a venit randul Laurei. Sincera sa fiu eu credeam ca Susan si Thomas lasau monedele acolo, pentru ca fetele le-au gasit cand ei erau in oras, intr-un mod surpinzator. Am crezut ca ei au cumparat monedele si le-au lasat strategic. Toti avem nevoie sa credem in putina magie, cred ca eu am uitat asta 🙂
  Ma bucur ca s-au gasit unul pe celalalt si au ramas impreuna.
  Un 9.8 de la mine pentru ca simt ca lipseste ceva.

  • @ClaraD:
   :zece: Bravo. Frumos povestit. Felicitari draga mea. :llove:

  • @ClaraD: :ap:

  • @ClaraD: :ap:

  • @ClaraD:
   :zece:

  • @ClaraD: Michael se numara printre eroii mei de top.
   Cum poti sa rezisti la atata farmec? (mie imi plac barbatii cu parul mai lung :bah: ). Si la asemenea ochi?
   Si orice ai zice tu, este un tip rasat. Nu arata aristocratic ca Josh sau Byron, dar am descoperit in el farmec, finete si carisma cat cuprinde.
   Este una din cartile pe care o citesc cel putin o data pe an. :chic:

  • dovis – nici mie nu-mi plac barbatii cu parul lung … in special daca si-l leaga in codita. :mrgreen: Dar imi place sa fie usor latosi (atata timp cat nu-si leaga parul)! :laugh50:

  • @ClaraD: :ap:

  • @Maria B – Draga mea, depinde de barbat.
   Nu ma gandesc la par lung pe spate, ci asa, peste gulerul camasii. Si nu ma deranjeaza o codita cum avea Michael. Tinand cont de faptul ca barbatii reali au din ce in ce mai putin par si nr. 1 sau 0 au devenit modele preferentiale ma tin cu dintii de eroii literari :bah:

  • dovis – lungimea aceea este perfecta … si sotul meu l-a purtat asa mai demult … din pacate lucreaza intr-un mediu unde nu si-l poate ingriji. 🙁 Dar mi-e dor de „pletele” lui!

  • @maria B & dovis: Nu ma deranjeaza sa aiba parul ceva mai lung, sa imi pot trece degetele prin el, poate sa trag putin de el ^__^ , dar cand deja il are mai lung ca mine avem o problema…

  • ClaraD – de acord! Cunosc cativa barbati varstnici care tin cu dintii de tineretea lor si de parul ramas, dar arata jalnici si (scuze de expresie) jegosi … :bolnav:

  • @ClaraD: :ap:

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.