Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Zacusca de vinete

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

 

Zacuscă de vinete

 

Ingrediente:

3 kg vinete

2 kg ardei kapia

1 kg roşii

1 kg ceapă

sare

piper boabe

4 foi de dafin

500 ml ulei

 

Mod de preparare:

Se spală legumele şi se pun la uscat/scurs apa.

– Vinetele se coc la cuptor, se lasă la răcit, se curăţă de coajă.

– Ardei se coc şi ei la cuptor, apoi se pun într-o oală, se presară sare peste ei, se pune un capac şi se lasă aproximativ 30 de minute. Ulterior se curăţă de coajă, seminţe şi cotor.

– Roşiile pot fi înlocuite cu bulion, dar să nu fie pastă. Eu am preferat să ţin roşiile proaspete vreme câteva secunde în apă fierbinte, să le curăţ de coajă şi cotor.

Separat am tocat mărunt vinetele, ardeii, roşiile şi ceapa. Într-o oală mai mare am pus uleiul, ceapa, un pic de sare şi am pus oala pe foc timp de câteva minute (cât să devină ceapa moale). Se adaugă ardeii copţi şi se lasă să fiarbă cât să dea câteva clocote, amestecând cât mai des cu o lingură de lemn sau spatulă de silicon. Se adaugă vinetele, roşiile, foile de dafin şi piperul boabe. Se lasă la fiert până este gata (capată o consistenţă asemănătoare pastei, se închide la culoare şi iese uleiul la suprafaţă) amestecând des şi astfel să nu permitem să se prindă şi să se ardă la fundul oalei.

Până este gata zacusca trebuie să avem spălate şi uscate borcanele. După ce am luat-o de pe foc, zacusca se pune în borcane, se înfiletează capacele şi se întorc borcanele cu capacul în jos. Se ţin aşa până a doua zi când s-au răcit bine, bine.

 

IMG_1391 IMG_1392 IMG_1393 IMG_1394

Citeste GRATUIT (online/PDF) DEMONII IUBIRII

Participa si tu la comentarii:


  1. FaraMiere, arata delicios! Pofta buna! :eating1:

  2. Aceeasi reteta ca a mamei mele, doar ca nu stiam de treaba cu intorsul borcanelor. Multumim FM. Este :scos_limba: :scos_limba: :scos_limba:

  3. Am reusit si eu sa citesc toate retetele tale FMsunt tare bune ,am sa incerc cateva prajituri ,dar vreau sa-ti spun ca eu pun cativa catei de usturoi in zacusca si la fel ca tine intorc borcanele cu gura in jos si le acopar cu pleduri sa se raceasca incet.Si borcanele de gemuri si dulceata tot la fel procedez bineinteles ca totul se torna fierbinte in borcane.

Lasa un comentariu. Participa la discutie!

*

Faramiere.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe faramiere.ro, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.